Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

Τζιμάκος

Τζιμάκος

Η πρώτη φορά ήταν με τον...

Σχολή

Σχολή

Η ομιλία του...

Αντικειμενικός

Αντικειμενικός

«Ναι, αλλά για το...

Κυρπαντελής

Κυρπαντελής

Στις 20 Αυγούστου 2015...

Τέλειο

Τέλειο

Τη μέρα που αγόρασα...

2017

2017

3 Ιανουαρίου,...

Κάλαντα

Κάλαντα

Ο στενός κύκλος,...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

24

24

Σήμερα, 24...

insidestory

insidestory

Τα βιβλία του 2017,...

Θέση

Θέση

«Πάρε θέση» και...

 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59
 • Τζιμάκος

  Τζιμάκος

  Saturday, 13 January 2018 23:55
 • Σχολή

  Σχολή

  Saturday, 13 January 2018 22:15
 • Αντικειμενικός

  Αντικειμενικός

  Sunday, 07 January 2018 15:23
 • Κυρπαντελής

  Κυρπαντελής

  Thursday, 04 January 2018 16:57
 • Τέλειο

  Τέλειο

  Sunday, 31 December 2017 23:26
 • 2017

  2017

  Sunday, 31 December 2017 10:52
 • Κάλαντα

  Κάλαντα

  Sunday, 31 December 2017 10:30
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Monday, 25 December 2017 13:32
 • 24

  24

  Sunday, 24 December 2017 23:08
 • insidestory

  insidestory

  Sunday, 24 December 2017 14:17
 • Θέση

  Θέση

  Thursday, 21 December 2017 11:30

aggelospaoΟ «πληθωρικός μέσος» Άγγελος Αναστασιάδης μεταγράφεται στον Παναθηναϊκό και αποτελεί μία από τις τρεις μεγάλες μεταγραφές του Γιώργου Βαρδινογιάννη, μαζί με τον Μάικ Γαλάκο και τον Γιάννη Κυράστα. Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από τριάντα πέντε χρόνια, ο 28χρονος, τότε, Αναστασιάδης δίνει στην Αθλητική Ηχώ την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Παναθηναϊκού, μετά από οκτώ χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΑΑ: Από τη στιγμή που μου έκανε την προσφορά ο ΠΑΟΚ, την οποία θεώρησα μηδαμινή, άρχισα επαφές για την μεταπήδησή μου σε άλλο σύλλογο με πιο συμφέρουσες προτάσεις.
ΑΗ: Είχες πολλές προτάσεις;
ΑΑ: Ναι. Μου έκαναν μεγάλες ΠΑΕ της χώρας μας, αλλά και ξένες, όπως η Στουτγκάρδη και η Σαιντ-Ετιέν. Όμως, προτίμησα τον Παναθηναϊκό.
ΑΗ: Για ποιο λόγο;
ΑΑ: Προτίμησα τον ΠΑΟ γιατί δεν ήθελα να φύγω στο εξωτερικό.
ΑΗ: Πριν έρθεις σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΠΑΟ, είχες άλλες επαφές όταν κατέβηκες στην Αθήνα;
ΑΑ: Συζήτησα με άλλο σύλλογο στην Αθήνα αλλά δε συμφώνησα στο ποσό. Τότε επικοινώνησα με τον πρόεδρο κ. Βαρδινογιάννη και συμφώνησα απόλυτα στην πρόταση που μου έκανε.
ΑΗ: Πώς νιώθεις τώρα με την ένταξή σου στον Παναθηναϊκό;
ΑΑ: Πήγα σε μια μεγάλη ομάδα. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι υπάρχει ιδανικό κλίμα. Τέτοιο ώστε να παίξεις όσο καλύτερα μπορείς. Δεν νομίζω ένας ποδοσφαιριστής να θέλει τίποτα άλλο πέρα από αυτό, για να δώσει αυτά που μπορεί και ν’ αποδείξει την αξία του.
ΑΗ: Τι εντυπώσεις αποκόμισες από την πρώτη επαφή σου με τη διοίκηση του ΠΑΟ;
ΑΑ: Έχει ανθρώπους σωστούς. Άξιους ηγέτες. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος κ. Βαρδινογιάννης. Η συζήτηση και μόνο που έκανα μαζί του μού έδειξε πως πρόκειται για μεγάλο παράγοντα. Ιδανικό ηγέτη, για μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Πιστεύω και εγώ να του ανταποδώσω όπως πρέπει την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τη ζεστασιά με την οποία με αγκάλιασε ερχόμενος στις τάξεις του ΠΑΟ.
ΑΗ: Οπωσδήποτε τώρα ξεκινάς μια νέα καριέρα, Άγγελε. Πες μας, ποιοι είναι οι στόχοι σου;
ΑΑ: Βασικός στόχος μου είναι να φανώ αντάξιος της ιστορίας του Παναθηναϊκού και ακολούθως να επανέλθω στην Εθνική ομάδα.
ΑΗ: Ο ΠΑΟ με τις μεταγραφές που έκανε και που συνεχίζει να κάνει, πιστεύεις ότι θα δημιουργήσει το ανάλογο συγκρότημα για να φθάσει στην κορυφή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη;
ΑΑ: Το πιστεύω απόλυτα. Με τις μεγάλες μεταγραφές ο Παναθηναϊκός φτιάχνει πανίσχυρη ομάδα. Ομάδα κλάσεως, που μπορεί όχι μόνο να είναι πρώτη στην Ελλάδα αλλά και να φθάσει και πολύ ψηλά στην Ευρώπη. Οι μόνοι που θα φταίμε αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η διοίκηση θα είμαστε εμείς οι παίκτες.
ΑΗ: Για το δίδυμο της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟ, τους κ.κ. Κόβατς και Πετρόπουλο, τι έχεις να πεις;
ΑΑ: Ξεκινώ με τον κ. Πετρόπουλο, τον οποίο γνωρίζω από τη συνεργασία μας στον ΠΑΟΚ. Τον θεωρώ μεγάλο προπονητή και πιστεύω ότι η παρουσία του στον ΠΑΟ θα βοηθήσει αρκετά. Ακόμα πιστεύω πως θα συνεχιστεί η άψογη και αρμονική συνεργασία που είχαμε στην Τούμπα. Όσο αφορά τον κ. Κόβατς πιστεύω πως όλες οι ομάδες θα ήθελαν να τον είχαν και όλοι οι παίκτες να δούλευαν μαζί του. Είναι μεγάλος προπονητής και ιδανικός για μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω να αποκομίσω πολλά στοιχεία και άγνωστες πτυχές του ποδοσφαίρου από τον Κόβατς. Έτσι θα ισχύσει και στην περίπτωσή μου το «γηράσκω αεί διδασκόμενος».
ΑΗ: Η αλλαγή περιβάλλοντος θα σε επηρεάσει;
ΑΑ: Καθόλου. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δεν νομίζω να επηρεαστώ στην απόδοσή μου. Στον ΠΑΟΚ είχα καλές και κακές στιγμές. Τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό και θα παίζω για το μεγαλείο του.
ΑΗ: Πιστεύεις ότι η παρουσία των μεγάλων άσσων στη νέα σου ομάδα θα σε βοηθήσει;
ΑΑ: Βέβαια. Άλλωστε με τους περισσότερους νέους συμπαίκτες μου έχω παίξει στην Εθνική ομάδα και είμαστε φίλοι. Αυτό θα με βοηθήσει στο να εγκλιματιστώ γρήγορα. Η παρουσία μεγάλων άσσων είναι το πιο εποικοδομητικό στοιχείο της ομάδας. Το μεγάλο ατού της. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην οικογένεια του ΠΑΟ ένιωσα σαν να ήμουν μέλος της από παλιά. Κι αυτό γιατί η γνωριμία μου με τους παλιούς αλλά και τους νέους παίκτες του ΠΑΟ είναι ένας επιπλέον λόγος που με κάνει να νιώσω πως έπαιζα μαζί τους συνέχεια.
ΑΗ: Περίμεναν οπαδοί, διοικούντες και παίκτες του ΠΑΟΚ να φύγεις;
ΑΑ: Οι διοικούντες δεν το περίμεναν. Γι’ αυτό μου έκαναν και τη μηδαμινή προσφορά των 3 εκατομμυρίων. Αντίθετα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ το περίμενε, γιατί γνώριζε πως το κλίμα της ομάδας δε με σήκωνε άλλο και όλοι τους περίμεναν να φύγω. Το ίδιο πιστεύω να περίμεναν και οι πρώην συμπαίκτες μου. Η προσφορά της διοικήσεως με έδιωξε από τον ΠΑΟΚ και όχι ο κόσμος του, που με είχε βοηθήσει.
ΑΗ: Η αποχή σου από τους αγώνες πιστεύεις, Άγγελε, ότι θα σταθεί τροχοπέδη για να βρεις τη φόρμα σου και γενικά την καλή σου απόδοση;
ΑΑ: Δεν νομίζω, γιατί προπόνηση έκανα κάθε μέρα μόνος μου. Είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και πιστεύω πως με μερικά παιγνίδια θα είμαι πανέτοιμος, για να προσφέρω αυτά που μπορώ στον μεγάλο Παναθηναϊκό.
ΑΗ: Στον ΠΑΟΚ όπως είναι γνωστό έπαιζες παντού. Τώρα στον Παναθηναϊκό σε ποια θέση θα προτιμούσες να παίξεις;
ΑΑ: Θα ήθελα να παίξω στο χώρο του κέντρου. Στον ΠΑΟΚ έπαιξα σε πολλές θέσεις, εκτός από τερματοφύλακας. Έπαιξα δύο χρόνια λίμπερο και σε έναν αγώνα άλλαξα τρεις θέσεις. Τώρα είναι θέμα προπονητή η προσδιόριση της θέσης που θα παίξω. Πάντως, όποια κι αν είναι αυτή, θα κάνω το παν να ανταπεξέλθω στις εντολές που θα μου δοθούν. Πιστεύω να φανώ αντάξιος στις προσδοκίες τόσο του προπονητή, όσο και των διοικούντων και των φιλάθλων, που πίστεψαν σε μένα.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέμεινε στον Παναθηναϊκό για τρεις χρονιές, κερδίζοντας ένα Κύπελλο (1982) και ένα Πρωτάθλημα (1983, συμμετείχε μόλις σε έναν αγώνα ως αλλαγή), πριν μεταγραφεί στην Κόρινθο, τον Διαγόρα και τον Άτλα Νέας Υόρκης, όπου τελείωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.

Έξω

Έξω

Τελικά, ξεπεράστηκε κάθε ιστορικό προηγούμενο. Η πιο φασιστική, η πιο απροσδόκητα αυταρχική απόφαση ...

Read more
Εύνοια

Εύνοια

Δελτίο Τύπου ΠΑΕ ΠΑΟΚ Προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συναισθανόμενη την ευ ...

Read more
Πρωτοπόρος

Πρωτοπόρος

Και ναι! Η κόρη μου έγινε παγκόσμιο φαινόμενο! Φυσικά, δεν έχει 5.000.000 Like και 1.000.000 ...

Read more
Ατζέντης (2)

Ατζέντης (2)

- Hello.- Hello, Mr. Agent, we talked and yesterday, I’m calling from PAOK…- Oh, God, i ...

Read more
0009

0009

«Τι έγινε, Καβαλιώτη ...

Read more
0005

0005

Πρέπει να είναι ο ευ&s ...

Read more
Κόμβος

Κόμβος

Μου την είπε ένας γκρινάρης πριν λίγες μέρες που δεν έγραψα για την παράδοση κατ’ οίκον στην επιστρο ...

Read more
Υπομονή

Υπομονή

Σοβαρά τώρα, σ’ εμένα θα κάνεις μάθημα για την υπομονή; Σ’ εμένα θα κουνήσεις το δάχτυλο και θα με δ ...

Read more
Διπλό

Διπλό

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνω από τον καιρό που άρχισα να τρέχω στα εκτός έδρας και δε θυμάμαι έστω ...

Read more
Σκουπίδια

Σκουπίδια

Μετρήθηκες, γάβρε. Προχθές, χθες, σήμερα, κάθε μέρα μετριέσαι. Και κάθε φορά αποδεικνύεις, την τελ ...

Read more
Ενδοσκόπηση

Ενδοσκόπηση

Το καλοκαίρι του 198 ...

Read more
Πoυπουτουπού

Πoυπουτουπού

Κριτική ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2. Πολλοί φίλαθλοι στην κερκίδα χειροκρότησαν την ομάδα μετά τη λήξη και ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.