Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

16570 mainΑυτό, μάλιστα, είναι ενδιαφέρον πείραμα. Και κοντεύει η ώρα να το ζήσουμε και αυτό, τρία χρόνια μετά το προηγούμενο στο ποδόσφαιρο.

Μπάνε, Σούλης, Μάτζικ, Γαλατσόπουλος, Ζουρνατζίδης, Καρακούσης, Καραμπέρης, Κατσιώρας (και Σήφης, εννοείται) με πρόεδρο-μεγαλομέτοχο-ιδιοκτήτη της ΚΑΕ τον Ιβάν Σαββίδη. Δηλαδή, οι απολύτως επιτυχημένοι φτωχοί που κρατάνε την ομάδα σε υψηλά επίπεδα αξιοπρέπειας τόσα χρόνια, με κανονικά λεφτά να διαχειριστούν. Όνειρο.

Ή εφιάλτης; Μπαίνει ο Ιβάν, φυτεύει Βρύζες και Μαυροφρύδηδες και Τσιστιακόβηδες και Παναγιωταρωνιάδηδες και ντρεπόμαστε να πηγαίνουμε και στο Παλατάκι; Κατεβαίνει στο ημίχρονο στα αποδυτήρια και φωνάζει στον Τζούτζου «γιατί δε βάζεις ρε τις βολές»; Φτιάχνει στο Μακεδονία Παλάς και δεύτερο βάθρο για τις Ευρωλίγκες; Μας λέει πως θα φέρει τον κάθε Κούκοτς αηδόνι;

Δίλημμα. Αλλά δε θα το λύσουμε εμείς. Ούτως ή άλλως, ο Μπάνε έχει δηλώσει πολλές φορές πως στο τέλος του ταξιδιού, όποτε και να ‘ναι αυτό, υπάρχει ένας άνθρωπος στον οποίο θα παραδώσει την ομάδα ζωντανή. Σεβαστό. Ξέρει τι κάνει ο Μπάνε, ξέρουν όλοι τους εκεί μέσα τι κάνουν τόσα χρόνια με τις μάσκες οξυγόνου που αναπνέουν. Αλλά μη φτάσουμε, κάποια στιγμή, να αναπολούμε «τότε που δεν είχαμε λεφτά αλλά ήμασταν περήφανοι για την ομάδα μας, τη γεμάτη αγάπη και Παοκτσηδιλίκι».

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB