Ισοβίτης

Ισοβίτης

Παραμεγάλωσε η...

Ρατσιστές

Ρατσιστές

«Καρκίνο στα...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Ολοκλήρωση

Ολοκλήρωση

Έτυχε να γεννηθώ...

Μαγκντί

Μαγκντί

Είχα πάρει τηλέφωνο...

Διπλανός

Διπλανός

Στο Γυμνάσιο είχα...

Πιστόλι

Πιστόλι

Όσο ζω μαθαίνω. Και...

Μπείτε

Μπείτε

Έχουμε πάρει το...

Νίκη

Νίκη

Θλιβερό ρεκόρ, που...

Θολούρα

Θολούρα

Μετά από αυτό το ματς,...

Πειραιώς

Πειραιώς

Ο αγώνας...

Πείραμα

Πείραμα

Σε ποιο...

 • Ισοβίτης

  Ισοβίτης

  Friday, 12 April 2019 12:21
 • Ρατσιστές

  Ρατσιστές

  Wednesday, 10 April 2019 10:48
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Monday, 08 April 2019 17:00
 • Ολοκλήρωση

  Ολοκλήρωση

  Sunday, 07 April 2019 15:20
 • Μαγκντί

  Μαγκντί

  Wednesday, 03 April 2019 12:16
 • Διπλανός

  Διπλανός

  Tuesday, 02 April 2019 00:39
 • Πιστόλι

  Πιστόλι

  Monday, 01 April 2019 21:57
 • Μπείτε

  Μπείτε

  Sunday, 31 March 2019 08:47
 • Νίκη

  Νίκη

  Sunday, 24 March 2019 16:18
 • Θολούρα

  Θολούρα

  Wednesday, 20 March 2019 22:05
 • Πειραιώς

  Πειραιώς

  Wednesday, 20 March 2019 19:49
 • Πείραμα

  Πείραμα

  Thursday, 14 March 2019 21:28

666«Τι γράφεις εδώ, μικρούλα; Έξι-εξήντα-έξι; Χα χα χα», άκουσα και γύρισα να δω τι ακριβώς συμβαίνει πίσω απ’ την πλάτη μου, όπου οι μικρές καλλώπιζαν τις μαύρες λαμαρίνες με μωρομάντιλα για να περάσει η ώρα τους μετά το 3-0, καθώς, σύμφωνα με τη Λιλιγκάνα, «στα τρία κερδίζουμε» -όσα ματς είδε στην Τούμπα έληξαν 3-0, όσα ματς βόλεϊ είδε έληξαν στα 3 σετ, οπότε, σου λέει, τρία και τέλος, δεν έχει άλλο. Αυτό είχε γράψει: «666». Την είχα δει να γράφει το όνομά της, να γράφει «ΠΑΟΚ», να ζωγραφίζει σπιτάκια, ένα τρένο, κάτι δέντρα με λουλουδάκια, είχε τελειώσει σχεδόν ένα πακέτο, αλλά το number of the beast ήταν μια κάποια έκπληξη, ειδικά αν το συνδυάσεις με το «ω-ω, Παοκάρα, ω-ω, ομαδάρα, ολέ» που μουρμούριζε ζωγραφίζοντας και μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ και, εννοείται, σε όλη τη διαδρομή.

Τη ρώτησα. «Τι νούμερο ήταν αυτό που έγραψες». Σήκωσε τους ώμους και δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. «Έτσι μου ήρθε». Να πεις πως γυρνάω στο σπίτι με το παλιό τζιν μπουφάν με τις κονκάρδες και τα ραφτά των Slayer, να πεις πως ακούμε οικογενειακώς τίποτα διαόλους όπως αυτούς που άκουγα στην εφηβεία μου, να πεις πως έχει γίνει οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα -τίποτα. Θα μας μείνει άλυτο το μυστήριο. Εκτός κι αν μια μέρα (ή νύχτα) ανακαλύψουμε πως η μικρή δεν είναι ένα απλό παιδί, αλλά ο ίδιος ο...

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB