Φίατ

Φίατ

Τα μέλη ενός...

Honeycutt

Honeycutt

O Tyler Honeycutt έφυγε προχθές...

Ξεκούραση

Ξεκούραση

Τέτοια μέρα, πέντε...

Είμουν

Είμουν

H Άννα είχε την πρόνοια...

Πληθυσμοί

Πληθυσμοί

Η μοναδική «μικρή»...

Δολοφόνος

Δολοφόνος

Μέσα, στην τηλεόραση,...

Μπαλάντα

Μπαλάντα

Στην πιο καμένη...

Οριεντάλες

Οριεντάλες

«Orientales, la Patria o la Tumba!»Όσες...

Πατρίς

Πατρίς

Όταν τελειώνει η...

Τόλφαν

Τόλφαν

Στην εποχή της...

Όλσεν

Όλσεν

O πρώτος...

Εμπόρευμα

Εμπόρευμα

Έχω τις πρώτες μου...

 • Φίατ

  Φίατ

  Thursday, 12 July 2018 23:44
 • Honeycutt

  Honeycutt

  Monday, 09 July 2018 12:56
 • Ξεκούραση

  Ξεκούραση

  Thursday, 05 July 2018 22:07
 • Είμουν

  Είμουν

  Wednesday, 04 July 2018 11:52
 • Πληθυσμοί

  Πληθυσμοί

  Wednesday, 04 July 2018 11:22
 • Δολοφόνος

  Δολοφόνος

  Tuesday, 03 July 2018 12:26
 • Μπαλάντα

  Μπαλάντα

  Monday, 02 July 2018 11:24
 • Οριεντάλες

  Οριεντάλες

  Saturday, 30 June 2018 21:01
 • Πατρίς

  Πατρίς

  Friday, 29 June 2018 19:26
 • Τόλφαν

  Τόλφαν

  Wednesday, 27 June 2018 11:37
 • Όλσεν

  Όλσεν

  Sunday, 24 June 2018 18:17
 • Εμπόρευμα

  Εμπόρευμα

  Wednesday, 13 June 2018 10:35

novvvva12Ω, ναι. Κοιμάσαι στις 3, ξυπνάς χαράματα, τέτοια μέρα, όλα κελαηδάνε. Η μικρή στις έξι παρά, το πουλάκι μου, ουά ουά, γαλατάκι ήθελε.

Έλα, πιες το γαλατάκι σου, γούτσου-γούτσου, μπράβο του, όλο το ήπιε, ξύπνησε και η μεγάλη, έλα κι εσύ το γαλατάκι σου, έτσι, τα παιδιά μου, γερά κόκκαλα, να ντυθούμε τώρα για το σχολείο, τι να βάλουμε, βάλτε ό,τι θέλετε, ναι, ό,τι-ό,τι θέλετε, ελεύθερα. Ντάξει, είπαμε ό,τι θέλετε, αλλά όχι κι έτσι, ρε παιδί μου, καλά, καλά, βάλε τουλάχιστον μια ζακέτα μη σε δούνε στη γειτονιά έτσι όπως είσαι.

Περνάει το σχολικό, γυρνάς σπίτι. Τρως το πρωινό σου, δυναμώνεις, έρχεται η μαγική στιγμή του φραπέ. Δυο κουταλιές με το ζόρι έχουνε μείνει, με τα ψίχουλα. Κι ο Μασούτης ακόμα κλειστός, εφτάμισι το πρωί είναι. Κουνάς πέρα δώθε το κουτί, σκαλίζεις τον πάτο σαν αρχαιολόγος να πέσουν οι κολλημένοι κόκκοι, κάτι κάναμε, βγήκε η διπλή κουταλιά του πρωινού καφέ, πάμε παρακάτω. Βγαίνεις μπαλκόνι, ωωω, έρχεται η λιακάδα, έτσι, την Παρασκευή ήταν σα Μεγάλη Παρασκευή και σήμερα Καθαρή Δευτέρα, τα αετόπουλα από πάνω τα κούνησαν τα σύννεφα, αμπαλαέα στον ουρανό. Βάζεις και το κανάλι στο Νόβα που παίζει όλη μέρα επανάληψη τα γκολ του Σαββατοκύριακου, έτσι για μπακγκράουντ, παίρνεις τα τσιγάρα σου και αγναντεύεις τη θάλασσα.

Κι αυτό το μαλακό πακέτο, τόσα χρόνια μυαλό δεν έβαλα. Από έξω κούκλα, από μέσα τρία τσιγάρα. Πού πα ρε πρωτοπόρε να πιεις πρωινό καφέ με τρία τσιγάρα; Το πρώτο ούτως ή άλλως είναι που καθαρίζει τα πνευμόνια από το βρώμικο αέρα που γέμισαν από χτες το βράδυ που έχεις να καπνίσεις, το δεύτερο το καπνίζει ο άνεμος όσο ανοίγεις τον υπολογιστή, το τρίτο όσο διαβάζεις τι σου έστειλαν οι κάγκουρες τη νύχτα που κοιμόσουν, μόλις πας να γράψεις κάτι δε θα έχεις τσιγάρα. Αλλά δεν πτοούμαστε, μέρα που είναι, τρία τσιγάρα είναι αυτά, θα τα καπνίσουμε με σύστημα, να φτουρήσουν. Δηλαδή, τα καπνίζεις όλα με τη μία όσο αγναντεύεις και μετά απλώς δεν έχεις και συνεχίζεις τη ζωή σου χωρίς να καπνίζεις, τι να κάνουμε τώρα.

«Συνδρομητική Υπηρεσία», λέει, τι σημαίνει αυτό; Τι να σημαίνει, ρε γυναίκα, κανένα τσοντοκάναλο θα πατήθηκε πάλι, βάλε Novasports αυτό που παίζει τα γκολ. Ρε τι Novasports, ούτε Μέγκα δεν παίζει η τηλεόραση, ρε παπάρα, πάλι δεν πλήρωσες τη Νόβα και μας την κόψανε; Ποιος ρε, άμα είχανε κόψει τη Νόβα δε θα είχαμε ούτε ίντερνετ ούτε σταθερό, μη λες χαζομάρες πρωί πρωί. Δεν έχουμε ίντερνετ. Ούτε σταθερό έχουμε. Εκεί, πας ντεμέκ τουαλέτα, πετάς κάνα σκουπίδι, κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά να μαζέψεις ήλιο μέχρι να φύγει η γυναίκα στη δουλειά, να σκεφτείς πώς θα λύσεις το πρόβλημα δίχως να ακούς διάφορα αδικαιολόγητα και ανακριβή κοσμητικά.

Ωπ, ήρθε και το μήνυμα από τη Νόβα. «FORTHNET: ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΡΑΓΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΥΧΟΝ ΟΦΕΙΛΩΝ». Ακριβώς την ώρα που πήγα να πατήσω το «δημοσίευση» στην αλλαγή εξωφύλλου στο Facebook του Ισοβίτη. «7ΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ», μια χαρά έπαιζε το ίντερνετ το πρωί, φτιάχνω εκεί τα καγκουριλίκια, έτοιμο, πατάω «δημοσίευση», κολλάνε τα πάντα. Πόρτα φάγαμε. Ακριβώς εκεί, πάνω στο κουμπί. Πόσο τυχαίο, δηλαδή. Άμα ανέβαζα «Θρύλε Θεέ Μου» θα μου βάζανε φραγή; Δε θα μου βάζανε. Και πόσο μαγκιά το μήνυμα που μου στείλανε, «εξόφληση τυχόν οφειλών», τι «τυχόν», ρε μπαγλαμάδες, ορίστε, ντοκουμέντα, δηλαδή βάλατε τη φραγή «αν τυχόν» έχω οφειλές, όλα τα παρακολουθεί ο Καραπαπάς, πώς τον λένε, μόλις πάει κάποιος να γράψει εναντίον του Ολυμπιακού μπαίνει φραγή. Να φυλάγεστε, παιδιά.

Και έρχομαι αντιμέτωπος με το υπαρξιακό δίλημμα: Βάζεις προφίλ «Θρύλε Θεέ Μου» να έχεις ίντερνετ, σταθερό και τηλεόραση ή παραμένεις αντιολυμπιακός και αγναντεύεις τη θάλασσα; Έχεις και ένα κοινό, πρέπει να γράψεις την άποψή σου για την εμφάνιση του Κατσικά και του Γλύκου, πώς θα γίνει, από το κινητό δεν μπορείς να δημοσιεύσεις τέτοια σεντόνια, θα σπάσει η οθόνη της μπαχατέλας αν την πιέσεις λίγο ακόμα, που είναι στα τελευταία της. Το σκέφτηκα αρκετά. Καμιά ώρα. Τελικά, αποφάσισα να μην γίνω ολυμπιακός. Δεν ξέρω γιατί. Έτσι, μου την έδωσε. Με έπιασε το επαναστατικό του πληκτρολογίου, είχα ξεκινήσει να το γράφω, «Θρύλε Θ…», ως εκεί. Πάτησα delete μετά, δεν έπιανε, έχει κάτι κόλλες από χειροτεχνίες που φτιάχναμε με την κόρη μου το delete και το prntscr και το insert και ένα άκυρο κουμπί με ένα ηχειάκι επάνω που δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει, δεν πατιούνται τα άτιμα, κολλάνε, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το τεράστιο κουμπί στο λάπτοπ που σέρνεις έτσι το χέρι και γίνεται σαν ποντίκι, δεν ξέρω πώς το λένε, το έσβησα.

Πενήντα Ευρώ τώρα για να συνδέσεις τη Νόβα πού βρίσκεις. Άμα ήταν η προηγούμενη Παρασκευή, δεν έβρισκες. Αλλά σήμερα βρίσκεις. Όλο το σύμπαν συνωμοτεί, που λένε, τσακ, μαγικό, βρέθηκε στην τσέπη μας ένα πενηντάρικο. Όποτε κερδίζει ο ΠΑΟΚ κάτι μαγικό συμβαίνει. Πάω στη Νόβα, πολύ εξυπηρετικά τα παιδιά, πόσο είναι, πενήντα Ευρώ, ορίστε, συνδέστε κιόλας το ίντερνετ, άμα δε σας κάνει κόπο, βεβαίως, σε μισή ώρα θα το έχουμε συνδέσει. Από το να φύγω από το σπίτι για τη Νόβα μέχρι να φτάσω στη Νόβα, βέβαια, πέρασαν τρεις ώρες, επειδή με παίδεψε ένας Τιτίκας Παοκτσής και έκανα είκοσι χιλιόμετρα με τα πόδια μέσα στην πόλη, αλλά αυτή την ιστορία θα τη γράψω την άλλη εβδομάδα, που θα έχει τελειώσει το σπέσιαλ αφιέρωμα στον Ολυμπιακό. Αλλά έγινε η δουλειά, έχουμε απ’ όλα, ίντερνετ, τηλέφωνο, τηλεόραση, έβαλα και το ωραίο κανάλι με τις επαναλήψεις, είδα και τη φάση θα μπεις ή θα σου σπάσω το κεφάλι του 4-0, ωραία μέρα, όλα καλά μας πάνε από το πρωί.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB

 
 
 
 

365 Albums

Κατόπιν πρόκλησης, οι 365 δίσκοι που με διαμόρφωσαν, με επηρέασαν, με ρήμαξαν.

48 The Wall

365048

47 Appetite For Destruction

365047

46 Speak English Or Die

365046

45 Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων

365045

44 Hell Awaits

365044

43 Ζωή

365043

42 L’Enfant Sauvage

365042

41 Leprosy

365041

40 Piel y Hueso

365040

39 Back Τo Black

365039

38 System Of A Down

365038