Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

elpasoΑποφάσισα να σταματήσω να στέλνω επιστολές στην ΠΑΕ, πιο πολύ επειδή πηγές μου μέσα στην ΠΑΕ μου είπαν ότι ο Ιβάν δεν ξέρει να διαβάζει στα ελληνικά.

Και τα ρώσικά μου δεν τα έχω εξασκήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια. Αυτό το «πηγές μου μέσα στην ΠΑΕ» πάντα ήθελα να το γράψω κάπου, απωθημένο το είχα. Οι ίδιες πηγές μου είπαν πως όσοι ξέρουν ελληνικά, δηλαδή οι περισσότεροι Έλληνες της ΠΑΕ, με διαβάζουν, οπότε θα κάνω τις ρηξικέλευθες προτάσεις μου από εδώ.

Η σημερινή μου πρόταση (γιατί έχω κι άλλες καβάτζα) αφορά στη δήλωση της εναλλακτικής έδρας. Κάθε ομάδα δηλώνει και εναλλακτική έδρα, επειδή μπορεί για κάποιο λόγο να μην έχει δυνατότητα χρήσης του γηπέδου της σε κάποιον αγώνα (π.χ. χάλασαν τα ποτιστικά, κάνει έργα, έσπασε το δοκάρι κοντός επιθετικός της στην προπόνηση) και έτσι θα πάει να παίξει στην εναλλακτική. Προτείνω, λοιπόν, δύο εναλλακτικές έδρες για το 2015.

1. ΟΑΚΑ, για να τελειώνει η συζήτηση περί μεγαλύτερης εκδρομής. Δηλώνεις έδρα το ΟΑΚΑ στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, παίρνεις 70.000 εισιτήρια, δεν μπορούν να μας απαγορεύσουν τη μετακίνηση αφού είμαστε γηπεδούχοι (άλλη παπαριά κι αυτή, απαγόρευση μετακινήσεων, σου λέει, στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός π.χ. έρχονται εκατό πούλμαν από επαρχία και Αθήνα και αυτό δεν απαγορεύεται, μόνο στα εκτός απαγορεύεται, αλλιώς κινδυνεύει ο Έλληνας πολίτης στα εντός, αλλιώς στα εκτός, άβυσσος η ψυχή του νομοθέτη), κατεβαίνουμε πενήντα-εξήντα χιλιάδες και λήγει το θέμα.
2. Ελ Πάσο, επειδή είναι η απόλυτη εναλλακτική έδρα του Παοκτσή, να βγάλει τα εσώψυχά του. Από το απέναντι ισιάδι δε φαίνεται τίποτα στο μισό γήπεδο, εκεί μπροστά στα βράχια, ούτε κόρνερ, ούτε πλάγιο, οπότε μπορείς να γκρινιάζεις για ό,τι θέλεις. Κόρνερ έδωσε; Άουτ ήτανε. Άουτ έδωσε; Κόρνερ ήτανε, σάμπως το είδες;

Αυτά, εν συντομία, για να μη λένε πως μόνο γκρινιάζουμε και δεν συνεισφέρουμε στο διάλογο για την καλύτερη οργάνωση της ομάδας.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB