Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο...

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Οι μόνοι που...

Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια...

 • Ανάσα

  Ανάσα

  Saturday, 21 October 2017 22:59
 • Μαυρίδης

  Μαυρίδης

  Saturday, 21 October 2017 12:40
 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01
 • Φως

  Φως

  Thursday, 05 October 2017 15:03

kasetaarsenalΕγώ δεν έχω κολλήματα και άνετα παραδέχομαι πως έχω τα περισσότερα καμένα εγκεφαλικά από οποιονδήποτε. Κύτταρα. Καμένα εγκεφαλικά κύτταρα.

Δεν το έβαλα πριν το ουσιαστικό στην πρόταση, βγήκε περίεργη. Τι να λέει, δεν υπάρχει, κλαίω (βάζω και σύγχρονες εκφράσεις των νέων, για να δείξω πως δουλεύει ακόμα και έχω επαφή με την πραγματικότητα). (Να βάλω και μερικές ακόμα, για καλό και για κακό). Σήμερα το πρωί στο ακάου μου έβγαλα ένα τουί και είχα δύο αρτί αλλά είδα κι ένα ανφόλο γιατί ρε κοπελιά το ανφόλο επειδή δε σε έκανα φαβ ντάξει ξεκόλλα. Σύγχρονε πατέρα, αν νομίζεις πως έχεις επαφή με το παιδί σου αλλά δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτή η πρόταση, έχε το νου σου, σε κοροϊδεύει.

Πάμε τώρα δεκαεπτά χρόνια πίσω, να συγκρίνουμε αν είχαμε από τότε απώλειες ή άρχισαν να καίγονται μετά. Δε θα αναμασήσω παλιές ιστορίες που έχω γράψει, μετά τον κολικό της Άννας πήραμε το 1-0 στην Τούμπα με τον Ζαφειρίου, μετά μαζεύαμε λεφτά για Λονδίνο αλλά μάσησα και δεν πήγα καζίνο, με τα πολλά φτάνει η ώρα της ρεβάνς με την Άρσεναλ. Η Άννα δεν κατάφερε να πάρει ρεπό, οι πιο πολλοί δικοί μου είχαν πάει Αγγλία, με ποιον να το δω, με κανέναν. Έκατσα σπίτι. Θα το έβλεπα μόνος μου, ήταν σημαντικό ματς, δεν μπορούσα να αφήσω οποιονδήποτε τυχαίο σε μια καφετέρια να μου χαλάσει την αυτοσυγκέντρωση.

Γίνεται η πρώτη σύνδεση, λέει ο περιγραφέας τα γνωστά καλησπέρα από το Χάιμπουρι όπου ο ΠΑΟΚ και ξέρω ‘γώ τα διάφορα που λένε, κάτι δε μου πάει καλά. Δε μου αρέσει η φωνή του, ο τρόπος του, που τα ήξερε όλα και έλεγε λεπτομέρειες για τις ομάδες και οι εμφανίσεις και έτσι κι αλλιώς, με έπιασε το στομάχι μου. Πώς θα έβλεπα τέτοιο ματς, που καταρχάς δεν είμαι καν εκεί όπως θα έπρεπε, άμα μου γυρίζει τα έντερα ο περιγραφέας. Ραδιόφωνο. Ανοίγω το ραδιόφωνο, 102 Εφ-Εμ, σύνδεση με Λονδίνο. Περιγράφει κάποιος που δεν τον θυμάμαι, νομίζω πως λεγόταν Χαραλαμπίδης. Πιθανό. Ωραία φωνή, Παοκτσήδικη, κιμπάρικη, ο ΠΑΟΚ ήρθε εδώ για την πρόκριση, δύσκολα τα πράματα, θα το παλέψει. Ωραίος. Αυτό ήθελα.

Αρχίζει το ματς, κάνω μια πρώτη σύγκριση. Μιλούσε ο ένας στην τηλεόραση, Άνταμς, ο οποίος προέρχεται από μικροαστική οικογένεια και στα 14 δούλευε σερβιτόρος σε παμπ, για τον Πετί, ο οποίος διαγνώστηκε με μαγουλάδες σε μικρή ηλικία και η μητέρα του είναι ανώτατη δικαστικός, ντάξει, φτάνει, βαρέθηκα. Βάζω και το ραδιόφωνο δυνατά, ο ΠΑΟΚ στέκεται καλά, πιέζει στο κέντρο, θέλει προσοχή, μπορεί, ο Άγγελος στον πάγκο δίνει οδηγίες, πρέπει να έχει συγκέντρωση για την πρόκριση, κατοχυρώνεται στον Χαραλαμπίδη. Μιουτ στην τιβί, αφήνω το ραδιόφωνο να ακούγεται και το βλέπω. Και εκεί αντιλαμβάνομαι πως η φωνή έρχεται πρώτη και μετά η εικόνα, ελάχιστα, μισό δευτερόλεπτο, ίσως, αυτό μ’ έφτιαξε ακόμα περισσότερο, αν και στο γκολ του Μπέργκαμπ πρώτα το άκουσα και μετά το είδα. Στα υπόλοιπα, όμως, διώχνει ο Μιχόπουλος, σούταρε μετά ο Ολλανδός. Άγχος μηδέν.

Και σκέφτομαι, κάποια στιγμή, ρε δεν το γράφω κιόλας, τι είναι, ένα κουμπί. Πού ξέρεις, μπορεί να πάρουμε καμιά ιστορική πρόκριση σήμερα, να μας μείνει το ντοκουμέντο. Το έγραψα σε μια κασέτα, τη βρήκα σήμερα το πρωί. ARSENAL-ΠΑΟΚ 1-1. Τι γιουτιούμπ και τι στιγμιότυπα, αυτό να ακούσετε, ειδικά από την ισοφάριση και μετά, μεγάλες στιγμές. Καμένα εγκεφαλικά κύτταρα όλη εκείνη η χρονιά, μου έμεινε συνήθεια και έβλεπα τα ματς στην τηλεόραση με ήχο από το ραδιόφωνο, δεν είχε τότε εξυπνάκηδες από το στούντιο να διακόπτουν για να πούνε μια παπαριά να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και τόσες διαφημίσεις την ώρα του ματς, υπήρχε σεβασμός στον ακροατή.

Παλαβομάρα

Παλαβομάρα

Φυσικό είναι να μιλά&epsi ...

Read more
Υποψήφιοι

Υποψήφιοι

Το συγκεντρωτικό π& ...

Read more
Αθηναίος

Αθηναίος

Σαν τον Αθηναίο Παοκτσή δεν έχει. Τον γηγενή Αθηναίο, εννοώ, όχι κάτι δικούς μας που κατέβηκαν για δ ...

Read more
Ραβασάκια

Ραβασάκια

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να γράψουν σε ένα χαρτάκι, ανώνυμα, τι ...

Read more
0040

0040

Κάποιοι κουστου&m ...

Read more
Έτοιμοι

Έτοιμοι

26 Απριλίου 2014. Η πρώτη φο ...

Read more
0023

0023

Μπορεί να το είχε πε&i ...

Read more
Τούρτα

Τούρτα

Όποιος θυμάται έναν π& ...

Read more
Διπλό

Διπλό

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνω από τον καιρό που άρχισα να τρέχω στα εκτός έδρας και δε θυμάμαι έστω ...

Read more
Tελικός

Tελικός

Επειδή όλες οι μεγάλες ιδέες ξεκινούν από το μυαλό ενός ανθρώπου, ποιος μου λέει εμένα πως δεν είμαι ...

Read more
Ενδιαφέρον

Ενδιαφέρον

Με αφορμή το σχόλιο ενός –κατά δήλωση- παναθηναϊκού, ας αναλύσουμε την οπαδική συνείδηση του Παοκτσή ...

Read more
Έξω

Έξω

Τελικά, ξεπεράστηκε κάθε ιστορικό προηγούμενο. Η πιο φασιστική, η πιο απροσδόκητα αυταρχική απόφαση ...

Read more

Θανασάκης

logo