Ενισχυτές

Ενισχυτές

Με κάθε αντίπαλο...

Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο...

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Οι μόνοι που...

Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

 • Ενισχυτές

  Ενισχυτές

  Monday, 23 October 2017 23:18
 • Ανάσα

  Ανάσα

  Saturday, 21 October 2017 22:59
 • Μαυρίδης

  Μαυρίδης

  Saturday, 21 October 2017 12:40
 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01

20140426 195920Δεν ξέρω πόσες εκδρομές έχω πάει, αλλά έχω γνωρίσει πολύ κόσμο τόσα χρόνια στα πήγαινε-έλα (ή «πάνε-έλα», όπως το θες) με τον ΠΑΟΚ.

Τέτοιο άτομο, όμως, όπως αυτόν που πέτυχα στην εκδρομή για το ΟΑΚΑ δεν έχω ξαναγνωρίσει ποτέ. Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος στην ιστορία όλων των εκδρομών όλης της ανθρωπότητας. Και όπως όλοι οι κορυφαίοι, δεν έχει και πολλά περιθώρια να περιγραφεί.

Καταρχάς, δε μάθαμε πώς τον λέγανε –δεν προλάβαινες να ρωτήσεις. Άρχισε να μιλάει πριν ξεκινήσουμε από Θεσσαλονίκη και σταματήσαμε να τον ακούμε εμείς (αυτός θα συνέχισε, στάνταρ) στο ψαχτήρι, στην είσοδο του γηπέδου. Ρεκόρ για γκίνες, συνεχής λογοδιάρροια επί 16 ώρες. Ακόμα και στην τζούρα του τσιγάρου μιλούσε, απλώς τον άκουγες έτσι κάπως υπόκωφα και μπάσα και μετά πιο λεπτή φωνή όταν έβγαζε τον καπνό. Και είχε τη φωνή του ΠΑΟΚ, αν ο ΠΑΟΚ ήταν άνθρωπος έτσι θα μιλούσε.

Τι έλεγε; Ό,τι να ‘ναι. Τις 15 από τις 16 ώρες έβριζε έναν δικό του, δίπλα του, τον οποίο τον φώναζε «Παπαδόπουλο», αγνώστων λοιπών στοιχείων. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν όντως τον ήξερε ή αν είχε διαλέξει στην τύχη έναν και τον στόλιζε σε όλη την εκδρομή. Ο άλλος δεν αντιδρούσε. Τίποτα, έβλεπε έξω από το παράθυρο τα τοπία. Μια συνήθης πρόταση ήταν «άντε γαμήσου ρε Παπαδόπουλε μπασκίνα αναρχικέ ρουφιάνε χρυσαυγίτη γαμώ το πασόκ σου και το Σαμαρά κωλόπαιδο αντίφα κουμούνι αρχιχαφιέ φλώρε ΠΑΟΚ σε λέω ρεεεε», την οποία επαναλάμβανε με κάθε πιθανό συνδυασμό ανά πέντε λεπτά.

Στα Μάλγαρα έλεγχαν δύο αστυνομικοί το δίπλωμα του οδηγού, αυτός χόρευε καγκούρικα και φώναζε στο αυτί του ενός Παοκολέ-Παοκολέο, δυνατά, ασταμάτητα, προσπαθούσε ο μπάτσος να τον αποφύγει σα μύγα κι έκανε λίγο πιο ‘κεί, συνέχιζε αυτός χορεύοντας, Παοκολέ-Παοκολέο, έτσι περάσαμε τον έλεγχο που ο οδηγός μας είχε ληγμένο δίπλωμα, δεν άντεχαν άλλο και έφυγαν για το επόμενο πούλμαν. Έπαιζε Σεπούλτουρα, άντε ρε με τα μεταλλάδικα ρεεε βάλε κανένα σωστό τραγούδι ρε οδηγέ κουφάλα καριόλα ρε ψηλέ τι κασέτα έδωσες μας έχεις πάρει τα αυτιά δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ρε σε λέω ρε βάλε κανένα ωραίο κανέναν Νικολαΐδη ρε να φτιαχτούμε άντε γαμήσου ρε Παπαδόπουλε ρεεε. Έπαιζε Νικολαΐδη ρε τι είναι πάλι αυτά τώρα ρε θα μας πάρει ο ύπνος ρε τελικό παίζουμε ξυπνάτε ρε φλωράκια ρε έλα πάμε όλοι μαζί ρεεεε άντε ρε ξύπνα ρε Παπαδόπουλε ΠΑΟΚ ρεεεε. Όλα αυτά από τα Μάλγαρα μέχρι το γήπεδο.

Σταματούσαμε για κατούρημα, ρε τι σταματάμε τώρα ρε πάμε ρε να μπούμε πρώτοι ρεεε μέσα στη νύχτα θα κατουρήσουμε τα παπούτσια ρε οδηγέ ρε Παπαδόπουλε ξύπνα να κατουρήσεις ρε ανάρχα ρε θα τα κάνεις πάνω σου λέμε ρεεε. Ξεκινούσαμε πάλι, ρε σταμάτα κάπου να κατουρήσουμε ρεεε δέκα ώρες κρατιέμαι ρε κουφάλα Παπαδόπουλε εσύ τον είπες τον οδηγό να μη σταματήσει βιάζεσαι ρε χαφιέ να φτάσουμε στα διόδια να τα πεις με τους κολλητούς σου τους μπάτσους ρε κουμούνι, άντε ρε πάμε κάνα σύνθημα ρεεε, σκατόφλωροι όλοι, κοίτα ρε που κοιμούνται, ρε πάμε για την κούπα ρε άντε όλοι χέρια ρεεε. Δεν πρέπει να έκατσε κάτω, όρθιος, 16 ώρες.

Όποτε πίνουμε καφέ, για τον «Παπαδόπουλο» μιλάμε. Τέσσερα άτομα παρέα κατεβήκαμε, ούτε για το λαό, ούτε για τη βροχή, ούτε για το 4-1 λέμε, μόνο γι’ αυτόν. Αφού δε μάθαμε πώς τον λένε, τον βαφτίσαμε «Παπαδόπουλο». Ένας από εμάς κατάφερε να κοιμηθεί κάνα πεντάωρο μέσα στο πούλμαν, ο ορισμός του βοδιού, ρε παιδιά, από πενήντα άτομα μόνο ο δικός μας κατάφερε να κοιμηθεί με Παπαδόπουλο δίπλα του και θρας μέταλ και τρανς τέρμα όσο πάει και συνθήματα, αυτός κοιμήθηκε, έχω φωτογραφίες αν χρειαστεί, το πρωί φράπα με το φραπέ. Τον άκουγα, λέει, μέσα στο όνειρό μου. Τι όνειρα να έβλεπε το Παοκτσάκι μας, πήγαινε τελικό, ο Παπαδόπουλος ούρλιαζε ασταμάτητα στο διάδρομο, έπαιζε τις καφρίλες στα ηχεία κι αυτός κοιμόταν και έβλεπε όνειρα.

Μπαίνουμε για το γυρισμό, κομμάτια όλοι, λέμε δεν πειράζει, φάγαμε την τεσσάρα αλλά θα φχαριστηθούμε Παπαδόπουλο στην επιστροφή. Ποιος ξέρει τώρα τι θα έχει να πει για το ματς, έχει να πέσει πολύ βρισίδι, τρελό γλέντι θα κάνουμε. Αλλά ο διάδρομος έμεινε κενός, τίποτα δεν ακουγόταν στην επιστροφή, κοιμόμασταν όλοι. Πενήντα μία συλλήψεις είχε ο τελικός, η μία ήταν για ναρκωτικά, μαντέψτε ποιος.

Καβάλα

Καβάλα

Α’ Επιστολή Προς Καβαλιώτες. Σήμερα ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Καβάλας γιορτάζει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του. ...

Read more
Τροφοδοσία

Τροφοδοσία

Η πολύχρονη, αβάσταχ&tau ...

Read more
Μίκρα

Μίκρα

ΠΑΟΚ-Αναγέννηση Βύρωνα 26-21. Τώρα βρήκαμε καινούργιο μπελά. Ξέρουμε ανάγνωση. Όπου πάμε, ό,τι κι αν ...

Read more
Αμαζόνες

Αμαζόνες

Είχαμε περάσει την Κυριακή όπως θα πρέπει να είναι η Κυριακή, με φίλους στο σπίτι, παιδιά να χοροπηδ ...

Read more
Πίκρα

Πίκρα

Η πίκρα ενός φίλου εί&nu ...

Read more
Παπαδόπουλος

Παπαδόπουλος

Δεν ξέρω πόσες εκδρομές έχω πάει, αλλά έχω γνωρίσει πολύ κόσμο τόσα χρόνια στα πήγαινε-έλα (ή «πάνε- ...

Read more
Ψείρισμα

Ψείρισμα

Κριτική ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 84-80 Το κλέψιμο του Κούπερ στο κέντρο του γηπέδου και το τρίποντο στη συνέχ ...

Read more
Ρόλφι

Ρόλφι

Επειδή χρέος μας είναι η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε κάθε ευκαιρία, θεωρώ πως έφτασε η ώρ ...

Read more
Στρίμωγμα

Στρίμωγμα

Βρεθείτε στη θέση τους. Χωρίς ειρωνείες και χωρίς πλάκα, μπείτε στο μυαλό τους εκείνη την ώρα που κα ...

Read more
Μαγικά

Μαγικά

Κανόνισα σκοπιές και θαλαμοφυλίκια και ό,τι τέλος πάντων έπρεπε να κανονιστεί, άφησα στο πόδι μου το ...

Read more
Οκτώ

Οκτώ

Τι να γράψεις γι’ α&upsil ...

Read more
0017

0017

Αναδρομικά, η μεγαλ ...

Read more

Θανασάκης

logo