Αντικοινωνικός

Αντικοινωνικός

Νιώθεις αυτό που...

Αλέξανδρε

Αλέξανδρε

Αγαπητέ Αλέξανδρε,...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Non-Fiction

Non-Fiction

Μας κατέστρεψε το...

Ακρωτηριασμένος

Ακρωτηριασμένος

Βγαίνω από μία...

Ολιγαρκής

Ολιγαρκής

Ο κ. Γεώργιος...

Πυροτεχνουργός

Πυροτεχνουργός

Ο ταμίας ζήτησε...

Διαπλοκή

Διαπλοκή

Η ανάλυση των...

Ρεύμα

Ρεύμα

Όλος ο σύγχρονος...

Προσκυνητές

Προσκυνητές

Έχω μερικούς...

Τότε

Τότε

«Ποιο ποδόσφαιρο...

Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

 • Αντικοινωνικός

  Αντικοινωνικός

  Tuesday, 17 April 2018 13:40
 • Αλέξανδρε

  Αλέξανδρε

  Monday, 16 April 2018 02:23
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Wednesday, 11 April 2018 15:50
 • Non-Fiction

  Non-Fiction

  Monday, 09 April 2018 01:30
 • Ακρωτηριασμένος

  Ακρωτηριασμένος

  Thursday, 29 March 2018 23:32
 • Ολιγαρκής

  Ολιγαρκής

  Sunday, 25 March 2018 19:39
 • Πυροτεχνουργός

  Πυροτεχνουργός

  Thursday, 22 March 2018 13:10
 • Διαπλοκή

  Διαπλοκή

  Wednesday, 21 March 2018 11:42
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Tuesday, 20 March 2018 23:32
 • Προσκυνητές

  Προσκυνητές

  Monday, 19 March 2018 19:59
 • Τότε

  Τότε

  Monday, 12 March 2018 22:21
 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26

tropaiaΗ διαδικασία είναι γνωστή όσο και κλασική. Παίρνεις το πρόγραμμα με τις αγωνιστικές που απομένουν, προβλέπεις τα αποτελέσματα με το καμένο Παοκτσήδικο μυαλό σου και στο τέλος βγάζεις τη βαθμολογία ό,τι να ‘ναι, 100% σίγουρος για τους υπολογισμούς.

Να, ρε, με πέντε νίκες στην Τούμπα και τρία διπλά τερματίζουμε πρώτοι, αφού ο γάβρος θα είναι κουρασμένος και σιγά μην κερδίσει τη Βέροια στο Καραϊσκάκη, να πούμε να πούμε. Θες Πρωτάθλημα, θες Ουέφα, θες υποβιβασμό, ο Παοκτσήδικος εγκέφαλος όλα τα μπορεί -θέληση να υπάρχει.

Στα αρχαία χρόνια που ταξιδεύαμε, όπου δεν υπήρχε ίντερνετ, ούτε κινητά (φαντάσου, νεαρέ, για τι χρόνια μιλάμε και πώς περνούσε η ώρα -μιλούσαμε μεταξύ μας, απίστευτο), όλο και κάποιος κουβαλούσε εκείνα τα βιβλιαράκια από τα προποτζήδικα με το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος. Φώναζε αυτός από τη θέση του τις αγωνιστικές, απαντούσε ο Λαός «διπλό», «πέντε-μηδέν», «μηδέν-εφτά», «άνετα», «τους έχουμε» και τα λοιπά, ώσπου κάποια στιγμή εμείς παίρναμε το Πρωτάθλημα και όλοι οι άλλοι έπεφταν στη Βήτα Εθνική. Αν δε χανόταν, εν τω μεταξύ, η σούμα, γιατί αυτός που κρατούσε μια ομάδα μπορεί να κοιμόταν ή να βαριόταν ή απλώς να ήταν ντίρλα και να έχανε το λογαριασμό.

Μια φορά, για παράδειγμα, μας είχε βάλει ένας τρελαδέρας στο πούλμαν της Νεάπολης να κρατάμε ο καθένας από μια ομάδα, εγώ ήμουν η ΑΕΚ, ο διπλανός μου ο Ολυμπιακός, ο άλλος ο ΠΑΟ, η Λάρισα, ο ΟΦΗ. Φώναζε ο τύπος την αγωνιστική και τα παιχνίδια, ο τρελαδέρας έλεγε τα σκορ, εγώ πρόσθετα βαθμούς. «ΑΕΚ 24». Και με τη λήξη της αγωνιστικής, λέγαμε τη βαθμολογία. Καμιά ώρα αργότερα, η βαθμολογία ήταν π.χ. ΠΑΟΚ 54, ΑΕΚ 27, Ολυμπιακός 12, ΠΑΟ 9, αν και είχαμε ξεκινήσει όλοι ισόβαθμοι στους 20. Χαρές, πανηγύρια, άιντε παίρνουμε σήμερα το διπλό στη Λιβαδειά και το σηκώνουμε άνετα το Πρωτάθλημα σε τέσσερις μήνες. Αν χάναμε από τον Λεβαδειακό, στο γυρισμό αφαιρούσαμε δύο ή τρεις πόντους, ανάλογα με το βαθμολογικό σύστημα, δεν πειράζει, ακόμα κι έτσι πάλι το παίρνουμε, έχουμε και μια άνεση, όσο να πεις.

Τη συγκεκριμένη διαδικασία θα την ονομάσω «ΣΕΚΑΠ». ΣΕνάρια ΚΑμένου Παοκτσή. Έχω πολλά χρόνια να την κάνω, από τον προηγούμενο αιώνα, λογικά, γιατί εν τω μεταξύ έχω μεγαλώσει, έχω ωριμάσει και δεν έχω τρέλα μέσ’ στο μυαλό. Ή έχω; Άντε, γεια μας. Αρχίζει η ανάλυση γιατί ο ΠΑΟΚ θα πάρει όλα τα Πρωταθλήματα φέτος, ξεκινώντας από το πιο απλό: Το ποδόσφαιρο.

Η βαθμολογία σήμερα είναι ΟΣΦΠ 67, ΠΑΟ 58, ΠΑΟΚ 54. 30ή Αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0 άνετα, επειδή κάποτε πρέπει να παίξουμε μπάλα, ΠΑΟ-Αστέρας 0-2 και λίγα λέω έτσι που παίζει ο βάζελος και τόσο καλή ομάδα που έχει ο Αστέρας, Γιάννινα-ΟΣΦΠ 1-0, ποιος μεγάλος πέρασε από τα Γιάννινα φέτος. ΟΣΦΠ 67, ΠΑΟ 58, ΠΑΟΚ 57. 31η Αγωνιστική: Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 1-4, η ομάδα του ΓουΧου θα έχει πάρει μπρος για τα καλά, Ολυμπιακός-Λιβαδειά 0-2 με γκολ του Πουλίδο επειδή του την έσπασε ο χοντρός που τον έστειλε στο χωριό, Πανθρακικός-ΠΑΟ 2-1 γιατί ο βάζελος έχει τεχνίτες παίκτες και πώς να παίξουν σε τόσο χάλια αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο θα πάθει και ο Ολυμπιακός σ’ αυτό το γήπεδο, στον αγώνα που εκκρεμεί με την ίδια ομάδα. ΟΣΦΠ 67, ΠΑΟΚ 60, ΠΑΟ 58. 32η Αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Γιάννινα 1-0 δύσκολα, θα έχουμε άγχος, ΠΑΟ-Ξάνθη 1-2, εδώ τους έριξε 4 ο Πανόπουλος στα Πηγάδια, δε θα τους ρίξει 2 εκεί μέσα που είναι και τιμωρημένοι, Πανιώνιος-ΟΣΦΠ 1-1, με το ζόρι δηλαδή γιατί οι Πανιώνιοι είναι ψυχάρες αλλά θα τους σφάξει το κοράκι στο τέλος και θα δώσει κάνα περίεργο πέναλτι και θα τους ισοφαρίσουν. ΟΣΦΠ 68, ΠΑΟΚ 63, ΠΑΟ 58. 33η Αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 6-0 τι να λέμε τώρα θα τους πάρουμε τα σώβρακα, θα έχει επιστρέψει και ο Σάλπι οπλισμένος, ΟΣΦΠ-Καλλονή 0-0 θα στήσει το ταμπούρι ο Βλάχος και δε θα μπαίνει γκολ με τίποτα, Κέρκυρα-ΠΑΟ 0-1, ε κάπου πρέπει να κερδίσουν κι αυτοί. ΟΣΦΠ 69, ΠΑΟΚ 66, ΠΑΟ 61. 34η Αγωνιστική: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-2, μας το δίνουνε αλλά δεν τους ξεφτιλίζουμε γιατί είναι και φιλαράκια, ΠΑΟ-Γιάννινα κάνα 3-0 χωρίς άγχος, Πλατανιάς-ΟΣΦΠ εδώ σε θέλω. Αν ο Πλατανιάς τους κερδίσει για να σωθεί, το παίρνουμε στην ισοβαθμία. Μόνο γι’ αυτό το ματς δεν είμαι σίγουρος, τα άλλα τα έχω, 100%. Κοίτα να δεις που θα παιχτεί όλο το Πρωτάθλημα σε ένα ματς. Ας δώσει ο Ιβάν κανένα πριμ στον Πλατανιά, να πούμε να πούμε.

Σε μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ τα πράματα είναι απλά και δε χρειάζεται να σας αναλύσω εγώ πώς και γιατί θα σηκώσουμε και τους τρεις τίτλους. Αυτά είναι γνωστά από την αρχή της χρονιάς και δε χωράνε αμφισβήτηση.

Στη φετινή Α1 πέντε ομάδες παίζουν σοβαρό μπάσκετ: Εμείς, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ κι ο Άρης. Άρα, ως τρίτοι θα παίξουμε με τον έκτο, δηλαδή με όποιον κι αν πέσουμε στα προημιτελικά θα περάσουμε σκούπα και θα έχουμε καιρό για ξεκούραση, όσο οι άλλοι θα σκοτώνονται μεταξύ τους. Κανένα Ρέθυμνο, κανένας Κολοσσός, όποιος και να ‘ναι δεν έχει τύχη. Στα ημιτελικά θα μας πέσει ο Παναθηναϊκός, τον οποίο έχουμε αποδείξει πως τον έχουμε, με τους 17 πόντους στο κεφάλι στον πρώτο γύρο αλλά και με την απρόσμενη ήττα λόγω διαιτησίας στο ΟΑΚΑ, όπου και τα τρία κοράκια και ο παρατηρητής και η γραμματεία και η στατιστική υπηρεσία σφύριζαν εναντίον μας. Τα δύο ματς στο Παλατάκι είναι εκτός κουβέντας, οπότε μας μένει να κερδίσουμε ένα στην Αθήνα, δηλαδή πόσο να τους προστατέψει η διαιτησία, ένα θα πάρουμε και θα πάμε στον τελικό. Ελπίζω να είναι το πρώτο, να τελειώνουμε πάλι νωρίς και να έχουμε χρόνο προετοιμασίας. Αλλά και να μην έχουμε, ο Ολυμπιακός θα είναι ράκος από την Ευρωλίγκα, δε θα μπορούνε να πάρουνε τα πόδια τους, δύσκολα θα μας πάρει έστω και ένα ματς. Αν και από μέσα μου παρακαλάω να χάσουμε μια φορά στο ΣΕΦ για να το σηκώσουμε στο Παλατάκι, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου, τι να κάνουμε τώρα.

Στο βόλεϊ λογικά θα ξαναχάσουμε όταν σταματήσουν την καριέρα τους οι έξι βασικοί. Δεν το αναλύω καν, νταμπλ με άνεση, ειδικά τώρα που ο βασικός μας αντίπαλος έριξε λευκή ερυθρόλευκη πετσέτα και έδιωξε τον καλύτερο παίκτη του, το πήρε χαμπάρι, δε σώνεται η χρονιά. Το ίδιο και στο χάντμπολ, όπου στα ημιτελικά θα ξαναβρούμε την ΑΕΚ με πλεονέκτημα έδρας, ντάξει, μετά το προχθεσινό θα τρέμουν τα χέρια τους -θα έχουμε κρεμασμένο και το πανί της ορίτζιναλ του Πειραιά να θυμίζει τις ομορφιές του τελικού, περνάμε αέρας. Και στον τελικό ποιος Διομήδης και ποιος Αρχιμήδης, με τέτοια αύρα από την κούπα άλλο ένα νταμπλ για την Παοκάρα.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τις παραπάνω αντικειμενικές, επιστημονικού τύπου αναλύσεις, ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει και τους τέσσερις τίτλους στα τέσσερα ομαδικά αθλήματα που διεξάγονται σε ελληνικό έδαφος. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, οπότε φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου από τη μέρα που ιδρύθηκε. Ευχαριστώ πολύ όσους συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή της έρευνας που μας έδωσε όλα αυτά τα χρήσιμα συμπεράσματα και ειδικά τον πεθερό μου γι’ αυτό το κολασμένο τσίπουρο που έφερε από το χωριό και από το πρωί σήμερα με βοηθάει να γράψω όλα αυτά τα επιστημονικά. Άντε, γεια μας.

Εντεκάτη

Εντεκάτη

Η 11η Σεπτεμβρίου θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες των απανταχού Παοκτσήδων ως μία σπουδαία επέτειος ...

Read more
Θυμιατό

Θυμιατό

Μόλις είχε βγει το Vodafone Live και η Vodafone έδινε τσάμπα απεριόριστο ίντερνετ για να μάθει ο κόσ ...

Read more
Δευτερηθέσιους

Δευτερηθέσιους

Όλοι κατέβαζαν σειρές από το ίντερνετ με ελληνικούς υπότιτλους αλλά κανείς δε σκεφτόταν ποιος έφτιαχ ...

Read more
0006

0006

Παίζει να είμαι ο άνθ&rho ...

Read more
Αποχαιρετισμός

Αποχαιρετισμός

Η καταραμένη ξενιτιά μ& ...

Read more
Γαστρεντερίτιδα

Γαστρεντερίτιδα

Το μόνο χειρότερο απ ...

Read more
Δεύτερο

Δεύτερο

Το σχέδιο ήταν οργα&nu ...

Read more
Ευρώπες

Ευρώπες

Το πρώτο μου ευρωπ&al ...

Read more
Ελλάδα

Ελλάδα

Αυτά είναι τα σημεία &t ...

Read more
Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016 έ&l ...

Read more
0029

0029

Ο άνθρωπος που περ&io ...

Read more
Μπουγάτσα

Μπουγάτσα

Ναι, εντάξει, τα ξέρου ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.