Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

glar«Με τον όρο χειμερία νάρκη χαρακτηρίζεται μια κατάσταση μακράς ύπνωσης στην οποία και περιέρχονται πολλά ζώα κατά τη διάρκεια του Χειμώνα».

Για το 2014, η χειμερία νάρκη προβλέπεται να διαρκέσει ακριβώς 9 μήνες και 10 ημέρες, δηλαδή από 21 Αυγούστου, οπότε και διεξάγεται ο πρώτος αγώνας για τα πλέι-οφ του Europa League, έως τις 31 Μαΐου που τελειώνουν τα πλέι-οφ της Super League.

Κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού και μέχρι τις 21 Αυγούστου που πέφτουν σε χειμερία νάρκη τα ζώα φροντίζουν να μαζέψουν τροφή και δυνάμεις για να αντέξουν την πολύμηνη ύπνωση. Συνηθισμένες μέθοδοι καλοκαιρινής διαβίωσης είναι η προσπάθεια απόκτησης κάρτας διαρκείας, η σύναψη συμβολαίου με την εταιρεία Forthnet (προσοχή στις απομιμήσεις τύπου Otenet που έχει ο γείτονας, είναι για κατώτερες κατηγορίες αυτό), η όσο το δυνατό μεγαλύτερη θεωρητική εμβάθυνση στις παραμέτρους που αφορούν στην ομάδα (σχηματισμοί, ρόστερ, φιλοδοξίες, δυνατότητες) μέσω διαρκούς ενημέρωσης από όποιο site ξεκινάει από «www», ανταλλαγή φιλοσοφικών ερωτημάτων και αναλύσεων με άλλα ζώα της ίδιας ράτσας για τον επερχόμενο Χειμώνα. Η περίοδος  ενδείκνυται και για μελέτη του παρελθόντος, μέσω στατιστικών και ιστορικών στοιχείων, για την πλήρη κάλυψη κάθε ενδεχόμενου κενού του ζώου ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Πολύ σημαντική είναι και η σωματική χαλάρωση, καθώς το ζώο θα βρεθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε διάφορες καταστάσεις ακραίων συνθηκών, όπως κρύο, χιόνια, βροχές, τρέξιμο, κοτρώνες, μαγικά ραβδιά, πολύωρα ταξίδια, χοροπηδητά, αιθαλομίχλες αλλά και αρκετές ασθένειες, με συνηθέστερες αυτές που προσβάλλουν τον εγκέφαλο. Η περίοδος αυτή ονομάζεται «προετοιμασία».

Για διαρκείας τελικά δεν τα κατάφερα, αν και ακόμα ελπίζω να έρθουν κάτι λεφτά από κάπου τελευταία στιγμή. Με τη Forthnet είμαι εντάξει, οπότε τα εκτός έδρας τα έχουμε σίγουρα στο σπίτι, τα Κύπελλα στην καφετέρια. Θεωρητικά και φιλοσοφικά έχουμε μαζέψει πολύ κόσμο στην παρέα, από διάβασμα άλλο τίποτα, μένει να πάω για κανένα μπάνιο με την οικογένεια να προετοιμάσω το σώμα μου για το δύσκολο χειμώνα και τη χειμερία νάρκη που θα πέσω, κι εγώ κι εσείς μαζί, οπότε θα σας αφήσω για λίγες μέρες να πάω να μουλιάσω μπροστά σε κανέναν αμμόλοφο. Και να θυμάστε, όχι σκουλήκια σε θάλασσες και ακτές, για να μπορούμε να χαρούμε όλοι μας τη θάλασσα κι αυτό το Καλοκαίρι.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB