Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

Τόνοι

Τόνοι

Από τη μία, έχουμε έναν...

Θαύμα

Θαύμα

Η φετινή...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

Βάρος

Βάρος

Η προσωπική μου...

Παππούς

Παππούς

Πέρασε η τετραετία...

Ήρεμα

Ήρεμα

Σαν σήμερα, στις 11...

Κυριακή

Κυριακή

Κερδίσαμε στην...

Χειρονομίες

Χειρονομίες

Κάπου υπάρχει μια...

 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16
 • Τόνοι

  Τόνοι

  Monday, 03 February 2020 16:57
 • Θαύμα

  Θαύμα

  Monday, 03 February 2020 08:25
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Tuesday, 24 December 2019 13:12
 • Βάρος

  Βάρος

  Saturday, 14 December 2019 20:21
 • Παππούς

  Παππούς

  Thursday, 12 December 2019 21:39
 • Ήρεμα

  Ήρεμα

  Wednesday, 11 December 2019 13:58
 • Κυριακή

  Κυριακή

  Monday, 25 November 2019 00:33
 • Χειρονομίες

  Χειρονομίες

  Monday, 04 November 2019 15:02

politisΜάζεψε μια μέρα τους γονείς των παιδιών που τους μάθαινε μπάσκετ για να τους ζητήσει συγγνώμη. Επειδή στο εξής θα χρειαζόταν να λείπει από κάποιες προπονήσεις. Είχε καρκίνο. Και η αντίδρασή του ήταν αυτή: Να ζητήσει συγγνώμη για την απουσία του από τους γονείς τετράχρονων, πεντάχρονων παιδιών, λόγω της θεραπείας στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί.

Αυτός είναι ο Αρχηγός και δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ που να φέρει με τόση βαρύτητα τον συγκεκριμένο τίτλο. Για χίλιους εννιακόσιους είκοσι έξι τέτοιους λόγους, για χίλιες εννιακόσιες είκοσι έξι τέτοιες παρόμοιες ιστορίες, για χίλιους εννιακόσιους είκοσι έξι συμπαίκτες, προπονητές, μαθητές, οπαδούς, φίλους ή γνωστούς που θα σου το επιβεβαιώσουν.

Ο απόλυτος Αρχηγός του ΠΑΟΚ μας άφησε σήμερα και το "αιώνια του η μνήμη" μοιάζει τόσο μάταιο όσο ποτέ. Ποιος να τον ξεχάσει -κανείς. Ποιος να τον ξεπεράσει -κανείς.

Γιάννης Πολίτης. Ο Αρχηγός που θα θέλαμε να έχουμε σε κάθε ομάδα κάθε αθλήματος. Και ήμασταν τυχεροί που τον είχαμε για τόσα χρόνια. Τυχεροί όσοι τον έζησαν, όσοι τον γνώρισαν, όσοι έμαθαν από αυτόν κι όσοι θα μάθουν γι' αυτόν.

Η τελευταία μας κουβέντα ήταν μια αγκαλιά. Σφιχτή. Με δάκρυα. Στο γήπεδο. Στο μπάσκετ. Κι όσο με αγκάλιαζε φώναζε σε έναν άλλο αρχηγό, σχεδόν τον διέταζε, να βγάλει τη φανέλα του και να του τη δώσει. Του την έδωσε. Την πήρε παραμάσχαλα και με αποχαιρέτησε. Δεν ήξερα πως ήταν το τελευταίο αντίο, αλλά τώρα που το ξέρω ευχαριστώ την τύχη μου που έγινε έτσι.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB