Αντικοινωνικός

Αντικοινωνικός

Νιώθεις αυτό που...

Αλέξανδρε

Αλέξανδρε

Αγαπητέ Αλέξανδρε,...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Non-Fiction

Non-Fiction

Μας κατέστρεψε το...

Ακρωτηριασμένος

Ακρωτηριασμένος

Βγαίνω από μία...

Ολιγαρκής

Ολιγαρκής

Ο κ. Γεώργιος...

Πυροτεχνουργός

Πυροτεχνουργός

Ο ταμίας ζήτησε...

Διαπλοκή

Διαπλοκή

Η ανάλυση των...

Ρεύμα

Ρεύμα

Όλος ο σύγχρονος...

Προσκυνητές

Προσκυνητές

Έχω μερικούς...

Τότε

Τότε

«Ποιο ποδόσφαιρο...

Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

 • Αντικοινωνικός

  Αντικοινωνικός

  Tuesday, 17 April 2018 13:40
 • Αλέξανδρε

  Αλέξανδρε

  Monday, 16 April 2018 02:23
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Wednesday, 11 April 2018 15:50
 • Non-Fiction

  Non-Fiction

  Monday, 09 April 2018 01:30
 • Ακρωτηριασμένος

  Ακρωτηριασμένος

  Thursday, 29 March 2018 23:32
 • Ολιγαρκής

  Ολιγαρκής

  Sunday, 25 March 2018 19:39
 • Πυροτεχνουργός

  Πυροτεχνουργός

  Thursday, 22 March 2018 13:10
 • Διαπλοκή

  Διαπλοκή

  Wednesday, 21 March 2018 11:42
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Tuesday, 20 March 2018 23:32
 • Προσκυνητές

  Προσκυνητές

  Monday, 19 March 2018 19:59
 • Τότε

  Τότε

  Monday, 12 March 2018 22:21
 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26

KASTORIAΔεν υπάρχει πιο εκδικητικός Παοκτσής από τον ΤΣ. Ο άνθρωπος είναι να τον φοβάσαι, άμα τον είχαμε βασική εντεκάδα δε θα πλησίαζε αντίπαλος επιθετικός ούτε για να μειώσει από 4-0 σε 4-1.

Δεν ανέχεται ούτε αυτό, ξεκινάμε χαλαρά με τον μικρομεσαίο, ρίχνουμε 4 γκολ, βάζει και κανένα πιτσιρίκι να πάρει συμμετοχή, στο 89’ μειώνει ο αντίπαλος και δεν ασχολείται κανένας, εκτός από αυτόν, θα τον έχετε ακούσει, γίνεται το 4-1 και άντε ρε κοιμισμένοι ασταδιάλα χάλασε το καθαρό σκορ δηλαδή τι καταλάβατε τώρα γαμώ το καντήλι μου ρε διώξ’ τους όλους ρε και παραιτήσου κι εσύ και οι προπονητές και η διοίκηση και όλοι οι σύνδεσμοι να αλλάξουν πρόεδρο και τέτοια, τον κοιτάει περίεργα ο κόσμος.

Το αποκορύφωμα του εκδικητικού τύπου δεν είναι άλλο από τους αγώνες Κυπέλλου. Στην ουσία αυτό είναι το Κύπελλο, παίζεις τον πρώτο αγώνα και στον δεύτερο παίρνεις εκδίκηση –είτε επειδή δεν κέρδισες  τον πρώτο, είτε επειδή κέρδισες αλλά δεν έβαλες όσα ήθελες. Με την Καλλιθέα να τον βλέπατε, έσπαζε ο Σταφυλίδης με το δεξί τα δοκάρια, χάναμε το ένα μετά το άλλο, κάνει την ομορφιά ο Βιβιάν με τον Μαρουκάκη, 2-0 τελικό. Ο ΤΣ δε μιλούσε, ρουφούσε έτσι αργά το φραπέ, τίναζε τελετουργικά τη στάχτη από τα τσιγάρα το ένα πίσω από το άλλο, καρφωμένο το βλέμμα στην τηλεόραση, εμείς είχαμε κάνει μια θέση πιο δίπλα μην εκραγεί και τις φάμε εμείς, συγκρατήθηκε αλλά καιγόταν από μέσα του, θα την πλήρωνε η σερβιτόρα στο τέλος, μήπως έχετε ψιλά, έτοιμος ήταν, ακόμα δεν ξέρει η καημένη από τι γλίτωσε. Βάζει μπρος στο αυτοκίνητο και μετά από 2 ώρες που δεν είχε πει κουβέντα λέει «στη ρεβάνς αν δεν τους ρίξουμε 6 γκολ θα πάω και θα πλακώσω όλη την ομάδα». Στη ρεβάνς, ως γνωστόν, μετά το 6-0 η ομάδα χαλάρωσε, δεν υπήρχε λόγος να βάλουμε περισσότερα.

Έτσι πάει με τον ΤΣ σε όποιο πρώτο ματς έχουμε δει μαζί. Τα μαζεύει, τα μαζεύει και με τη λήξη βγάζει το χρησμό, στον επαναληπτικό θα τους ρίξουμε τόσα, αλλιώς θα γίνει ξέρω ‘γώ αναλόγως τι υπολογίζει για να είναι ικανοποιημένος. Και κάνει τη μαλακία και πάει στο ΠΑΟΚ-Καστοριά, να χαρεί ποδόσφαιρο και πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ. Και τρώει την Τούμπα που για πρώτη φορά ο Σ.Φ. Αλάσκας έπαιζε εντός έδρας, τρώει και το πέναλτι του Καπετανόπουλου, 0-1, παγωμένος ο ΤΣ και από το κρύο και από το σκορ. Περιμέναμε το χρησμό. Και λέει ο ΤΣ «εκεί μέσα θα τους βάλουμε πέντε γκολ».

Έρχεται η μέρα που θα τους βάλουμε πέντε γκολ, ετοιμαζόμαστε από το πρωί για το ταξίδι, μας λέει και ένας δικός μας που δούλευε τότε στην Καστοριά «μάγκες, τέλεια μέρα για μπάλα, έχει παγώσει η λίμνη, πολύ ρομαντικά, ελάτε νωρίς να θαυμάσουμε τα τοπία». Ξεκινήσαμε νωρίς, πιο πολύ για να βρούμε την ιστορική καφετέρια Παντεμπόι, που είχε ακούσει από έναν Καστοριανό ο φίλος μας ο Β να λέει στο τηλέφωνο «είμαι έξω από το Παντεμπόι και τρώω ένα Στάρκιν μήλο και σε περιμένω». Αληθινή ιστορία αυτό. Όλα έτοιμα, κασκόλ, φανέλες και τα λοιπά, πολύ κρύο, όμως, λέει ο ΤΣ πάμε όπως είμαστε Καστοριά αλλά στο γυρισμό να πάμε από Καστανιά να φάμε σουβλάκια, που το είχαμε και απωθημένο.

Σ’ εκείνο το ιστορικό από πολλές απόψεις ματς ακούσαμε για πρώτη φορά από μεγάλο παλικάρι της εξέδρας μας τη φράση «ρε θα σε φάω τα λαιμά», απευθυνόμενος προς φανατικό οπαδό της Καστοριάς στα δύο μέτρα που τους χώριζε μόνο ένα κάγκελο. Τη γλίτωσε ο φανατικός οπαδός της Καστοριάς, ήταν γερό το σίδερο τελικά. Αλλά ο χρησμός του ΤΣ δε βγήκε αληθινός, ποια πέντε γκολ, ένα και με το στανιό και με τη μύτη βάλαμε, άντε γεια το Κυπελλάκι, μας βγήκαν ξινά και τα σουβλάκια που στην επιστροφή χιόνιζε και όλα παγωμένα μέσα στη νύχτα και είχαμε κι έναν νταλικιέρη μπροστά μας στις στροφές που τον βρίζαμε κωλόγαυρε και τέτοια, Ρουμάνος ήταν ο άνθρωπος τελικά, δύσκολη μέρα.

Αλλά ο πηγαιμός ήταν όλη η απόλαυση. Βάζει μπρος από Καλαμαριά, αρχίζει και γκρινιάζει επί μία ώρα, άντε πάμε ρε να τους ρίξουμε πέντε γκολ, που ήρθανε μέσα στην Τούμπα και μας πουλήσανε μαγκιά και μας πήρανε το διπλό, πάγωσαν τα κόκκαλά μου ρε για να βλέπω να μας βάζει γκολ ο Καπετανόπουλος ρε, τι πράματα είναι αυτά, 5-0 από το ημίχρονο πρέπει, να μάθουν αυτοί ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και να σέβονται, έλεγε, έλεγε, κάποια στιγμή φτάσαμε στα Μάλγαρα, πλήρωσε τα διόδια και πάλι έβριζε, άκουγε και η ταμίας τα ακατάληπτα, συνεχίσαμε, πάλι έλεγε, εγώ τι να πω, δεν είχα πάει στο πρώτο ματς και δεν είχα φορτώσει έτσι, δε μιλούσα, έβλεπα τα τοπία, ωραία η διαδρομή για Καστοριά, δεν ήξερα πως περνάς κι από Κατερίνη, έλεγε ο ΤΣ, σιχτίριζε, απειλούσε, κάποια στιγμή του λέω ρε μαλάκα, δε γυρνάμε προς τα πίσω γιατί από ‘δώ που πας σε λίγο θα φτάσουμε Λάρισα;

Σκάμμα

Σκάμμα

Όπως είμαστε χαμηλά στην 4, βλέπω έναν πιτσιρικά πίσω από την εστία, γνωστό σουλούπι, δεν μπορεί να ...

Read more
Πίστη

Πίστη

Μεγάλωσα σε ένα χωριό όπου η θρησκεία ήταν στο επίκεντρο κάθε κουβέντας, κάθε κοινωνικής εκδήλωσης, ...

Read more
Σαμπατακίδης

Σαμπατακίδης

22 Φεβρουαρίου 1976. Με την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Άρη, ο ΠΑΟΚ μένει τέσσερις πόντους πίσω ...

Read more
Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις, συγκρί&sigm ...

Read more
Mπαλάκια

Mπαλάκια

Πραγματικά, είναι μοναδικό το συναίσθημα να είσαι Ολυμπιακός. Πρέπει να ζήσεις λίγο ως γάβρος για να ...

Read more
Ντροπή

Ντροπή

«Ο Σαββίδης δε νιώθ ...

Read more
Μέτρημα

Μέτρημα

Όλοι θα πεθάνουμε &ka ...

Read more
Νόβασπορτς

Νόβασπορτς

Δε μου αρέσει να μηδενίζω, ούτε να αδικώ. Η καφρίλα, η ολοκληρωτική απαξίωση και η μηδενική σκέψη-αυ ...

Read more
Ισορροπία

Ισορροπία

Χίλια χιλιόμετρα αγ& ...

Read more
Ροναλντίνιο

Ροναλντίνιο

Ο όρος «ακροδεξιό&sig ...

Read more
Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια &del ...

Read more
Συμβολικό

Συμβολικό

Ο πρώτος αγώνας του ΠΑΟΚ που θυμάμαι να είδα στη ζωή μου ήταν το ΠΑΟΚ-Πιερικός 2-1, τη χρονιά που πή ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.