Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

Ορόσημο

Ορόσημο

Τουλάχιστον η...

Κίνημα

Κίνημα

Δεν υπήρξε, δεν...

Αυτές

Αυτές

Ποτέ δεν πίστεψα...

Αναγούλα

Αναγούλα

Σαράντα πέντε αγώνες,...

Αερογέφυρα

Αερογέφυρα

Σελίδα 297: «Με τον...

Χαμόγελο

Χαμόγελο

Ο δικός μου ΠΑΟΚ...

Ψυχές

Ψυχές

Στις 8...

Νύχτα

Νύχτα

Οι ανακοινώσεις...

Μαχαίρι

Μαχαίρι

Βγήκα με το...

Ροναλντίνιο

Ροναλντίνιο

Ο όρος...

Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26
 • Ορόσημο

  Ορόσημο

  Sunday, 11 March 2018 14:46
 • Κίνημα

  Κίνημα

  Thursday, 08 March 2018 20:28
 • Αυτές

  Αυτές

  Thursday, 08 March 2018 16:42
 • Αναγούλα

  Αναγούλα

  Wednesday, 07 March 2018 01:07
 • Αερογέφυρα

  Αερογέφυρα

  Monday, 05 March 2018 21:39
 • Χαμόγελο

  Χαμόγελο

  Wednesday, 28 February 2018 00:05
 • Ψυχές

  Ψυχές

  Thursday, 08 February 2018 10:29
 • Νύχτα

  Νύχτα

  Wednesday, 24 January 2018 22:16
 • Μαχαίρι

  Μαχαίρι

  Friday, 19 January 2018 12:02
 • Ροναλντίνιο

  Ροναλντίνιο

  Thursday, 18 January 2018 17:06
 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59

aggelospaoΟ «πληθωρικός μέσος» Άγγελος Αναστασιάδης μεταγράφεται στον Παναθηναϊκό και αποτελεί μία από τις τρεις μεγάλες μεταγραφές του Γιώργου Βαρδινογιάννη, μαζί με τον Μάικ Γαλάκο και τον Γιάννη Κυράστα. Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από τριάντα πέντε χρόνια, ο 28χρονος, τότε, Αναστασιάδης δίνει στην Αθλητική Ηχώ την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Παναθηναϊκού, μετά από οκτώ χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΑΑ: Από τη στιγμή που μου έκανε την προσφορά ο ΠΑΟΚ, την οποία θεώρησα μηδαμινή, άρχισα επαφές για την μεταπήδησή μου σε άλλο σύλλογο με πιο συμφέρουσες προτάσεις.
ΑΗ: Είχες πολλές προτάσεις;
ΑΑ: Ναι. Μου έκαναν μεγάλες ΠΑΕ της χώρας μας, αλλά και ξένες, όπως η Στουτγκάρδη και η Σαιντ-Ετιέν. Όμως, προτίμησα τον Παναθηναϊκό.
ΑΗ: Για ποιο λόγο;
ΑΑ: Προτίμησα τον ΠΑΟ γιατί δεν ήθελα να φύγω στο εξωτερικό.
ΑΗ: Πριν έρθεις σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΠΑΟ, είχες άλλες επαφές όταν κατέβηκες στην Αθήνα;
ΑΑ: Συζήτησα με άλλο σύλλογο στην Αθήνα αλλά δε συμφώνησα στο ποσό. Τότε επικοινώνησα με τον πρόεδρο κ. Βαρδινογιάννη και συμφώνησα απόλυτα στην πρόταση που μου έκανε.
ΑΗ: Πώς νιώθεις τώρα με την ένταξή σου στον Παναθηναϊκό;
ΑΑ: Πήγα σε μια μεγάλη ομάδα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι υπάρχει ιδανικό κλίμα. Τέτοιο ώστε να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς. Δεν νομίζω ένας ποδοσφαιριστής να θέλει τίποτα άλλο πέρα από αυτό, για να δώσει αυτά που μπορεί και ν’ αποδείξει την αξία του.
ΑΗ: Τι εντυπώσεις αποκόμισες από την πρώτη επαφή σου με τη διοίκηση του ΠΑΟ;
ΑΑ: Έχει ανθρώπους σωστούς. Άξιους ηγέτες. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος κ. Βαρδινογιάννης. Η συζήτηση και μόνο που έκανα μαζί του μού έδειξε πως πρόκειται για μεγάλο παράγοντα. Ιδανικό ηγέτη, για μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Πιστεύω και εγώ να του ανταποδώσω όπως πρέπει την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τη ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε ερχόμενος στις τάξεις του ΠΑΟ.
ΑΗ: Οπωσδήποτε τώρα ξεκινάς μια νέα καριέρα, Άγγελε. Πες μας, ποιοι είναι οι στόχοι σου;
ΑΑ: Βασικός στόχος μου είναι να φανώ αντάξιος της ιστορίας του Παναθηναϊκού και ακολούθως να επανέλθω στην Εθνική ομάδα.
ΑΗ: Ο ΠΑΟ με τις μεταγραφές που έκανε και που συνεχίζει να κάνει, πιστεύεις ότι θα δημιουργήσει το ανάλογο συγκρότημα για να φθάσει στην κορυφή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη;
ΑΑ: Το πιστεύω απόλυτα. Με τις μεγάλες μεταγραφές ο Παναθηναϊκός φτιάχνει πανίσχυρη ομάδα. Ομάδα κλάσεως, που μπορεί όχι μόνο να είναι πρώτη στην Ελλάδα αλλά και να φθάσει και πολύ ψηλά στην Ευρώπη. Οι μόνοι που θα φταίμε αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η διοίκηση θα είμαστε εμείς οι παίκτες.
ΑΗ: Για το δίδυμο της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟ, τους κ.κ. Κόβατς και Πετρόπουλο, τι έχεις να πεις;
ΑΑ: Ξεκινώ με τον κ. Πετρόπουλο, τον οποίο γνωρίζω από τη συνεργασία μας στον ΠΑΟΚ. Τον θεωρώ μεγάλο προπονητή και πιστεύω ότι η παρουσία του στον ΠΑΟ θα βοηθήσει αρκετά. Ακόμα πιστεύω πως θα συνεχιστεί η άψογη και αρμονική συνεργασία που είχαμε στην Τούμπα. Όσο αφορά τον κ. Κόβατς πιστεύω πως όλες οι ομάδες θα ήθελαν να τον είχαν και όλοι οι παίκτες να δούλευαν μαζί του. Είναι μεγάλος προπονητής και ιδανικός για μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω να αποκομίσω πολλά στοιχεία και άγνωστες πτυχές του ποδοσφαίρου από τον Κόβατς. Έτσι θα ισχύσει και στην περίπτωσή μου το «γηράσκω αεί διδασκόμενος».
ΑΗ: Η αλλαγή περιβάλλοντος θα σε επηρεάσει;
ΑΑ: Καθόλου. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δεν νομίζω να επηρεαστώ στην απόδοσή μου. Στον ΠΑΟΚ είχα καλές και κακές στιγμές. Τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό και θα παίζω για το μεγαλείο του.
ΑΗ: Πιστεύεις ότι η παρουσία των μεγάλων άσσων στη νέα σου ομάδα θα σε βοηθήσει;
ΑΑ: Βέβαια. Άλλωστε με τους περισσότερους νέους συμπαίκτες μου έχω παίξει στην Εθνική ομάδα και είμαστε φίλοι. Αυτό θα με βοηθήσει στο να εγκλιματιστώ γρήγορα. Η παρουσία μεγάλων άσσων είναι το πιο εποικοδομητικό στοιχείο της ομάδας. Το μεγάλο ατού της. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην οικογένεια του ΠΑΟ ένιωσα σαν να ήμουν μέλος της από παλιά. Κι αυτό γιατί η γνωριμία μου με τους παλιούς αλλά και τους νέους παίκτες του ΠΑΟ είναι ένας επιπλέον λόγος που με κάνει να νιώσω πως έπαιζα μαζί τους συνέχεια.
ΑΗ: Περίμεναν οπαδοί, διοικούντες και παίκτες του ΠΑΟΚ να φύγεις;
ΑΑ: Οι διοικούντες δεν το περίμεναν. Γι’ αυτό μου έκαναν και τη μηδαμινή προσφορά των 3 εκατομμυρίων. Αντίθετα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ το περίμενε, γιατί γνώριζε πως το κλίμα της ομάδας δε με σήκωνε άλλο και όλοι τους περίμεναν να φύγω. Το ίδιο πιστεύω να περίμεναν και οι πρώην συμπαίκτες μου. Η προσφορά της διοικήσεως με έδιωξε από τον ΠΑΟΚ και όχι ο κόσμος του, που με είχε βοηθήσει.
ΑΗ: Η αποχή σου από τους αγώνες πιστεύεις, Άγγελε, ότι θα σταθεί τροχοπέδη για να βρεις τη φόρμα σου και γενικά την καλή σου απόδοση;
ΑΑ: Δεν νομίζω, γιατί προπόνηση έκανα κάθε μέρα μόνος μου. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και πιστεύω πως με μερικά παιγνίδια θα είμαι πανέτοιμος, για να προσφέρω αυτά που μπορώ στον μεγάλο Παναθηναϊκό.
ΑΗ: Στον ΠΑΟΚ όπως είναι γνωστό έπαιζες παντού. Τώρα στον Παναθηναϊκό σε ποια θέση θα προτιμούσες να παίξεις;
ΑΑ: Θα ήθελα να παίξω στο χώρο του κέντρου. Στον ΠΑΟΚ έπαιξα σε πολλές θέσεις, εκτός από τερματοφύλακας. Έπαιξα δύο χρόνια λίμπερο και σε έναν αγώνα άλλαξα τρεις θέσεις. Τώρα είναι θέμα προπονητή η προσδιόριση της θέσης που θα παίξω. Πάντως, όποια κι αν είναι αυτή, θα κάνω το παν να ανταπεξέλθω στις εντολές που θα μου δοθούν. Πιστεύω να φανώ αντάξιος στις προσδοκίες τόσο του προπονητή, όσο και των διοικούντων και των φιλάθλων, που πίστεψαν σε μένα.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέμεινε στον Παναθηναϊκό για τρεις χρονιές, κερδίζοντας ένα Κύπελλο (1982) και ένα Πρωτάθλημα (1983, συμμετείχε μόλις σε έναν αγώνα ως αλλαγή), πριν μεταγραφεί στην Κόρινθο, τον Διαγόρα και τον Άτλα Νέας Υόρκης, όπου τελείωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

0020

0020

Μια παρέα όλοι οι «π&alph ...

Read more
Αθωότητα

Αθωότητα

Το πρώτο σχόλιο που ...

Read more
Γιορτούλα

Γιορτούλα

Τι είναι η καλοκαι&rh ...

Read more
Πείραμα

Πείραμα

Αυτό, μάλιστα, είναι ενδιαφέρον πείραμα. Και κοντεύει η ώρα να το ζήσουμε και αυτό, τρία χρόνια μετά ...

Read more
Ιονέλ

Ιονέλ

Η σύγχρονη ιστορία τ&omi ...

Read more
Ισορροπία

Ισορροπία

Χίλια χιλιόμετρα αγ& ...

Read more
Σερί

Σερί

Ένα ρεκόρ που σπάει π&eps ...

Read more
Αθηναίος

Αθηναίος

Σαν τον Αθηναίο Παοκτσή δεν έχει. Τον γηγενή Αθηναίο, εννοώ, όχι κάτι δικούς μας που κατέβηκαν για δ ...

Read more
Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016 έ&l ...

Read more
Προϊστάμενος

Προϊστάμενος

Αυτά που κάνει τώρα ο Άγγελος εμείς τα κάναμε χρόνια πριν. Να σε αντιγράφει ο Άγγελος, δεν ξέρω, να ...

Read more
Λάιβ

Λάιβ

• Παρακολουθήστ&epsilon ...

Read more
Μίκι

Μίκι

He’s fat / He’s round / He’s worth a million pounds («Είνα& ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.