Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

MALAMO«Φέρε Κεχριμπάρι, Γεωργιάδη... Ό,τι έχεις, τέλος πάντων, εκτός από Μαλαματίνα». Πραγματική παραγγελία πραγματικών ανθρώπων προχθές. Αν το εικοσιπεντάχρονο, ήδη, μποϊκοτάζ στη Λάκτα αφορά σε μια μερίδα ιδιαιτέρως ευαίσθητων Παοκτσήδων που ακόμα βλέπουν το λογότυπό της δίπλα στο «Ολυμπιακός» στα παλιά εισιτήρια που έχουν κρατημένα ή θυμούνται το πετσόκομμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων ώστε να παίζεται η διαφήμισή της σε κάθε τάιμ-άουτ κι ο νους τους τρέχει στον πέμπτο τελικό του ’94, τα τετρακόσια ασφύρικτα φάουλ του Σιγάλα και τα σιφόνια που έφαγε στο τέλος η ξυπόλητη πεντάδα, η περίπτωση της ρετσίνας-«εθνικού ποτού» φαντάζει σαφώς πιο γενικευμένη: Πρόκειται περί «προδοσίας», περί παράβασης μιας παγιωμένης συνθήκης, ενός αναπόσπαστου αξεσουάρ στον γηπεδικό τρόπο ζωής του Παοκτσή. Ως την ασύλληπτης έμπνευσης απόφαση «χορηγίας» κανείς δεν θα το πίστευε πως θα μπορούσε να ξεκολλήσει μια Μαλάμω από το χέρι ενός Παοκτσή που προετοιμάζεται για το γήπεδο. Τώρα, να του κοπεί το χέρι. Τόσα χρόνια στα γήπεδα, πόσα ματς, επί πόσες Μαλαματίνες, ποιος ξέρει τον αριθμό του σε λίτρα, δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, επί πόσες χιλιάδες Παοκτσήδων, πόσα εκατομμύρια λίτρα, πόσα μεθύσια, πόσα ξερατά, πόσες ζαλισμένες χαρές και λύπες, πόσες απόπειρες στα κόρνερ και τις προθερμάνσεις, πόσες μυήσεις, πόσοι πνιγμοί απ’ τα γέλια, πόσα «άντε γεια μας», πόσο μαλάκες οι τύποι, πιο «τέλος εποχής» δεν θα μπορούσαν να γράψουν.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB