Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια...

Βράχια

Βράχια

1 Οκτωβρίου 1992 - 1...

Χημεία

Χημεία

Το μεγαλύτερο πανί...

 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01
 • Φως

  Φως

  Thursday, 05 October 2017 15:03
 • Βράχια

  Βράχια

  Sunday, 01 October 2017 13:44
 • Χημεία

  Χημεία

  Friday, 29 September 2017 15:13

koyzina

Το μόνο εύκολο, μέρες που είναι, να ασχοληθείς με το 7-0 της Γιουβέντους στον Ολυμπιακό και να κοροϊδεύεις, όπως κάνουνε όλοι οι κομπλεξικοί Παοκτσήδες ενόψει του ματς της Τετάρτης. Ναι, ήταν η μεγαλύτερη ήττα ελληνικού συλλόγου στο Πρωταθλητριών, ναι, ήταν η μεγαλύτερη ξεφτίλα στην ιστορία του Ολυμπιακού, ναι, δε θα ξεπεραστεί ποτέ και για πάντα θα έχουμε να σπάζουμε πλάκα. Αλλά φτάνει, πια, έχουμε και δική μας ομάδα, ας ασχοληθούμε με τα εσωτερικά μας και άσ’ τους να κάνουν αυτοί ό,τι θέλουνε, πόσο κομπλεξικοί να γίνουμε πια.

Πριν από δεκαοκτώ χρόνια, δούλευα ακόμα σ’ ένα μαγαζί έτσι πολύ κουλτούρα να φύγουμε και καλός κόσμος και συνέδρια και πολιτικοί και καλλιτέχνες και σατομπριάν και καμαμπέρ και πιο φτηνά έκανες εγχείριση καρδιάς παρά να φας εκεί πέρα. Το τιμ ασπρόμαυρο όσο δεν πάει άλλο, με εξαίρεση έναν μπάρμαν χαμένο κορμί σκώληκα κι ένα σου-σεφ αεκτσή κολλημένο, ερωτευμένο με τον Μαλαδένη οπότε με τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ είχε σκάσει από τα νεύρα του.

Ένα όμορφο απόγευμα, το Μάρτη του 1999, δε θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία, φτιάχνουμε στον επάνω όροφο ένα μεγάλο τραπέζι σε σχήμα «Π» για κάτι περίεργους που θα έρχονταν από ένα ιατρικό συνέδριο. Καμιά τριάντα άτομα, περίπου. Παρακαλώ, περάστε, α, ωραίο το φτιάξατε, σιλβουπλέ, ωραίος χώρος, ψαρωτικός, εμείς ντυμένοι ξέρω ‘γώ σα να δουλεύαμε στη Μονμάρτη με ποδιές και τα σχετικά. Τακτοποιήθηκε ο κόσμος, πάμε για την παραγγελία, κάνουμε το γνωστό κόλπο «θα επιλέξετε εσείς το κρασί ή να φέρουμε κάτι πραγματικά καλό», όπου φυσικά όλοι έλεγαν φέρε από το καλό, το οποίο καλό κόστιζε είκοσι-είκοσι πέντε χιλιάρικα το μπουκάλι όταν εμείς παίρναμε μεροκάματο εφτά και ήμασταν και καλοπληρωμένοι. Αλλά συνήθως πλήρωναν με τιμολόγια, δεν τους ένοιαζε, τους τα παίρναμε χοντρά που κάνανε μόστρα στο τοπ μαγαζί που μας βγάζανε τότε τα περιοδικά του κλάδου.

Όπως τακτοποιήθηκε η μεγάλη παρέα, φωνάζει ένας τον Βαγγέλη, που ήταν ο αρχηγός, και του λέει πως θα επιθυμούσε να τον ενημερώνει για την εξέλιξη του σκορ στο Ολυμπιακός-Γιουβέντους. Ο Βαγγέλης, ο οποίος δεν είναι για πολλά-πολλά αν είναι νηφάλιος, κράτησε την ψυχραιμία του και με περίσσιο επαγγελματισμό του είπε «τι να σε πω, ρε μάστορα, άμα πιάσει τίποτα τ’ αυτί μου θα σε το πω, ντάξ, δεν έχουμε και τρανζίστορ να παρακολουθάμε τα ποδόσφαιρα». Η παρέα άρχισε να εκδηλώνεται, γέλια, χαρές, καλέ πώς τα λες έτσι, εν τέλει αντιλαμβανόμαστε πως από τους 30 οι μισοί και παραπάνω είναι από Αθήνα μεριά. Γάβροι, οι πιο πολλοί. Το παίζανε κυρίες επειδή οι δικοί μας εδώ ήταν κάτι καθηγητές και τα σχετικά και κρατιόντουσαν, αλλά έγινε αντιληπτό, ωραίο το συνέδριο, να μάθουμε πέντε πράματα να προκόψουμε, αλλά παίζει και ο Ολυμπιακός, αγχωνόμαστε.

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει 2-1 στο Τορίνο και έπαιζε εκείνο το βράδυ τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ για τους 4 του Champions League. Πώς έτυχε, ήταν η πρώτη φορά που οι μάγειρες κουβάλησαν φορητή τηλεόραση στην κουζίνα, να βλέπουμε το ματς, έτυχε, δεν το έκαναν από κόμπλεξ, βρέθηκε κάπου μια φορητή τηλεόραση και είπε ένας από τους μάγειρες βρε δεν την πάω στο μαγαζί να περνάει ευχάριστα και η ώρα;

Σερβίρουμε το τραπέζι, τελειώνουμε με τα βασικά και ταμπουρωνόμαστε στην κουζίνα. Αφήσαμε τους δύο νεότερους να έχουν το νου τους στους γιατρούς πάνω, ούτως ή άλλως καθημερινή ήταν, δεν είχε πολύ κόσμο. Γεμάτο το ΟΑΚΑ, πάνω από εβδομήντα χιλιάδες γάβροι αφρισμένοι, πάει ο Γκόγκιτς και στο δεκάλεπτο κάνει το 1-0. Σκορ πρόκρισης. Μούγγα στην κουζίνα, δε μιλούσε κανείς. Κάθε τόσο, ανεβαίναμε μία εγώ και μία ο Βαγγέλης να τσεκάρουμε το μεγάλο τραπέζι για συμπληρώματα, φέρε άλλα τρία κρασιά, γκλιν-γκλιν εξήντα χιλιάδες για τέσσερις λέξεις ο κύριος καθηγητής, μας ρωτούσαν έτσι κάπως κομψά οι Αθηναίοι γιατροί «μάθατε τίποτα για το ματς»; Εμείς τίποτα, μπα, άμα έρθει κάνας πελάτης που άκουσε κάτι θα σας πούμε.

Ο αρχικαθηγητής, τι ήταν, τους εξηγούσε πράγματα θαυμαστά, είχα ψαρώσει κι εγώ και άκουγα κάποια στιγμή, συμμετέχανε, σχολιάζανε για τους ιατρικούς επισκέπτες, για τα νοσοκομεία, για το υπουργείο που ήταν εκεί ένας τρελαδέρας που φαινόταν πως δεν έχει ιδέα τι λέγανε και όλο συμφωνούσε. Μπαίναμε στην κουζίνα, όλοι μαραμένοι. Ειδικά το χανούμι, έκοβε τα μαρούλια και νόμιζες πως θα έσκιζε τον πάγκο από τα νεύρα του. Δεν ισοφάριζε με τίποτα η Γιουβέντους, κοίτα να δεις, θα πήγαινε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός που είχαμε και τη σφαγή Παπαπέτρου ακόμα να τρέχει το αίμα πριν λίγους μήνες και, όσο να πεις, δεν τον συμπαθούσαμε τον Ολυμπιακό.

Και πέντε λεπτά πριν τη λήξη, ακούγεται ένα «γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ» και τρίζουν τα ντουβάρια του νεοκλασικού, χαρές, σφυρίγματα, χειροκροτήματα, βρισιές, κοπανούσαν τους πάγκους οι μάγειρες, τρέχουμε στην κουζίνα, βλέπουμε τον Κόντε να κάνει το πιο μακρόσυρτο «σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ» στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ προς τους γάβρους και να πηγαινοέρχεται μανιασμένα, ναι, ρε, χαμός, αγκαλιές, τέτοια χαρά ούτε στο Ευρωμπάσκετ οι οπαδοί ενωμένοι. Οι άλλοι, δηλαδή, γιατί εγώ είμαι και σοβαρός άνθρωπος και δε συμμετείχα σε όλα αυτά, σας περιγράφω τι έκαναν οι υπόλοιποι και ντρέπομαι για λογαριασμό τους.

Ανεβαίνουμε πάνω, στο τραπέζι επικρατεί ταραχή. Αλαφιασμένοι οι ολυμπιακοί, τι έγινε, τι έγινε, βάλαμε γκολ, το έβαλε ο θρύλος, πάμε στους τέσσερις, πείτε μας, πείτε μας! Εκεί αναλαμβάνει ο Βαγγέλης, κορδωμένος και στις μύτες των παπουτσιών για να φαίνεται πιο ψηλός από το 1,60 που ήταν τότε ακόμα στην ανάπτυξη, «ρε μάγκες, σε ποια πόλη νομίζετε ότι βρίσκεστε, στο Πασαλιμάνι, να πανηγυρίζουμε τα γκολ του Ολυμπιακού»; Οι σκατιάρηδες, τριακόσιες χιλιάδες λογαριασμό κάνανε και δεν αφήσανε πουρμπουάρ.

 

Νεκροκρέβατο

Νεκροκρέβατο

Ο Μεγαλύτερος Πα&omicr ...

Read more
Πολυχρονεμένος

Πολυχρονεμένος

Ο εορτάζων και πολυχρονεμένος Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει πετύχει μέχρι σήμερα 113 γκολ με τη φανέλα τ ...

Read more
Συνάρτηση

Συνάρτηση

Για την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός επί 60 λεπτά και για 3 κιλά γάβρους στο γήπεδο ...

Read more
Μάκης

Μάκης

Ο Μάκης στέκεται στην πόρτα και όλο το προσωπικό έχει κάνει μια ουρά μπροστά του. Ποδοσφαιριστές, τε ...

Read more
Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο

Όπως φαίνεται, όλοι οι ποδοσφαιριστές αγαπούν τον Άγγελο. Κακό λόγο για τον Άγγελο δεν έχει πει κανε ...

Read more
Θυμιατό

Θυμιατό

Μόλις είχε βγει το Vodafone Live και η Vodafone έδινε τσάμπα απεριόριστο ίντερνετ για να μάθει ο κόσ ...

Read more
Πολίτικα

Πολίτικα

Πολιτική ανάλυση, κατήχηση, προσηλυτισμός, κομματική προπαγάνδα, νεότερη ιστορία της Ελλάδας και των ...

Read more
Μπιμπερό

Μπιμπερό

Αγαπητέ πρόεδρε της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Αγαπητό διοικητικό συμβούλιο, Αγαπητό προπονητικό τιμ, Αγαπητοί καλαθο ...

Read more
Βόθρος

Βόθρος

Στις 10 Μαΐου 2013 ήρθε το τέλος εποχής στην εθελοτυφλία και των τελευταίων φιλάθλων του Ολυμπιακού ...

Read more
Εύνοια

Εύνοια

Δελτίο Τύπου ΠΑΕ ΠΑΟΚ Προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συναισθανόμενη την ευ ...

Read more
Προτάσεις

Προτάσεις

Υπάρχουν αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο περιστασιακά, όταν δείχνει η τηλεόραση κάνα ματς κι ...

Read more
Καθήκον

Καθήκον

Δεν υπάρχει καμία «υποχρέωση» και κανένα «καθήκον» του κόσμου να πηγαίνει στο γήπεδο. ...

Read more

Θανασάκης

logo