Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

kinezikoΜάλιστα. Τ’ ακούσαμε κι αυτό. Έχουμε και τέτοιους συνοπαδούς, τι να κάνεις. Η ατάκα, αυτολεξεί, ήταν: «Και τι καταλάβατε που πήγατε στο ΟΑΚΑ; Εμένα μου έμεινε και το κινητό».

Ο συγκεκριμένος συνοπαδός, ονόματα να μη λέμε, ξέρει αυτός, προσπαθεί να κάνει κρεμαστάρι μία από τις ιστορικότερες παντόφλες στην ιστορία του οπαδικού κινήματος. Όλα τα είχε βολέψει, διαρκείας είχε, εισιτηριάκι για το ΟΑΚΑ πήρε, φράγκα περίσσευαν, διάλεξε και μια αλλαξιά, όλα έτοιμα, ώσπου του ήρθε η παντόφλα στη μάπα που δεν την περίμενε και είδε το ματς στην καφετέρια, μαζί μ’ αυτούς που παραλίγο θα σκότωναν για ένα εισιτήριο και δε βρήκαν, ενώ αυτός έψαχνε να το πουλήσει να το ξεφορτωθεί.

Η παντόφλα ήταν του τύπου «δεν πρόκειται να πας». Ούτε «άμα πας δε θα σ’ αγαπάω», ούτε «μην τολμήσεις και πας, δε θα μπαίνει το κλειδί σου στην εξώπορτα όταν γυρίσεις», που είναι τα πιο δημοφιλή εδώ και δεκαετίες. Και τι απάντησε ο δικός μας; «Άμα δεν πάω, θέλω καινούργιο κινητό». Αυτό. Ούτε δυο σκαμπίλια να τελειώνει η μουρμούρα, ούτε ένα σιχτίρισμα, μια συζήτηση, ένα παρακάλι, να πέσει στα γόνατα και να υποσχεθεί πως θα αδειάζει αυτός τον κουβά με τα κωλόχαρτα για ένα μήνα, κάτι, ρε παιδί μου, μπας και τη γλιτώσει. Αλλά αυτός το κινητό χαλβάδιαζε στο ίντερνετ, μια χαρά τον βόλεψε η παντόφλα. Είπαμε, έχουμε και τέτοιους. Και με πατέρα Παοκτσή που πρώτα τον παίρνει τηλέφωνο ο Πρέλεβιτς και μετά κάνει μεταγραφές.

Και μας μόστραρε σήμερα πάλι το κινέζικο στον καφέ και μας την είπε την ατάκα, την ξαναγράφω να μην έχουμε παρεξηγήσεις: «Και τι καταλάβατε που πήγατε στο ΟΑΚΑ; Εμένα μου έμεινε και το κινητό».

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB