Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

brazΗ Σ έχει ένα κατάστημα με είδη περιποίησης για γυναίκες. Και για μερικούς άντρες. Εισαγωγές, δηλαδή φέρνει πολύ πράμα, χονδρέμπορας.

Αιθέρια έλαια (κανονικά), αρώματα, λάδια, είδη αισθητικής, ζελέ, αφροί, τα πάντα. Πιο πολύ σε ινστιτούτα αισθητικής τα πουλάει, χοντρική, παντοφλάκια, γάντια, κεριά, άμα είσαι γυναίκα καταλαβαίνεις τι εννοώ –άμα είσαι άντρας και καταλαβαίνεις τι εννοώ, μπράβο, ρε μάγκα, έχεις ανοιχτούς ορίζοντες.

Δεν το ‘χει με τα αγγλικά η Σ και κάθε τόσο ζητάει τη βοήθειά μου. Ψάχνει, ας πούμε, μια συγκεκριμένη ουσία για τη λιποδιάλυση που της ζητάει ένα ινστιτούτο, μου λέει «ψάξε στο ίντερνετ να είναι έτσι κι αλλιώς, τάδε συστατικά, τάδε ποσότητα», μου δίνει οδηγίες για τιμές, τρόπο παράδοσης, αν στέλνουν στην Ελλάδα, τέλος πάντων μου το αναθέτει που ξέρω καλά αγγλικά και συνήθως την εξυπηρετώ, κολλητή είναι, δεν μπορείς να πεις και όχι. Παίρνω τηλέφωνα, κάνω την παραγγελία και ό,τι χρειαστεί, όλα στα αγγλικά. Θυμήθηκα τώρα ένα δείγμα των καλών μου αγγλικών, fuck you in Salonica tonight, Ian Wright, ποιος μπαγλαμάς το είχε σκεφτεί, τι να λέμε τώρα.

Αγγαρεία, δηλαδή. Εκεί που έχεις το ρεπό σου και την πέφτεις με το φραπέ, να το τηλέφωνο της Σ, γρήγορα, πρέπει να παραγγείλω άμεσα 100 κουτιά για σοκολατοθεραπεία. Ω, ρε φίλε, τι μανίκι, να πρέπει να ψάχνεις στο ίντερνετ δυο ώρες ποια εταιρεία πουλάει το συγκεκριμένο, να είναι εγκεκριμένο, να έρχεται γρήγορα και τα λοιπά. Ή παίρνει και ζητάει «σετάκια για μπραζίλιαν, καμιά διακοσαριά, δες άμα το πουλάνε φτηνότερα δίχως τη συσκευασία». Άντε πάλι, να ψάχνεις για μπραζίλιαν στο ίντερνετ, άμα το έχετε κάνει καταλαβαίνετε τι περνάω. Γράφεις brazilian kit, δε βρίσκεις τίποτα. Γράφεις pubic hair kit brazilian, κάτι έχει, μπαίνεις, βγαίνεις, ξαναψάχνεις αλλιώς. Μετά αναγκάζεσαι vagina shaving kit brazilian και τέτοιους συνδυασμούς, κάποια στιγμή το βρίσκεις, αλλά έχει γεμίσει η οθόνη βατζάινες, μπαίνει η σύζυγος απότομα, ρε χαμένε, τι κάνεις εκεί, τι να κάνω, άσε, με έχει χώσει η Σ από το πρωί και ψάχνω εκείνα τα σετάκια που είχα βρει την άλλη φορά, άσε, δεν αντέχω άλλο. Καλά ρε, δε θυμάσαι πού τα είχες βρει και έχεις ανοίξει εκεί πέρα δεκαπέντε σελίδες; Όχι, πού να θυμάμαι, ρε σου λέω έχω μπει σε 500 sites από το πρωί κι ακόμα ψάχνω. Έχεις έτσι και μια φάτσα πολύ ενοχλημένη, ξεφυσάς. Σε κοιτάει περίεργα η σύζυγος, σηκώνεσαι εσύ φορτωμένος και φτιάχνεις δεύτερο φραπέ μπροστά της, με τις βατζάινες ανοχτές στο λάπτοπ, εννοείται, αφού δεν υπάρχει λόγος να τις κλείσεις, δεν έκανες και τίποτα παράνομο, δουλειά κάνεις, όσο φτιάχνεις το φραπέ τα πετάς και όλα έτσι με πολύ θυμό, άει σιχτίρ, πού έμπλεξα πάλι, άλλη φορά δε σηκώνω το τηλέφωνο.

Μέχρι το τέλος για αποτρίχωση θα μιλάω, όποιος περιμένει να το συνδέσω με καμιά Νάπολι ή κανέναν Μουσλίμοβιτς ας πάει να διαβάσει κάτι άλλο. Έτσι, που λέτε, η ιστορία με τη Σ. Όποτε δε βρίσκει κάτι και χρειάζεται ψάξιμο στο ίντερνετ, με παίρνει και το ψάχνω εγώ. Έχω γίνει ειδικός, και για την αγιουβέρδα ξέρω, και για το λάδι από το Μαρόκο που το τρώνε οι κατσίκες πάνω στα δέντρα, και πώς γίνεται το μπραζίλιαν έμαθα μετά από τόσο ψάξιμο, στην ανάγκη μπορεί και να πιάσω δουλειά σε κανένα ινστιτούτο στην τελική, από θεωρία είμαι περασμένος, τα έχω περάσει τα σήματα και πρέπει να δώσω οδήγηση, παρκάρισμα, οπισθογωνία και τα σχετικά, δεν ξέρω όμως αν παίρνουν άντρες. Ισότητα θα επικαλεστώ, άμα δε με προσλάβουν λόγω φύλου θα κάνω καταγγελία στη σχετική οργάνωση. Σε γυναίκες να κάνω μπραζίλιαν, ας το σημειώσουμε κι αυτό επειδή οι εποχές είναι περίεργες.

Και με παίρνει η Σ αλαφιασμένη, άσε, δεν μπορείς να φανταστείς τι μου ζήτησε σήμερα μια πελάτισσα, ετοιμάσου να γελάσεις. Με το ζόρι κρατιόταν, ακόμα κι αυτή που έχει ακούσει τα πάντα τόσα χρόνια στο χώρο. Μου ζήτησε φόρμα σχεδίων για αποτρίχωση, υπάρχουν, λέει, ειδικές φόρμες που κάνεις σχεδιάκια, α χα χα χα, άκου τώρα, καρδούλες, κουνελάκια, ηλιοβασιλέματα, τέτοια. Και πού τα κάνεις αυτά τα σχεδιάκα, ρε Σ, α, άσ’ το, κατάλαβα, πλάκα με κάνεις τώρα. Μπα, δεν έκανε πλάκα. Παίρνω βαθιά ανάσα εγώ, ε ρε τι με περιμένει πάλι, pubic hair shaving heart, vagina shaved bunny, άντε και θα γεμίσει ξανά οι οθόνη βατζάινες και θα ξεφτιλιστούμε. Όχι, δε θα παραγγείλω, μου λέει, σιγά τώρα, μία πελάτισσα το ζήτησε αλλά πήρα να σου το πω, να δεις τι τραβάω.

Και γιατί να μην παραγγείλεις πέντε-δέκα δείγματα, ρε Σ, ολόκληρο πρατήριο χονδρικής-λιανικής έχεις, πρέπει να έχεις απ’ όλα, λέω εγώ, που ξέρω ότι θα φάω όλο το λούκι αλλά τι να κάνω που είναι φίλη και πρέπει να βοηθήσω. Μπα, μωρέ, την έστειλα στην τάδε να της το κάνει, μου είπε πως θα το καταφέρει, άμα έχει μεγάλη ζήτηση θα το δούμε. Μάλιστα. Πάντως, άμα χρειαστεί να μου πεις, μη διστάσεις, εγώ για σένα ό,τι θες, ξέρεις. Και τι σχεδιάκι ζήτησε, ρε Σ, αυτό δε μου το είπες. Α, ναι, μα γι’ αυτό σε πήρα, να γελάσεις, θέλει να κάνει το σήμα του Ολυμπιακού. Πώς είπατε; Ναι, το σήμα του Ολυμπιακού, λέει, έχουν επέτειο με τον δικό της και θέλει να το ξυρίσει σε σχήμα Ολυμπιακός, να του κάνει έκπληξη. Α, βάζελος ο δικός της, λέω εγώ. Όχι, Ολυμπιακός ο δικός της, λέει η Σ.

Όπα. Ρε Σ, άμα είναι Ολυμπιακός ο δικός της γιατί να το ξυρίσει Ολυμπιακός τ’ απαυτό της; Γιατί δεν κάνει ένα τριφύλλι ή, ας πούμε, έναν δικέφαλο που είμαστε και της μόδας νέος αντίπαλός τους; Να πηδάει τον δικέφαλο ο γαβρούλης και να χαίρεται; Αμάν, αυτό δεν το σκέφτηκα! Καλά λες! Μα τι πάει να κάνει! Χα χα χα η Σ, γυναίκες, μυαλό δεν έχουν από ποδόσφαιρο. Κάτσε να την πάρω να την προλάβω, να το ξανασκεφτεί, λέει η Σ. Όοοχι, άσ’ την, άσε να πάει να κάνει το σήμα του θρύλου, να πηδήξει μια, να πηδήξει δυο, να πηδήξει τρεις φορές το θρύλο και τον Πειραιά ο δικός της, να πάει μετά στο Πασαλιμάνι για καφέ και να λέει στην παρέα του πού να σας λέω, ρε παιδιά, τι πήγε κι έκανε η δικιά μου, τρομερό δώρο, να του πουν οι άλλοι καλά ρε ξεφτίλα, πηδάς τον Ολυμπιακό και το χαίρεσαι, να δεις σεξουαλική ζωή ο γαβρούλης με τη γαβρούλα μετά, θα ανανεωθούν για δέκα χρόνια.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB