Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

fotΈτυχε να γεννηθώ λευκός σ' έναν κόσμο που διαφεντεύουν οι λευκοί. Έτυχε να γεννηθώ άντρας σ' έναν κόσμο που ελέγχουν οι άντρες. Έτυχε να γεννηθώ ετεροφυλόφιλος σ' έναν κόσμο που δαιμονοποιεί οτιδήποτε άλλο. Έτυχε να γεννηθώ αρτιμελής και υγιής. Έτυχε να γεννηθώ σ' έναν τόπο με επίσημα σύνορα, σε μια κοινωνία οργανωμένη που μου παρέχει τα βασικά για την επιβίωσή μου, σε μια πολιτεία που με μόρφωσε, που μου έδωσε ευκαιρίες να παρέμβω και να ονειρεύομαι. Έτυχε να γεννηθώ σε καιρό ειρήνης. Στατιστικά, αναλογιζόμενος την ιστορία του κόσμου, τη δημογραφική του σύνθεση και την οικονομική-γεωπολιτική συγκυρία, έπιασα το τζακπότ -δεν έχω να παλέψω για τίποτα, μου δόθηκαν όλα από την κοιλιά της μάνας μου.

Έχω τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου. Έχω σπίτι να μένω, φαγητό στο τραπέζι, ρούχα να ντυθώ, βιβλία να διαβάζω, μουσική να ακούω. Έχω μια δουλειά. Έχω θέρμανση τον χειμώνα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που μου έλειψε στη διαδρομή.

Για ένα πράγμα παλεύω από μικρός, το μοναδικό που δεν μου δόθηκε εκ γενετής. Δεν θέλω να είμαι αχάριστος, ευχαριστώ τη μοίρα για όσα μου έχει δώσει απλόχερα και κάθε πρωί που ξυπνάω νιώθω ευλογημένος. Αλλά όσα και να έχεις, πάντα σου λείπει κάτι. Ένα κενό. Μια απουσία. Μια τρύπα στην καρδιά. Ένα Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Ένα Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ στην μπάλα να σηκώσω, που από το 1987 που ασπάστηκα τα ασπρόμαυρα ως ισόβια καταδίκη μια ζωή το Πρωτάθλημα παίρνουμε πριν αρχίσει και μέχρι να βάλουμε κοντομάνικα όλο μας ξεγλιστράει.

Φοράω κοντομάνικα σήμερα και πάω να συναντήσω την ολοκλήρωσή μου ως άνθρωπος. Άντε να τα βάλω και την επόμενη αγωνιστική, αν στραβώσει στο Αγρίνιο -επτά ώρες, επτά μέρες, δεν έχει σημασία εδώ που φτάσαμε.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB