Ωράρια

Ωράρια

Πέρσι είχα κάνει...

Γιαμάχα

Γιαμάχα

Η τριμελής επιτροπή...

Συνταγή

Συνταγή

Δεν είναι εύκολο...

Συλλφίλ

Συλλφίλ

Μπορεί η οπαδική...

Κλειδαράς

Κλειδαράς

Κάποια στιγμή μέσα...

Κομπανία

Κομπανία

Ξεκινάς μιλώντας...

Βελάκια

Βελάκια

Μετά το ματς με την...

Κάμπριο

Κάμπριο

Όποια ιστορία και...

Εξώφυλλο

Εξώφυλλο

Λίγο μετά τα...

Καταλαβαίνεις;

Καταλαβαίνεις;

Ρε να πούμε πριν έναν...

Παρουσίαση

Παρουσίαση

Δεν έγινα...

Ιστορίες

Ιστορίες

Η πιο...

 • Ωράρια

  Ωράρια

  Monday, 20 November 2017 15:26
 • Γιαμάχα

  Γιαμάχα

  Thursday, 16 November 2017 20:25
 • Συνταγή

  Συνταγή

  Thursday, 16 November 2017 00:23
 • Συλλφίλ

  Συλλφίλ

  Wednesday, 15 November 2017 15:06
 • Κλειδαράς

  Κλειδαράς

  Tuesday, 14 November 2017 13:14
 • Κομπανία

  Κομπανία

  Monday, 13 November 2017 14:01
 • Βελάκια

  Βελάκια

  Sunday, 12 November 2017 21:43
 • Κάμπριο

  Κάμπριο

  Friday, 10 November 2017 17:19
 • Εξώφυλλο

  Εξώφυλλο

  Thursday, 09 November 2017 20:07
 • Καταλαβαίνεις;

  Καταλαβαίνεις;

  Monday, 06 November 2017 17:59
 • Παρουσίαση

  Παρουσίαση

  Sunday, 05 November 2017 13:53
 • Ιστορίες

  Ιστορίες

  Friday, 03 November 2017 20:18

nopoliticaΠολιτική ανάλυση, κατήχηση, προσηλυτισμός, κομματική προπαγάνδα, νεότερη ιστορία της Ελλάδας και των Βαλκανίων και γενικώς θέματα καθαρά πολιτικής φύσης δεν πρόκειται να ανεβούν σε αυτήν τη σελίδα.

Εννοείται πως ως άνθρωπος και ως πολίτης θεωρώ τον εαυτό μου μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, όπως όλοι, με κοινωνικές αρχές, πολιτικές θέσεις, απόψεις για οτιδήποτε εφάπτεται με τη ζωή μου και το περιβάλλον μου. Αλλά η όποια αναφορά σε αυτές, θετικά ή αρνητικά, θα σήμαινε για μένα καπήλευση του ονόματος «Π.Α.Ο.Κ.», αφού γνωρίζω πως η μεγαλύτερη μερίδα των αναγνωστών μου επισκέπτεται τη γωνιά μου στο ίντερνετ επειδή γράφω για το κομμάτι της ζωής μου που σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρόκειται να το εκμεταλλευτώ αυτό για να κηρύξω ιδέες και να επηρεάσω μυαλά –με την προϋπόθεση πως μπορώ να το κάνω αυτό, που είναι και ζήτημα, ούτως ή άλλως.

Μας πνίγει η δαγκάνα μιας νέας εποχής, όπου στο σημείο της ταυτότητάς μας ως «οπαδοί» θα πρέπει να συνοδεύσουμε την οπαδική μας προτίμηση με επιθετικούς προσδιορισμούς. Δεξιός Παοκτσής, αριστερός Παοκτσής, ακρο-κάτι Παοκτσής, κεντρώος Παοκτσής κτλ. Εγώ ήξερα για τον Αθηναίο Παοκτσή, τον επαρχιώτη Παοκτσή, τον Τιτίκα, τον τσιμεντένιο, τον συνδεσμίτη, τον ρεβολουθιόν, έτσι χώριζα τους Παοκτσήδες, από τα χαρακτηριστικά τους που στην ουσία είναι επιφανειακά, δεν διαφέρουν στην αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ, αλλά στον τρόπο που την εκφράζουν. Το χοντρύναμε τώρα, πήγε ο ΠΑΟΚ λίγο πιο ‘κεί. Για καλό ή για κακό. Ευτυχώς ή δυστυχώς. Άλλο θέμα αυτό.

Δεξαμενές βιβλιογραφίας. Ολόκληρο ίντερνετ. Μια ζωή ολόκληρη για να μελετήσεις, για να σκεφτείς και να προβληματιστείς. Εγώ θα σου δείξω το δρόμο; Εγώ και ο κάθε «εγώ» στο Facebook; Μέσα σε λίγες μέρες, αν το επιθυμείς, μπορείς να μάθεις, ως ορισμοί τουλάχιστον, τι είναι το «No Politica» της Θύρας 7 που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν λαθραία στη Θύρα 4, τι είναι ο φασισμός, η αναρχία, ο κομουνισμός, ο φιλελευθερισμός, ο εθνικισμός, ο σοσιαλισμός, η κεφαλαιοκρατία, ο αλυτρωτισμός, ο τρόπος λειτουργίας των τραπεζών, των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ, η Μεγάλη Ελλάδα, η Μεγάλη Αλβανία, η Μακεδονία, τα Σκόπια, το χρέος, η Νέα Τάξη, η κατάρρευση του συστήματος, τι σημαία έχουν τα πλοία του Μαρινάκη, ποιος ψηφίζει τους αθλητικούς Νόμους, ποιος είναι υπόδικος, ποιος έχει πάρε-δώσε με το δημόσιο, ποιοι πολιτικοί κάνουν κωλοτούμπες, τα πάντα. Ποστάροντας αρλούμπες που διάβασες επιφανειακά εδώ και εκεί, εκφράζοντας φτηνές απόψεις βάσει φτηνών απόψεων που σου σέρβιρε η αυτόματη ενημέρωση στο social media σου, λαμβάνοντας πληροφορίες μόνο από μία πλευρά ή από πολλές πλευρές που πατάνε στην ίδια όψη του νομίσματος απλώς χάνεις το χρόνο σου. Αξιοποίησέ τον, κάνε τη γνώση κτήμα σου, εκεί είναι, παντού, κάν’ τη δική σου και μην αναπαράγεις συμπεράσματα άλλων. Διάβασε –μόνο να κερδίσεις έχεις. Κι όποιος σε αποθαρρύνει από το να αποκτήσεις γνώση είναι αυτός που βρίσκεται στη λάθος πλευρά, φοβάται μη μάθεις.

Έχω πλήρη συναίσθηση της επιρροής μου. Πόση είναι -λίγη ή πολλή. Προς ποια κατεύθυνση. Πόση έκταση έχει. Καθένας έχει κάποια επιρροή στο κοινωνικό και κοινωνικομιντιακό του περιβάλλον –έχω κι εγώ, λόγω αυτής της σελίδας, ένα μικρό μέγεθος επιρροής. Δεν πρόκειται να τη λερώσω με κρυφές ατζέντες και παράλληλα νοήματα. Αν έχω 100 πράγματα για τα οποία μπορώ να μιλήσω, θα συνεχίσω να μιλάω από εδώ για το 1 από αυτά: Τον ΠΑΟΚ μου, όπως τον έζησα, όπως τον θυμάμαι και όπως τον ζω. Για τα υπόλοιπα 99 πράγματα θα μιλάω αλλού, στους φίλους μου, στην οικογένειά μου, στους δρόμους, στην κάλπη. Δεν είμαι «No Politica» -δεν είμαι λοβοτομημένος ούτε μαθητής Γυμνασίου σε αναζήτηση ιδεολογικών καταφυγίων. Είμαι πολίτης, έχω πολιτική συνείδηση, αλλά επιλέγω να μην τυλίγω τον ΠΑΟΚ μου με το μανδύα της και να τον πνίγω. Όποιος το κάνει, με βρίσκει απέναντι.

Η προσπάθεια της ανάρτησης ταμπέλας πάνω στο κούτελο μου προκαλεί φαγούρα από μικρό παιδί. Και πάντα απαντούσα, από τότε που με θυμάμαι, με την ίδια φράση: «Δεν είμαι σαν εσένα, ξεκόλλα». Επιμένεις; Θέλεις ακόμα να σου δηλώσω την πολιτική μου θέση; Να μου βάλεις μία ταμπελίτσα αν γέρνω αριστερά ή δεξιά; Ωραία, λοιπόν, να σου τη δηλώσω υπεύθυνα την πολιτική μου θέση, για να συνεχίσω ήρεμα τη ζωή μου ως μικρούλης συγγραφέας Παοκτσής:

Υπάρχουν πολλά για τα οποία αξίζει να πεθάνω –δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο αξίζει να σκοτώσω.

Κλείστε

Κλείστε

Κλείστε τους συνδέσμους να σωθεί ο ελληνικός αθλητισμός.  ...

Read more
Αράχτε

Αράχτε

Άσχημο πράμα η ανεργία ...

Read more
0029

0029

Ο άνθρωπος που περ&io ...

Read more
Μπελούσι

Μπελούσι

Πριν μια βδομάδα, ο Τ&zet ...

Read more
Περίεργο

Περίεργο

Έγραψα ένα κατεβατό τρία πέιτζ ντάουν για τη μεταγραφή Παπαδόπουλου και τα έσβησα. Δεν έχει σημασία ...

Read more
Ανοσοποιητικό

Ανοσοποιητικό

Να κάνουμε μια περίληψη προηγουμένων. Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1975. Μετακόμισα με τη γυναίκα που με ...

Read more
Κολλήματα

Κολλήματα

Είμαι ο τελευταίος που δικαιούμαι να κρίνω κολλήματα, εμπάθεια και μίσος για έναν παίκτη του ΠΑΟΚ. Ε ...

Read more
Ιστορίες

Ιστορίες

Η πιο συγκλονιστ&iota ...

Read more
Γαλάνης

Γαλάνης

Δεν ξέρω αν επρόκειτο για βρώμικες διασυνδέσεις του Μπάνε με τη στατιστική υπηρεσία του Γαλάνη ή για ...

Read more
Μπιζέρα

Μπιζέρα

«Να προσέχετε τον Πά&m ...

Read more
Χρέος

Χρέος

Το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της χρονιάς είναι πραγματικά ενδιαφέρον. ...

Read more
0044

0044

Ό,τι μαλακία έκανα πιτ&s ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.