Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια...

Βράχια

Βράχια

1 Οκτωβρίου 1992 - 1...

Χημεία

Χημεία

Το μεγαλύτερο πανί...

 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01
 • Φως

  Φως

  Thursday, 05 October 2017 15:03
 • Βράχια

  Βράχια

  Sunday, 01 October 2017 13:44
 • Χημεία

  Χημεία

  Friday, 29 September 2017 15:13

anastmmeΈχουμε, λοιπόν, ένα όνομα συγκεκριμένου ανθρώπου που προσπαθεί εντεταλμένα να κάνει κακό στον ΠΑΟΚ: Δημήτρης Ευαγγελάτος, αρθρογράφος της SportDay.

Αυτό προκύπτει καθώς ο Άγγελος Αναστασιάδης διέψευσε χθες το εκτενές άρθρο του κυρίου Ευαγγελάτου περί συμφωνίας με την Εθνική, στο οποίο μας καλούσε, μάλιστα, να κάνουμε και μόκο: «Αν ο ΠΑΟΚ δει το δάσος (χείρα βοηθείας στην Εθνική ομάδα στον πιο κρίσιμο αγώνα της) και όχι το δέντρο (τι κουβεντολόι θα προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη μια τέτοια προσωρινή μετακίνηση), θα συναινέσει». Δεν πρόκειται για εικασία ή για υποκειμενική άποψη. Ο άνθρωπος έγραψε «αποκλειστικά» την «είδηση», πήγε να προκαλέσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ και έφαγε τα μούτρα του. Τώρα, θα πρέπει να το πληρώσει επαγγελματικά από αυτούς που πήγε να κοροϊδέψει. Κάθε παοκτσήδικο κλικ στη Sportday είναι πλέον ξεφτίλα.

Τα περιστατικά περίεργων κινήσεων από ανθρώπους των ΜΜΕ πληθαίνουν τελευταία, όσο η ομάδα παραμένει στην κορυφή –κάτι που έχει πολλαπλή σημασία και θέλει ανάλυση. Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω «δημοσιογράφους», καθώς ο δημοσιογράφος είναι ένα επάγγελμα-λειτούργημα δοξασμένο, γιγάντιο, βουτηγμένο σε θυσίες και αίμα. Η λέξη «οπαδογράφος» ταιριάζει καλύτερα, καλύπτοντας την τρύπα στη δεοντολογία που δεν προβλέπει πουθενά την παράγραφο «όταν ο δημοσιογράφος θεωρεί πως γράφοντας την αλήθεια θα κάνει κακό στην ομάδα του, γράφει ψέματα συνειδητά ή απλώς κάνει αυτό που του λέει η ΠΑΕ –με κόπι & πέιστ ή θολώνοντας κάπως το κείμενο με διαφορετικές λέξεις». Ήδη, έχω μετρήσει έξι (έξι!) περιπτώσεις Παοκτσήδων οπαδογράφων που γράφουν συνειδητά ψέματα «για να προστατεύσουν την ομάδα», «για το καλό της ομάδας», «για να μην τα μάθουν οι εχθροί μας και τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας». Αλλά ούτε οι δημόσιες σχέσεις περιλαμβάνονται στον κώδικα δεοντολογίας, φυσικά.

Πατρονάρισμα στη σκέψη μας. Να ήταν από ιδεολόγους, από σπουδαγμένους προβοκάτορες, από επιστήμονες προπαγανδιστές, θα είχε ενδιαφέρον. Τώρα επιλέγουν τι θα μας ταΐσουν «για το καλό μας» αμόρφωτα υβρίδια δημόσιας γραφής, ανθρωπάκια εξαρτημένα από τα τέσσερα γράμματα επαγγελματικά και οικονομικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού από αυτά να ισοδυναμεί με την καταστροφή τους. Όταν καθορίζουν τι θα ξέρουμε εμείς για τον ΠΑΟΚ άνθρωποι τόσο χαμηλού επιπέδου αυτό λέει πολλά για το δικό μας επίπεδο. Επιβάλλονται απόψεις και σενάρια από οποιονδήποτε βρέθηκε, όπως κι αν βρέθηκε, να αναρτά πέντε παραγράφους και να καταπίνονται αμάσητες από τους περισσότερους Παοκτσήδες που, συναισθηματικά, καταναλώνουν οτιδήποτε έχει μέσα του τα αρχικά Π.Α.Ο.Κ. δίχως προκαταλήψεις. Αν ένιωθα μέρος του «Λαού του ΠΑΟΚ» θα ντρεπόμουν γι’ αυτό –ευτυχώς για μένα, νιώθω σκέτο «Παοκτσής», γιατί ο δικός μου Λαός πέθανε μαζί με την εποχή του, δεν αποδέχομαι καμία συγγένεια με τη σημερινή κατάντια.

Επικοινωνιακά, ο ΠΑΟΚ διοικείται από λίγους ανθρώπους που μεταφέρουν προς τα έξω όσα συμβαίνουν από μέσα. Αυτό που μεταφέρεται τον τελευταίο καιρό θυμίζει αρκετά Ολυμπιακό Πειραιώς, ομογενοποιημένη πληροφορία, με ακραία παραδείγματα κειμένων όπου σε δύο διαφορετικά ΜΜΕ υπάρχει το ίδιο ακριβώς πράγμα δίχως διαφορά ούτε στα σημεία στίξης: Καρφώθηκαν από μόνοι τους. Λες να είναι απαραίτητο συστατικό πρωταθλητισμού ο έλεγχος των ΜΜΕ από την ΠΑΕ για να το κάνουμε «όπως οι γάβροι»; Δεν ξέρω. Θα δείξει η συνέχεια. Εγώ, προσωπικά, πιστεύω πλέον μόνο στα μάτια και τα αυτιά μου: Πληροφορία είναι μόνο αυτό που βλέπω και ακούω ο ίδιος στο γήπεδο και αυτό που βλέπω και ακούω ταυτόχρονα να λέει κάποιος στις δηλώσεις του –ούτε να μεταφέρουν δηλώσεις δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι πια.

Κουράστηκα, όμως, να μου λένε «πρέπει να τους ξεσκεπάσουμε», «να πούμε στον κόσμο ποιοι τον δηλητηριάζουν», «να γράψουμε ονόματα για να τους ξέρει ο Λαός και να τους ξεγράψει». Κανείς δε θα ξεσκεπάσει κανέναν και κανείς δε θα γράψει ονόματα –οι καιροί είναι άγριοι. Αν ο Παοκτσής δεν αντιλαμβάνεται από μόνος του τι συμβαίνει όταν διαβάζει σε δύο εντελώς διαφορετικά σάιτ το ίδιο ακριβώς κείμενο με κόπι & πέιστ και ένα άλλο σάιτ γράφει το εντελώς αντίθετο, δεν μπορεί κανείς να σώσει κανέναν. Και, στην τελική, συνήθως όσοι αναλαμβάνουν να σώσουν τους άλλους είναι αυτοί που μένουν στο τέλος με το πρόβλημα στα χέρια.

Απευθύνομαι περισσότερο στους συνοπαδούς μου με χρόνια στην πλάτη και με γνώσεις εκ των έσω, που σκάνε καθημερινά και βγάζουν αφρούς: Σας ξεπέρασε η εποχή, τσάμπα τρελαίνεστε. Το παιχνίδι παίζεται πλέον με άλλους κανόνες και αυτά τα παλαιολιθικά περί κούτελου, ντρομπροσύνης, ηθικής και γνήσιας μαγκιάς μόνο στο περιθώριο μπορούν να σας θέσουν. Δεν έχεις επαφή με «τον κόσμο» μιλώντας κανονικά, δε σε ακούει κανένας όταν λες σκέτη την αλήθεια. Θέλει κορδέλες, θαυμαστικά στους τίτλους, μισές αλήθειες –θέλει εκμετάλλευση του συναισθήματος. Άμα είσαι γνήσιο Παοκτσάκι δεν μπορείς να το κάνεις. Υπάρχουν αυτοί που μπορούν. Σε κέρδισαν. Σε έστειλαν στο περιθώριο. Σε έβγαλαν εκτός παιχνιδιού. Πάρ’ το απόφαση.

Δεν έχει να κάνει με «κατάθεση όπλων», όπως με κατηγόρησε πρόσφατα ένας ενδιαφέρων συνοπαδός. Ούτε με «συμπόρευση», ούτε με «σιωπή», ούτε με τίποτα. Πριν με κατηγορήσεις για οτιδήποτε, μάθε πως αγαπημένο μου βιβλίο είναι ο Δον Κιχώτης και αγαπημένη μου ταινία το Manderlay –διάβασε το ένα, δες το άλλο και θα καταλάβεις γιατί δεν πρόκειται να «προσπαθήσω να ξυπνήσω τον κόσμο», όπως εσύ και όπως με προτρέπεις να κάνω κι εγώ. Ο δονκιχωτισμός μου έχει προορισμό τον ΠΑΟΚ, όχι τα παράσιτά του. Και, σε αντίθεση με εσένα, συνεχίζω να παραμένω στρατιώτης κι αυτό να με καλύπτει, να με γεμίζει, να είναι η θέση μου ως γρανάζι η καλύτερη θέση που θα μπορούσα να έχω για να προσφέρω. Παραμένω «άλλος ένας».

Γιουσουφάκια

Γιουσουφάκια

Οι άνθρωποι που έχο&u ...

Read more
0047

0047

Όταν είχες παγκίτες ...

Read more
Σπρέι

Σπρέι

Ο Ν. είχε γεμίσει στο Γυμνάσιο όλη την πόλη με ΤΑΔΕ-7. Τοίχους, παγκάκια, στάσεις, κάθε δέκα μέτρα έ ...

Read more
Δυναμιτάκια

Δυναμιτάκια

ΠΑΟΚ-Άρης 77-78. Φέρτε μου τον τύπο μπροστά μου. Πρέπει να τον δω φάτσα. Να του μιλήσω και να τον ακ ...

Read more
0016

0016

Διπλωμένος στο χώμα, ...

Read more
0022

0022

Όποτε τον άκουγα να ...

Read more
Κλάους

Κλάους

Είναι Παοκτσάκι από μικρός. Κι εγώ είμαι, τι να λέει. Πανηγυρίζει τα γκολ σαν οπαδός. Εγώ να δεις. ...

Read more
Πλάνο

Πλάνο

Επιτέλους, μίλησε κάποιος επίσημα για τον φετινό ΠΑΟΚ και μας ξεστράβωσε. Και όχι οποιοσδήποτε, μίλη ...

Read more
Γροθιά

Γροθιά

Όλο το πούλμαν έπινε καφέ και μπύρες πριν την αναχώρηση στην Ερυθρού Σταυρού. Στην Μπαλλάντα οι μικρ ...

Read more
Γκόμενα

Γκόμενα

Τη γνώρισα όταν ήμουν 15 χρονών. Τρομερή γκόμενα, από τις ωραιότερες γυναίκες που υπήρχαν, εκείνη τη ...

Read more
Σοκοφρέτα

Σοκοφρέτα

Το μεγαλύτερο, το &p ...

Read more
Είκοσι

Είκοσι

20 χρόνια από το πιο χορ& ...

Read more

Θανασάκης

logo