Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

m11Τι κάνει πάλι ο κοιμισμένος, τρία-πέντε-δύο με κατεβάζει, τι με τον βάζει μέσα τον χοντρό τον Μπίσβεσαρ, να βάλει τον Σάτχο, α, τον έβαλε, να βάλει και τον Χαρίση να κρατήσει μπάλα, πάλι τον ξεφτίλα τον Κλάους έχει μέσα, ρε μπούλο, μπούλο, ρεεε, τον άχρηστο.

Μαλάκα Ίβιτς, γελοίε, τι ομάδα με κατεβάζεις, πού πας ρε να πούμε μ’ αυτούς, βάλε τον Κουλούρη ρεεε, με βάζει και τον συγκαμένο τον Λέοβατς, ρε ποιος Λέοβατς να πούμε τώρα, καλύτερα με τον Δεληγιάννη, βάλε το πιτσιρίκι μέσα μωρέ, πωωω, δες ζημιά που μας κάνει ο κλεφτοκοτάς, την κατέστρεψε την ομάδα, αρχίδι Ίβιτς, γαμημένε, μαλάκα, ε μαλάκα, κάνε αλλαγή πριν αρχίσει το ματς ρεεε, κοίτα ‘δώ, ούτε Ενρίκι ούτε Πρέγιοβιτς, α, δεν έχουν δικαίωμα, ντάξει, ε ας βάλει Μουστακίδη, α, τον έβαλε, ρε τι είναι τούτος ο Σέρβος ρε, τι ομάδα κατέβασε ρεεε.

Ε, δε θα το φάμε; Άμα χάνει ο μαλάκας ο Μάτος τετατέτ μόνος του χωρίς τέρμα την ευκαιρία και κοιμάται όρθιος ο Κλάους και ο Σάτχο τι να κάνει μόνος του, όλους να τους φυλάξει, ρε την άφησε την ομάδα γυμνή ρεεε, τι κάνει ρε το αρχίδι ο Ίβιτς, το μπούλο ρεεε.

Αχ, άμαν ήτανε τώρα ο Άγγελος θα το είχε γυρίσει το ματς 3-1, θα έκανε αλλαγές, από εκείνες που εσύ δεν τις καταλαβαίνεις, μέσα στο ματς. Α, ρε κλεφτοκοτά, νομίζεις πως είσαι ο Σάντος αλλά ούτε στο δαχτυλάκι του δεν τον φτάνεις.

Εγώ ρε το παίζω προπονητής της κερκίδας; Εγώ ούτε που μιλάω. Ρε άσε με τώρα, που θα με κάνεις και παρατήρηση, μάθατε τώρα όλοι, να πούμε. Αυτά που λέω τα γράφουνε όλα τα σάιτ, άμα είστε γκαβοί και δεν ξέρετε γράμματα εγώ σας φταίω.

Μηδέν-τρία, ρε μαλάκα, από αυτό το χωριό. Ο Πλατανιάς καλύτερη ομάδα έχει απ’ αυτούς. Τρία σουτ μας κάνανε, τρία γκολ. Τρύπιος ο Γλύκος, όλη η άμυνα μπούλο, ούτε να διώξουνε δεν μπορούνε, ο Σάτχο μόνο έπαιξε μπάλα, δανεικούς να τους στείλει όλους, ποιος Κλάους τώρα, δεν κάναμε ούτε φάση, πώς το έχασε ο Βραζιλιάνος ο βλάκας, κι ο άλλος ο συγκαμένος ο Κροάτης, εκατό κιλά ο Μπίσβεσαρ, πού τους βρήκανε, ούτε στη Βέροια δεν παίζουνε αυτοί βασικοί, άντε γαμηθείτε όλοι, ρε, Ίβιτς, αρχίδι, άντε αγόρι μου γύρνα στην Ελπίδων, άντε μαλάκα, τρύπιοι, ξεφτίλες, το στήσατε, ρεεε, πουλημένοι όλοι, προδότες, γαμιόλες.

(Είναι ένας και τον πετυχαίνω σε κάθε ευρωπαϊκό ματς ή είναι πολλοί και στατιστικά θα σου κάτσει ένας όπου κι αν είσαι στην Τούμπα;)

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB