Ισοβίτης

Ισοβίτης

Παραμεγάλωσε η...

Ρατσιστές

Ρατσιστές

«Καρκίνο στα...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Ολοκλήρωση

Ολοκλήρωση

Έτυχε να γεννηθώ...

Μαγκντί

Μαγκντί

Είχα πάρει τηλέφωνο...

Διπλανός

Διπλανός

Στο Γυμνάσιο είχα...

Πιστόλι

Πιστόλι

Όσο ζω μαθαίνω. Και...

Μπείτε

Μπείτε

Έχουμε πάρει το...

Νίκη

Νίκη

Θλιβερό ρεκόρ, που...

Θολούρα

Θολούρα

Μετά από αυτό το ματς,...

Πειραιώς

Πειραιώς

Ο αγώνας...

Πείραμα

Πείραμα

Σε ποιο...

 • Ισοβίτης

  Ισοβίτης

  Friday, 12 April 2019 12:21
 • Ρατσιστές

  Ρατσιστές

  Wednesday, 10 April 2019 10:48
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Monday, 08 April 2019 17:00
 • Ολοκλήρωση

  Ολοκλήρωση

  Sunday, 07 April 2019 15:20
 • Μαγκντί

  Μαγκντί

  Wednesday, 03 April 2019 12:16
 • Διπλανός

  Διπλανός

  Tuesday, 02 April 2019 00:39
 • Πιστόλι

  Πιστόλι

  Monday, 01 April 2019 21:57
 • Μπείτε

  Μπείτε

  Sunday, 31 March 2019 08:47
 • Νίκη

  Νίκη

  Sunday, 24 March 2019 16:18
 • Θολούρα

  Θολούρα

  Wednesday, 20 March 2019 22:05
 • Πειραιώς

  Πειραιώς

  Wednesday, 20 March 2019 19:49
 • Πείραμα

  Πείραμα

  Thursday, 14 March 2019 21:28

fotΠραγματικά, ήταν αξέχαστη εκδρομή. Λόγω της σύνθεσης του τεράστιου πλήθους, από πιτσιρίκια χέρι-χέρι με τον μπαμπά μέχρι παππούδες μάχιμοι που έχουν σηκώσει ήδη δύο Πρωταθλήματα και γιορτάζουν από το πέταλο το τρίτο, λόγω της σημασίας για τον τίτλο που έρχεται μετά από τόσες δεκαετίες, λόγω της κατάληψης ολόκληρου του γηπέδου. Υπέροχες συνθήκες, ελάχιστα παρατράγουδα που στη μεγάλη εικόνα τα λες και μηδενικά, τραγούδι αδιάκοπο από πριν ως μετά το ματς, διπλό, αποχώρηση με ουρές χιλιομέτρων χωρίς γκρίνιες που ίσως να ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη πως όταν είσαι τόσο καλά δεν σου βγαίνει ούτε το σήμα κατατεθέν σου ως οπαδός, ως Παοκτσής, η γκρίνια, εκεί μας καταντήσανε, να μην γκρινιάζουμε ούτε για όσα θα ήμασταν δικαιολογημένοι για να γκρινιάξουμε.

Και οι πέντε στην επιστροφή αυτό λέγαμε: «Περάσαμε τέλεια». Ο καθένας για τον δικό του λόγο: Οι τρεις για την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, οι δύο μικρές για την Κυριακή με τη γιαγιά και τον παππού. Αλλά κάπου μέσα μου σιγόκαιγε, όλη τη μέρα, μια στενοχώρια, που κουβαλούσα την απουσία μιας υπέροχης ψυχής, προγραμματισμένης από καιρό να βρίσκεται μαζί μας χθες στα Πηγάδια. Δεν σε ξέχασα, Φωτεινή -πώς θα μπορούσα. Το πήραμε το διπλό, το παίρνουμε το Πρωτάθλημα, του χρόνου γερή να σε έχουμε μαζί μας. Στο επόμενο διπλό και στο επόμενο Πρωτάθλημα.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB