Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

Τόνοι

Τόνοι

Από τη μία, έχουμε έναν...

Θαύμα

Θαύμα

Η φετινή...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

Βάρος

Βάρος

Η προσωπική μου...

Παππούς

Παππούς

Πέρασε η τετραετία...

Ήρεμα

Ήρεμα

Σαν σήμερα, στις 11...

Κυριακή

Κυριακή

Κερδίσαμε στην...

Χειρονομίες

Χειρονομίες

Κάπου υπάρχει μια...

 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16
 • Τόνοι

  Τόνοι

  Monday, 03 February 2020 16:57
 • Θαύμα

  Θαύμα

  Monday, 03 February 2020 08:25
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Tuesday, 24 December 2019 13:12
 • Βάρος

  Βάρος

  Saturday, 14 December 2019 20:21
 • Παππούς

  Παππούς

  Thursday, 12 December 2019 21:39
 • Ήρεμα

  Ήρεμα

  Wednesday, 11 December 2019 13:58
 • Κυριακή

  Κυριακή

  Monday, 25 November 2019 00:33
 • Χειρονομίες

  Χειρονομίες

  Monday, 04 November 2019 15:02

666«Τι γράφεις εδώ, μικρούλα; Έξι-εξήντα-έξι; Χα χα χα», άκουσα και γύρισα να δω τι ακριβώς συμβαίνει πίσω απ’ την πλάτη μου, όπου οι μικρές καλλώπιζαν τις μαύρες λαμαρίνες με μωρομάντιλα για να περάσει η ώρα τους μετά το 3-0, καθώς, σύμφωνα με τη Λιλιγκάνα, «στα τρία κερδίζουμε» -όσα ματς είδε στην Τούμπα έληξαν 3-0, όσα ματς βόλεϊ είδε έληξαν στα 3 σετ, οπότε, σου λέει, τρία και τέλος, δεν έχει άλλο. Αυτό είχε γράψει: «666». Την είχα δει να γράφει το όνομά της, να γράφει «ΠΑΟΚ», να ζωγραφίζει σπιτάκια, ένα τρένο, κάτι δέντρα με λουλουδάκια, είχε τελειώσει σχεδόν ένα πακέτο, αλλά το number of the beast ήταν μια κάποια έκπληξη, ειδικά αν το συνδυάσεις με το «ω-ω, Παοκάρα, ω-ω, ομαδάρα, ολέ» που μουρμούριζε ζωγραφίζοντας και μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ και, εννοείται, σε όλη τη διαδρομή.

Τη ρώτησα. «Τι νούμερο ήταν αυτό που έγραψες». Σήκωσε τους ώμους και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. «Έτσι μου ήρθε». Να πεις πως γυρνάω στο σπίτι με το παλιό τζιν μπουφάν με τις κονκάρδες και τα ραφτά των Slayer, να πεις πως ακούμε οικογενειακώς τίποτα διαόλους όπως αυτούς που άκουγα στην εφηβεία μου, να πεις πως έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα -τίποτα. Θα μας μείνει άλυτο το μυστήριο. Εκτός κι αν μια μέρα (ή νύχτα) ανακαλύψουμε πως η μικρή δεν είναι ένα απλό παιδί, αλλά ο ίδιος ο...

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB