Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

booathensΜπορεί να ακυρώθηκε η επίσημη παρουσίαση του Μια Εποχή Στο Τσιμέντο στην Αθήνα, αλλά μια σαρανταριά εκλεκτοί προσκεκλημένοι (τόσοι επιτρέπονται σε παρουσιάσεις υπό τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών) βρέθηκαν χθες σε μια αίθουσα βγαλμένη από τα σκηνικά του Winterfell, σε μια βραδιά που ξεκίνησε ως «θα είμαστε μια μεγάλη παρέα για καφέ» και εξελίχθηκε σε κανονική, αν και ανεπίσημη, εκδήλωση.

Με τους παρουσιαστές, τους θεατές και τον ασυντόνιστο αποσυντονιστικό συντονιστή στις θέσεις τους. Με τον Makis Diogos να δείχνει στοιχεία μεγάλου παίκτου όπως ήταν αναμενόμενο και τη Marina Danezi να εκμεταλλεύεται το μεσαιωνικό σκηνικό και να παρασύρεται στα ταξίδια του νου της όπου κάθε λέξη σημαίνει αυτό που λένε τα λεξικά εκτός αν την εκφέρει ασπρόμαυρο στόμα. Με Παοκτσήδες τρελοκομεία και Αθηναίους από τα νοσοκομεία που ένας ανέβαλε εγχείρηση, ο κάγκουρας, για να έρθει, με βάζελους, με γαύρους, με πάνθηρες και με μια κίτρινη σακούλα της Original 21 που βρέθηκε στο άσχετο στη γαλαρία ελλείψει κιτρινόμαυρου παρευρισκόμενου.

Μετά από ιδέα του Yannis Androulidakis, αποφασίσαμε να κάνουμε την παρουσίαση ως προπόνηση για την επίσημη που θα γίνει τον Οκτώβριο. Επειδή εμείς έχουμε πλάνο, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και τα πάντα γίνονται προσχεδιασμένα, παρά την εντύπωση πλήρους αναρχίας και αυτοσχεδιασμού που αφήνεται στον αέρα των παρουσιάσεων, όχι, όλα είναι μελετημένα, από τα «ωχ, μωρέ μαλάκα, πάλι την ιστορία με τον Μίλωνα θα μας πεις» μέχρι τα «να μιλήσει κάνας άλλος, α, όχι, τώρα θυμήθηκα κάτι ακόμα» κι από τα «σταμάτα να διακόπτεις τους άλλους και μίλα να σε διακόπτουμε εμείς» ως τα «παίρνω αφορμή από την παρουσία του Φώτη», είναι δεν είναι ο Φώτης η ατάκα θα παίξει, λες και ξέρει κανείς ποιος είναι ο συγκεκριμένος Φώτης, άλλο που χθες βρέθηκε στην παρέα, δείχνεις έτσι στο αόριστο προς τα πίσω και λες «είναι και ο Φώτης εδώ». Τέσσερις μήνες προβάρουμε τις ατάκες μας, χθες ήταν η πρόβα τζενεράλε και κάνεις από το κοινό δεν μας πήρε χαμπάρι.

Μου φάνηκε πως περάσαμε ωραία. Νομίζω πως κανείς και καμία δεν έφυγε με την αίσθηση πως έχασε τον χρόνο του και πως η βραδιά ήταν από αυτές που θα θυμάσαι για καιρό. Χωρίς οπαδιλίκια, χωρίς υπερβολές, με μνήμες, με συναίσθημα και με πολλά παρασκήνια και αδημοσίευτες ιστορίες που δεν θα γραφτούν ποτέ επειδή ο μόνος τρόπος να τις αφηγηθείς είναι να βρίσκεσαι απέναντι στους ακροατές σου, όπως τα παπούτσια Miami Vice, οι τεμπέλες μάνες, ο χάλης Γκάλης, το κλιματιστικό του Παλέ, οι αγανακτισμένοι της Ορίτζιναλ στα 90ς, ο αόρατος κάθε πατέρας Παοκτσής και διάφορα άλλα που χάθηκαν στους καπνούς της ψηλοτάβανης, συνωμοτικής αίθουσας.

Σας ευχαριστώ όλες, σας ευχαριστώ όλους. Ραντεβού τον Οκτώβριο, σε μια άλλη αίθουσα, λίγο πιο κεντρική από τη χθεσινή. Αν φτιάξαμε τέτοιο πανηγύρι χωρίς καμία οργάνωση και με συνεννόηση της τελευταίας στιγμής, φανταστείτε τι έχει να γίνει στην επίσημη βραδιά όπου θα μας τα έχουν όλα οργανωμένα και στο φόντο του πάνελ θα βλέπουν οι παρευρισκόμενοι το Σύνταγμα και τη Βουλή. Το τσέκαρα χθες, από τον τελευταίο όροφο του Public αυτό βλέπεις. Έμπνευση από τις λίγες.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB