Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

paokalex3Να σημειώσω εξαρχής, για να μην το ξεχάσω στο τέλος και μπερδέψω κανέναν, πως ο αγώνας βόλεϊ ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι τη Δευτέρα 23/02/2015 στις 19:00.

Ντε φάκτο αυτό, δε χωράει αμφισβήτηση. Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στο Παλατάκι. Πάμε παρακάτω τώρα. Λοιπόν, δύο καμένοι Παοκτσήδες συζητάνε χθες το μεσημέρι στον καφέ. Ούτε ναρκωτικά, ούτε αλκοόλ, τίποτα, καθαρά μυαλά, πάνω από τους φραπέδες. Ο διάλογος χύμα –δεν έχει σημασία ποιος λέει τι.

Τι ώρα είναι το μπάσκετ την Κυριακή; Στις 5. Ωραία. Θα πάμε; Θα πάμε. Τι ώρα; Ε, κατά τις 4, να κάνουμε και ατμόσφαιρα. Ωραία. Το βόλεϊ; Δεν ξέρω, κάτσε να δω (μπαίνει ο ένας στο ίντερνετ από το κινητό στη σελίδα της Volley League). Ρε εδώ γράφει πως παίζουμε Κυριακή στις 5 (όντως, αυτό γράφει, ακόμα και τώρα, Σάββατο 21/02 στις 18:35 γράφει πως το ματς είναι Κυριακή στις 17:00). Ε, θα παίζουμε στη Μίκρα. Α, ναι, σωστά. Μαλακία τους, όμως. Ναι. Ποιος θα πάει; Κανείς. Ε, μπορεί να πάνε όσοι δε βρήκαν εισιτήρια για το μπάσκετ. Σωστό κι αυτό. Μπα, θα πάνε να το δουν στις καφετέριες. Ναι, μάλλον.

Χεσμένο το έχουν το βόλεϊ, το έβαλαν ίδια ώρα με το μπάσκετ. Και στη Μίκρα. Α, κάτσε, δε γράφει Μίκρα, γράφει PAOK Sports Arena. Τι λες ρε. Ναι, ρε, έτσι γράφει, δες. Πωωω, τι λες τώρα. Και πώς θα γίνει, ίδια ώρα στο ίδιο γήπεδο; Ρε λες το μπάσκετ να είναι άλλη ώρα; Ναι, κάτσε να το ξαναδώ. Αλλά και να είναι, πάμε νωρίς για το βόλεϊ, το βλέπουμε, μετά μένουμε και για το μπάσκετ, καλή φάση. Και πώς θα γίνει, ρε, θα μας βγάλουν να μας ξαναβάλουν; Ε, όπως γίνεται στο Village, τελειώνει η ταινία, από τη μία βγαίνουν, από την άλλη μπαίνουν. Μπα, μαλακία. Ναι, όντως. Ίσως μας τσεκάρουν αν έχουμε εισιτήρια και θα μας αφήσουν εκεί. Πόσοι να είμαστε. Ρε θα πάνε τίποτα μουλωχτοί με το εισιτήριο του βόλεϊ πέντε ευρώ και θα κρυφτούνε και θα μείνουνε για το μπάσκετ, δέκα χιλιάδες θα έχει μέσα.

Α, κάτσε, εδώ γράφει πως και το μπάσκετ είναι Κυριακή στις 5. Ε, πώς θα γίνει; Έλα ντε. Ρε μαλάκα, ρε μαλάκαααα, ρε τώρα το σκέφτηκα. Τι ρε; Ρε στο Παλατάκι έχει βοηθητικό γήπεδο κάτω. Κανονικό. Ναι, ρε, έχεις δίκιο, το έχω δει. Εκεί θα παίξουνε. Σωστός, ρε. Άρα, στο κανονικό παίζει το μπάσκετ και στο βοηθητικό το βόλεϊ. Ε, ναι, αλλιώς δε στέκει. Αλλά το βοηθητικό δεν έχει κερκίδες. Ναι, αλλά πόσο κόσμο να έχει το βόλεϊ, δε χρειάζεται κερκίδες. Όχι, ρε, πάει κόσμος, έχει εκατό-διακόσια άτομα. Ε, δε χωράνε να στέκονται όρθιοι στον τοίχο; Θέλουνε και κερκίδες; Ε, θα χωράνε.

Α, τι σκέφτηκα τώρα. Άμα κάνουμε καμιά χοντράδα στο μπάσκετ και το εκκενώσουν, να πάμε όπως είμαστε όλοι στο βόλεϊ, να στηρίξουμε την ομάδα. Πόσοι, ρε, να κατεβούμε στο βοηθητικό οκτώ χιλιάδες κόσμος; Ε, δε θα έρθουνε όλοι, ας πάμε δυο-τρεις χιλιάδες. Όχι, ρε, άμα το εκκενώσουν το μπάσκετ να τους στείλουμε κάτω, να παίξουν ούτως ή άλλως χωρίς θεατές και λέμε στο βόλεϊ να ανεβεί. Τόσος κόσμος θα είμαστε, ας στηρίξουμε το βόλεϊ τουλάχιστον, ΠΑΟΚ είναι κι αυτοί. Σωστός. Να σε πω και το άλλο; Το μπάσκετ θα τελειώσει σε μιάμιση ώρα, άμα το βόλεϊ είναι ντέρμπι θα παίζεται ακόμα, οπότε αποκλείουμε τον Παναθηναϊκό και κατεβαίνουμε για τα τελευταία λεπτά του βόλεϊ. Ναι, ρε, ωραίος, αυτό θα κάνουμε.

Κάτσε να ρωτήσω τον Χάρη που ασχολείται με το βόλεϊ, αυτός θα ξέρει (στέλνει μήνυμα στον Χάρη). Ωραία θα περάσουμε την Κυριακή, μπασκετάκι, βόλεϊ, στο ίδιο γήπεδο, ρε πώς δεν το είχαν σκεφτεί τόσο καιρό. Α, κάτσε, απάντησε ο Χάρης. Τι σου λέει; Λέει πως είναι λάθος του σάιτ και πως το βόλεϊ είναι τη Δευτέρα. Α, Δευτέρα. Ναι. Ε, ναι, δε στέκει αλλιώς, ρε ποιο βοηθητικό, ούτε κερκίδες δεν έχει. Ναι, ρε, πώς θα παίξουν εκεί κάτω, ούτε ο πάγκος δε χωράει. Ναι, ρε, αυτό λέμε τόση ώρα. Ναι.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB