Στράτος

Στράτος

(Εισαγγελεύς)...

Γράμμα

Γράμμα

Θεσσαλονίκη,...

Νέτο

Νέτο

Υπάρχουν...

Πάνκης

Πάνκης

- Μαζί κατεβήκαμε.-...

Ράδιο

Ράδιο

-Πάμε στο Ηράκλειο,...

Ρεύμα

Ρεύμα

«Ο ΠΑΟΚ». Το...

Κασκορσέ

Κασκορσέ

Είμαι οπαδός της...

1100

1100

Ο Γιώργος, ο...

Ένσταση

Ένσταση

H KAE ΠΑΟΚ επέλεξε να...

Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

 • Στράτος

  Στράτος

  Tuesday, 11 May 2021 14:04
 • Γράμμα

  Γράμμα

  Saturday, 08 May 2021 14:09
 • Νέτο

  Νέτο

  Thursday, 06 May 2021 20:13
 • Πάνκης

  Πάνκης

  Monday, 05 April 2021 19:26
 • Ράδιο

  Ράδιο

  Saturday, 13 February 2021 14:20
 • Ρεύμα

  Ρεύμα

  Sunday, 07 February 2021 14:22
 • Κασκορσέ

  Κασκορσέ

  Sunday, 24 January 2021 14:26
 • 1100

  1100

  Sunday, 27 December 2020 14:33
 • Ένσταση

  Ένσταση

  Saturday, 19 December 2020 19:38
 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16

lavpaokΗ προσωπική μου στήριξη, ως το τέλος, είναι δεδομένη. Θα είμαι εκεί όσο μπορώ, όποτε μπορώ, όπου μπορώ. Πιθανώς και περισσότερο από τις δυνατότητές μου. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει τη χειρότερη ομάδα της δεκαετίας και μία από τις χειρότερες στην 55χρονη ιστορία του στο Πρωτάθλημα. Πρέπει να παραδεχτούμε, επειδή έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε δίκαια και άδικα ότι μας φταίνε οι άλλοι, πως βρίσκεται δίκαια ένα σκαλί πάνω από τον πάτο. Πρέπει να παραδεχτούμε πως το φετινό ταξίδι θα είναι το δυσκολότερο εδώ και πολλά χρόνια. Θα το παλέψει μια χούφτα ανθρώπων στη διοίκηση, μια χούφτα παικτών καθοδηγούμενη από έναν μαθητευόμενο προπονητή και μια χούφτα υπαλλήλων στην καθεμέρα τους. Το ερώτημα είναι πόσους από εμάς θα έχουν ως συνοδοιπόρους, είτε ως παρουσίες στο γήπεδο, είτε ως στήριξη από απόσταση.

Γνωρίζω πως αρκετοί από τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στον ΠΑΟΚ δεν έχουν ευθύνη (έστω, δεν έχουν βασική ευθύνη) για την κατάντια. Αλλά επίσης γνωρίζω πως, εφόσον σου έλαχε αυτό το βάρος στην πλάτη κι εφόσον στο στήθος τολμάς και φοράς τον Δικέφαλο, είσαι υποχρεωμένος να το κουβαλήσεις. Θα σκοντάψεις, θα παραπατήσεις, θα κοντέψεις να πέσεις, αλλά θα φτάσεις απέναντι σώος. Ζωντανός. Ελπίζω να σε βοηθήσω στη διαδρομή, να πάρεις ανάσες, να σε σπρώξω, να σου δώσω λίγο νερό. Αλλά εσύ θα το κουβαλήσεις, επειδή βρέθηκες από συγκυρία ή επέλεξες να βρεθείς στον ΠΑΟΚ του 2019-2020. Πρόεδρος, διοίκηση, παίκτες, προπονητές, υπάλληλοι, είστε υποχρεωμένοι να κρατήσετε την ομάδα στη ζωή. ΠΑΟΚ είστε, από επιλογή ή από τύχη, γνωρίζετε πως αν τα καταφέρετε δεν θα σας ευχαριστήσει κανείς και πως αν αποτύχετε θα σας βρίζουν οι πάντες.

Εμείς, απ’ τα κάγκελα, όσο μπορούμε, όποτε μπορούμε, όπου μπορούμε. Το έχουμε ξαναζήσει το έργο και ξέρουμε πως πάντα έχει καλό τέλος -έστω, δεν έχει κακό. Αλλά υπάρχουν και σενάρια με ανατροπές, ας έχουμε τον νου μας.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB