Ισοβίτης

Ισοβίτης

Παραμεγάλωσε η...

Ρατσιστές

Ρατσιστές

«Καρκίνο στα...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Ολοκλήρωση

Ολοκλήρωση

Έτυχε να γεννηθώ...

Μαγκντί

Μαγκντί

Είχα πάρει τηλέφωνο...

Διπλανός

Διπλανός

Στο Γυμνάσιο είχα...

Πιστόλι

Πιστόλι

Όσο ζω μαθαίνω. Και...

Μπείτε

Μπείτε

Έχουμε πάρει το...

Νίκη

Νίκη

Θλιβερό ρεκόρ, που...

Θολούρα

Θολούρα

Μετά από αυτό το ματς,...

Πειραιώς

Πειραιώς

Ο αγώνας...

Πείραμα

Πείραμα

Σε ποιο...

 • Ισοβίτης

  Ισοβίτης

  Friday, 12 April 2019 12:21
 • Ρατσιστές

  Ρατσιστές

  Wednesday, 10 April 2019 10:48
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Monday, 08 April 2019 17:00
 • Ολοκλήρωση

  Ολοκλήρωση

  Sunday, 07 April 2019 15:20
 • Μαγκντί

  Μαγκντί

  Wednesday, 03 April 2019 12:16
 • Διπλανός

  Διπλανός

  Tuesday, 02 April 2019 00:39
 • Πιστόλι

  Πιστόλι

  Monday, 01 April 2019 21:57
 • Μπείτε

  Μπείτε

  Sunday, 31 March 2019 08:47
 • Νίκη

  Νίκη

  Sunday, 24 March 2019 16:18
 • Θολούρα

  Θολούρα

  Wednesday, 20 March 2019 22:05
 • Πειραιώς

  Πειραιώς

  Wednesday, 20 March 2019 19:49
 • Πείραμα

  Πείραμα

  Thursday, 14 March 2019 21:28

erasporΑναγκαστικά, λόγω της επιστροφής χάσαμε τον μεγάλο μας έρωτα φέτος, την Αθλητική Κυριακή του σπουδαίου διανοούμενου-δημοσιογράφου Γεωργίου Λυκουρόπουλου. Αλλά ο οδηγός είχε την πανέξυπνη ιδέα να βάλει Ερασπόρ, να ενημερωθούμε για την αθλητική κίνηση της ημέρας από το ραδιόφωνο. Και ενημερωθήκαμε: Από τις δέκα, παίζει μια εκπομπή που για κάποιο λόγο ονομάζεται «Τρίτο Ημίχρονο» και σου δίνει αναλυτικές πληροφορίες για το σημαντικότερο γεγονός της ημέρας («οι 30.000 θεατές στο Καραϊσκάκη»), για την εμφάνιση γενικότερα του Ολυμπιακού, για το πόσο παλικάρι είναι ο Κούτρης (του Ολυμπιακού), για τις ελλείψεις (του Ολυμπιακού), τις πιθανές μεταγραφικές ενισχύσεις (του Ολυμπιακού), το πόσο δύσκολο ήταν τα παλιά χρόνια στο παλιό Καραϊσκάκη να βρεις εισιτήριο, υπήρξε μία διαμάχη με έναν ακροατή, τον πέντετριάνταεπτά ξέρω ‘γώ, που του απαντούσαν και τους απαντούσε για το ποιος είναι ο πιο γαύρος (από τους τρεις τους, όπως το καταλάβαμε, αλλά ίσως να μην το καταλάβαμε και σωστά) και τέτοια ήταν η θεματολογία, μέχρι που η αναγούλα δεν πήγαινε άλλο και βάλαμε Imagine Dragons να γουστάρει η Χουλιγκάνα που δεν την έπιανε ο ύπνος. Ενδιάμεσα, ακούστηκε από έναν εκ των παρουσιαστών το «πόσο είναι η Ξάνθη από τη Θεσσαλονίκη, μισή-μια ώρα δρόμος». Ως την Κυριακή πίστευα πως τα δικά μας ραδιοφωνικά σκουπίδια ήταν ασυναγώνιστα, αλλά τουλάχιστον αυτά δεν τα πληρώνουμε υποχρεωτικά.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB