Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

gamaethΟι περισσότεροι Παοκτσήδες κοροϊδεύουν τους αρειανούς για την περιοδεία τους στα χωράφια της Γάμα Εθνικής.

Ως συνήθως, είμαι ο μοναδικός που, όχι μόνο δε συμμετέχει στη συγκεκριμένη καζούρα, αλλά νιώθω και ένα είδος ζήλιας για τους συμπολίτες μου και την κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί. Έτσι είναι μ’ εμάς τους ρομαντικούς, βρίσκουμε νόημα σε απίθανα πράγματα που οι κυνικοί μηδενίζουν και χλευάζουν.

Ο αρειανός του σήμερα έχει την απίστευτη ευκαιρία να ξαναζήσει τις δοξασμένες οπαδικές μέρες της δεκαετίας του ’90. Και ποιος δε θα το ‘θελε να ξαναβρεθεί στην ιστορική κερκίδα της Δράμας κόντρα στη Δόξα, στο πεταλάκι των Σερρών, στο αριστερό κερκιδάκι της Καστοριάς ένα μέτρο από τους ντόπιους. Αλησμόνητες στιγμές, θύμησες που δε θα σβήσουν ποτέ από το μυαλό, τα καλύτερά μας χρόνια στα γήπεδα. Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκός, Καστοριά. Εθνικός Αγιονερίου και Εθνικός Αλεξανδρούπολης, να σου θυμίζουν τον Εθνικό Πειραιώς και όλο το λεκανοπέδιο που έπρεπε να διασχίσεις για να βρεθείς στο Καραϊσκάκη με τις τρεις κερκίδες: Τους Εθνικούς, τους Παοκτσήδες και τους γάβρους στο ισιάδι που μας έβριζαν σε όλο το ματς αδιαφορώντας για το σκορ.

Η Θύελλα Φιλώτα που μας θυμίζει τον ασύγκριτο ογκόλιθο Φιλώτα Πέλλιο. Το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, μια μικρή ΑΕΚ που μας έλειψε τόσα χρόνια. Ο Ηρακλής, έστω και Αμπελοκήπων. Ο Απόλλωνας της Αρναίας, όπως οι δύο Απόλλωνες της παιδικής μας ηλικίας. Ο Άρης Ακροποτάμου, που μας θυμίζει τον Άρη. Ο Ορφέας Ελευθερούπολης, ο Έβρος Σουφλίου, ο Καμπανιακός, χε χε χε, ντάξει, το κόβω εδώ. Έχουμε κι εμείς τα χάλια μας, αλλά πόσο πιο χάλια είναι οι άλλοι... Θα μου πεις «κι αυτό σε κάνει να νιώθεις ωραία»; Όχι. Ναι. Δεν ξέρω. Ίσως. Να δούμε τι θα πει κι ο τρελογιατρός.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB