Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

pilea- Ο Πηλέας, γιος του Φοίνικα και της Θερμαΐδος, ήταν ο πιο πιστός πολεμιστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μέλος της Μακεδονικής Στρατιάς που κατέκτησε όλο τον κόσμο. Γεννημένος στις αρχαίες Χορτιατίδες, είχε από μωρό ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που τον δυσκόλευε στο περπάτημα: Τα κάτω άκρα του παρουσίαζαν έλλειψη ασβεστίου (καλσίου) και διαλύονταν με το παραμικρό. Ονομάστηκε «Πηλέας» διότι οι γονείς του πίστευαν πως είχε «άκρα από άργιλο», δηλαδή πηλό, και ο δάσκαλός του, Βότσιος Καλαμαρίων, συνήθιζε να του εμφυσά καπνό από αργιλέ για να τα ενδυναμώσει και τα κατάφερε, καθώς ο νεαρός ασθενικός μαθητής εξελίχθηκε σε έξοχο στρατιώτη, έστω και με τη βοήθεια μεταλλικών πήχεων που του επέτρεπαν να μάχεται δίχως πρόβλημα. Ο Πηλέας πολέμησε σε όλες τις μάχες στο πλάι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πέθανε την ίδια ημέρα με τον μεγάλο στρατηλάτη, ξεψυχώντας δίπλα του, στο νεκροκρέβατο. Ιστορικοί έχουν καταγράψει πως τα τελευταία λόγια του Αλεξάνδρου ήταν «περνάγαμε ωραία, μαζί με τον Πηλέα», ενώ στην ταφή του η στρατιωτική χορωδία έψαλε το «Πηλέα μου, Πηλέα μου, με τον Αλέξανδρό σου». Ο Πηλέας ήταν βασικός συντελεστής στη Μάχη Του Γρανικού, όπου τραυματίστηκε αλλά συνέχισε να μάχεται ως ήρως μέχρι την τελική νίκη («θρύψαλα τα πόδια, μέσ’ στον Γρανικό»). Προς τιμήν του, η περιοχή όπου γεννήθηκε ονομάστηκε «Πηλέα».
- Συγχαρητήρια, προσλαμβάνεστε στην ΕΡΤ.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB