Μαχαίρι

Μαχαίρι

Βγήκα με το...

Ροναλντίνιο

Ροναλντίνιο

Ο όρος...

Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

Τζιμάκος

Τζιμάκος

Η πρώτη φορά ήταν με τον...

Σχολή

Σχολή

Η ομιλία του...

Αντικειμενικός

Αντικειμενικός

«Ναι, αλλά για το...

Κυρπαντελής

Κυρπαντελής

Στις 20 Αυγούστου 2015...

Τέλειο

Τέλειο

Τη μέρα που αγόρασα...

2017

2017

3 Ιανουαρίου,...

Κάλαντα

Κάλαντα

Ο στενός κύκλος,...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

24

24

Σήμερα, 24...

 • Μαχαίρι

  Μαχαίρι

  Friday, 19 January 2018 12:02
 • Ροναλντίνιο

  Ροναλντίνιο

  Thursday, 18 January 2018 17:06
 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59
 • Τζιμάκος

  Τζιμάκος

  Saturday, 13 January 2018 23:55
 • Σχολή

  Σχολή

  Saturday, 13 January 2018 22:15
 • Αντικειμενικός

  Αντικειμενικός

  Sunday, 07 January 2018 15:23
 • Κυρπαντελής

  Κυρπαντελής

  Thursday, 04 January 2018 16:57
 • Τέλειο

  Τέλειο

  Sunday, 31 December 2017 23:26
 • 2017

  2017

  Sunday, 31 December 2017 10:52
 • Κάλαντα

  Κάλαντα

  Sunday, 31 December 2017 10:30
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Monday, 25 December 2017 13:32
 • 24

  24

  Sunday, 24 December 2017 23:08

paokARENA INΤη γνώρισα όταν ήμουν 15 χρονών. Τρομερή γκόμενα, από τις ωραιότερες γυναίκες που υπήρχαν, εκείνη την εποχή.

Αρχίσαμε μια παράλληλη σχέση, καθώς είχα και την κανονική μου γυναίκα που είχα γνωρίσει λίγο καιρό πριν, που κράτησε μέχρι να γίνω 24. Πάντα με την επίσημη αγαπημένη στο πλάι, βγαίναμε συνεχώς στα καλύτερα μέρη και ταξιδάκια και δώρα και τα πάντα για τη σύντροφο της ζωής μου, αλλά με την γκόμενα ήταν αλλιώς, άλλο συναίσθημα, μου ‘χε πάρει το μυαλό. Χαθήκαμε κάπου εκεί, το 1999, για μια παρεξήγηση, δεν την ξαναείδα από κοντά μέχρι πρόσφατα, που μας κανόνισε ραντεβού ένας κοινός γνωστός.

Δεκαπέντε χρόνια είχαν περάσει κι ο χρόνος είναι αμείλικτος. Δεν ήταν αυτή που είχα γνωρίσει, είχε σπάσει αρκετά, σχεδόν αγνώριστη είχε γίνει η πρώην. Είχε αλλάξει και σπίτι, βρεθήκαμε στο καινούργιο της, ιδιόκτητο πια, δεν είχε το θέμα με το νοίκι της άλλο, χάθηκαν όμως οι παλιές εμπειρίες μας και οι αξημέρωτες βραδιές με τους αναστεναγμούς και τα χοροπηδητά. Που καμιά φορά, θυμάμαι, ξεκινούσα με τη γυναίκα και συνέχιζα με την γκόμενα, όλη μέρα ιδρώτας να τις καταφέρεις και τις δυο, μη μείνει καμιά παραπονεμένη.

Η ωραιότερη γκόμενα της Ευρώπης, έλεγαν όλοι. Έβγαλα γούστα μαζί της, κυκλοφορούσα στο πλάι της κι έμεναν να χαζεύουν στο δρόμο την καλλονή, καμάρωνα εγώ για την τύχη μου, τέτοια γυναίκα να γυρίσει να κοιτάξει εμένα. Κι όλο η σχέση δυνάμωνε, όλο κοπάνες από τη γυναίκα για να βρεθώ μαζί της τα βράδια, όλα τα φράγκα μου πηγαίνανε σ’ αυτή, της δόθηκα, μου δόθηκε, τέτοιος έρωτας σπάνια συμβαίνει σε τέτοια ηλικία αλλά συνέβη. Όποιος την ξέρει καταλαβαίνει, όποιος την έζησε στα νιάτα και τις ομορφιές της, ακόμα έχουν να λένε γι’ αυτήν.

Με τα χρόνια, άρχισε να χάνει την παλιά της μαγεία, μεγάλωνε, ασχήμαινε, είπαμε και κάποια άσχημα λόγια, έπεσε και στη μέση η ζήλεια, όλο και πιο πολύ με τη γυναίκα περνούσα το χρόνο μου κι αυτό δεν της άρεσε. Που μπορεί η γυναίκα να μην είναι καμιά γυναικάρα, αλλά είναι πάντα εκεί, αγάπη κανονική και αιώνια, είναι το διπλανό μαξιλάρι σου κάθε βράδυ που γυρίζεις κουρασμένος από τη δουλειά. Τη χώρισα εγώ, δεν πήγαινε άλλο, δε γούσταρα πια. Γιατί η γκόμενα μπορεί να σε τραβάει μόνο με την ομορφιά της, δεν έχει άλλο να σου δώσει για να σε παίρνει από τη γυναίκα σου. Κι αυτή είχε πια ασχημύνει πολύ.

Βρεθήκαμε πριν λίγους μήνες στο νέο της σπίτι. Αμηχανία, πώς να την προσεγγίσεις και τι να της πεις, ένιωθα άσχημα έτσι που την είχα παρατήσει τότε, δεν ήξερα πώς να φερθώ. Είχα πάρει μαζί και την κόρη μου, πιο πολύ για να κρατηθώ και να μην κυλήσω στα παλιά, τώρα που έχω βρει την άκρη με τη γυναίκα και νοικοκυρεύτηκα. Είχε μια γοητεία, ξύπνησε μέσα μου εκείνες τις νύχτες στο παλιό της το σπίτι, τα όργια που κάναμε και τον τρελό έρωτα που ζήσαμε επί μία δεκαετία, ένιωσα πως την αδίκησα τόσα χρόνια που την είχα ξεχάσει. Γιατί όταν κυκλοφορούσε μαζί μου καμάρωνα, μου χάρισε τις μεγαλύτερες ηδονές της ζωής μου, μου έδειξε κόλπα που καμιά άλλη δεν κατάφερε ούτε να την πλησιάσει μέχρι σήμερα, ούτε καν η γυναίκα μου, που είναι μεν σταθερή, υπομονετική, αλλά κάπως ξενέρωτη από τη μέρα που τη γνώρισα.

Κατάλαβα πως, τελικά, αυτή ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Αυτή που με έφτασε μέχρι τα όριά μου, που με έκανε να νιώσω ο μεγαλύτερος μάγκας, αυτή που, στην τελική, δε με πρόδωσε ποτέ μέχρι να την προδώσω εγώ. Μεγάλωσε, έχασε πια τη λάμψη της, δεν έχει να μου δώσει πολλά και σίγουρα τίποτα απ’ όσα μου έδινε όταν ήμουνα νέος, αλλά δεν άντεξα το συναίσθημα της αχαριστίας να με κατακλύζει. Βλάκα, τη χρησιμοποίησες όταν τη γούσταρες και την πέταξες όταν άρχισε να μη σου αρέσει. Αυτήν που σου έδωσε τα πάντα, αυτήν που καλύτερη γκόμενα δεν έβγαλες και δε θα ξαναβγάλεις ποτέ στη ζωή σου. Μην ξεχνάς, μεγαλώνει αυτή, μεγαλώνεις κι εσύ. Δεν είσαι αυτός που ήσουν, μην απαιτείς να ξαναγίνει κι αυτή η ωραιότερη γκόμενα της Ευρώπης.

Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, πέρασα όλο το καλοκαίρι με τη σκέψη της πρώην. Η καρδιά δεν μπορεί να κάνει πίσω, χτυπάει και γι’ αυτήν, δε γίνεται να την αγνοήσω. Δεν μπορώ να παρατήσω τη γυναίκα μετά από τόσα χρόνια και όσα περάσαμε μαζί, αλλά το αποφάσισα, ξαναρχίζουμε την παράλληλη σχέση, γυναίκα και γκόμενα μαζί κι όπου βγει, ποιος ξέρει, ίσως να ξαναζήσουμε κάτι από το παρελθόν, κάτι από τη μαγεία που είχαμε τότε, έστω και μια-δυο στιγμές φτάνουν, αξίζει να το παλέψω. Έχει και ωραίο, καινούργιο σπιτάκι, τι σπιτάκι, δηλαδή, Παλατάκι κανονικό.

Αποχαιρετισμός

Αποχαιρετισμός

Η καταραμένη ξενιτιά μ& ...

Read more
Τσικό

Τσικό

Είκοσι τόσα χρόνια πριν, έκανα το ντεμπούτο μου με την επαγγελματική ερασιτεχνική ομάδα του χωριού ...

Read more
Πρόγραμμα/Βαθμολογίες

Πρόγραμμα/Βαθμολογίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ 2015-2016 Ενημέρωση: 14/11/2015 ...

Read more
Πιλότος

Πιλότος

Για να πας Αθήνα να δεις ένα ματς υπήρχε μία συγκεκριμένη διαδικασία. Έφευγες από Θεσσαλονίκη, έφταν ...

Read more
Χημικά

Χημικά

Η αλόγιστη χρήση χημικών είναι γνωστή, ως φράση, στον μέσο οπαδό του ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως και άλλων ομά ...

Read more
Χοτ-ντογκ

Χοτ-ντογκ

Κριτική ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 81-63 Ωραία ήταν στο μπασκετάκι, αν και δεν έχω ξαναδεί αγώνα του ΠΑΟΚ με τό ...

Read more
Ενέργεια

Ενέργεια

Αριστερά, τα πιο πο&lambda ...

Read more
Αχιλλέας

Αχιλλέας

Γι’ αυτό λέγονται «αφανείς», επειδή δε φαίνονται. Αλλά είναι κι αυτοί ήρωες, καμιά φορά σημαντικότερ ...

Read more
Βόλεϊ-2015

Βόλεϊ-2015

Προσωπική Ανασκόπηση: 15 πράγματα που θα θυμάμαι από την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ το 2015. ...

Read more
Νομιμότητα

Νομιμότητα

Ο πατέρας ήταν γύρω στα σαράντα. Το παιδάκι, το κοριτσάκι του, κάτω από δέκα, δεν πρόλαβα να τη δω π ...

Read more
Όμιλοι

Όμιλοι

Ίσως η πιο γελοία έμ&pi ...

Read more
Τζούτζου

Τζούτζου

Δεν το έχω κρύψει πως ο Τζούλιαν «Βον» είναι το μεγάλο πουλέν μου, από την πρώτη φορά που τον είδα ν ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.