Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

piesisΔεν τον ξέρω τον Σταύρο Κόλκα. Γενικώς, επαφές με δημοσιογράφους έχω μόνο με 2-3 που ανταλλάξαμε μηνύματα εδώ στο Facebook, με αφορμή κάποια σημειώματά μου.

Και πιο γενικότερα, η στάση μου απέναντι στα ΜΜΕ είναι πάντα από επιφυλακτική έως θετική, δεν είμαι απ’ αυτούς που χρησιμοποιούν κάθε δέκα λεπτά τα αρχικά ΑΡΔ και μηδενίζουν κράζοντας οτιδήποτε γράφεται για τον ΠΑΟΚ επειδή σήμερα δε με βολεύει όπως χτες. Τους τιμώ, τους περισσότερους, έχω το δικό μου κριτήριο, όπως όλοι, ενδεχομένως αυτό να με κάνει πρόβατο κάποιες φορές, αλλά συνηθίζω να μην τρώω το σανό πριν το διπλοτσεκάρω.

Ο Σταύρος Κόλκας πέρασε στην αιωνιότητα της μνήμης μου στο ΠΑΟΚ-Αστέρας πέρσι, όταν ταυτόχρονα έβλεπα το ματς από τη Θύρα 7 και άκουγα τη μετάδοσή του από το ραδιόφωνο, έχω εξηγήσει στα περί οφθαλμίατρου γιατί το κάνω αυτό καμιά φορά, ειδικά όταν πάω στην 7 κάτω από το φωτεινό πίνακα, όλα φάουλ και όλα πέναλτι τα βλέπω από εκεί –στο συγκεκριμένο ματς είχα πέσει μέσα, αλλά έλα που δε σφύριζε τίποτα ο κόρακας και πίστευα πως φταίει η μυωπία. Και κάποια στιγμή πετάει το αξέχαστο, μέχρι να πεθάνω θα το θυμάμαι, «ο Λίνο τώρα χρειάζεται GPS». Ατάκα για Πούλιτζερ, πέντε λεπτά χαχάνιζα, ο τύπος έγραψε ιστορία. Είχε κάνει μια παπαριά ο Λίνο στην άμυνα, η μπάλα είχε σηκωθεί ψηλά, την έψαχνε μπροστά του και δίπλα του και δεν την έβρισκε, άμα την τσιμπούσε ο Τριπολιτσιώτης επιθετικός θα έβγαινε μόνος του και, όπως έψαχνε απεγνωσμένος ο γέροντας, πετάει ο σπίκερ τη συγκεκριμένη ατάκα. Έκλαψα.

Σήμερα, 18 Αυγούστου 2014, ο Σταύρος Κόλκας γίνεται ο πρώτος δημοσιογράφος στην ιστορία, απ’ όσα έχω διαβάσει στη ζωή μου ως τώρα και έχω διαβάσει πολλά, που δηλώνει δημοσίως ότι ο ρόλος των ΜΜΕ, όπως τον αντιλαμβάνεται αυτός, είναι να ασκούν πίεση στη διοίκηση της ομάδας. Και, μάλιστα, με τρόπο εκδικητικό, εγώ σας τα έλεγα και δε με ακούσατε, τώρα θα δείτε τι θα πάθετε. Αυτό καταλαβαίνω από τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου του, πιο κάτω δεν πήγα, δε θα πάω και δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσω οτιδήποτε έχει τη συγκεκριμένη υπογραφή, εκτός κι αν ανακληθεί η συγκεκριμένη παράγραφος ή αν εξηγηθεί πως άλλο ήθελε να γράψει ο άνθρωπος και άλλο του βγήκε, γίνονται αυτά, το έχω πάθει κι εγώ που είμαι και στο πιο χαλαρό, γράφω ό,τι μου κατεβαίνει σε μια σελίδα στο Facebook και σε ένα προσωπικό μου blog, άσε που για τους πιο πολλούς ανώνυμος είμαι, δεν εκτίθεμαι τόσο πολύ. Θα ξαναδιαβάσω και αύριο το συγκεκριμένο κομμάτι, μπορεί σήμερα το μυαλό μου να έχει κάποιο πρόβλημα και να μην κάνει επαφή κάποιος νευρώνας, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά μεγάλο κάρφωμα, ρε παιδί μου, στα ίσα το λέει ο άνθρωπος και μαγκιά του, πόσο έξω να πέφτω. «Όση πίεση και αν προκάλεσαν τα ΜΜΕ για να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ» γράφει, τι να παρεξηγήσεις, ξέρω κι εγώ…

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB