Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

h12Ο «Νονός του Χέβι Μέταλ», αρχηγός και δημιουργός των θρυλικών Manilla Road, άφησε χθες το βράδυ τον κόσμο μας, μόλις στα εξήντα του χρόνια, «περνώντας τις πύλες της Βαλχάλλα», όπως αναφέρει ο κολλητός και συνεργάτης του Μπράιαν Πάτρικ. Ο Μαρκ Σέλτον έφυγε with his boots on, μετά το live της μπάντας στη Γερμανία, σε ακόμα μία περιοδεία τους στην Ευρώπη που την αγάπησαν και τους αγάπησε σ’ αυτές τις τέσσερις δεκαετίες που ήταν ενεργοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, για το μοναδικό πράγμα που είχε μετανιώσει στη ζωή του ήταν η επιλογή του ονόματος για την μπάντα, κάπου στην εφηβεία του, τη δεκαετία του ’70: «Με τον Μπεν σκεφτήκαμε το όνομα «Manilla Road» σουρωμένοι μια νύχτα που τα πίναμε στην κουζίνα βλέποντας Monty Python. Για κάποιον λόγο, πιστεύαμε πως σήμαινε ‘Ο Δρόμος Του Φωτός’. Νομίζω πως ήμασταν απλώς λιάρδα και δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι καλύτερο, αλλά το όνομα έμεινε, παρά τις διαρκείς μου προσπάθειες να το αλλάξω».

Στην πραγματική Μανίλα, ένα από τα πολυπληθέστερα αστικά τοπία του κόσμου με πάνω από είκοσι πέντε εκατομμύρια ανθρώπους συγκεντρωμένους στα πολυώροφα κτίρια του κέντρου και τα απέραντα προάστια, βρέθηκε ο Θανάσης και ταίριαξε το εξώφυλλο του βιβλίου με τους τόνους τσιμέντου στον ορίζοντα της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB