Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο...

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Οι μόνοι που...

Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια...

 • Ανάσα

  Ανάσα

  Saturday, 21 October 2017 22:59
 • Μαυρίδης

  Μαυρίδης

  Saturday, 21 October 2017 12:40
 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01
 • Φως

  Φως

  Thursday, 05 October 2017 15:03

varvaraΜεγάλωσα σε θρησκευόμενο χωριό. Ή, τέλος πάντων, σε χωριό όπου η θρησκεία έπαιζε μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα, με τα λείψανα του Αγίου στο Ναό και τους προσκυνητές και τα πανηγύρια και τα τάματα.

Κι αν έχω ακούσει τάματα και υποσχέσεις, Άγιε μου, κάνε αυτό κι εγώ θα ανάψω μια λαμπάδα μέχρι εκεί πάνω, δώσε μου αυτό κι εγώ θα έρθω γονατιστός να σε προσκυνήσω. Ένας να μην παζαρέψει στο τάμα δε βρέθηκε. Να πει Άγιε μου, θέλω αυτό, κάνε να γίνει κι εγώ θα συρθώ μέχρι την εκκλησία, είτε το κάνεις, είτε δεν το κάνεις. Όχι, όλοι κάτι ζητάνε από τον Άγιο ως αντάλλαγμα. Κι από τον Θεό και το Χριστό και την Παναγιά κι από τις φανουρόπιτες.

Αφού, λοιπόν, έτσι μάθαμε από παιδιά, εγώ στη ζωή μου τάμα δεν έχω κάνει, θα κάνω τώρα. Όχι στον Άγιο, που είναι πλέον στο χωριό κι εγώ μένω στην πόλη, ούτε που θα θυμάται τη φάτσα μου πια, αλλά στην ίδια την Παναγιά που την έχουμε και από κοντά στον ΠΑΟΚ αυτό τον καιρό. Παναγιά μου, δώσε μας το Πρωτάθλημα, που εγώ Πρωτάθλημα ως Παοκτσής στο ποδόσφαιρο δεν έχω σηκώσει από το 1987 κι εγώ θα κάνω την πιο μεγάλη θυσία που μπορώ να σκεφτώ. Αυτό είναι το τάμα. Ας ρυθμίσουμε και τις λεπτομέρειες τώρα.

Δώσε στον ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα φέτος. Όχι το Κύπελλο, αυτό το έχω σηκώσει δύο φορές, χόρτασα από τέτοιους τίτλους. Όχι το Europa League, παραδέχομαι πως αν το κάνεις αυτό η θυσία μου δε θα είναι ισάξια, θα πρέπει να βρω κάτι άλλο. Το Πρωτάθλημα δώσε μας. 34η Αγωνιστική, βαθμολογία, ΠΑΟΚ 1ος, ούτε ισοβαθμίες, ούτε πλέι-οφ, ούτε τον Μάιο να είμαστε καλά: Από τον Απρίλη να είμαστε καλά, να παίζουν οι άλλοι για τη δεύτερη θέση και να μην ασχολούμαστε εμείς με κομπιουτεράκια και διαιρέσεις για τους πόντους. Να γράψει η Βικιπαίδεια «Α΄ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών 2014-2015, Πρωταθλήτρια ομάδα ΠΑΟΚ (3ος Τίτλος)».

Παναγιά μου, κάνε στην άκρη διαιτητές και παρατηρητές και παράγοντες, Εσύ έχεις τη δύναμη. Προστάτεψε τους παικταράδες μας από τους τραυματισμούς και τις θλάσεις, στείλ’ τους νωρίς τα βράδια στο σπίτι να μην μπεκροπίνουν 2-3 απ’ αυτούς που είναι νέοι και άμυαλοι, δώσε φώτιση στον προπονητή να βάζει πάντα τους καλύτερους. Και στον ιδιοκτήτη, να φέρει 3-4 καλούς τον Ιανουάριο, να βοηθήσουν κι αυτοί στα κενά μας, δεν μπορείς Εσύ να παίζεις όλη τη χρονιά σέντερ-μπακ, Παναγιά μου, κάνε το θαύμα Σου. Πιο δυνατή είσαι κι από Μαρινάκηδες κι από Σαρρήδες, όλα τα μπορείς Εσύ άμα θέλεις, γι’ αυτό κάνω το τάμα σ’ Εσένα, επειδή Σε πιστεύω.

Αυτό θέλω από Σένα. Κάν’ το, ευκαιρία είναι φέτος, μου το χρωστάς, 27 χρόνια υπομονή είναι αυτά. Ο Ιώβ έκανε υπομονή 140 χρόνια που τον παιδεύατε και έγινε σελέμπριτι στα θρησκευτικά, εγώ με το 1/5 υπομονής δεν δικαιούμαι ένα Πρωτάθλημα; Θα γίνει και έκφραση, αντί για «ιώβεια υπομονή», ο σύγχρονος πιστός θα έχει «ισόβια υπομονή». Και να σου πω και κάτι, Παναγίτσα μου; Στον Ποινικό Κώδικα τρως ισόβια και μπαίνεις μέσα για 16 χρόνια, εγώ σου μιλάω για 27 μέχρι τώρα, χάσαμε το λογαριασμό. Άλλαξαν και οι εποχές, πώς να ζήσω δύο αιώνες όπως ο Ιώβ, καπνίζω από τα 15 μου, δε βγαίνουν οι υπολογισμοί. Με πιάνεις.

Δώσε μου το Πρωτάθλημα φέτος κι εγώ θα την παντρευτώ και με θρησκευτικό γάμο. Πιο μεγάλη θυσία δεν μπορώ να σκεφτώ. Θα γίνει ο γάμος δίπλα στην Τούμπα, άμα βολεύει στην Αγία Βαρβάρα, μια Κυριακή μεσημέρι, την επομένη του Τελικού του Κυπέλλου (που άμα θες το δίνεις κι αυτό, δεν το ζητάω, αλλά, λέμε, άμα θέλεις). Θα γυρίσουμε από το ΟΑΚΑ, θα βάλουμε τα καλά μας ρούχα, η Άννα τη φανέλα με το 24 κι εγώ την αμάνικη με το 7, θα έχουμε καλεσμένους ελεύθερα όλους τους κάγκουρες Παοκτσήδες, θα γεμίσει η Αγία Βαρβάρα και θα έχει κόσμο μέχρι κάτω στην Παπάφη, θα πλημμυρίσει η Τούμπα από κόσμο για τον δικό μας το γάμο, χαμός θα γίνει, όλοι εκεί θα είναι, πρώτο θέμα στα inpaok και τα paokweb και τα paok24 και παντού, θα κάνουν ειδικό thread στο paokworld που θα λέγεται «Τάματα για τον ΠΑΟΚ» και θα κράζουν οι αναρχικοί που μπήκαμε στην εκκλησία, αλλά εμάς δε θα μας νοιάζει γιατί θα το έχουμε κάνει για τον ΠΑΟΚ, τέτοια θυσία.

Θα φωνάζει ο Λαός συνθήματα για τον ΠΑΟΚ αλλά και για σένα, θα βγάλω καινούργιο σε ρυθμό αργεντίνικο, ωωω, Παναγιά μου, έχω τρέλα μέσ’ στο μυαλό, όταν βγούμε από την εκκλησία θα φωνάζουν «εσείς μαζί για μια ζωή», θα πέφτουν πυρσοί και καπνογόνα και θα τιμωρηθεί η Αγία Βαρβάρα με πέντε αγωνιστικές και θα γίνουν οι επόμενοι πέντε γάμοι κεκλεισμένων των θυρών, θα είναι μέσα μόνο ο παπάς, οι νεόνυμφοι και οι κουμπάροι. Και φωτογραφίες του γάμου θα βγούμε στη Θύρα 4, πάνω στο κάγκελο, εκεί όπου ίδρωνα πιτσιρίκος, όσο πιο ψηλά μπορώ γιατί πλέον δεν είμαι και για ακροβατικά. Και θα έχουμε ασπρόμαυρες μπομπονιέρες. Και θα φοράνε οι κόρες μου κι αυτές νυφικά, παρανυφάκια με ασπρόμαυρο ριγέ δεν έχει ξαναγίνει. Και άλλα πολλά, ό,τι σκεφτώ, όλα κομπλέ θα τα φτιάξουμε, δώσε εσύ το Πρωτάθλημα, Παναγίτσα μου, κι εγώ θα το κάνω το τάμα όπως τα γράφω.

Οφθαλμίατρος

Οφθαλμίατρος

Δεν είχα ιδέα πως ήταν τόσο διάσημος ο οφθαλμίατρος στον οποίο με είχανε στείλει. Σε όποιον λέω την ...

Read more
Συνείδηση

Συνείδηση

Αμφιταλαντεύτηκα, πάλεψα μέσα μου για αρκετή ώρα, μέχρι και ερώτημα στους φίλους μου έβαλα στο Faceb ...

Read more
Πιλότος

Πιλότος

Για να πας Αθήνα να δεις ένα ματς υπήρχε μία συγκεκριμένη διαδικασία. Έφευγες από Θεσσαλονίκη, έφταν ...

Read more
Όμηροι

Όμηροι

Για να αντιληφθεί έν&alp ...

Read more
Ελλείψεις

Ελλείψεις

Προς ΚΑΕ ΠΑΟΚ, κύριο Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς Αγαπητέ Πρόεδρε, καταρχάς να σε συγχαρώ για την πορεία τη ...

Read more
Πίστη

Πίστη

Μεγάλωσα σε ένα χωριό όπου η θρησκεία ήταν στο επίκεντρο κάθε κουβέντας, κάθε κοινωνικής εκδήλωσης, ...

Read more
Λάιβ

Λάιβ

Το κείμενο της ζωντ ...

Read more
Τηλεόραση

Τηλεόραση

Έχω δει σε αγγλική pu ...

Read more
Καλλικάγκουρας

Καλλικάγκουρας

Ο Καλλικάγκουρας είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στη Θεσσαλονίκ ...

Read more
Γυναικόπαιδα

Γυναικόπαιδα

Έχουμε πολλά γυναικόπαιδα στην 7, αυτό είναι γεγονός. Γυναικόπαιδα στην κυριολεξία, δηλαδή, οικογένε ...

Read more
Μαχητές

Μαχητές

Τρίτη μέρα στη σειρά πο ...

Read more
Πoυπουτουπού

Πoυπουτουπού

Κριτική ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2. Πολλοί φίλαθλοι στην κερκίδα χειροκρότησαν την ομάδα μετά τη λήξη και ...

Read more

Θανασάκης

logo