Ενισχυτές

Ενισχυτές

Με κάθε αντίπαλο...

Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο...

Μαυρίδης

Μαυρίδης

Οι μόνοι που...

Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

 • Ενισχυτές

  Ενισχυτές

  Monday, 23 October 2017 23:18
 • Ανάσα

  Ανάσα

  Saturday, 21 October 2017 22:59
 • Μαυρίδης

  Μαυρίδης

  Saturday, 21 October 2017 12:40
 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01

novvvva12Ω, ναι. Κοιμάσαι στις 3, ξυπνάς χαράματα, τέτοια μέρα, όλα κελαηδάνε. Η μικρή στις έξι παρά, το πουλάκι μου, ουά ουά, γαλατάκι ήθελε.

Έλα, πιες το γαλατάκι σου, γούτσου-γούτσου, μπράβο του, όλο το ήπιε, ξύπνησε και η μεγάλη, έλα κι εσύ το γαλατάκι σου, έτσι, τα παιδιά μου, γερά κόκκαλα, να ντυθούμε τώρα για το σχολείο, τι να βάλουμε, βάλτε ό,τι θέλετε, ναι, ό,τι-ό,τι θέλετε, ελεύθερα. Ντάξει, είπαμε ό,τι θέλετε, αλλά όχι κι έτσι, ρε παιδί μου, καλά, καλά, βάλε τουλάχιστον μια ζακέτα μη σε δούνε στη γειτονιά έτσι όπως είσαι.

Περνάει το σχολικό, γυρνάς σπίτι. Τρως το πρωινό σου, δυναμώνεις, έρχεται η μαγική στιγμή του φραπέ. Δυο κουταλιές με το ζόρι έχουνε μείνει, με τα ψίχουλα. Κι ο Μασούτης ακόμα κλειστός, εφτάμισι το πρωί είναι. Κουνάς πέρα δώθε το κουτί, σκαλίζεις τον πάτο σαν αρχαιολόγος να πέσουν οι κολλημένοι κόκκοι, κάτι κάναμε, βγήκε η διπλή κουταλιά του πρωινού καφέ, πάμε παρακάτω. Βγαίνεις μπαλκόνι, ωωω, έρχεται η λιακάδα, έτσι, την Παρασκευή ήταν σα Μεγάλη Παρασκευή και σήμερα Καθαρή Δευτέρα, τα αετόπουλα από πάνω τα κούνησαν τα σύννεφα, αμπαλαέα στον ουρανό. Βάζεις και το κανάλι στο Νόβα που παίζει όλη μέρα επανάληψη τα γκολ του Σαββατοκύριακου, έτσι για μπακγκράουντ, παίρνεις τα τσιγάρα σου και αγναντεύεις τη θάλασσα.

Κι αυτό το μαλακό πακέτο, τόσα χρόνια μυαλό δεν έβαλα. Από έξω κούκλα, από μέσα τρία τσιγάρα. Πού πα ρε πρωτοπόρε να πιεις πρωινό καφέ με τρία τσιγάρα; Το πρώτο ούτως ή άλλως είναι που καθαρίζει τα πνευμόνια από το βρώμικο αέρα που γέμισαν από χτες το βράδυ που έχεις να καπνίσεις, το δεύτερο το καπνίζει ο άνεμος όσο ανοίγεις τον υπολογιστή, το τρίτο όσο διαβάζεις τι σου έστειλαν οι κάγκουρες τη νύχτα που κοιμόσουν, μόλις πας να γράψεις κάτι δε θα έχεις τσιγάρα. Αλλά δεν πτοούμαστε, μέρα που είναι, τρία τσιγάρα είναι αυτά, θα τα καπνίσουμε με σύστημα, να φτουρήσουν. Δηλαδή, τα καπνίζεις όλα με τη μία όσο αγναντεύεις και μετά απλώς δεν έχεις και συνεχίζεις τη ζωή σου χωρίς να καπνίζεις, τι να κάνουμε τώρα.

«Συνδρομητική Υπηρεσία», λέει, τι σημαίνει αυτό; Τι να σημαίνει, ρε γυναίκα, κανένα τσοντοκάναλο θα πατήθηκε πάλι, βάλε Novasports αυτό που παίζει τα γκολ. Ρε τι Novasports, ούτε Μέγκα δεν παίζει η τηλεόραση, ρε παπάρα, πάλι δεν πλήρωσες τη Νόβα και μας την κόψανε; Ποιος ρε, άμα είχανε κόψει τη Νόβα δε θα είχαμε ούτε ίντερνετ ούτε σταθερό, μη λες χαζομάρες πρωί πρωί. Δεν έχουμε ίντερνετ. Ούτε σταθερό έχουμε. Εκεί, πας ντεμέκ τουαλέτα, πετάς κάνα σκουπίδι, κάνεις μια βόλτα στη γειτονιά να μαζέψεις ήλιο μέχρι να φύγει η γυναίκα στη δουλειά, να σκεφτείς πώς θα λύσεις το πρόβλημα δίχως να ακούς διάφορα αδικαιολόγητα και ανακριβή κοσμητικά.

Ωπ, ήρθε και το μήνυμα από τη Νόβα. «FORTHNET: ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΡΑΓΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΥΧΟΝ ΟΦΕΙΛΩΝ». Ακριβώς την ώρα που πήγα να πατήσω το «δημοσίευση» στην αλλαγή εξωφύλλου στο Facebook του Ισοβίτη. «7ΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ – Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ», μια χαρά έπαιζε το ίντερνετ το πρωί, φτιάχνω εκεί τα καγκουριλίκια, έτοιμο, πατάω «δημοσίευση», κολλάνε τα πάντα. Πόρτα φάγαμε. Ακριβώς εκεί, πάνω στο κουμπί. Πόσο τυχαίο, δηλαδή. Άμα ανέβαζα «Θρύλε Θεέ Μου» θα μου βάζανε φραγή; Δε θα μου βάζανε. Και πόσο μαγκιά το μήνυμα που μου στείλανε, «εξόφληση τυχόν οφειλών», τι «τυχόν», ρε μπαγλαμάδες, ορίστε, ντοκουμέντα, δηλαδή βάλατε τη φραγή «αν τυχόν» έχω οφειλές, όλα τα παρακολουθεί ο Καραπαπάς, πώς τον λένε, μόλις πάει κάποιος να γράψει εναντίον του Ολυμπιακού μπαίνει φραγή. Να φυλάγεστε, παιδιά.

Και έρχομαι αντιμέτωπος με το υπαρξιακό δίλημμα: Βάζεις προφίλ «Θρύλε Θεέ Μου» να έχεις ίντερνετ, σταθερό και τηλεόραση ή παραμένεις αντιολυμπιακός και αγναντεύεις τη θάλασσα; Έχεις και ένα κοινό, πρέπει να γράψεις την άποψή σου για την εμφάνιση του Κατσικά και του Γλύκου, πώς θα γίνει, από το κινητό δεν μπορείς να δημοσιεύσεις τέτοια σεντόνια, θα σπάσει η οθόνη της μπαχατέλας αν την πιέσεις λίγο ακόμα, που είναι στα τελευταία της. Το σκέφτηκα αρκετά. Καμιά ώρα. Τελικά, αποφάσισα να μην γίνω ολυμπιακός. Δεν ξέρω γιατί. Έτσι, μου την έδωσε. Με έπιασε το επαναστατικό του πληκτρολογίου, είχα ξεκινήσει να το γράφω, «Θρύλε Θ…», ως εκεί. Πάτησα delete μετά, δεν έπιανε, έχει κάτι κόλλες από χειροτεχνίες που φτιάχναμε με την κόρη μου το delete και το prntscr και το insert και ένα άκυρο κουμπί με ένα ηχειάκι επάνω που δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει, δεν πατιούνται τα άτιμα, κολλάνε, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το τεράστιο κουμπί στο λάπτοπ που σέρνεις έτσι το χέρι και γίνεται σαν ποντίκι, δεν ξέρω πώς το λένε, το έσβησα.

Πενήντα Ευρώ τώρα για να συνδέσεις τη Νόβα πού βρίσκεις. Άμα ήταν η προηγούμενη Παρασκευή, δεν έβρισκες. Αλλά σήμερα βρίσκεις. Όλο το σύμπαν συνωμοτεί, που λένε, τσακ, μαγικό, βρέθηκε στην τσέπη μας ένα πενηντάρικο. Όποτε κερδίζει ο ΠΑΟΚ κάτι μαγικό συμβαίνει. Πάω στη Νόβα, πολύ εξυπηρετικά τα παιδιά, πόσο είναι, πενήντα Ευρώ, ορίστε, συνδέστε κιόλας το ίντερνετ, άμα δε σας κάνει κόπο, βεβαίως, σε μισή ώρα θα το έχουμε συνδέσει. Από το να φύγω από το σπίτι για τη Νόβα μέχρι να φτάσω στη Νόβα, βέβαια, πέρασαν τρεις ώρες, επειδή με παίδεψε ένας Τιτίκας Παοκτσής και έκανα είκοσι χιλιόμετρα με τα πόδια μέσα στην πόλη, αλλά αυτή την ιστορία θα τη γράψω την άλλη εβδομάδα, που θα έχει τελειώσει το σπέσιαλ αφιέρωμα στον Ολυμπιακό. Αλλά έγινε η δουλειά, έχουμε απ’ όλα, ίντερνετ, τηλέφωνο, τηλεόραση, έβαλα και το ωραίο κανάλι με τις επαναλήψεις, είδα και τη φάση θα μπεις ή θα σου σπάσω το κεφάλι του 4-0, ωραία μέρα, όλα καλά μας πάνε από το πρωί.

0041

0041

Νομίζω πως ήμασταν στ ...

Read more
Υγεία

Υγεία

Εμφανίστηκε το πρωί &mu ...

Read more
Κανίβαλοι

Κανίβαλοι

Δε μου φτάνει η κλα& ...

Read more
Σάμπρι

Σάμπρι

Ο Αμπντέλ Σατάρ Σάμπρι &A ...

Read more
Οκτώ

Οκτώ

Τι να γράψεις γι’ α&upsil ...

Read more
Σκάουτερ

Σκάουτερ

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουνε γεννηθεί για το ποδόσφαιρο. Κόβει το μάτι τους, τους αρκεί να δουν έναν ...

Read more
Κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια

Βρήκα και ντοκουμέντο από τα πλεούμενα κεφτεδάκια. Ο άλλος ο φραγκάτος αγόρασε και αναψυκτικό, εγώ τ ...

Read more
Ποίηση

Ποίηση

Το αφιέρωμα για την Π&a ...

Read more
Μπαμπάς

Μπαμπάς

Μέχρι κάποια ηλικία, τ&o ...

Read more
Όμιλοι

Όμιλοι

Ίσως η πιο γελοία έμ&pi ...

Read more
68

68

Στις 5 Ιανουαρίου 1994 ...

Read more
Φέρμπι

Φέρμπι

O Φέρμπι (Furby) ήταν ένα αξιαγάπητο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, μια μαλακία, κάτι τόσο αηδια ...

Read more

Θανασάκης

logo