Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια...

Βράχια

Βράχια

1 Οκτωβρίου 1992 - 1...

Χημεία

Χημεία

Το μεγαλύτερο πανί...

 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01
 • Φως

  Φως

  Thursday, 05 October 2017 15:03
 • Βράχια

  Βράχια

  Sunday, 01 October 2017 13:44
 • Χημεία

  Χημεία

  Friday, 29 September 2017 15:13

isov2014Ο σοφός φίλος μου ΚΠ ζητά συσπείρωση, ομοψυχία και κοινή πορεία απ’ όλους στο δρόμο για τον μεγάλο στόχο.

Ο μόνος σοβαρός ιδεολογικός Σύνδεσμος που έχει απομείνει στην πόλη ζητά να μη μείνει εισιτήριο απούλητο στην Τούμπα, ενώ στα 5 πρώτα ματς που δώσαμε –όλα- ως πρωτοπόροι έμειναν απούλητα συνολικά 79.137 εισιτήρια. Οι συνειδητοποιημένοι Παοκτσήδες φίλοι μου ζητούν στήριξη, αγώνα, τρέξιμο, παρουσία.

Εντάξει. Αυτό που λέτε θα κάνω. Συσπείρωση, ομοψυχία, στήριξη, χρόνος, χρήμα, υποχρεώσεις, οικογένεια, δουλειές, τα πάντα θυσία για τον ΠΑΟΚ. Για «τον μεγάλο στόχο». Για το Πρωτάθλημα, που 28 χρόνια Παοκτσής ποτέ δεν το σήκωσα μήτε το είδα ποτέ μου αχνά προς το τέλος, να το παλέψω έστω μία φορά. Να έχω να λέω κι εγώ, όπως οι σημερινοί 50άρηδες, πως «όταν το σηκώσαμε το ‘15 δεν είχα χάσει ούτε ένα ματς».

Θα το βουλώσω, για όσο χρειαστεί. Μέχρι τον Μάιο; Μέχρι τον Μάιο. Μέχρι να έρθει η κούπα ή μέχρι να χαθεί. Δεν έχουμε ανάγκη από γκρινιάρηδες ούτε μίζερους, το καταλαβαίνω, το αποδέχομαι, με ξέρω ποιος είμαι. Θα κάτσω κι εγώ να χειροκροτάω και να στηρίζω και να αποδέχομαι οτιδήποτε μου φορτώνουν στην πλάτη στο δρόμο για την κούπα, δε θα βγάζω άχνα όταν με σκίζουνε δημοσίως, δε θα ακούγεται μιλιά από το στόμα μου πριν ή μετά από κάθε ματς, ό,τι κι αν βλέπω, ό,τι κι αν ακούω, ό,τι κι αν καταλαβαίνω.

Αλλά θα έρθει η στιγμή και θα πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει. Κάποιος καριόλης θα πρέπει να στηθεί απέναντί μου και να μου δικαιολογήσει γιατί συνεχίζω να είμαι πρώτος με διαφορά και κάθε μέρα νιώθω σκασμένος. Ορισμός Αρετόπουλου, σφαγή στο Καραϊσκάκη, τρομοκρατία, τραυματισμός ποδοσφαιριστή, συνεχής ρίψη πυρομαχικών, είσοδος κουκουλοφόρου με σκοπό να χτυπήσει ποδοσφαιριστή, πυρσός στους ματατζήδες που τον αφήνουν να φύγει, Λευκό Φύλλο Αγώνα, ορισμός Καλογερόπουλου στην Ξάνθη και Μάνταλου στον Πειραιά λίγο μετά την ανακοίνωση πως ενδεχομένως το Σύστημα καταρρέει με εισαγγελική εντολή, άρα δεν καταρρέει τίποτα, τσιμουδιά, μόκο, τουμπεκί, η Παναγιά να μας έχει καλά και δεν πειράζει ό,τι κι αν μας κάνουν, να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο. Κάποιος καριόλης θα πρέπει να μου εξηγήσει γιατί όσο πιο πολύ μένουμε στην κορυφή τόσο λιγότερος κόσμος έρχεται στο γήπεδο, κάθε πότε πληρώνονται οι παίκτες, πόσοι πληρώνονται, πόσο πληρώνονται, πού πήγαν οι «νέοι στους οποίους φέτος θα στηριχτεί η ομάδα», γιατί πληρώνω 15 Ευρώ εισιτήριο για να κάτσω σε μια επιλογή από 5 σπασμένα καρεκλάκια και να σκίσω το παντελόνι μου που το αγόρασα 80, γιατί ακόμα και σήμερα η ΠΑΕ έχει μόστρα μισαλλόδοξα μηνύματα στη σελίδα της, τι απέγινε ο τύπος που έγραψε πως «σωστά ακυρώνεται γκολ του Κλάους», αν υπάρχει κάποιο κρυφό κονδύλι που ανάγκασε κάποιους μόνιμους ρουφιάνους να σκάσουν τώρα τελευταία ή αν τα κατάφεραν με τη διπλωματία. Κάποιος καριόλης θα πρέπει να μου δικαιολογήσει τα νέα κολλητηλίκια του «αφεντικού» με τον αρχιρουφιάνο που δεν έχει ιερό και όσιο και έριξε στην πυρά 17 οικογένειες πριν λίγες μέρες για να κάνει απλώς τη δουλειά του, να μου πει γιατί δεν πληρώνει ακόμα τα «χρέη του ΠΑΟΚ που είναι δικά του χρέη», γιατί κάνουν πώς δε βλέπουν τον ανόητο που τους τρολάρει στη σελίδα κάθε λίγες μέρες και μας ξεφτιλίζουν, γιατί παραμένουν στην ομάδα όλοι οι αντικειμενικά αποτυχημένοι στα πόστα τους επί τόσα χρόνια, γιατί ένας μόνο δημοσιογράφος πριν λίγο καιρό ήξερε την αποστολή του ΠΑΟΚ και δεν την ήξεραν όλοι οι δεκάδες υπόλοιποι, γιατί δε στηρίζεται επίσημα από την ομάδα κάθε παίκτης που φορά τον Δικέφαλο στο στήθος και ξεσκίζεται κάθε εβδομάδα από την κερκίδα, γιατί αφήνονται σχεδόν καθημερινά τα παπαγαλάκια Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κονομάνε στο όνομα του ΠΑΟΚ δίχως απάντηση, γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα να χτυπήσουν την ανελέητη προπαγάνδα. Αυτά τα λίγα, με μιαν ανάσα. Και έχω πολλές ανάσες εγώ. Αλλά δε θα τα θίξω, δε θα τα ακουμπήσω, ούτε αυτά ούτε τα άλλα που έχω στο μυαλό μου ούτε όσα έρθουν από εδώ και πέρα. Τα βάζω στο αρχείο, όλοι για το καλό του ΠΑΟΚ, όλοι βλέπουμε πλέον τα θετικά.

Κάτω από το χαλί. Όλα. Κανένα πρόβλημα. Αλλά προσωπικά κάνω υπομονή ξοδεύοντας χρόνο, χρήμα, πνεύμα, ξοδεύοντας τη μισή μου ζωή για να είμαι δίπλα στον ΠΑΟΚ επί 28 χρόνια. Θέλω να το πάρω με το κεφάλι ψηλά, το γαμημένο το Πρωτάθλημα, αλλιώς δεν το θέλω καθόλου –θα περιμένω άλλα 28, αν χρειαστεί, έχω γερό στομάχι. Θέλω να το πάρω δίχως να ντρέπομαι που είμαι Παοκτσής, θέλω να το πάρω χωρίς να βρίζω τη διοίκησή μου καθημερινά, θέλω να το πάρω δείχνοντας τα κάκαλά μου στην προπαγάνδα, όχι σκυφτός, σεμνός και ταπεινός, χειροφιλητής και προσκυνητής μοιρολάτρης. Θέλω να το πάρω, όχι να μου έρθει στο κεφάλι επειδή δεν μπορεί να το πάρει άλλος.

Επόπτης

Επόπτης

ΠΑΟΚ-Μικρομεσαίος στην Τούμπα, κερδίζουμε κάμποσο-μηδέν, το ματς στα τελευταία λεπτά. ...

Read more
Ρόλφι

Ρόλφι

Επειδή χρέος μας είναι η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σε κάθε ευκαιρία, θεωρώ πως έφτασε η ώρ ...

Read more
Φτου

Φτου

Καμάρι μας, ψυχή μας, ήρωά μας, φτου σου να μη σε ματιάσουμε, ...

Read more
Νομιμότητα

Νομιμότητα

Ο πατέρας ήταν γύρω στα σαράντα. Το παιδάκι, το κοριτσάκι του, κάτω από δέκα, δεν πρόλαβα να τη δω π ...

Read more
Αγκάθι

Αγκάθι

Τέλη Αυγούστου, πριν δύο χρόνια, η είδηση πως ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν υποψήφιος στόχος του ΠΑΟΚ ικα ...

Read more
0001

0001

Ιανουάριος 1990. Ο ΠΑ&Omicron ...

Read more
Κουζίνα

Κουζίνα

Το μόνο εύκολο, μέρε ...

Read more
Λόγια

Λόγια

Ήταν το πρώτο ματς με &Om ...

Read more
0049

0049

Δευτέρα πρωί έφευγα ...

Read more
Sauvage

Sauvage

Βάζω πάλι στ’ ακουσ ...

Read more
Σεισμός

Σεισμός

Ήταν ωραία έκπληξη η νότα από τα 90ς προχθές. Λίγα λεπτά ρετρό καγκουριάς, για να θυμούνται οι παλιό ...

Read more
Κούτελο

Κούτελο

25/01/2014, ΠΑΟΚ-Άρης, εκκένωση γηπέδου, ανακοίνωση ΚΑΕ ΠΑΟΚ: ...

Read more

Θανασάκης

logo