Ενισχυτές

Ενισχυτές

Με κάθε αντίπαλο...

Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο...

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Οι μόνοι που...

Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

 • Ενισχυτές

  Ενισχυτές

  Monday, 23 October 2017 23:18
 • Ανάσα

  Ανάσα

  Saturday, 21 October 2017 22:59
 • Μαυρίδης

  Μαυρίδης

  Saturday, 21 October 2017 12:40
 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01

zitgagaΉμουν πιτσιρικάς όταν ένα συμβάν με οδήγησε να απομυθοποιήσω τους επαγγελματίες ζητιάνους και τα προβλήματα τους από νωρίς.

Είχε ανεβεί ένας τύπος, νεαρός, στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και είχε αρχίσει το γνωστό κατεβατό για το πόσο χρειάζεται χρήματα για την εγχείριση που έπρεπε να κάνει. «Καλημέρα σας είμαι άρρωστος χρειάζομαι εγχείριση επειγόντως έχω όγκο στο πόδι και πρέπει να τον αφαιρέσω κινδυνεύει η ζωή μου ορίστε εδώ έχω και τα έγγραφα που το δείχνουν όλα με σφραγίδες από το υπουργείο το δεξί μου πόδι είναι παράλυτο από το ατύχημα που έχασα τους γονείς μου και τα αδέρφια μου μόνος μου έμεινα και δεν μπορώ να περπατήσω ορίστε καλέ κυρία δείτε πως δεν κοροϊδεύω έχω όλα τα χαρτιά βοηθήστε έναν άτυχο άνθρωπο ο Θεός να σας έχει καλά και να σας φωτίζει ευχαριστώ κυρία» και τα λοιπά, με την τυποποιημένη, γνωστή φωνή-σούρσιμο που έχουν όλοι αυτοί οι μπαγαπόντηδες. Λίγη ώρα μετά, τον είδα τον τύπο στα αυτοκινητάκια, στην παραλία της Καβάλας, να χοροπηδάει με κάτι φίλους του και να κάνει πλακίτσες. Πρέπει να ήμουν 11-12 χρονών τότε.

Η συγκεκριμένη κλάψα εξελίχθηκε σε επιστήμη. Όλοι τους με τα «έγγραφα», πάντα με το ίδιο ύφος, απνευστί, «καλέ κυρία βοηθήστε έναν άτυχο πατέρα με έδειξε προχθές και ο αντέννα στην εκπομπή του κυρίου Παπαδάκη έχω σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά μου και λίγους μήνες ζωής αν δεν κάνω την εγχείρηση ορίστε εδώ και όλα τα έγγραφα» και άμα έκανες να δεις τα έγγραφα, έφευγε απότομα και συνέχιζε παρακάτω. Μεγάλη μπίζνα. Χρόνια αργότερα, είδα τον «Καιρό Των Τσιγγάνων» και έδεσε το πράμα, πώς στήνεται η ιστορία και πώς τους εκμεταλλεύονται. Αλλά πάντα τους θαύμαζα, τι βρίσκουν και λένε, πόσο χτυπάνε στο συναίσθημα, πόσο μεταλλάσσονται ανάλογα με το κοινό, τι απίστευτους αυτοσχεδιασμούς κάνουν για να φάνε τα φράγκα από τις γριούλες. Πραγματικοί επιστήμονες στη δουλειά τους, δεν το συζητώ.

Στην Καβάλα είχαμε τον Μνου-Μνου. Ο Μνου-Μνου ήταν ο ένας κλασικός ζήτουλας στο ΚΤΕΛ που ανέβαινε σε κάθε λεωφορείο πριν ξεκινήσει και ζητιάνευε με το χέρι απλωμένο. Ο μύθος τον ήθελε ζάμπλουτο, με ακίνητα και εκατομμύρια σε καταθέσεις και πως το έκανε από χόμπι. Δε μιλούσε, δεν έλεγε καμία λέξη παρά ένα ακατάληπτο «μνου-μνου-μνου», συνεχόμενα, το οποίο έπαιζε ανάλογα με τη διάθεσή του. Άμα νευρίαζε, ανέβαζε τον τόνο, «ΜΝΟΥ! ΜΝΟΥ!» και άμα ήταν σε καλή μέρα μιλούσε ήρεμα, «μνουυυυ, μνουυυυ». Κάτι παλιόπαιδια έκαιγαν εικοσάρικα με τον αναπτήρα και του τα έδιναν ελεημοσύνη, αυτός ούρλιαζε από το κάψιμο στην παλάμη, «ΜΝΟΥΥΥΥΥ», τους κυνηγούσε, όμορφες ιστορίες. Από τα δώδεκά μου μέχρι τα δεκαοκτώ που πηγαινοερχόμουν με το ΚΤΕΛ δυο και τρεις φορές τη μέρα, η ίδια ιστορία με τον Μνου-Μνου, αν και εμάς τους τακτικούς επιβάτες δε μας ενοχλούσε –ειδικά αν του είχαμε δώσε φλεγόμενο κέρμα κάποια στιγμή.

Γι’ αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο ζήτουλας προχθές στην Τούμπα. Στο ημίχρονο του ΠΑΟΚ-Πλατανιάς, χαμηλά στην 7, βγήκε ένας κλασικός χαροκαμένος με μια εικόνα και άρχισε τα γνωστά με το μόνιμο ύφος τα λέω όλα με τη μία πόσο μεγάλο πρόβλημα έχω και την κλαψομούρικη φάτσα. Δε λέω, ένας από αυτούς θα έχει και κανονικό πρόβλημα, παίζει κι αυτή η πιθανότητα. Αλλά κοντά στα ξερά και τα χλωρά. Μου έκανε εντύπωση επειδή όλοι αυτοί έχουν από πριν έτοιμο το σενάριο, τι θα πουν, τι φάτσα θα πάρουν, πώς θα σε κοιτάξουν, σκανάρουν τον κόσμο για να κόψουν ποιοι είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι. Αλλά αυτός τα ‘κανε μούσκεμα. Με τα μάτια μου, είδα τρεις που σηκώθηκαν να του δώσουν χρήματα αλλά μόλις τον άκουσαν ξανακάθισαν και το έπαιξαν Σουηδοί, κοιτώντας αλλού.

Τι ήταν αυτό που τους οδήγησε να μην του δώσουνε φράγκο; Εκεί που έλεγε το γνωστό τροπάριο ο τύπος, πέταξε ένα «είμαι γνωστός του κυρίου Γκαγκάτση». Αυτό. Έλεγε τα γνωστά «βοηθήστε με έχω πρόβλημα καλοί κύριοι ο Θεός να σας έχει καλά», σηκώθηκαν κάποιοι να του δώσουν το κατιτίς τους (εδώ να σημειώσω τη μεγάλη μου έκπληξη, πού βρήκαν ψιλά όλοι αυτοί αφού απαγορεύονται και μας τα παίρνουν στην είσοδο οι σεκιουριτάδες), αλλά μόλις άκουσαν το «είμαι γνωστός του κυρίου Γκαγκάτση» με τη μία έκαναν πίσω. Δηλαδή αυτός το έλεγε για καλό, ας πούμε, άμα φωνάζω πως ξέρω τον Γκαγκάτση όλοι οι Παοκτσήδες, που τον αγαπάνε και τον λατρεύουνε, θα σκίσουν τις τσέπες τους και θα τις αδειάσουν για την πάρτη μου. Ερασιτεχνισμοί. Ελπίζω στο επόμενο ματς να έχει καλύτερη ιστορία για να βγει μεροκάματο, π.χ. «είμαι φίλος του Πάμπλο» ή «είμαι γνωστός του Μουσλίμοβιτς» που έχουνε και έρεισμα στην κερκίδα.

Αλήθεια, από αυτούς που ζητιανεύουν μέσα στο γήπεδο η διοίκηση παίρνει ποσοστά όπως συμβαίνει με τους μάνατζερς των παικτών;

Φτύσιμο

Φτύσιμο

Την γκόμενα που σε παρακαλάει τη φτύνεις. Παλαιό αξίωμα, αθάνατος κανόνας. Όσο σε πρήζει, όσο σε ζαλ ...

Read more
Τελικό

Τελικό

Ο Παναγιώτης το σκ&omicr ...

Read more
Υγεία

Υγεία

Εμφανίστηκε το πρωί &mu ...

Read more
Γυναικόπαιδα

Γυναικόπαιδα

Έχουμε πολλά γυναικόπαιδα στην 7, αυτό είναι γεγονός. Γυναικόπαιδα στην κυριολεξία, δηλαδή, οικογένε ...

Read more
Απεντόμωση

Απεντόμωση

Και οι τυφλοί είδαν εχθές. Ομάδα απαλλαγμένη από εξωαγωνιστικές έγνοιες, συγκεντρωμένη στο χορτάρι, ...

Read more
Σεκάπ

Σεκάπ

Η διαδικασία είναι γνωστή όσο και κλασική. Παίρνεις το πρόγραμμα με τις αγωνιστικές που απομένουν, π ...

Read more
Σαμαράς

Σαμαράς

Ώρες ώρες είμαστε υπερβολικοί, εμείς οι Παοκτσήδες. Μέχρι και στην αναβολή της αγωνιστικής είδαμε πο ...

Read more
Αφετηρία

Αφετηρία

21 Αυγούστου 2014, πέφτουμε επισήμως στη Χειμερία Νάρκη 2014-2015. Ό,τι προμήθειες πρόλαβε μάζεψε ο ...

Read more
Μαγικά

Μαγικά

Κανόνισα σκοπιές και θαλαμοφυλίκια και ό,τι τέλος πάντων έπρεπε να κανονιστεί, άφησα στο πόδι μου το ...

Read more
Ελβετός

Ελβετός

Τις τελευταίες ημ ...

Read more
Καρατιά

Καρατιά

Το πρώτο ΠΑΟΚ-Κέρκυρα της ιστορίας ήταν το τελευταίο ματς του Άγγελου ως προπονητής του ΠΑΟΚ στην Το ...

Read more
Γιώργης

Γιώργης

Ο Γιώργης Πατροκοσμάς γύρισε κουρασμένος από τη δουλειά στο σπίτι, αργά το βράδυ του Σαββάτου. ...

Read more

Θανασάκης

logo