Ενισχυτές

Ενισχυτές

Με κάθε αντίπαλο...

Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο...

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Οι μόνοι που...

Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

 • Ενισχυτές

  Ενισχυτές

  Monday, 23 October 2017 23:18
 • Ανάσα

  Ανάσα

  Saturday, 21 October 2017 22:59
 • Μαυρίδης

  Μαυρίδης

  Saturday, 21 October 2017 12:40
 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01

oaggelosΔεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσεις με αφοσιωμένους Μουτζαχεντίν του Άγγελου και να μη σπάσουν τα νεύρα σου. Οι άνθρωποι έχουν απάντηση για όλα.

Μηχανάκια. Ό,τι και να τους πεις, τσακ, αμέσως απλώνουν το επιχείρημα, άλφα, βήτα, γάμα. Γιατί δε φεύγει; «Επειδή δεν τον διώχνουν». Δεν πρέπει να φύγει; «Πρέπει». Ε, τότε γιατί δε φεύγει; «Επειδή δεν τον διώχνουν».

Ε, ας παραιτηθεί. Λέω, ας παραιτηθεί. Εεεε, ρε σεις, σας μιλάω, ας παραιτηθεί, λέω. «Συγνώμη, ποια είναι η ερώτηση»; Η ερώτηση είναι «γιατί δεν παραιτείται»; «Ο Άγγελος δεν παρατάει ποτέ μια ομάδα».  Μα δεν κάνει κακό μένοντας; Τι άλλο έχει να δώσει; «Σε ποια από τις δύο ερωτήσεις θέλεις απάντηση»; Δεν κάνει κακό μένοντας; «Όχι». Τι άλλο έχει να δώσει; «Αν τον αφήσουν, πολλά». Ποιοι να τον αφήσουν; «Όλοι».

Δηλαδή φταίνε όλοι, οι παίκτες, η διοίκηση, οι δημοσιογράφοι, το χορτάρι, τα δοκάρια, τα φελιζόλ, οι σημαίες, τα σπόρια και δε φταίει ο Άγγελος; «Έχει ένα μερίδιο ευθύνης». Πόσο μεγάλο μερίδιο; «Αυτό που του αναλογεί». Μικρό ή μεγάλο; «Δεν είναι θέμα μεγέθους». Δεν πιστεύετε πως έχει αποτύχει τη φετινή χρονιά; «Η χρονιά δεν τελείωσε ακόμα». Δεν αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο; «Ναι». Και από την Ευρώπη; «Ναι». Και χάσαμε το Πρωτάθλημα; «Δεν τελείωσε ακόμα, αλλά μάλλον». Οπότε; «Για να ορίσεις την αποτυχία, πρέπει να γνωρίζεις τους στόχους». Και ποιοι ήταν οι στόχοι; «Να είναι επιτυχημένη η χρονιά».

Τα απλοποιώ τώρα, γιατί κάθε απάντηση ήταν, ας πούμε, ένα τέταρτο ανάλυση. Τεχνική, κοινωνικοπολιτική, αγωνιστική, διοικητική, τα πάντα. Για το θέμα της τιμωρίας του Κάτσε, ας πούμε, από τη Λεωφόρο, άκουγα επί δέκα λεπτά ανάλυση του σχήματος, τρανζίσιον, όβερλαπ, πικ εν ρολ, ιστορικά στοιχεία για την παρουσία του παίκτη στην εντεκάδα και μέσους όρους χιλιομέτρων, κλεψιμάτων, αβίαστων λαθών, πώς γίνεται η ανάπτυξη με αμυντικό χαφ πλεόνασμα στην κάθετη πάσα και η κάλυψη στον κενό χώρο μετά από απώλεια της μπάλας στο τρίτο τέταρτο του γηπέδου, τέτοια πράματα, δηλαδή αν με έβαζες στο CERN να μου εξηγούν οι φυσικομαθηματικοί για τα μποζόνια και τις τήξεις κάτι θα καταλάβαινα, αυτοί ήξεραν τα πάντα απ’ έξω, λες και είχαν τα μάτια του Τερμινέιτορ και έβλεπαν τα στατιστικά κάθε παίκτη και κάθε αγώνα λάιβ την ώρα που αναλύανε. Και στο τέλος, αναγκάζεσαι να πεις «έτσι όπως το λέτε, έχετε ένα δίκιο». Και να μη συμφωνήσεις, σιγά μην κάτσεις να ξανακούσεις το επιχείρημα.

Κάθομαι τώρα και βλέπω κινούμενα σχέδια για να αδειάσω το κεφάλι μου. Άτιμη φάρα τα Αγγελόσκυλα, δεν παλεύονται, ειδικά άμα είσαι μόνος μεταξύ τους. Δηλαδή, ρε παιδιά, θα μου πείτε στο τέλος πως ο Άγγελος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο; «Είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο για τον ΠΑΟΚ». Και γιατί δεν τα πάει καλά; «Επειδή δεν τον αφήνουν». Ποιοι δεν τον αφήνουν. Και λούπα, το ίδιο πράμα από την αρχή.

Στο κάτω-κάτω, τι ψύχωση έχετε πάθει, τόσους προπονητές έχει ο κόσμος, δε θα πεθάνουμε χωρίς τον Άγγελο. «Αδερφέ, ο Αγγελάρας είναι ένας από μας. Αυτό μην το ξεχνάς ποτέ. Και τα όποια -λίγα- λάθη έχει κάνει, τα κάνει από την παθολογική αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο πιστεύει ότι είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου». Μαζί σου, σε Παοκτσηδιλίκι ποτέ δεν τον αμφισβήτησα, αλλά όσο καλή θέληση και να έχει, προπονητής είναι, πρέπει να φέρνει και αποτέλεσμα. «Αδερφούλη μου, ο Άγγελος είναι αυτός που μας έκανε πολλάκις να ονειρευόμαστε. Όταν πρωτοήρθε στον ΠΑΟΚ είχε κάνει 13 νίκες σε 15 ματς. Το θυμάσαι; Επαναλαμβάνω: 13 νίκες σε 15 ματς. Και αμφισβητούμε αυτόν τον άνθρωπο; Ε, ποτέ»!

Ναι, τα θυμάμαι εκείνα τα 15 ματς, στα 10 ήμουνα μέσα. Θυμάμαι και τα επόμενα, θυμάμαι τα ευρωπαϊκά, θυμάμαι που τον προσκυνούσα, θυμάμαι, όμως, και αυτά που έλεγε, που ντρεπόμουν να τα ακούω, όλα τα θυμάμαι και τίποτα δεν ξεχνάω. Γι’ αυτό και συμφωνώ πως, συνολικά, η καριέρα του στον ΠΑΟΚ έχει όχι απλώς θετικό πρόσημο αλλά θα μείνει στην ιστορία ως ο προπονητής που κατάφερε τα περισσότερα αναλογικά με τα εργαλεία που είχε στα χέρια του -ο προπονητής που με έκανε να ανυπομονώ για το επόμενο ματς από το τελευταίο σφύριγμα του προηγούμενου. Τώρα που το καλοσκέφτομαι, αυτό μου έχει λείψει από τον ΠΑΟΚ μου, αυτή η ανυπομονησία για το επόμενο ματς, πώς θα περάσουν εφτά μέρες, τι μέρα είναι σήμερα, αργεί ακόμα.

Δυστυχώς, παλικάρια, βρισκόμαστε στο τελευταίο κομμάτι της προσφοράς του στον ΠΑΟΚ και το γεγονός πως το συζητάμε, αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, τη φετινή σεζόν, δηλαδή, δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά -έστω, δεν πάει όσο καλά θα περιμέναμε. Σε κάθε περίπτωση, κάπου λέμε το ίδιο, κάπου λέμε διαφορετικό πράγμα, όλοι ΠΑΟΚ είμαστε, στο τέλος της κουβέντας για το αύριο της ομάδας θα αγχωνόμαστε όλοι. Εγώ θεώρησα λάθος την πρόσληψή του, μου φαίνεται ακατανόητο που παραμένει ως σήμερα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μη στηρίξω ούτε για ένα λεπτό την ομάδα όσο κι αν παραμείνει αυτός. Να χαρώ με μια ήττα! Όχι, τέτοια συναισθηματική ξεφτίλα δε θα τη ζήσω ποτέ -ήδη, έχω απομακρύνει κάθε έναν σκατόψυχο από τη ζωή μου που τόλμησε να εκφράσει θετικό συναίσθημα σε μια ήττα του ΠΑΟΚ.

Εν κατακλείδι, δε θα πω ότι συμφώνησα ούτε πως διαφώνησα μαζί τους. Τα γραπτά μένουν και τα δικά μου γραπτά τον έχουν βγάλει διχαστικό, παρανοϊκό και παρωχημένο από την ημέρα που προσλήφθηκε στον ΠΑΟΚ και πριν αρχίσει η τρελή πορεία του Φθινοπώρου, οπότε δεν έχω πολύ χώρο για κωλοτούμπες. Αλλά με βοήθησαν να συνδέσω κάποια πράγματα που είχα σκόρπια, το άλφα με το βήτα, το γάμα με το δέλτα, σκέψου κι αυτό, θυμάσαι εκείνο, ναι, κάπου έχουν μια λογική να τον στηρίζουν ακόμα. Ο πιο υποσχόμενος νέος Έλληνας προπονητής έφυγε κυνηγημένος για να αναλάβει ένας υπηρεσιακός, ο πιο επιτυχημένος ξένος τεχνικός που ήρθε ποτέ στην Ελλάδα έφυγε κυνηγημένος για να αναλάβει ένας υπηρεσιακός, ο πιο πολυνίκης στην ιστορία του ΠΑΟΚ προπονητής να φύγει κυνηγημένος για να αναλάβει ένας υπηρεσιακός; Κάτι δεν κολλάει. Και τα νούμερά τους να βάλεις κάτω, ήττες, ισοπαλίες, ήττες, άμυνα, επίθεση, ρόστερ, πάλι δεν κολλάει. Εκεί, τους αποκάλυψα ένα υπέροχο δημοσίευμα που κανείς δε θυμάται, πως ο ίδιος υπηρεσιακός ήταν να αναλάβει την ομάδα όταν θα έφευγε ως κυνηγημένος και ο προκάτοχος όλων αυτών, ο Μπόλονι, αλλά κάτι συνέβη λίγο πριν ολοκληρωθεί η δουλειά και χάλασε η συμφωνία. Το ίδιο έργο, δηλαδή, θα το βλέπαμε στην ουσία για τέταρτη φορά και όχι για τρίτη.

Τι έμεινε πια, το φάγαμε το πολύ. Λίγες αγωνιστικές πρωταθλήματος, τα πλέι-οφ και τέλος η χρονιά. Δεν ωφελεί να επαναληφθεί η κατάσταση, όπου ο φέρελπις άπειρος τεχνικός κάνει την καρδιά του πέτρα και προσπαθεί να κάνει τα μαγικά του με λευκές επιταγές από τον συμπαθούντα Τύπο. Ας μείνει ο Αναστασιάδης ως το τέλος. Για «να ολοκληρώσει» αυτό που ξεκίνησε και να κριθεί συνολικά. Για να φτιάξει ομάδα ή να τη διαλύσει, να μας βγάλει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή εκτός Ευρώπης, για να γίνει, τέλος πάντων, ό,τι είναι να γίνει. Είναι τεράστιο κεφάλαιο ο Άγγελος για την ομάδα ώστε να του στερήσεις τουλάχιστον την ευκαιρία να φύγει στην ώρα του. Ευκαιρία και για τους υβριστές, να μη μείνει αμφιβολία στην ιστορία, «αν δεν τον έδιωχναν θα κέρδιζε τα πλέι-οφ για πλάκα». Τον Μάιο θα είμαστε καλά. Είτε ευχαριστημένοι από το επιτυχημένο τελείωμα της χρονιάς, είτε ευχαριστημένοι που ο υπεύθυνος για το αποτυχημένο τελείωμα της χρονιάς μας αποχαιρέτησε. Για τον Ιούνιο δεν ξέρω πώς θα ‘μαστε.

Σάμπρι

Σάμπρι

Ο Αμπντέλ Σατάρ Σάμπρι &A ...

Read more
0032

0032

Δεν υπάρχει «είδο&sigma ...

Read more
Προετοιμασία

Προετοιμασία

«Με τον όρο χειμερία νάρκη χαρακτηρίζεται μια κατάσταση μακράς ύπνωσης στην οποία και περιέρχονται π ...

Read more
Ασπίδα

Ασπίδα

Αστυνομική ασπίδα είχα πιάσει στα χέρια μου μια φορά, στην επιστροφή από τον τελικό του 1992. ...

Read more
Απών

Απών

Η καλύτερη εκδρομή, το καλύτερο ματς, το καλύτερο ντου, η καλύτερη κερκίδα, πάντα πώς τυχαίνει να εί ...

Read more
Όραμα

Όραμα

Το όραμά μου για τον &al ...

Read more

Νοκ-άουτ

Μουντιάλ ΠΑΟΚ, δεν μπορώ άλλο με τις καρδούλες και τα φωσφοριζέ παπούτσια. Συμμετέχουν οι 32 τελευτα ...

Read more
Ραβασάκια

Ραβασάκια

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να γράψουν σε ένα χαρτάκι, ανώνυμα, τι ...

Read more
Εταιρεία

Εταιρεία

Όταν εργάζεσαι σε μια εταιρεία, είσαι υπάλληλος. Όταν υπηρετείς μία Ιδέα και πιστεύεις σ’ αυτή την Ι ...

Read more
Κερί

Κερί

Ήταν οι πιο γνωστοί &sigm ...

Read more
Αβάντζο

Αβάντζο

Στο 18ο λεπτό του αγ ...

Read more
Ελικοπτεράκι

Ελικοπτεράκι

Έχω οπισθοχωρήσει αρκετές φορές, είτε για ανασύνταξη είτε για επανεκτίμηση της κατάστασης, αλλά λα ...

Read more

Θανασάκης

logo