Αντικοινωνικός

Αντικοινωνικός

Νιώθεις αυτό που...

Αλέξανδρε

Αλέξανδρε

Αγαπητέ Αλέξανδρε,...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Non-Fiction

Non-Fiction

Μας κατέστρεψε το...

Ακρωτηριασμένος

Ακρωτηριασμένος

Βγαίνω από μία...

Ολιγαρκής

Ολιγαρκής

Ο κ. Γεώργιος...

Πυροτεχνουργός

Πυροτεχνουργός

Ο ταμίας ζήτησε...

Διαπλοκή

Διαπλοκή

Η ανάλυση των...

Ρεύμα

Ρεύμα

Όλος ο σύγχρονος...

Προσκυνητές

Προσκυνητές

Έχω μερικούς...

Τότε

Τότε

«Ποιο ποδόσφαιρο...

Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

 • Αντικοινωνικός

  Αντικοινωνικός

  Tuesday, 17 April 2018 13:40
 • Αλέξανδρε

  Αλέξανδρε

  Monday, 16 April 2018 02:23
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Wednesday, 11 April 2018 15:50
 • Non-Fiction

  Non-Fiction

  Monday, 09 April 2018 01:30
 • Ακρωτηριασμένος

  Ακρωτηριασμένος

  Thursday, 29 March 2018 23:32
 • Ολιγαρκής

  Ολιγαρκής

  Sunday, 25 March 2018 19:39
 • Πυροτεχνουργός

  Πυροτεχνουργός

  Thursday, 22 March 2018 13:10
 • Διαπλοκή

  Διαπλοκή

  Wednesday, 21 March 2018 11:42
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Tuesday, 20 March 2018 23:32
 • Προσκυνητές

  Προσκυνητές

  Monday, 19 March 2018 19:59
 • Τότε

  Τότε

  Monday, 12 March 2018 22:21
 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26

Troumpa67Προσοχή! Ακολουθεί δημοσίευση με σκληρή γλώσσα και βωμολοχίες! Παρακαλείστε, αν είστε κάτω των 18 ετών, να μη συνεχίσετε την ανάγνωση!

Λοιπόν, παραιτούμαι. Από χθες το έχω συζητήσει με είκοσι ανθρώπους, δε βγαίνει άκρη. Για άλλη μια φορά, το χάσμα των γενεών στην κερκίδα δε γεφυρώνεται.

Το σύνθημα λέει: «Κάθε ολυμπιακός/είναι και πουτάνας γιος/γεννήθηκε στον Πειραιά/τον παλιοπουσταρά/Τα βράδια που κοιμότανε/η μάνα του γαμιότανε/μέσ’ στης Τρούμπας τα στενά/γαμώ τον Πειραιά». Έτσι λέω εγώ, δηλαδή, και μια μερίδα του κόσμου από αυτούς που το συζητήσαμε. Μία άλλη μερίδα του κόσμου, μεγαλύτερη, ισχυρίζεται πως το σύνθημα λέει «μέσ’ στης Τούμπας τα στενά». Άρα, έχουμε διαφορετική άποψη, εμείς οι λίγοι, που το στατιστικό δείγμα μας θέλει κάποιας πιο μεγάλης ηλικίας.

Troumpa67aΤο επιχείρημα της δικής μου πλευράς είναι το εξής: «Χαλόου, Τρούμπα, γιου νόου, 6ος Στόλος, καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα». Ο τύπος στο σύνθημα είναι ολυμπιακός, είναι πουτάνας γιος, γεννήθηκε στον Πειραιά, εκεί που κοιμότανε η μάνα του πήγαινε και γαμιότανε σε κάτι στενά. Δηλαδή, σε ποια στενά να πήγαινε; Στα Τρίκαλα, στα δυο στενά; Στης Τούμπας τα στενά; Έχετε δει πολλές ιερόδουλες στα στενά της Τούμπας; Κόκκινα φανάρια; Όχι τα φανάρια στη Λαμπράκη, ρε εξυπνάκια, στα σταυροδρόμια, δε λέμε αυτά. Κι άντε, πες πως αυτή η μία η ιερόδουλη ερχόταν στης Τούμπας τα στενά. Πώς ερχόταν, όσο κοιμόταν ο κανακάρης της; Πετούσε; Διακτινιζόταν; Δεν ξέρω. Είναι τόσο μεγάλη ιστορία η Τρούμπα που, πραγματικά, σηκώνω τα χέρια ψηλά που πρέπει να το δικαιολογήσω. Της πουτάνας το κάγκελο γινόταν, δηλαδή έβγαιναν στο μπαλκονάκι του πορνείου στην Τρούμπα οι γυναίκες και από κάτω τις διάλεγαν οι υποψήφιοι. Λαογραφικά ντοκουμέντα είναι αυτά, δεν τα λέω εγώ. Ευτυχώς που ο Πετρόπουλος ζήτησε να τον κάψουν και δε θα τρίζουν τα κόκκαλά του.

Το επιχείρημα της άλλης πλευράς, αποτελούμενη κυρίως από νεαρό κόσμο, ανοιχτόμυαλο και προοδευτικό, είναι πως «έτσι το ξέρω εγώ».

Ωραία, λοιπόν, ως συνήθως εγώ κάνω πίσω και δέχομαι πως εσείς έχετε δίκιο. Συνεχίστε να μιλάτε για πόρνες που πηδιόντουσαν «μέσ’ στης Τούμπας τα στενά», μέχρι να τα πάρει στο κρανίο κανένας Τουμπιώτης και αρχίσει τις μάπες μέσα στο πέταλο σε όσους ισχυρίζονται πως υπήρχαν γυναίκες μητέρες ολυμπιακών στην περιοχή της Τούμπας που πουλούσανε το κορμί τους.

Δηλαδή αυτό το «γαμώ τον Πειραιά» στο τέλος, ούτε αυτό δε σας καλύπτει; Τέλος πάντων, αυτά. Ξεφτιλιζόμαστε και μόνο που το συζητάμε το θέμα. Σημεία των καιρών. Φυτά-Ναζί-Σκουλήκια αρειανοί.

Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο Πα&la ...

Read more
Μπάσταρδοι

Μπάσταρδοι

- Θα χάσουμε.- Ω, ρε φί&lambd ...

Read more
Στάνκoβιτς

Στάνκoβιτς

Το ερώτημα ήταν άκρως ενδιαφέρον: Έχει διώξει ποτέ ο ΠΑΟΚ προπονητή όντας πρωτοπόρος, όπως έχει κάνε ...

Read more
Αγωνιστικά

Αγωνιστικά

Σήμερα στις 19:00 το Πα&lambda ...

Read more
Καράβι

Καράβι

Στις αρχές της περιόδου 1992-1993 η κόντρα του κόσμου με τον Θωμά είχε αρχίσει να εντείνεται. ...

Read more
Τρούμπα (2)

Τρούμπα (2)

Προσοχή! Ακολουθεί δημοσίευση με σκληρή γλώσσα και βωμολοχίες! Παρακαλείστε, αν είστε κάτω των 18 ετ ...

Read more
Μηδέν

Μηδέν

Πόσο έτοιμοι είμαστ&eps ...

Read more
Γιούρισιτς

Γιούρισιτς

Ένας από τους σημαντ&i ...

Read more

Βλαμμένος

Υποκατηγορία του Αθηναίου Παοκτσή είναι ο Βλαμμένος Αθηναίος Παοκτσής. Πρόκειται γι’ αυτούς που δεν ...

Read more
Αράχτε

Αράχτε

Άσχημο πράμα η ανεργία ...

Read more
Τσίμπα

Τσίμπα

«Τσίμπα μου ένα παπάρι, ρε καραγκιοζάκο». Αυτό έχω μόνο να δηλώσω, δε βρίσκω κάτι άλλο να πω για το ...

Read more
68

68

Στις 5 Ιανουαρίου 1994 ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.