Ενισχυτές

Ενισχυτές

Με κάθε αντίπαλο...

Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο...

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Οι μόνοι που...

Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

 • Ενισχυτές

  Ενισχυτές

  Monday, 23 October 2017 23:18
 • Ανάσα

  Ανάσα

  Saturday, 21 October 2017 22:59
 • Μαυρίδης

  Μαυρίδης

  Saturday, 21 October 2017 12:40
 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01

paokpao00Χρειάζεται και γραπτή ανάλυση αυτό το σχεδιάγραμμα των «επαγγελματιών» που φόρεσαν τις φανέλες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού; Δε νομίζω.

Πράσινο βελάκι αριστερά; Είχε παίξει πριν έρθει σε εμάς στον Παναθηναϊκό. Πράσινο βελάκι δεξιά; Πήγε μετά στον Παναθηναϊκό. Ομοίως και για τα μαύρα βελάκια, αριστερά και δεξιά. Ξεφτίλα δεν το λες, πονηρό δεν το λες, αλλά είναι αξιοπερίεργο. Ειδικά τα αριστερά πράσινα βελάκια που ήρθαν πρόσφατα για να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα. Δεν έχει άλλους παίκτες στον κόσμο, πρέπει να κάνουμε αλλαξοφανελιές. Άντε, να το αναλύσουμε, όπως κάνουν οι ανέμπνευστοι δημοσιογράφοι που αραδιάζουν άχρηστες λέξεις όταν η εικόνα τα λέει όλα.

Την περίοδο 2000 στον ΠΑΟΚ έπαιζαν οι πρώην παναθηναϊκοί Φραντζέσκος, Μαραγκός και Γεωργιάδης και οι μέλλοντες παναθηναϊκοί Σαλπιγγίδης και Κωνσταντινίδης, ενώ στον ΠΑΟ έπαιζε ο πρώην Παοκτσής Ολιβάρες και οι μέλλοντες Παοκτσήδες Βόκολος και Χαλκιάς.

Την περίοδο 2001 έφυγε για αλλού ο Φραντζέσκος, ενώ η υπόλοιπη παρέα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού παρέμεινε ίδια.

Την περίοδο 2002 μείναμε με Παντέλο και Γουχού, ενώ οι άλλοι με Βόκολο και πήραν τον μελλοντικό ασπρόμαυρο Δάρλα.

Το 2003 παίρνουμε τον παλιό παίκτη του βάζελου Μάρκο, κάνει ντεμπούτο ο Θεοδωρίδης και επιστρέφει από το αγροτικό ο Σαλπιγγίδης, ενώ από την άλλη φεύγει ο Δάρλας και μας παίρνουν με μεταγραφή μεγάλο λαυράκι τον Παντελή.

paokpao00

Το 2004 τους παίρνουμε τον Βόκολο μέσω Παπαναστασίου, γιατί στον Άρη είχε υπογράψει ο άνθρωπος αλλά στην Τούμπα ήρθε τελικά για προπόνηση, στη θέση του Γουχού που πήγε στον Πειραιά και πολύ του άρεσε και έκανε σχετικές δηλώσεις. Ο Παναθηναϊκός ξαναέφερε τον Χαλκιά που εντωμεταξύ είχε βαρεθεί να κάνει φάρσες μπας και πάθει τίποτα ο Νικοπολίδης για να παίξει και ανακαλύπτει το τεράστιο ταλέντο του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Το 2005 αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ δύο μέλλοντες αστέρες του ΠΑΟ, ο Φερνάντες και ο Χριστοδουλόπουλος. Στον Παναθηναϊκό έρχεται με μεταγραφή ο Μπίδης, που θα κάνει καριέρα μεγάλη και στις δύο ομάδες.

Το 2006 ξανάρχεται πίσω ο Κωνσταντινίδης για να παίξει τα πάντα εκτός από τερματοφύλακας, ο Βόκολος έχει πιάσει τις γειτονιές με τον Μάρκο και εμφανίζεται ο Μελίσσης, πολύ καιρό πριν μας κάνει ανθρώπους με τα πράσινα λεφτά της μεταγραφής του. Ο Θεοδωρίδης υπογράφει στον ΠΑΟ λόγω ενός δοκαριού, επιστρέφει ο Δάρλας από τις εξοχές και ο Παναθηναϊκός γιγαντώνεται με τον Τζιώλη αλλά –κυρίως- το τεθωρακισμένο παγιδευμένο σε σώμα ανθρώπου Τόργκελε.

Το 2007 γίνεται τις κακομοίρας. Φεύγει ο Σαλπιγγίδης και σαν να μην έφτανε αυτό μας φορτώνονται ο τούμπας Μπίδης στην Τούμπα, ο Τσίγκας και το τεθωρακισμένο χωρίς ερπύστριες και βρίσκει φως και ξαναμπαίνει ο Γεωργιάδης. Από την άλλη, γίνεται ποδοσφαιριστής ο Νίνης, ο οποίος θα παίξει χρόνια αργότερα κάτι σαν σουμπούτεο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Τους ξαναφορτώνουμε Χαραλαμπίδη και Τσίγκα, αλλά κρατάμε το ουγγρικό τανκ.

Το 2008 παραμένουν οι πέντε πρώην και μέλλοντες πράσινοι στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό κάνει ντεμπούτο ο MVPτου Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ Σπυρόπουλος. Η διοίκηση του αθηναϊκού συλλόγου δίνει μεγάλη μάχη για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή από τον Δικέφαλο με τη Λίβερπουλ και το Σωματείο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Το 2009 αλλάζει μορφή το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ με την έλευση Δάρλα και γίνεται σκηνικό για γερμανική τσόντα με το μουστάκι του πορνοστάρ των 70ς. Ο ευρωπαϊκός πρωταθλητής Ευρώπης Κώστας ευρωπαίος Χαλκιάς έρχεται στον ΠΑΟΚ μετά από απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες να πιάσει σταθερά την μπάλα σε κάποια ομάδα και, περιέργως, τα καταφέρνει σ’ εμάς. Στην Παιανία καταφθάνει ένας σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος θα περάσει για ένα φεγγάρι και από τον ΠΑΟΚ, όσο έπαιξε δηλαδή και στον Παναθηναϊκό, ο Μπράις Μουν. Μεγάλο κελεπούρι. Τα ταμεία της διοίκησης πρωτοδικείου γεμίζουν εκατομμύρια από τον ευλογημένο μάνατζερ που πούλησε τον Μελίσση στον ΠΑΟ ποιος ξέρει για πόσα λεφτά, ενώ η Λίβερπουλ κάνει πίσω την τελευταία στιγμή φοβούμενη τις αντιδράσεις των οικοδόμων και ο Μάκης κλείνει στους πράσινους.

Το 2010 ζητάμε δανεικά κάνα κατοστάρικο από τον Πατέρα και μας τυλίγει τον Μουν σε ένα δεκάευρο και πολλά μας είναι. Ένας Βιτόλο, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, εμφανίζεται στην Κλεάνθους στρίβοντας δεξιά από την Παπαναστασίου και μετά ίσια πάνω και τον μπάζουμε στην ΠΑΕ να υπογράψει. Οι προπονητές του Παναθηναϊκού έχουν βγάλει σπυριά προσπαθώντας να ξεφορτωθούν κάποτε τον Δάρλα και τα καταφέρνουν, καθώς ξαναγυρίζει εκεί από τον ΠΑΟΚ για τελευταία φορά. Εμφανίζεται , όμως, ο κλικαδόρος μπαλαδόρος Κώστας Κατσουράνης με τ’ όνομα, σε μια συμβολική καριέρα στον Παναθηναϊκό πριν πάει Ινδία μέσω ΠΑΟΚ ώστε όταν πεθάνει όπως όλοι μας να γράφει στην ταφόπετρα «ο τάφος του Ινδού», μόνος του το σκέφτηκε.

Το 2011 επιστρέφει η κοτρώνα του σκανδάλου και γίνεται δεκτός με ικανοποίηση από το 99% του Παοκτσήδικου Λαού, εκτός από «100 πρεζάκηδες» που τον βρίζουν. Έβαλα εισαγωγικά (αυτά είναι τα εισαγωγικά: «») επειδή δεν είναι δικός μου ο χαρακτηρισμός. Ο ΠΑΟ βρίσκει γκολκίπερ για 10 χρόνια στο πρόσωπο του Ντάνιελ Φερνάντες, ο οποίος, για έναν περίεργο λόγο, δε συλλαμβάνεται όταν προσγειώνεται στο αεροδρόμιο, καθώς χρωστάει από κινητό μέχρι κοινόχρηστα για όλα τα χρόνια που έπαιζε στον ΠΑΟΚ και πίστευε πως του τα πλήρωνε η διοίκηση. Από πρώτο χέρι τα ξέρω αυτά.

Το 2012 δεν έχουμε κανέναν παίκτη που να πήγε μετά στον Παναθηναϊκό, αλλά νωρίς είναι ακόμη, το γράφημα θα τροφοδοτείται σε κάθε μεταγραφική περίοδο μέχρι να σταματήσει το αστείο με τις ανταλλαγές πληθυσμού. Ο κάποιος Βιτόλο κλείνει στον ΠΑΟ και δηλώνει «ο Άρης είναι εδώ, ο ΠΑΟΚ είναι εδώ, ο ΠΑΟ είναι εδώ» και σε κάθε «εδώ» ανεβάζει λίγο το χέρι του. Έτσι νόμιζε, βέβαια, καθώς ο Παναθηναϊκός βουλιάζει και εν τέλει γυρίζει το χέρι έτσι κάπως προς το πρόσωπό του και ρίχνει μια μούτζα που έφυγε από εμάς, ευτυχώς, δηλαδή, να παίξει λίγο κι ο Κάτσε που τον είχε άχτι.

Το 2013 παίρνουμε δανεικό τον Σίλντενφελντ, ο οποίος μας βγάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ πέντε λεπτά πριν τελειώσουν τα πλέι οφ και τον γυρίζουμε πίσω επειδή «έχουμε και καλύτερους». Ο Κατσουράνης γίνεται στυλοβάτης της ομάδας για το δεύτερο μισό της χρονιάς, σκοράροντας, δίνοντας ασίστ και κάνοντας πέναλτι που δεν τα σφυρίζει κανείς επειδή φοβάται μη βγει κανένα μπλουζάκι «κι εγώ έκανα τάκλιν σαν τον Κατσουράνη». Ο Νίνης κάνει διεθνή καριέρα, ελαφρώς πιο επιτυχημένη από του Ρουβά.

Το 2014 έρχεται ο Τζιώλης (λες «εντάξει, κομμάτια να γίνει»), έρχεται ο Σπυρόπουλος (αρχίζεις να γουρλώνεις τα μάτια), έρχεται και ο Νίνης. Αν δεν υπήρχε στην ομάδα ο Ολίσε, θα μιλούσαμε για την πιο αποτυχημένη μεταγραφή της χρονιάς. Αλλά και με Ολίσε, ίσως να είναι. Ναι, είναι. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αυτήν τη χιλιετία πρέπει να είναι ο αθλιότερος «ποδοσφαιριστής» που χαράμισε τόσα αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει λεφτά πλέον να παίρνει πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ και μένει μόνο με τον αιώνιο δανεικό Σίλντενφελντ.

Το 2015, στο τέλος των μεταγραφών, εκεί που έχουμε ξεφορτωθεί τους πιο επικίνδυνους –από όλες τις απόψεις- βετεράνους ποντικούς των αποδυτηρίων, να μια έκπληξη που δεν την περίμενε κανείς. Μόλις αποφεύχθηκε ο εμφύλιος με την μπαμπεσιά κάποιων Παοκαρχών «δημοσιογράφων» να διαρρέουν πως «ο Άγγελος θέλει Καραγκούνη» για να μετρήσουν αντιδράσεις (έλα, σώπα, δεν τις ήξεραν από πριν) και λίγο μετά την απύθμενη ξεφτίλα με την κλήση ενός απίθανου απατεώνα που δεν έχει παίξει στη ζωή του ποδόσφαιρο αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον έβγαλε και για τσιπούρες όλα πληρωμένα και μπουρμπουάρ στο σερβιτόρο που λογικά θα το έφαγε πάνω στα ρέστα, η διοίκησή μας θεώρησε πως πρέπει να τιμήσει τον άνθρωπο που μας έβγαλε τρίτους στα περσινά πλέι οφ από μόνος του και ανάγκασε τον Παράσχο να τον απολύσει –και να λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί έναν καλό λόγο γι’ αυτόν. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παοκτσάκι από μικρός, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη μεταγραφή του με μια φωτογραφία του 1986 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δηλαδή όταν ήμασταν Πρωταθλητές Ελλάδας, όχι τυχαία χρονιά, λέω εγώ ο πονηρός, ήρθε κι αυτός να συμπληρώσει τη μακρά λίστα με τους πρώην ποδοσφαιριστές που διαθέτουν καλό μάνατζερ. Τι ήρθε να κάνει στον ΠΑΟΚ ακόμα το ψάχνω. Θα μου πείτε τι πήγε να κάνει ο Νίνης στον Παναθηναϊκό –τι να σας πω, μπορεί να του έχουνε τάξει πως θα τον κάνουνε αρχηγό στους παλαίμαχους και να το παίζει μάγκας στον Δομάζο, τον Ρότσα και τον Σαραβάκο.

Εμένα κάτι έχει πάρει τ’ αυτί μου για Βύντρα και Ίβανσιτς τον Ιανουάριο. Κάποια στιγμή θα σταματήσουν να γελάνε οι πέτρες με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τους τεχνικούς διευθυντάδες και με τους μανατζαραίους και θα κάνουνε άλλη δουλειά.

Εντεκάτη

Εντεκάτη

Η 11η Σεπτεμβρίου θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες των απανταχού Παοκτσήδων ως μία σπουδαία επέτειος ...

Read more
Εναλλακτικές

Εναλλακτικές

Αποφάσισα να σταματήσω να στέλνω επιστολές στην ΠΑΕ, πιο πολύ επειδή πηγές μου μέσα στην ΠΑΕ μου είπ ...

Read more
Ξενέρωμα

Ξενέρωμα

Αρχικά με ξένισε η ανάρτηση του αγαπητού και ιστορικού Κορδελιού, πριν τρεις ημέρες στο Facebook. ...

Read more
Κορεό

Κορεό

Επιβάλλεται σχετική μελέτη της φωτογραφίας πριν την ανάγνωση. Λοιπόν, τι βλέπουμε στην εικόνα; ...

Read more
Ενδιαφέρον

Ενδιαφέρον

Με αφορμή το σχόλιο ενός –κατά δήλωση- παναθηναϊκού, ας αναλύσουμε την οπαδική συνείδηση του Παοκτσή ...

Read more
Γροθιά

Γροθιά

Όλο το πούλμαν έπινε καφέ και μπύρες πριν την αναχώρηση στην Ερυθρού Σταυρού. Στην Μπαλλάντα οι μικρ ...

Read more
Προδότες

Προδότες

Πονάει λίγο, αλλά ας μιλήσουμε για τους προδότες (και για τους «προδότες»), μέρες που είναι. (Μπαίν ...

Read more
Κόβακς

Κόβακς

Το εξπρές των Τρελών &ep ...

Read more
Τσίρκο

Τσίρκο

Αυτός είναι ο μπασκετικός που εμείς δε φύγαμε ποτέ, που στηρίζουμε την ομάδα, στα εύκολα και στα δύσ ...

Read more
0014

0014

Η μεγαλύτερη προσφ&om ...

Read more
Γιορτούλα

Γιορτούλα

Τι είναι η καλοκαι&rh ...

Read more
0020

0020

Μια παρέα όλοι οι «π&alph ...

Read more

Θανασάκης

logo