Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

Τόνοι

Τόνοι

Από τη μία, έχουμε έναν...

Θαύμα

Θαύμα

Η φετινή...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

Βάρος

Βάρος

Η προσωπική μου...

Παππούς

Παππούς

Πέρασε η τετραετία...

Ήρεμα

Ήρεμα

Σαν σήμερα, στις 11...

Κυριακή

Κυριακή

Κερδίσαμε στην...

Χειρονομίες

Χειρονομίες

Κάπου υπάρχει μια...

 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16
 • Τόνοι

  Τόνοι

  Monday, 03 February 2020 16:57
 • Θαύμα

  Θαύμα

  Monday, 03 February 2020 08:25
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Tuesday, 24 December 2019 13:12
 • Βάρος

  Βάρος

  Saturday, 14 December 2019 20:21
 • Παππούς

  Παππούς

  Thursday, 12 December 2019 21:39
 • Ήρεμα

  Ήρεμα

  Wednesday, 11 December 2019 13:58
 • Κυριακή

  Κυριακή

  Monday, 25 November 2019 00:33
 • Χειρονομίες

  Χειρονομίες

  Monday, 04 November 2019 15:02

Είμαι άφθαρτος, έχω ανοσία. Αποκλεισμός, ευκαιρίες, uefa-mafia, χάλια μπάλα, νέος αποκλεισμός, γκρίνια, βρισιές, κατάρες. Είμαι άφθαρτος, έχω ανοσία στο δηλητήριο, πια. Στη γιούχα έβλεπα αυτούς που άντεξαν τριάντα Κυριακές και Σάββατα και Δευτέρες και Τετάρτες και δεν έχασαν ποτέ, όπως δεν έχει αντέξει καμία ομάδα ως τώρα. Στον αποκλεισμό έβλεπα αυτούς που πήγαν κόντρα στα πάντα για να φτάσουν ως εδώ και να αποκλειστούν επειδή καμιά φορά περνάς, καμιά φορά αποκλείεσαι. Είμαι άφθαρτος, θα είμαι για πάντα άφθαρτος, δεν μπορείτε άλλο να με μολύνετε, πέρασα απέναντι. Στα χαμένα στοιχήματα που παίξατε και στην εντεκάδα που θα κατεβάζατε και στις μεταγραφές που θα κάνατε και στους παίκτες που θα διώχνατε έβλεπα ασπρόμαυρες φανέλες, τις ίδιες, με άλλες φάτσες, όπως τις βλέπω τριάντα χρόνια τώρα στα γήπεδα, περπατώντας πάντα ευθεία, πάντα μπροστά. Στους χομπίστες της κερκίδας και των πληκτρολογίων κλείνω τα μάτια, ξερνάω το δηλητήριο και παραμένω αυτό που είμαι από τα δώδεκα χρόνια μου, ένας κάποιος εκεί κάπου με ασπρόμαυρη μπλούζα, ασπρόμαυρη ζωή κι ασπρόμαυρη καρδιά.

Now, contagion
I exhale you
(Bless this immunity)

immunity

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB