Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

5558Στις 6 Μαΐου 1998 η εφημερίδα είχε ολοσέλιδη μία από τις πιο μαγικές φωτογραφίες που έχουν δει τα μάτια μας από τότε που θυμόμαστε τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη η ανάλυση, ξεχώριζαν όλα, έβλεπες κάθε πρόσωπο στην κερκίδα του ΣΕΦ, την αγωνία, τον τρόμο, την απορία στις φάτσες τους, αμάν, λες να μπει τώρα και να μας αποκλείσει το Παοκάκι από τους τελικούς, απελπισία, φόρτωμα – μπήκε. Μπήκε, ρε πούστη, μπήκε, γαμώ την πουτάνα μου, τα σπάζαμε όλα, έφευγαν καρέκλες και τασάκια και ποτήρια στους τοίχους, μπήκε, γαμώ την κατάρα μας τόσα χρόνια, πήραμε ένα σουτ εκτός έδρας στο τελευταίο δευτερόλεπτο, σηκωθήκαμε για τρίποντο στην εκπνοή του τελευταίου αγώνα και μπήκε. Μπήκε, ρε μαλάκες – «και τώρα μπορείτε να πά' να γαμηθείτε».

Τέζα το Φάληρο. Κλάμα ο Πέτζα. Κλάμα κι εμείς. Πανηγύρι. Από το καφενείο, τι να κάνεις, δεν μπορούσες να είσαι πάντα εκεί. Είχαμε την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και τη φοβόμασταν, τρέμαμε στις τελευταίες επαναφορές και τις πάσες, τώρα ήρθε η επόμενη γενιά με εκατό κιλά αρχίδια και παίρνει πάνω της το τελευταίο σουτ – και το βάζει έξω από τη γραμμή, κλαπ, πάρ’ το μέσα να με θυμάσαι. Καρτ ποστάλ. Η τελευταία, η ύψιστη στιγμή του παικταρά που έφυγε για να γράψει άλλες ιστορίες, αμερικάνικες. Το αντίο του στην ομάδα και τον κόσμο που τον ντάντεψε, τον μεγάλωσε, τον προστάτευσε, τον έκανε άντρα και τον άφησε να πετάξει. Και πέταξε τόσο ψηλά και τόσο μακριά που δε βρήκε το δρόμο πίσω για τη φωλιά κι έμεινε η πίκρα, όπως η μάνα που καμαρώνει το παιδί της από την τηλεόραση κι αυτό δεν την παίρνει ένα τηλέφωνο να ρωτήσει τι κάνει. Η καρτ ποστάλ μίας ολόκληρης εποχής, το σουτ του Πέτζα στο Φάληρο. Η απόλυτη καύλα. Έστω, από την τιβί, σαν ταινία θρίλερ με χάπι εντ. Να έχεις μια μηχανή του χρόνου και να γυρίσεις εκεί, στα 39΄59΄΄ και να το ξαναζήσεις.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB