Θολούρα

Θολούρα

Μετά από αυτό το ματς,...

Πειραιώς

Πειραιώς

Ο αγώνας...

Πείραμα

Πείραμα

Σε ποιο...

Τραύμα

Τραύμα

Πατέρας με δύο...

Αντιπαθητικοί

Αντιπαθητικοί

Ξεπεράστηκαν, πλέον,...

Άδικο

Άδικο

Ten thousand days in the fire is long enough. «Δέκα...

Εβίβα

Εβίβα

Θεωρώ ως απαραίτητη...

Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

 • Θολούρα

  Θολούρα

  Wednesday, 20 March 2019 22:05
 • Πειραιώς

  Πειραιώς

  Wednesday, 20 March 2019 19:49
 • Πείραμα

  Πείραμα

  Thursday, 14 March 2019 21:28
 • Τραύμα

  Τραύμα

  Wednesday, 13 March 2019 17:22
 • Αντιπαθητικοί

  Αντιπαθητικοί

  Monday, 04 March 2019 17:18
 • Άδικο

  Άδικο

  Sunday, 03 March 2019 09:57
 • Εβίβα

  Εβίβα

  Tuesday, 26 February 2019 17:16
 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58

palatakisimaiaΜόνο η δυσκοίλια είχε καταφέρει ως τώρα να της στερήσει αγώνα, αλλά κι αυτό φιλικό ήταν, δε μετράει επίσημα.

Έφερε τρίτη θέση στα πλέι-οφ, πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, νίκη στο Γιούροκαπ και άνετη πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα -πέντε στα πέντε η χουλιγκάνα. Σήμερα θα μείνει μέσα στην κουβέρτα της, να γκρινιάζει που το Νόβασπορτς όλο δείχνει άλλες ομάδες και γιατί, ρε μπαμπά, δεν δείχνει μόνο τον ΠΑΟΚ και δείχνει άλλα γήπεδα, αυτό δεν είναι σωστό, εγώ τώρα θύμωσα και φτιάξε μου μια μερέντα τριγωνάκια μην πετάξω πάλι στο πάτωμα τα τουβλάκια και τα μαζεύεις. Να πούμε.

Στους πεντακόσιους-χίλιους που θα πάνε σήμερα στο κλειστό, μια παράκληση να ρίξουν καμιά τσιρίδα παραπάνω, γιατί η ομάδα συνήθισε στις στριγκλιές της μικρής και θα τους φαίνεται παράξενο που δε θα τις ακούνε. Επίσης, στο σχεδιάγραμμα έχω σημειώσει σε ποιο ακριβώς σημείο ξέχασε τη σημαία της στο ματς με τη Ζιέλονα Γκόρα, οπότε όποιος τη βρει και την παραδώσει κερδίζει πατατάκι από το χέρι της. Αυτός που μου την έταξε να μην την κουβαλήσει άσκοπα, δε θα φάει το πατατάκι που του υποσχέθηκα, μας νίκησε η ίωση. Όταν λέμε άρρωστο Παοκτσάκι, ε, κάτι τέτοιο εννοούμε.

Κι αφού θα λείπει σήμερα η πριγκίπισσα από το Παλατάκι της, λυσσιάξτε μ’ αυτό το Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό, που της χαλάσατε την ωωω Παοκάρα και τη στενοχωρήσατε, οι πανηγυρτζήδες –αλλά τι λέω, οι πανηγυρτζήδες θα ξαναφανούν εκεί κατά το Δεκέμβρη, δευτεριάτικα, να χορέψουν για την πρόκριση στον τελικό ή να διακόψουν τον αγώνα, αναλόγως. Γιατί Κύπελλο εμείς ή κανείς, σε λέω.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB