Αντικοινωνικός

Αντικοινωνικός

Νιώθεις αυτό που...

Αλέξανδρε

Αλέξανδρε

Αγαπητέ Αλέξανδρε,...

Θάτσερ

Θάτσερ

Το «Μοντέρνο...

Non-Fiction

Non-Fiction

Μας κατέστρεψε το...

Ακρωτηριασμένος

Ακρωτηριασμένος

Βγαίνω από μία...

Ολιγαρκής

Ολιγαρκής

Ο κ. Γεώργιος...

Πυροτεχνουργός

Πυροτεχνουργός

Ο ταμίας ζήτησε...

Διαπλοκή

Διαπλοκή

Η ανάλυση των...

Ρεύμα

Ρεύμα

Όλος ο σύγχρονος...

Προσκυνητές

Προσκυνητές

Έχω μερικούς...

Τότε

Τότε

«Ποιο ποδόσφαιρο...

Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

 • Αντικοινωνικός

  Αντικοινωνικός

  Tuesday, 17 April 2018 13:40
 • Αλέξανδρε

  Αλέξανδρε

  Monday, 16 April 2018 02:23
 • Θάτσερ

  Θάτσερ

  Wednesday, 11 April 2018 15:50
 • Non-Fiction

  Non-Fiction

  Monday, 09 April 2018 01:30
 • Ακρωτηριασμένος

  Ακρωτηριασμένος

  Thursday, 29 March 2018 23:32
 • Ολιγαρκής

  Ολιγαρκής

  Sunday, 25 March 2018 19:39
 • Πυροτεχνουργός

  Πυροτεχνουργός

  Thursday, 22 March 2018 13:10
 • Διαπλοκή

  Διαπλοκή

  Wednesday, 21 March 2018 11:42
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Tuesday, 20 March 2018 23:32
 • Προσκυνητές

  Προσκυνητές

  Monday, 19 March 2018 19:59
 • Τότε

  Τότε

  Monday, 12 March 2018 22:21
 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26

isov2014Ο σοφός φίλος μου ΚΠ ζητά συσπείρωση, ομοψυχία και κοινή πορεία απ’ όλους στο δρόμο για τον μεγάλο στόχο.

Ο μόνος σοβαρός ιδεολογικός Σύνδεσμος που έχει απομείνει στην πόλη ζητά να μη μείνει εισιτήριο απούλητο στην Τούμπα, ενώ στα 5 πρώτα ματς που δώσαμε –όλα- ως πρωτοπόροι έμειναν απούλητα συνολικά 79.137 εισιτήρια. Οι συνειδητοποιημένοι Παοκτσήδες φίλοι μου ζητούν στήριξη, αγώνα, τρέξιμο, παρουσία.

Εντάξει. Αυτό που λέτε θα κάνω. Συσπείρωση, ομοψυχία, στήριξη, χρόνος, χρήμα, υποχρεώσεις, οικογένεια, δουλειές, τα πάντα θυσία για τον ΠΑΟΚ. Για «τον μεγάλο στόχο». Για το Πρωτάθλημα, που 28 χρόνια Παοκτσής ποτέ δεν το σήκωσα μήτε το είδα ποτέ μου αχνά προς το τέλος, να το παλέψω έστω μία φορά. Να έχω να λέω κι εγώ, όπως οι σημερινοί 50άρηδες, πως «όταν το σηκώσαμε το ‘15 δεν είχα χάσει ούτε ένα ματς».

Θα το βουλώσω, για όσο χρειαστεί. Μέχρι τον Μάιο; Μέχρι τον Μάιο. Μέχρι να έρθει η κούπα ή μέχρι να χαθεί. Δεν έχουμε ανάγκη από γκρινιάρηδες ούτε μίζερους, το καταλαβαίνω, το αποδέχομαι, με ξέρω ποιος είμαι. Θα κάτσω κι εγώ να χειροκροτάω και να στηρίζω και να αποδέχομαι οτιδήποτε μου φορτώνουν στην πλάτη στο δρόμο για την κούπα, δε θα βγάζω άχνα όταν με σκίζουνε δημοσίως, δε θα ακούγεται μιλιά από το στόμα μου πριν ή μετά από κάθε ματς, ό,τι κι αν βλέπω, ό,τι κι αν ακούω, ό,τι κι αν καταλαβαίνω.

Αλλά θα έρθει η στιγμή και θα πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει. Κάποιος καριόλης θα πρέπει να στηθεί απέναντί μου και να μου δικαιολογήσει γιατί συνεχίζω να είμαι πρώτος με διαφορά και κάθε μέρα νιώθω σκασμένος. Ορισμός Αρετόπουλου, σφαγή στο Καραϊσκάκη, τρομοκρατία, τραυματισμός ποδοσφαιριστή, συνεχής ρίψη πυρομαχικών, είσοδος κουκουλοφόρου με σκοπό να χτυπήσει ποδοσφαιριστή, πυρσός στους ματατζήδες που τον αφήνουν να φύγει, Λευκό Φύλλο Αγώνα, ορισμός Καλογερόπουλου στην Ξάνθη και Μάνταλου στον Πειραιά λίγο μετά την ανακοίνωση πως ενδεχομένως το Σύστημα καταρρέει με εισαγγελική εντολή, άρα δεν καταρρέει τίποτα, τσιμουδιά, μόκο, τουμπεκί, η Παναγιά να μας έχει καλά και δεν πειράζει ό,τι κι αν μας κάνουν, να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο. Κάποιος καριόλης θα πρέπει να μου εξηγήσει γιατί όσο πιο πολύ μένουμε στην κορυφή τόσο λιγότερος κόσμος έρχεται στο γήπεδο, κάθε πότε πληρώνονται οι παίκτες, πόσοι πληρώνονται, πόσο πληρώνονται, πού πήγαν οι «νέοι στους οποίους φέτος θα στηριχτεί η ομάδα», γιατί πληρώνω 15 Ευρώ εισιτήριο για να κάτσω σε μια επιλογή από 5 σπασμένα καρεκλάκια και να σκίσω το παντελόνι μου που το αγόρασα 80, γιατί ακόμα και σήμερα η ΠΑΕ έχει μόστρα μισαλλόδοξα μηνύματα στη σελίδα της, τι απέγινε ο τύπος που έγραψε πως «σωστά ακυρώνεται γκολ του Κλάους», αν υπάρχει κάποιο κρυφό κονδύλι που ανάγκασε κάποιους μόνιμους ρουφιάνους να σκάσουν τώρα τελευταία ή αν τα κατάφεραν με τη διπλωματία. Κάποιος καριόλης θα πρέπει να μου δικαιολογήσει τα νέα κολλητηλίκια του «αφεντικού» με τον αρχιρουφιάνο που δεν έχει ιερό και όσιο και έριξε στην πυρά 17 οικογένειες πριν λίγες μέρες για να κάνει απλώς τη δουλειά του, να μου πει γιατί δεν πληρώνει ακόμα τα «χρέη του ΠΑΟΚ που είναι δικά του χρέη», γιατί κάνουν πώς δε βλέπουν τον ανόητο που τους τρολάρει στη σελίδα κάθε λίγες μέρες και μας ξεφτιλίζουν, γιατί παραμένουν στην ομάδα όλοι οι αντικειμενικά αποτυχημένοι στα πόστα τους επί τόσα χρόνια, γιατί ένας μόνο δημοσιογράφος πριν λίγο καιρό ήξερε την αποστολή του ΠΑΟΚ και δεν την ήξεραν όλοι οι δεκάδες υπόλοιποι, γιατί δε στηρίζεται επίσημα από την ομάδα κάθε παίκτης που φορά τον Δικέφαλο στο στήθος και ξεσκίζεται κάθε εβδομάδα από την κερκίδα, γιατί αφήνονται σχεδόν καθημερινά τα παπαγαλάκια Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κονομάνε στο όνομα του ΠΑΟΚ δίχως απάντηση, γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα να χτυπήσουν την ανελέητη προπαγάνδα. Αυτά τα λίγα, με μιαν ανάσα. Και έχω πολλές ανάσες εγώ. Αλλά δε θα τα θίξω, δε θα τα ακουμπήσω, ούτε αυτά ούτε τα άλλα που έχω στο μυαλό μου ούτε όσα έρθουν από εδώ και πέρα. Τα βάζω στο αρχείο, όλοι για το καλό του ΠΑΟΚ, όλοι βλέπουμε πλέον τα θετικά.

Κάτω από το χαλί. Όλα. Κανένα πρόβλημα. Αλλά προσωπικά κάνω υπομονή ξοδεύοντας χρόνο, χρήμα, πνεύμα, ξοδεύοντας τη μισή μου ζωή για να είμαι δίπλα στον ΠΑΟΚ επί 28 χρόνια. Θέλω να το πάρω με το κεφάλι ψηλά, το γαμημένο το Πρωτάθλημα, αλλιώς δεν το θέλω καθόλου –θα περιμένω άλλα 28, αν χρειαστεί, έχω γερό στομάχι. Θέλω να το πάρω δίχως να ντρέπομαι που είμαι Παοκτσής, θέλω να το πάρω χωρίς να βρίζω τη διοίκησή μου καθημερινά, θέλω να το πάρω δείχνοντας τα κάκαλά μου στην προπαγάνδα, όχι σκυφτός, σεμνός και ταπεινός, χειροφιλητής και προσκυνητής μοιρολάτρης. Θέλω να το πάρω, όχι να μου έρθει στο κεφάλι επειδή δεν μπορεί να το πάρει άλλος.

Σοβαρά

Σοβαρά

Τελικά δεν ήταν αστείο. Οπότε, ας σοβαρευτούμε (τουλάχιστον έως να ακούσουμε την πρώτη Παναγιά που θ ...

Read more
Ενισχυτές

Ενισχυτές

Με κάθε αντίπαλο έχ&omicro ...

Read more
Ουάρντα

Ουάρντα

Η ομάδα ήταν στην Αθήν&alpha ...

Read more
Αθηναίος

Αθηναίος

Σαν τον Αθηναίο Παοκτσή δεν έχει. Τον γηγενή Αθηναίο, εννοώ, όχι κάτι δικούς μας που κατέβηκαν για δ ...

Read more
Καζούρα

Καζούρα

Δεν πρόκειται ποτέ ν&alp ...

Read more
Γιόχανσον

Γιόχανσον

Ο μοναδικός Δανός που έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι ένα ανεπανάληπτο παλτό ονόματι Γέσπερ Το ...

Read more
Παοκολέ

Παοκολέ

Το ρεκόρ συνεχόμενου Παοκολέ το έχει, μέχρι να εμφανιστεί διαφορετική μαρτυρία, ο διπλανός μου στο Γ ...

Read more
Χάμω

Χάμω

Στην ιστορία του από ...

Read more
Μπάσταρδοι

Μπάσταρδοι

- Θα χάσουμε.- Ω, ρε φί&lambd ...

Read more
Νομιμότητα

Νομιμότητα

Ο πατέρας ήταν γύρω στα σαράντα. Το παιδάκι, το κοριτσάκι του, κάτω από δέκα, δεν πρόλαβα να τη δω π ...

Read more
Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από κάπ&om ...

Read more
Μασέλα

Μασέλα

Ο σώγαμπρος ολυμπ&io ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.