Όμιλοι

Όμιλοι

Ίσως η πιο γελοία...

Πέναλτι

Πέναλτι

Η εικόνα μιλάει μόνη...

320

320

Με την απόφαση να...

Χάλια

Χάλια

Είμαι από τους πιο...

Ψώνια

Ψώνια

Οι σαββατιάτικες...

Ευγνωμοσύνη

Ευγνωμοσύνη

Θα παίζαμε σήμερα...

Ανακύκλωση

Ανακύκλωση

Κάνουμε χαβαλέ...

Χάμω

Χάμω

Στην ιστορία του...

Φιλοξενούμενoι

Φιλοξενούμενoι

Πραγματικά, πολύ...

Περισπασμός

Περισπασμός

Η σαπουνόπερα με...

Σειρές

Σειρές

Αφιέρωμα στις 14...

Κεκλεισμένων

Κεκλεισμένων

Το πιο ηλίθιο μέτρο...

 • Όμιλοι

  Όμιλοι

  Wednesday, 20 September 2017 14:22
 • Πέναλτι

  Πέναλτι

  Wednesday, 20 September 2017 00:06
 • 320

  320

  Monday, 18 September 2017 12:32
 • Χάλια

  Χάλια

  Sunday, 17 September 2017 12:18
 • Ψώνια

  Ψώνια

  Sunday, 17 September 2017 00:36
 • Ευγνωμοσύνη

  Ευγνωμοσύνη

  Thursday, 14 September 2017 11:48
 • Ανακύκλωση

  Ανακύκλωση

  Wednesday, 13 September 2017 19:12
 • Χάμω

  Χάμω

  Wednesday, 13 September 2017 14:46
 • Φιλοξενούμενoι

  Φιλοξενούμενoι

  Wednesday, 13 September 2017 10:24
 • Περισπασμός

  Περισπασμός

  Friday, 08 September 2017 11:12
 • Σειρές

  Σειρές

  Tuesday, 05 September 2017 19:47
 • Κεκλεισμένων

  Κεκλεισμένων

  Sunday, 27 August 2017 18:22

nopoliticaΠολιτική ανάλυση, κατήχηση, προσηλυτισμός, κομματική προπαγάνδα, νεότερη ιστορία της Ελλάδας και των Βαλκανίων και γενικώς θέματα καθαρά πολιτικής φύσης δεν πρόκειται να ανεβούν σε αυτήν τη σελίδα.

Εννοείται πως ως άνθρωπος και ως πολίτης θεωρώ τον εαυτό μου μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, όπως όλοι, με κοινωνικές αρχές, πολιτικές θέσεις, απόψεις για οτιδήποτε εφάπτεται με τη ζωή μου και το περιβάλλον μου. Αλλά η όποια αναφορά σε αυτές, θετικά ή αρνητικά, θα σήμαινε για μένα καπήλευση του ονόματος «Π.Α.Ο.Κ.», αφού γνωρίζω πως η μεγαλύτερη μερίδα των αναγνωστών μου επισκέπτεται τη γωνιά μου στο ίντερνετ επειδή γράφω για το κομμάτι της ζωής μου που σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρόκειται να το εκμεταλλευτώ αυτό για να κηρύξω ιδέες και να επηρεάσω μυαλά –με την προϋπόθεση πως μπορώ να το κάνω αυτό, που είναι και ζήτημα, ούτως ή άλλως.

Μας πνίγει η δαγκάνα μιας νέας εποχής, όπου στο σημείο της ταυτότητάς μας ως «οπαδοί» θα πρέπει να συνοδεύσουμε την οπαδική μας προτίμηση με επιθετικούς προσδιορισμούς. Δεξιός Παοκτσής, αριστερός Παοκτσής, ακρο-κάτι Παοκτσής, κεντρώος Παοκτσής κτλ. Εγώ ήξερα για τον Αθηναίο Παοκτσή, τον επαρχιώτη Παοκτσή, τον Τιτίκα, τον τσιμεντένιο, τον συνδεσμίτη, τον ρεβολουθιόν, έτσι χώριζα τους Παοκτσήδες, από τα χαρακτηριστικά τους που στην ουσία είναι επιφανειακά, δεν διαφέρουν στην αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ, αλλά στον τρόπο που την εκφράζουν. Το χοντρύναμε τώρα, πήγε ο ΠΑΟΚ λίγο πιο ‘κεί. Για καλό ή για κακό. Ευτυχώς ή δυστυχώς. Άλλο θέμα αυτό.

Δεξαμενές βιβλιογραφίας. Ολόκληρο ίντερνετ. Μια ζωή ολόκληρη για να μελετήσεις, για να σκεφτείς και να προβληματιστείς. Εγώ θα σου δείξω το δρόμο; Εγώ και ο κάθε «εγώ» στο Facebook; Μέσα σε λίγες μέρες, αν το επιθυμείς, μπορείς να μάθεις, ως ορισμοί τουλάχιστον, τι είναι το «No Politica» της Θύρας 7 που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν λαθραία στη Θύρα 4, τι είναι ο φασισμός, η αναρχία, ο κομουνισμός, ο φιλελευθερισμός, ο εθνικισμός, ο σοσιαλισμός, η κεφαλαιοκρατία, ο αλυτρωτισμός, ο τρόπος λειτουργίας των τραπεζών, των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ, η Μεγάλη Ελλάδα, η Μεγάλη Αλβανία, η Μακεδονία, τα Σκόπια, το χρέος, η Νέα Τάξη, η κατάρρευση του συστήματος, τι σημαία έχουν τα πλοία του Μαρινάκη, ποιος ψηφίζει τους αθλητικούς Νόμους, ποιος είναι υπόδικος, ποιος έχει πάρε-δώσε με το δημόσιο, ποιοι πολιτικοί κάνουν κωλοτούμπες, τα πάντα. Ποστάροντας αρλούμπες που διάβασες επιφανειακά εδώ και εκεί, εκφράζοντας φτηνές απόψεις βάσει φτηνών απόψεων που σου σέρβιρε η αυτόματη ενημέρωση στο social media σου, λαμβάνοντας πληροφορίες μόνο από μία πλευρά ή από πολλές πλευρές που πατάνε στην ίδια όψη του νομίσματος απλώς χάνεις το χρόνο σου. Αξιοποίησέ τον, κάνε τη γνώση κτήμα σου, εκεί είναι, παντού, κάν’ τη δική σου και μην αναπαράγεις συμπεράσματα άλλων. Διάβασε –μόνο να κερδίσεις έχεις. Κι όποιος σε αποθαρρύνει από το να αποκτήσεις γνώση είναι αυτός που βρίσκεται στη λάθος πλευρά, φοβάται μη μάθεις.

Έχω πλήρη συναίσθηση της επιρροής μου. Πόση είναι -λίγη ή πολλή. Προς ποια κατεύθυνση. Πόση έκταση έχει. Καθένας έχει κάποια επιρροή στο κοινωνικό και κοινωνικομιντιακό του περιβάλλον –έχω κι εγώ, λόγω αυτής της σελίδας, ένα μικρό μέγεθος επιρροής. Δεν πρόκειται να τη λερώσω με κρυφές ατζέντες και παράλληλα νοήματα. Αν έχω 100 πράγματα για τα οποία μπορώ να μιλήσω, θα συνεχίσω να μιλάω από εδώ για το 1 από αυτά: Τον ΠΑΟΚ μου, όπως τον έζησα, όπως τον θυμάμαι και όπως τον ζω. Για τα υπόλοιπα 99 πράγματα θα μιλάω αλλού, στους φίλους μου, στην οικογένειά μου, στους δρόμους, στην κάλπη. Δεν είμαι «No Politica» -δεν είμαι λοβοτομημένος ούτε μαθητής Γυμνασίου σε αναζήτηση ιδεολογικών καταφυγίων. Είμαι πολίτης, έχω πολιτική συνείδηση, αλλά επιλέγω να μην τυλίγω τον ΠΑΟΚ μου με το μανδύα της και να τον πνίγω. Όποιος το κάνει, με βρίσκει απέναντι.

Η προσπάθεια της ανάρτησης ταμπέλας πάνω στο κούτελο μου προκαλεί φαγούρα από μικρό παιδί. Και πάντα απαντούσα, από τότε που με θυμάμαι, με την ίδια φράση: «Δεν είμαι σαν εσένα, ξεκόλλα». Επιμένεις; Θέλεις ακόμα να σου δηλώσω την πολιτική μου θέση; Να μου βάλεις μία ταμπελίτσα αν γέρνω αριστερά ή δεξιά; Ωραία, λοιπόν, να σου τη δηλώσω υπεύθυνα την πολιτική μου θέση, για να συνεχίσω ήρεμα τη ζωή μου ως μικρούλης συγγραφέας Παοκτσής:

Υπάρχουν πολλά για τα οποία αξίζει να πεθάνω –δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο αξίζει να σκοτώσω.

Τουλάιλαϊτ

Τουλάιλαϊτ

ΠΑΟΚ-Χίμκι 78-82. Ο τελευταίος άνθρωπος που είδα να κάνει σκηνικό στο μπάσκετ για το κάπνισμα ήταν ο ...

Read more
Νευρικός

Νευρικός

Όταν είπε «ορμάμε, όσε ...

Read more
Η Ζωή Μετά (2001)

Η Ζωή Μετά (2001)

Επτά ποδοσφαιριστέ&s ...

Read more
Σοκοφρέτα

Σοκοφρέτα

Το μεγαλύτερο, το &p ...

Read more
Εύνοια

Εύνοια

Δελτίο Τύπου ΠΑΕ ΠΑΟΚ Προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συναισθανόμενη την ευ ...

Read more
Μπιμπερό

Μπιμπερό

Αγαπητέ πρόεδρε της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Αγαπητό διοικητικό συμβούλιο, Αγαπητό προπονητικό τιμ, Αγαπητοί καλαθο ...

Read more
Εναλλακτικές

Εναλλακτικές

Αποφάσισα να σταματήσω να στέλνω επιστολές στην ΠΑΕ, πιο πολύ επειδή πηγές μου μέσα στην ΠΑΕ μου είπ ...

Read more
Παιδάκια

Παιδάκια

Κάφροι οπαδοί του ΜΠΑΟΥΓΚ επιτέθηκαν σε μικρά αθώα παιδάκια ακαδημίας του Ολυμπιακού. Make my day. ...

Read more
Γαλήνη

Γαλήνη

Κάθε τόσο πετάγετα&iota ...

Read more
Κωλοτρυπίδες

Κωλοτρυπίδες

Θα ήθελα να ευχαρ&iota ...

Read more
Αποτελέσματα

Αποτελέσματα

Το Κουίζ «ΠΑΟΚ 90 Vol. 1» ...

Read more
Θλίψη

Θλίψη

Σφυρίζει τη λήξη, κατεβάζεις το κεφάλι, πας σπίτι και πέφτεις να κοιμηθείς. Έχασες. Χάσαμε. ...

Read more

Θανασάκης

logo