Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο...

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Οι μόνοι που...

Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια...

 • Ανάσα

  Ανάσα

  Saturday, 21 October 2017 22:59
 • Μαυρίδης

  Μαυρίδης

  Saturday, 21 October 2017 12:40
 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01
 • Φως

  Φως

  Thursday, 05 October 2017 15:03

diark15Αμφιταλαντεύτηκα, πάλεψα μέσα μου για αρκετή ώρα, μέχρι και ερώτημα στους φίλους μου έβαλα στο Facebook τι να αποφασίσω, να πούνε τη γνώμη τους.

Τελικά αποφάσισα να κάνω την καλή πράξη. Λάθος, για άλλη μια φορά, όποτε κάνω κάτι καλό το μετανιώνω. Έστω κι αν την έκανε άλλος την καλή πράξη εκ μέρους μου, πλαγίως, γιατί εγώ αλλιώς το είχα σκεφτεί.

Το πρώτο λάθος, βέβαια, το έκανε ο Θ, που μου έδωσε το διαρκείας του για τον αγώνα με τη Βέροια. Αδερφός, φίλος επί χρόνια, με εμπιστεύτηκε και μου το παραχώρησε επειδή του ‘τυχε κάτι που δε γινόταν να αποφύγει την Κυριακή. Γιατί να πληρώνει ο κολλητός μου, θα σκέφτηκε, δεν είναι η εποχή για άσκοπα έξοδα –και μπράβο του, το παλικάρι. Το βράδυ, μετά το ματς, μου μπήκαν οι πρώτες σκέψεις. Σιγά μην το δώσω πίσω. Δεν απαντάω στα τηλέφωνα, τον μπλοκάρω στο Facebook, τι θα κάνει, θα χτυπάει τα κουδούνια του σπιτιού, κρύο έχει, πόση ώρα θα αντέξει από κάτω, θα φύγει.

Δευτέρα πρωί άρχισε να με παίρνει. Του το ‘κλεινα, ήθελα να το σκεφτώ λίγο ακόμα. Αντρίκεια, του έστειλα και μήνυμα στο κινητό, «δεν πρόκειται να απαντήσω όσο κι αν παίρνεις». Το παλιό ρητό μου έδινε βήμα να του το φάω, καθώς δε διευκρινίζει αν κλέβεις και από Παοκτσήδες, όταν έχεις την ευκαιρία. «Και σας κλέβουμε», λέει ο κανόνας, δε λέει ποιοι είναι αυτοί που κλέβουμε, δικοί μας ή άλλοι. Σκέψεις, υπολογισμοί, ολόκληρη πάλη με τη συνείδησή μου μέχρι να βραδιάσει. Τελικά, η συνείδησή μου δεν είχε κανένα πρόβλημα, κατέληξα πως δεν πρόκειται να του το δώσω πίσω μέχρι τα πλέι-οφ. Χάνω έναν φίλο, εντάξει, αλλά κερδίζω δεκαπέντε αγώνες τσάμπα, στο ζύγι είμαι καλά. Φίλους βρίσκεις όποτε θέλεις, πας για έναν καφέ, φωνάζεις «ο Σάλπι είναι» και κάτι ακατάληπτο, σε κυκλώνουνε δέκα άτομα, οι πέντε υπέρ και οι πέντε κατά, με τους πέντε τα βρίσκεις και γίνεσαι φίλος –διαρκείας αλλού πού θα βρεις και μάλιστα Οκτώβρη μήνα, όλη η σεζόν μπροστά σου. Και στα χέρια να ερχόμασταν με τον Θ, τον έχω, θα φάω, θα ρίξω, λογικά θα τον καταφέρω, καπνίζει πολύ, δε θα αντέξει δεύτερο γύρο.

Κι όπως έχω χαλαρώσει επειδή τα έχω βρει με τον εαυτό μου και είμαι ευχαριστημένος από την απόφαση που πήρα, μου κάνει τη χαλάστρα η Άννα. Το παίρνει και του το δίνει, στον καφέ της παρέας το απόγευμα που δεν ήμουν εγώ. Γιατί του το έδωσες, ποιος σου είπε να το πάρεις μαζί σου; «Δικό του δεν είναι; Του το επέστρεψα, τι φωνάζεις τώρα». Ρε τι πάει να πει το επέστρεψες, σιγά μην του το ‘δινα, πλάκα με κάνεις, κοίτα ρε τώρα μια περίπτωση, αυτό το διαρκείας άξιζε διακόσια-τριακόσια Ευρώ, να πας να δουλέψεις τώρα υπερωρίες να καλύψεις τη ζημιά που έπαθε η οικογένειά μας. Δε θα έχουν γάλα και πάνες τα παιδιά, δε θα μπορούμε να της αγοράσουμε της μεγάλης το καινούργιο φλέξι-πλέξι επειδή το παλιό πάλιωσε, λέει, δε θα μπορούμε να της πάρουμε και την αδερφή της Έλσας γιατί η καημένη η Έλσα μόνη της με ποιον θα παίζει η κούκλα και έχουμε τέτοιο πρόβλημα μεγάλο. Δεν μπορώ μόνο εγώ να σκέφτομαι τα οικονομικά μας, πρέπει να συμβάλλουνε όλοι.

Αλλά ήταν πλέον αργά. Δεν είχε νόημα να μαλώσεις, του το είχε επιστρέψει το διαρκείας. Έπρεπε να το είχα κρύψει καλά, όπως εκείνες τις πενήντα χιλιάδες δραχμές που ακόμα τις ψάχνουμε μέσα στο σπίτι. Ήττα, την αποδέχτηκα. «Άσε που ο Θ πηγαίνει πιο συχνά από σένα στην Τούμπα, δεν έχει παιδιά και υποχρεώσεις, καλύτερα να το έχει αυτός», συμπλήρωσε η Άννα. Δεν είχε άδικο, στρατιώτης ο Θ, πάντα εκεί, με ζέστες, κρύα, βροχές, χιόνια –μέχρι και με την Αλκμάρ πήγε πέρσι και παραλίγο να γυρίσει με τα πόδια στη Θέρμη το παιδί, για να στηρίξει τον Στέφενς που δε στήριξε τον ΠΑΟΚ σ’ εκείνο το ματς και πέσαμε πάνω στην Μπενφίκα.

Τον πήρα καμιά ώρα πριν το ΠΑΟΚ-Γιάννινα την Τετάρτη, μπας και πάμε μαζί, να πληρώσουμε, ρε αδερφέ, αλλά να στηρίξουμε την ομάδα να περάσει στον Όμιλο, που το είχα υποψιαστεί πως θα είναι δύσκολο έργο. Μπήκες από νωρίς ή είσαι απ’ έξω, του λέω. «Πού να μπω», απάντησε ο Θ, ξαφνιασμένος. Στην Τούμπα, ρε, μέσα είσαι; «Τι μέσα, ρε μαλάκα, άσε, έχω λιώσει από το πρωί με ένα ονλάιν παιχνίδι στο ίντερνετ, μεγάλο κόλλημα, κάτσε, μισό, να σκοτώσω έναν εχθρό, περίμενε, μην κλείσεις, έλα, έλα ρε σκατιάρη, έτσι, πάρ’ τα, ωραίος, λοιπόν, τι έλεγες»; Στο γήπεδο, λέω, τι ώρα θα πας; «Ρε ποιο γήπεδο τώρα, τι με λες, έχω τόσες πίστες να περάσω ακόμα, θα το ξημερώσω, τι ώρα παίζουμε»;

0047

0047

Όταν είχες παγκίτες ...

Read more
Αυλαία

Αυλαία

Είκοσι χρόνια ακριβ ...

Read more
Μπιμπερό

Μπιμπερό

Αγαπητέ πρόεδρε της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Αγαπητό διοικητικό συμβούλιο, Αγαπητό προπονητικό τιμ, Αγαπητοί καλαθο ...

Read more
Κουκουλοφόρος

Κουκουλοφόρος

Μόλις είχα φάει το σπ& ...

Read more
Θάνος

Θάνος

Είχαμε πάρει τα εισ& ...

Read more
Γυρίσματα

Γυρίσματα

Ομολογώ πως δεν είχα ξαναδεί τη διαδικασία της «σέλφι» μέσα στην Τούμπα. Πώς στήνεται το πράμα και π ...

Read more
Άβαταρ

Άβαταρ

Η Ηλέκτρα είναι 6,5 ετών. &T ...

Read more
Χρέος

Χρέος

Το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της χρονιάς είναι πραγματικά ενδιαφέρον. ...

Read more
Ερωτευμένοι

Ερωτευμένοι

ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ 72-64. Κάποτε έπρεπε να κερδίσουμε. Πέντε ήττες στη σειρά ήταν αυτές, δεν πήγαινε άλλο. ...

Read more
0046

0046

Από το «φέρε τον Ρονά&lambd ...

Read more
Ξεκολλάτε

Ξεκολλάτε

Κάθε μου μέρα ξεκινάει και τελειώνει ανάμεσα στις τρεις μου γυναίκες. Γέλια, φωνές, γκρίνιες, κλάματ ...

Read more
Λευτεριά

Λευτεριά

Σαφώς και είναι τεράστιο θέμα η σύλληψη, προφυλάκιση και παραμονή επί τόσο μεγάλο διάστημα των συνοπ ...

Read more

Θανασάκης

logo