Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

elladaroumaniaΔελτίο Τύπου ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συναισθανόμενη την ευθύνη της απέναντι στον θεματοφύλακα του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ,

προς το ελληνικό φίλαθλο κοινό αλλά και όλους τους Έλληνες, εκφράζει δημοσίως τη λύπη της και τον αποτροπιασμό της για τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή και έμμισθου υπαλλήλου της Στέφανου «Κλάους» Αθανασιάδη.

Εμείς οι Παοκτσήδες, όπως μάθαμε από τους παππούδες και τους πατεράδες μας, έχουμε πάντα το κεφάλι ψηλά και δεν δεχθήκαμε ούτε θα δεχθούμε ποτέ επιλεκτική αντιμετώπιση και εύνοια από οποιονδήποτε. Η στάχτη στα μάτια για να ισορροπιστεί το απεχθές σκηνικό με τις αδικίες δεκαετιών εις βάρος μας δεν μας αγγίζει. Απαιτούμε και θα απαιτούμε για όσο υπάρχουν Παοκτσήδες να αντιμετωπίζεται η ομάδα μας ως ίση μεταξύ ίσων και χάρες δεν δεχόμαστε ούτε από εσάς, ούτε από κανέναν.

Η ακατανόητη μη χρησιμοποίηση του ποδοσφαιριστή Στέφανου «Κλάους» Αθανασιάδη στον προχθεσινό αγώνα της Εθνικής μας, ώστε να μην επιβαρυνθεί και να βοηθήσει την ομάδα μας στους φετινούς της στόχους σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, η οποία ήταν συνέχεια της μη κλήσης του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο για τον ίδιο σκοπό, είναι σαφές πως αποτελεί εξοργιστική εύνοια υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά των ανταγωνιστών του, οι οποίοι εκθέτουν στη βιτρίνα της Εθνικής και φθείρουν τους ποδοσφαιριστές τους επί πολλά χρόνια. Μας είναι σαφές πως η παραμονή του πιο φορμαρισμένου, προετοιμασμένου και ικανού Έλληνα επιθετικού αυτή την εποχή στον πάγκο, σε αγώνα που κατά γενική ομολογία η ομάδα τον χρειαζόταν για να βοηθήσει στην προσπάθεια ανατροπής του αρνητικού αποτελέσματος, έγινε κατόπιν δικής σας υπόδειξης στον έμμισθο υπάλληλό σας που έχει την ευθύνη επιλογής παικτών. Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τη συνενοχή στην απόπειρά σας να πατσίσετε τις μόνιμες καταδίκες κατά της ομάδας μας με το συγκεκριμένο ατυχές σχέδιο εύνοιας.

Από την πλευρά μας, θα φροντίσουμε ώστε ο ποδοσφαιριστής μας να τιμωρηθεί όπως του αξίζει, μέσω των εσωτερικών μας διαδικασιών. Γνωρίζει ποιος είναι, γνωρίζει τι μπορεί να κάνει και πόσο καλύτερος είναι από όλους τους περιπατητές και ανίκανους δίπλα του στον πάγκο της Εθνικής, έπρεπε να αρνηθεί να συμμετάσχει στο βρώμικο πλάνο σας, να πει «όχι, ρε, δε θα κάτσω εγώ να τα ξύνω στον πάγκο για να παίζει ο κάθε περίεργος που δεν μπορεί να κάνει κοντρόλ, εγώ δε χρειάζομαι καν να κάνω κοντρόλ, τη βάζω στο πλεκτό με τη μία». Έπρεπε να αποφασίσει από μόνος του και να μη δεχθεί τη σκανδαλώδη εύνοιά σας, ως Παοκτσής από κούνια. Έπρεπε να αρπάξει από μόνος το ταμπελάκι, να μπει μέσα και να το καρφώσει, όπως μόνο αυτός ξέρει και να τρέξει στον πάγκο της ομάδας με τα κόκκινα, να τους ενημερώσει πώς λέγεται και τι ήταν αυτό που τους έκανε, που το ξανάκανε και πριν λίγους μήνες στο ίδιο γήπεδο με τις γνωστές συνέπειες.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Στέφανος «Κλάους» Αθανασιάδης έχει ήδη κληθεί σε απολογία. Παρακαλούμε να μη συνεχιστεί το δόλιο σχέδιο εύνοιας υπέρ της ομάδας μας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να ελληνοποιήσουμε όλους τους ξένους μας, που είναι παικταράδες όλοι τους, για να αναγκάζεστε να τους χρησιμοποιείτε και να μη λέει ο φίλαθλος κόσμος πως τους ξεκουράζετε για να βοηθάτε τον ΠΑΟΚ, που παλεύει εναντίον σας τόσα χρόνια και τώρα δεν μπορεί να μιλάει».

Ή κάπως έτσι, βγάλε ρε ΠΑΕ μια τέτοια ανακοίνωση, πούλα λίγο τρέλα κι άσε τα σαλιαρίσματα και την άδεια γκρίνια…

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB