Αντικοινωνικός

Αντικοινωνικός

Νιώθεις αυτό που...

Αλέξανδρε

Αλέξανδρε

Αγαπητέ Αλέξανδρε,...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Non-Fiction

Non-Fiction

Μας κατέστρεψε το...

Ακρωτηριασμένος

Ακρωτηριασμένος

Βγαίνω από μία...

Ολιγαρκής

Ολιγαρκής

Ο κ. Γεώργιος...

Πυροτεχνουργός

Πυροτεχνουργός

Ο ταμίας ζήτησε...

Διαπλοκή

Διαπλοκή

Η ανάλυση των...

Ρεύμα

Ρεύμα

Όλος ο σύγχρονος...

Προσκυνητές

Προσκυνητές

Έχω μερικούς...

Τότε

Τότε

«Ποιο ποδόσφαιρο...

Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

 • Αντικοινωνικός

  Αντικοινωνικός

  Tuesday, 17 April 2018 13:40
 • Αλέξανδρε

  Αλέξανδρε

  Monday, 16 April 2018 02:23
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Wednesday, 11 April 2018 15:50
 • Non-Fiction

  Non-Fiction

  Monday, 09 April 2018 01:30
 • Ακρωτηριασμένος

  Ακρωτηριασμένος

  Thursday, 29 March 2018 23:32
 • Ολιγαρκής

  Ολιγαρκής

  Sunday, 25 March 2018 19:39
 • Πυροτεχνουργός

  Πυροτεχνουργός

  Thursday, 22 March 2018 13:10
 • Διαπλοκή

  Διαπλοκή

  Wednesday, 21 March 2018 11:42
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Tuesday, 20 March 2018 23:32
 • Προσκυνητές

  Προσκυνητές

  Monday, 19 March 2018 19:59
 • Τότε

  Τότε

  Monday, 12 March 2018 22:21
 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26

idioikisi111Ο αγώνας Κυπέλλου με την Κέρκυρα, στις 7 Ιανουαρίου, θα έπρεπε να είναι το επίσημο τεστ των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων.

Των δύο ακραίων χαφ, των δύο σέντερ μπακ, του αριστερού μπακ, του εξαριού, του οκταριού, του δεκαριού και του δεύτερου επιθετικού. Να τσεκάρει ο προπονητής οτιδήποτε τον ενδιαφέρει, να κάνει πειράματα, συστήματα, να δει βαθμό ετοιμότητας. Και από την Κυριακή, στο ματς με τον Πανιώνιο, να είχε όντως από δύο κανονικούς παίκτες σε κάθε θέση, όπως θα έπρεπε από την αρχή της σεζόν. Δε με ενδιαφέρει αν θα ήταν ακριβοί ή φτηνοί, δεν τους πληρώνω εγώ, αρκεί να ήταν κανονικοί ποδοσφαιριστές –ούτε βετεράνοι πρώην του Παναθηναϊκού, ούτε «πασπαρτού» να παίζουν σε όποια θέση υπάρχει θέμα, αλλά ποδοσφαιριστές που ξέρουν τη θέση τους και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν αμέσως. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι στον κόσμο.

Περνούσαμε-δεν περνούσαμε στο Κύπελλο, ούτε από ελλείψεις θα χαμπαριάζαμε ούτε από ανάποδα πλάγια και οριακά οφσάιντ. Η ομάδα ήδη έχει παίξει καλά στην αρχή της περιόδου, άρα μπορεί να ξαναπαίξει, εφόσον το πρόβλημα είναι η κούραση, οι τραυματισμοί και η εσκεμμένη χαμηλή απόδοση κάποιων παικτών. Ενδεχομένως, θα ήμασταν ακόμα στο +2 και θα μας κυνηγούσαν με πέντε πόντους διαφορά από την παράλλη Κυριακή. Θα μας έμεναν 2-3 δύσκολα εκτός έδρας, με περιθώριο να κάνουμε γκέλα σε δυο από αυτά. Με σούπερ ομάδα, με συσπειρωμένο κόσμο που θα γέμιζε την Τούμπα, με διαφορά δύο κακών αποτελεσμάτων και με ψυχολογία δεν πιστεύω πως θα υπήρχε περιθώριο απώλειας, ακόμα και τα κοράκια δε θα μπορούσαν να μας φρενάρουν.

Θετικό για όλους: Ο Άγγελος σηκώνει την κούπα που ονειρευόταν τόσα χρόνια. Οι παίκτες γράφουν έναν απίστευτο τίτλο στο βιογραφικό τους. Ο κόσμος πανηγυρίζει Πρωτάθλημα μετά από μιάμιση γενιά. Οι υπόλοιποι χαίρονται επειδή επιτέλους υπάρχει ελπίδα, μπορεί να το σηκώσει και κάποιος άλλος. Οι γάβροι, εν καιρώ, καταλαβαίνουν πόσο θετική ήταν η συγκεκριμένη απώλεια, επειδή δίνει αξία στα προηγούμενα που πήρανε: «Ορίστε, δηλαδή ο ΠΑΟΚ πώς το πήρε αφού όλα ήταν στημένα». Όποιος βρίσκεται στη διοίκηση μένει στην ιστορία. Και ο Ιβάν Σαββίδης εξασφαλίζει την υστεροφημία του.

Φυσικά, δεν έγιναν όλα αυτά. Και δεν προλαβαίνουν να γίνουν. Είτε εσκεμμένα, είτε από ανικανότητα, το σύνολο του οργανισμού που ονομάζεται «Διοίκηση του ΠΑΟΚ», που εγώ το επικεντρώνω στον χρηματοδότη (Σαββίδη), τον τυπικό πρόεδρο (Αγγελίδη), τον ουσιαστικό πρόεδρο (Βρύζα) και την οικονομική διευθύντρια (Γκοντζάρεβα) απέτυχε. Μας πούλησε. Απέδειξε πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να συναντηθεί με τα όνειρά μας. Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο ή καθόλου –προσωπικά, με όσα πράγματα γνωρίζω και δε γνωρίζω, αυτή είναι η άποψη που έχω σχηματίσει και δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να μου την αλλάξει κανείς. Ούτε οι δήθεν «έρευνες» για τους λόγους που συνέβη ό,τι συνέβη, ούτε οι παπαρολογίες με τα φανταστικά ονόματα για τα τελευταία κλικ της μεταγραφικής περιόδου, ούτε οι στημένες αποπροσανατολιστικές αναλύσεις για να δοθούν δικαιολογίες στην αποτυχία.

Το μόνο που έγινε αυτόν το μήνα είναι οι εξευτελιστικές προσεγγίσεις στους νταβατζήδες άλλων καιρών, η εξώφθαλμα πούστικη προσπάθεια νέας αφαίμαξης του κόσμου με το «Διαρκείας Β’ Γύρου», το οποίο ισχύει για φανταστικούς αγώνες Κυπέλλου και υποτιθέμενα φιλικά που ήδη έγινε ένα χωρίς θεατές, η δημόσια απαξίωση από τον προπονητή δύο ποδοσφαιριστών σε συνέχεια της απαξίωσης άλλων δύο τον προηγούμενο μήνα εκ των οποίων ο ένας αγωνίζεται ακόμα ως βασικός, το συνεχές σφυροκόπημα από τα κοράκια σε Τρίπολη και Μυτιλήνη που δείχνει πως ακόμα δεν μας φοβάται κανείς, η εξωφρενική δημόσια στήριξη του επίσημου ΠΑΟΚ σε υποψήφιους ενός κόμματος που μας έχει δημιουργήσει τα μεγαλύτερα προβλήματα -έστω, δεν κατάφερε να τα λύσει. Και ένας στρατός από παπαγάλους που καλύπτει, νουθετεί, γλείφει, ψευδοαναλύει, δικαιολογεί το όποιο ξεροκόματο. Α, ναι, και ένας Λαός που ετοιμάζεται για το παιχνίδι της χρονιάς, να έχει να ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες μέχρι το επόμενο.

27 Ιανουαρίου. Τέλος χρόνου. Αν αποτύχανε εσκεμμένα, είναι προδότες. Αν αποτύχανε από ανικανότητα, πρέπει να φύγουν. Όπως και να ‘χει, εμάς δεν μπορούν να μας απολύσουν –εδώ θα είμαστε για πάντα, Σίσυφοι, μια ζωή ανηφόρα.

0012

0012

Κι όμως, όχι απλώς φέραμ ...

Read more
Άντε

Άντε

Την ώρα που όλοι βλέπαμε το ίδιο έργο. Την ώρα που παρακολουθούσαμε, σε ζωντανή μετάδοση, τον ίδιο ε ...

Read more
Γυρίσματα

Γυρίσματα

Ομολογώ πως δεν είχα ξαναδεί τη διαδικασία της «σέλφι» μέσα στην Τούμπα. Πώς στήνεται το πράμα και π ...

Read more
Μεταγραφές

Μεταγραφές

Και τώρα, περιμένουμε τις μεταγραφές. Τι άλλο να κάνεις τρεις μήνες. ...

Read more
Σαλονικιοί

Σαλονικιοί

Ξυπνητήρι στις 6:15. Γρήγ&om ...

Read more
Βόλεϊ-2015

Βόλεϊ-2015

Προσωπική Ανασκόπηση: 15 πράγματα που θα θυμάμαι από την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ το 2015. ...

Read more
Τουρνικέ

Τουρνικέ

Έχει κάτι πιτσιρίκια &pi ...

Read more
Προδότες

Προδότες

Πονάει λίγο, αλλά ας μιλήσουμε για τους προδότες (και για τους «προδότες»), μέρες που είναι. (Μπαίν ...

Read more
Προπονητής

Προπονητής

Τι κάνει πάλι ο κοιμ&iot ...

Read more
2017-2018

2017-2018

Τα αποτελέσματα, ο&io ...

Read more
Παππούλης

Παππούλης

Καλά που έχω μάρτυρες, γιατί κανένας δε θα με πιστέψει. Στο δρόμο για Καβάλα, το ’97, ήταν μαζί μας ...

Read more
Τόλιος

Τόλιος

Δεν μπορούσαμε να κ ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.