Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια...

Βράχια

Βράχια

1 Οκτωβρίου 1992 - 1...

Χημεία

Χημεία

Το μεγαλύτερο πανί...

 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01
 • Φως

  Φως

  Thursday, 05 October 2017 15:03
 • Βράχια

  Βράχια

  Sunday, 01 October 2017 13:44
 • Χημεία

  Χημεία

  Friday, 29 September 2017 15:13

tropaiaΗ διαδικασία είναι γνωστή όσο και κλασική. Παίρνεις το πρόγραμμα με τις αγωνιστικές που απομένουν, προβλέπεις τα αποτελέσματα με το καμένο Παοκτσήδικο μυαλό σου και στο τέλος βγάζεις τη βαθμολογία ό,τι να ‘ναι, 100% σίγουρος για τους υπολογισμούς.

Να, ρε, με πέντε νίκες στην Τούμπα και τρία διπλά τερματίζουμε πρώτοι, αφού ο γάβρος θα είναι κουρασμένος και σιγά μην κερδίσει τη Βέροια στο Καραϊσκάκη, να πούμε να πούμε. Θες Πρωτάθλημα, θες Ουέφα, θες υποβιβασμό, ο Παοκτσήδικος εγκέφαλος όλα τα μπορεί -θέληση να υπάρχει.

Στα αρχαία χρόνια που ταξιδεύαμε, όπου δεν υπήρχε ίντερνετ, ούτε κινητά (φαντάσου, νεαρέ, για τι χρόνια μιλάμε και πώς περνούσε η ώρα -μιλούσαμε μεταξύ μας, απίστευτο), όλο και κάποιος κουβαλούσε εκείνα τα βιβλιαράκια από τα προποτζήδικα με το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος. Φώναζε αυτός από τη θέση του τις αγωνιστικές, απαντούσε ο Λαός «διπλό», «πέντε-μηδέν», «μηδέν-εφτά», «άνετα», «τους έχουμε» και τα λοιπά, ώσπου κάποια στιγμή εμείς παίρναμε το Πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι έπεφταν στη Βήτα Εθνική. Αν δε χανόταν, εν τω μεταξύ, η σούμα, γιατί αυτός που κρατούσε μια ομάδα μπορεί να κοιμόταν ή να βαριόταν ή απλώς να ήταν ντίρλα και να έχανε το λογαριασμό.

Μια φορά, για παράδειγμα, μας είχε βάλει ένας τρελαδέρας στο πούλμαν της Νεάπολης να κρατάμε ο καθένας από μια ομάδα, εγώ ήμουν η ΑΕΚ, ο διπλανός μου ο Ολυμπιακός, ο άλλος ο ΠΑΟ, η Λάρισα, ο ΟΦΗ. Φώναζε ο τύπος την αγωνιστική και τα παιχνίδια, ο τρελαδέρας έλεγε τα σκορ, εγώ πρόσθετα βαθμούς. «ΑΕΚ 24». Και με τη λήξη της αγωνιστικής, λέγαμε τη βαθμολογία. Καμιά ώρα αργότερα, η βαθμολογία ήταν π.χ. ΠΑΟΚ 54, ΑΕΚ 27, Ολυμπιακός 12, ΠΑΟ 9, αν και είχαμε ξεκινήσει όλοι ισόβαθμοι στους 20. Χαρές, πανηγύρια, άιντε παίρνουμε σήμερα το διπλό στη Λιβαδειά και το σηκώνουμε άνετα το Πρωτάθλημα σε τέσσερις μήνες. Αν χάναμε από τον Λεβαδειακό, στο γυρισμό αφαιρούσαμε δύο ή τρεις πόντους, ανάλογα με το βαθμολογικό σύστημα, δεν πειράζει, ακόμα κι έτσι πάλι το παίρνουμε, έχουμε και μια άνεση, όσο να πεις.

Τη συγκεκριμένη διαδικασία θα την ονομάσω «ΣΕΚΑΠ». ΣΕνάρια ΚΑμένου Παοκτσή. Έχω πολλά χρόνια να την κάνω, από τον προηγούμενο αιώνα, λογικά, γιατί εν τω μεταξύ έχω μεγαλώσει, έχω ωριμάσει και δεν έχω τρέλα μέσ’ στο μυαλό. Ή έχω; Άντε, γεια μας. Αρχίζει η ανάλυση γιατί ο ΠΑΟΚ θα πάρει όλα τα Πρωταθλήματα φέτος, ξεκινώντας από το πιο απλό: Το ποδόσφαιρο.

Η βαθμολογία σήμερα είναι ΟΣΦΠ 67, ΠΑΟ 58, ΠΑΟΚ 54. 30ή Αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0 άνετα, επειδή κάποτε πρέπει να παίξουμε μπάλα, ΠΑΟ-Αστέρας 0-2 και λίγα λέω έτσι που παίζει ο βάζελος και τόσο καλή ομάδα που έχει ο Αστέρας, Γιάννινα-ΟΣΦΠ 1-0, ποιος μεγάλος πέρασε από τα Γιάννινα φέτος. ΟΣΦΠ 67, ΠΑΟ 58, ΠΑΟΚ 57. 31η Αγωνιστική: Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 1-4, η ομάδα του ΓουΧου θα έχει πάρει μπρος για τα καλά, Ολυμπιακός-Λιβαδειά 0-2 με γκολ του Πουλίδο επειδή του την έσπασε ο χοντρός που τον έστειλε στο χωριό, Πανθρακικός-ΠΑΟ 2-1 γιατί ο βάζελος έχει τεχνίτες παίκτες και πώς να παίξουν σε τόσο χάλια αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο θα πάθει και ο Ολυμπιακός σ’ αυτό το γήπεδο, στον αγώνα που εκκρεμεί με την ίδια ομάδα. ΟΣΦΠ 67, ΠΑΟΚ 60, ΠΑΟ 58. 32η Αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Γιάννινα 1-0 δύσκολα, θα έχουμε άγχος, ΠΑΟ-Ξάνθη 1-2, εδώ τους έριξε 4 ο Πανόπουλος στα Πηγάδια, δε θα τους ρίξει 2 εκεί μέσα που είναι και τιμωρημένοι, Πανιώνιος-ΟΣΦΠ 1-1, με το ζόρι δηλαδή γιατί οι Πανιώνιοι είναι ψυχάρες αλλά θα τους σφάξει το κοράκι στο τέλος και θα δώσει κάνα περίεργο πέναλτι και θα τους ισοφαρίσουν. ΟΣΦΠ 68, ΠΑΟΚ 63, ΠΑΟ 58. 33η Αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 6-0 τι να λέμε τώρα θα τους πάρουμε τα σώβρακα, θα έχει επιστρέψει και ο Σάλπι οπλισμένος, ΟΣΦΠ-Καλλονή 0-0 θα στήσει το ταμπούρι ο Βλάχος και δε θα μπαίνει γκολ με τίποτα, Κέρκυρα-ΠΑΟ 0-1, ε κάπου πρέπει να κερδίσουν κι αυτοί. ΟΣΦΠ 69, ΠΑΟΚ 66, ΠΑΟ 61. 34η Αγωνιστική: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-2, μας το δίνουνε αλλά δεν τους ξεφτιλίζουμε γιατί είναι και φιλαράκια, ΠΑΟ-Γιάννινα κάνα 3-0 χωρίς άγχος, Πλατανιάς-ΟΣΦΠ εδώ σε θέλω. Αν ο Πλατανιάς τους κερδίσει για να σωθεί, το παίρνουμε στην ισοβαθμία. Μόνο γι’ αυτό το ματς δεν είμαι σίγουρος, τα άλλα τα έχω, 100%. Κοίτα να δεις που θα παιχτεί όλο το Πρωτάθλημα σε ένα ματς. Ας δώσει ο Ιβάν κανένα πριμ στον Πλατανιά, να πούμε να πούμε.

Σε μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ τα πράματα είναι απλά και δε χρειάζεται να σας αναλύσω εγώ πώς και γιατί θα σηκώσουμε και τους τρεις τίτλους. Αυτά είναι γνωστά από την αρχή της χρονιάς και δε χωράνε αμφισβήτηση.

Στη φετινή Α1 πέντε ομάδες παίζουν σοβαρό μπάσκετ: Εμείς, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κι ο Άρης. Άρα, ως τρίτοι θα παίξουμε με τον έκτο, δηλαδή με όποιον κι αν πέσουμε στα προημιτελικά θα περάσουμε σκούπα και θα έχουμε καιρό για ξεκούραση, όσο οι άλλοι θα σκοτώνονται μεταξύ τους. Κανένα Ρέθυμνο, κανένας Κολοσσός, όποιος και να ‘ναι δεν έχει τύχη. Στα ημιτελικά θα μας πέσει ο Παναθηναϊκός, τον οποίο έχουμε αποδείξει πως τον έχουμε, με τους 17 πόντους στο κεφάλι στον πρώτο γύρο αλλά και με την απρόσμενη ήττα λόγω διαιτησίας στο ΟΑΚΑ, όπου και τα τρία κοράκια και ο παρατηρητής και η γραμματεία και η στατιστική υπηρεσία σφύριζαν εναντίον μας. Τα δύο ματς στο Παλατάκι είναι εκτός κουβέντας, οπότε μας μένει να κερδίσουμε ένα στην Αθήνα, δηλαδή πόσο να τους προστατέψει η διαιτησία, ένα θα πάρουμε και θα πάμε στον τελικό. Ελπίζω να είναι το πρώτο, να τελειώνουμε πάλι νωρίς και να έχουμε χρόνο προετοιμασίας. Αλλά και να μην έχουμε, ο Ολυμπιακός θα είναι ράκος από την Ευρωλίγκα, δε θα μπορούνε να πάρουνε τα πόδια τους, δύσκολα θα μας πάρει έστω και ένα ματς. Αν και από μέσα μου παρακαλάω να χάσουμε μια φορά στο ΣΕΦ για να το σηκώσουμε στο Παλατάκι, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου, τι να κάνουμε τώρα.

Στο βόλεϊ λογικά θα ξαναχάσουμε όταν σταματήσουν την καριέρα τους οι έξι βασικοί. Δεν το αναλύω καν, νταμπλ με άνεση, ειδικά τώρα που ο βασικός μας αντίπαλος έριξε λευκή ερυθρόλευκη πετσέτα και έδιωξε τον καλύτερο παίκτη του, το πήρε χαμπάρι, δε σώνεται η χρονιά. Το ίδιο και στο χάντμπολ, όπου στα ημιτελικά θα ξαναβρούμε την ΑΕΚ με πλεονέκτημα έδρας, ντάξει, μετά το προχθεσινό θα τρέμουν τα χέρια τους -θα έχουμε κρεμασμένο και το πανί της ορίτζιναλ του Πειραιά να θυμίζει τις ομορφιές του τελικού, περνάμε αέρας. Και στον τελικό ποιος Διομήδης και ποιος Αρχιμήδης, με τέτοια αύρα από την κούπα άλλο ένα νταμπλ για την Παοκάρα.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τις παραπάνω αντικειμενικές, επιστημονικού τύπου αναλύσεις, ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει και τους τέσσερις τίτλους στα τέσσερα ομαδικά αθλήματα που διεξάγονται σε ελληνικό έδαφος. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, οπότε φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου από τη μέρα που ιδρύθηκε. Ευχαριστώ πολύ όσους συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή της έρευνας που μας έδωσε όλα αυτά τα χρήσιμα συμπεράσματα και ειδικά τον πεθερό μου γι’ αυτό το κολασμένο τσίπουρο που έφερε από το χωριό και από το πρωί σήμερα με βοηθάει να γράψω όλα αυτά τα επιστημονικά. Άντε, γεια μας.

Γιούχα

Γιούχα

Δεν μπορώ να θυμηθώ α&p ...

Read more
Αποφόρτιση

Αποφόρτιση

Άμα πέθαινα σήμερα, η ταφόπλακα θα έγραφε «Γεννήθηκε ως Παοκτσής σε ένα 6-1 και πέθανε ως Παοκτσής μ ...

Read more
Δύο

Δύο

Σήμερα η σελίδα isovitis.gr κ& ...

Read more
Ρεσιτάλ

Ρεσιτάλ

Στις 26 Φεβρουαρίου 2003, ο δρόμος για την κούπα περνάει από το πτώμα του Ολυμπιακού. ...

Read more
Τελικό

Τελικό

Ο Παναγιώτης το σκ&omicr ...

Read more
Νίνης

Νίνης

Η μεγάλη μου κόρη έχει ποδοσφαιρικό ένστικτο. Από τον πρώτο αγώνα που είδε στη ζωή της, ξεχώρισε αμέ ...

Read more
Κηδείες

Κηδείες

Επί μία εικοσαετία &kap ...

Read more
Γυναίκα

Γυναίκα

Το να έχεις γυναίκα ...

Read more
Παναγιά

Παναγιά

Ωραίες οι ιστορίες από το παρελθόν, αλλά το παρόν μας έχει ξεφύγει.  Και η κατάσταση έχει φτάσε ...

Read more
Ρέιβερ

Ρέιβερ

Καλό το Μέταλ, καλά τ&alph ...

Read more
Τσίμπα

Τσίμπα

«Τσίμπα μου ένα παπάρι, ρε καραγκιοζάκο». Αυτό έχω μόνο να δηλώσω, δε βρίσκω κάτι άλλο να πω για το ...

Read more
Ουτοπίες

Ουτοπίες

Στις 10 Ιανουαρίου, μετά τον αγώνα Αστέρας-ΠΑΟΚ, στην ιστοσελίδα PAOK24 δημοσιεύθηκε ανυπόγραφο άρθρ ...

Read more

Θανασάκης

logo