Θάνατος

Θάνατος

Όταν είσαι μικρός,...

Θεωρητικά

Θεωρητικά

Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ...

Αποχή

Αποχή

Η λέξη που ειπώθηκε...

Ψηλότερα

Ψηλότερα

Η υπόθεση είναι η...

Γκαλοπάρ

Γκαλοπάρ

Τον Οκτώβριο του 2016...

Δευτέρα

Δευτέρα

Γύριζα ξημερώματα...

Επιστροφές

Επιστροφές

Βγάζω τα σπασμένα...

Ένορκοι

Ένορκοι

Ένας φώναξε κάτι από...

Μικρότερος

Μικρότερος

Αναλύσεις,...

Φως

Φως

Εγώ δεν είχα τέτοια...

Βράχια

Βράχια

1 Οκτωβρίου 1992 - 1...

Χημεία

Χημεία

Το μεγαλύτερο πανί...

 • Θάνατος

  Θάνατος

  Friday, 20 October 2017 20:07
 • Θεωρητικά

  Θεωρητικά

  Friday, 20 October 2017 17:13
 • Αποχή

  Αποχή

  Friday, 20 October 2017 11:00
 • Ψηλότερα

  Ψηλότερα

  Thursday, 19 October 2017 15:11
 • Γκαλοπάρ

  Γκαλοπάρ

  Tuesday, 17 October 2017 13:57
 • Δευτέρα

  Δευτέρα

  Monday, 16 October 2017 11:33
 • Επιστροφές

  Επιστροφές

  Sunday, 15 October 2017 22:00
 • Ένορκοι

  Ένορκοι

  Wednesday, 11 October 2017 15:45
 • Μικρότερος

  Μικρότερος

  Sunday, 08 October 2017 16:01
 • Φως

  Φως

  Thursday, 05 October 2017 15:03
 • Βράχια

  Βράχια

  Sunday, 01 October 2017 13:44
 • Χημεία

  Χημεία

  Friday, 29 September 2017 15:13

groΘα προτιμήσω να καταθέσω την άποψή μου εντελώς στα τυφλά κι ας χαρακτηριστώ ως ανιστόρητος, υβριστής ή ό,τι άλλο έχετε όρεξη.

Αλλά θα σας πω τη γνήσια άποψή μου, χωρίς κανένα φίλτρο και δίχως να ξέρω σχεδόν καμία λεπτομέρεια για το θέμα, ως απλός οπαδός που πάει στο γήπεδο και φεύγει από το γήπεδο για να ξαναπάει –δεν συχνάζω σε συνδέσμους, όπου λογικά θα είχα περισσότερη ενημέρωση για το θέμα, δεν έτυχε να έχω παρέες που γνωρίζουν για να μου τα πουν, δεν έχω και όρεξη να διαβάσω οτιδήποτε σχετικό επειδή απλώς δε με αγγίζει.

Από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάποια στιγμή μου έγινε αντιληπτή μία ιδιαίτερη συμπάθεια της κερκίδας μας για την ομάδα της Παρτιζάν. Είδα και κάποια πανιά, άκουσα στο γήπεδο πως έρχονται οι οπαδοί της σ’ εμάς και πάνε κάποιοι δικοί μας σ’ αυτούς, δεν έδωσα σημασία. Εγώ ΠΑΟΚ είμαι, για τον ΠΑΟΚ τρέχω, με τον ΠΑΟΚ ασχολούμαι. Κάποιοι συνοπαδοί μπορεί να υποστηρίζουν και άλλες ομάδες, δικαίωμά τους, κι εγώ υποστηρίζω την Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ και τώρα τελευταία τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Σαν Λορένζο. Αλλά πανί της Μπαρτσελόνα στα κάγκελα δε σκέφτηκα να σηκώσω –δεν έχω, αλλά και να είχα θα πήγαινα να το σηκώσω στο Νου Καμπ, δε θα ακουμπούσε το κάγκελο του σπιτιού μου κάτι που δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ. Σ’ αυτό το κάγκελο άφησαν την ψυχή τους αυτοί που με μεγάλωσαν, ένας απ’ αυτούς ήταν το τελευταίο πράγμα που είδε στη ζωή του.

Υποθέτω πως κάποια ιδιαίτερη σχέση θα υπάρχει με τους συγκεκριμένους οπαδούς για να διαβάζω πως «είμαστε αδελφοποιημένοι». Αλλά δεν την ξέρω αυτή την ιδιαίτερη σχέση, αρχικά υπέθεσα πως θα είναι λόγω των χρωμάτων, αλλά τότε θα μπορούσαμε να αδελφοποιηθούμε και με τη Δόξα Δράμας και με τον Πιερικό, που οι πιο πολλοί Παοκτσήδες είναι ούτως ή άλλως, και στη Δράμα και στην Κατερίνη, ή με χίλιες δυο άλλες ομάδες που φοράνε ασπρόμαυρα σε όλο τον κόσμο. Αλλά οι Σέρβοι είναι και ορθόδοξοι, λες να πρόκειται γι’ αυτό; Μπα, και στη Δράμα και στην Κατερίνη ορθόδοξοι είναι οι πιο πολλοί. Τι άλλο να είναι, μήπως επειδή οι κόκκινοι της Σερβίας είναι «αδελφοποιημένοι» με τους κόκκινους της Ελλάδας και ενωθήκαμε για να χτυπήσουμε τους κοινούς εχθρούς; Αποκλείεται, από πότε χρειάζεται ο Παοκτσής ξένη βοήθεια για να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Οπότε κόλλησε το μυαλό μου, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβαίνει.

Την έχω τη φαγούρα στον εγκέφαλο τώρα, πως είμαι αφελής και γράφω ανοησίες, αλλά αν έκανα πρώτα έρευνα θα σήμαινε πως με ενδιαφέρει –δε με ενδιαφέρει. Ο καθένας είναι ελεύθερος να είναι ΠΑΟΚ όπως θέλει αυτός και όπως το νιώθει, να είναι μόνο ΠΑΟΚ, να είναι ΠΑΟΚ και Παρτιζάν, να είναι ΠΑΟΚ και Φλαμένκο, να είναι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, άμα θέλει, ας είναι πρώτα ΠΑΟΚ και μετά θα τα βρούμε. Αλλά μέχρι το σημείο να με χαρακτηρίζουν ως «αδελφό» των οπαδών μίας ξένης ομάδας υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αδελφούς με προξενιό δεν μπορώ να δεχτώ, κάποιος το αποφάσισε μια μέρα να αποκτήσω αδέρφια από τη Σερβία κι εγώ πρέπει να τους αγκαλιάσω, να σηκώσω και τα πανιά τους στα κάγκελα της Τούμπας, δίπλα στα ταξιδεμένα δικά μας, αυτά που αρπάζαμε από τα νύχια των νταβάδων στα στημένα ψαχτήρια, δίπλα στις ιστορικές μας δηλώσεις αγάπης και παραφροσύνης, να ακουμπάνε τα σίδερα που με κρατάνε μέσα ισόβια; Άμα είναι καλά παιδιά και τα βρίσκουμε στα υπόλοιπα να πιω έναν καφέ μαζί τους, να πάμε και για ποτό, να παίξουμε και ένα φιλικό 5 Χ 5. Αλλά καλά παιδιά ξέρω πολλά και έχω καλύψει αυτή την ανάγκη, δε χωράνε άλλα καλά παιδιά στη ζωή μου, με γέμισαν οι Παοκτσήδες για τρεις ζωές.

Κι αφού δε σε ενδιαφέρει, τι ασχολείσαι; Ασχολούμαι γιατί όσα έχω κάνει κι εγώ και χιλιάδες συνταξιδιώτες μου τόσες δεκαετίες έγιναν στο όνομα μιας περίεργης, ακατανόητης ιδέας που λέγεται μόνο ΠΑΟΚ, τέσσερα γράμματα έχει, μιας ιδέας που, σε αντίθεση με τόσες άλλες ιδέες που υπάρχουν στην ιστορία της ανθρωπότητας, δημιουργήθηκε, εξελίχθηκε, μυθοποιήθηκε από τους ίδιους τους υποστηρικτές της. Είμαστε το μοναδικό κοινωνικό κίνημα, απ’ όσο φτάνουν οι γνώσεις μου, που φτιάξαμε μόνοι μας αυτό που υπηρετούμε, μας έδωσαν κάτι τσιμέντα κι εμείς τα κάναμε ναούς, βρήκαμε μερικά τετραγωνικά μέτρα χορτάρι και τα μετατρέψαμε σε έργα τέχνης και τα θαυμάζουμε. Θρησκεία κανονική, με πατριάρχες, ψάλτες, θυμιατά και πιστούς. Μια ζωή ΠΑΟΚ. Μόνο ΠΑΟΚ. Αυτοί που βάζουν κι άλλη λέξη δίπλα στο ΠΑΟΚ θα έχουν τους λόγους τους, άμα τους μάθω μπορεί και να τους σεβαστώ και να τους καταλάβω, αλλά εγώ ποτέ δε θα βρω κανένα λόγο να βάλω τίποτα –αυτά είναι, τέσσερα γράμματα, όλη η αλφαβήτα μου.

0031

0031

Σαφώς και δε φαντα&zeta ...

Read more
Τζούτζου

Τζούτζου

Δεν το έχω κρύψει πως ο Τζούλιαν «Βον» είναι το μεγάλο πουλέν μου, από την πρώτη φορά που τον είδα ν ...

Read more
Ξεκόλλα

Ξεκόλλα

Δεν ξέρω αν είμαι «ο μ ...

Read more
Εντεκάδες

Εντεκάδες

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρί&omicron ...

Read more
Σπανός

Σπανός

Έχω πάει σε αρκετές έδρες. Όχι σε όλη την Ελλάδα, όπως πολλοί δικοί μου, αλλά σε αρκετές. ...

Read more
Τζαμποσακούλα

Τζαμποσακούλα

Δεν είναι δυνατό να μεταφέρεται γονιδιακά αυτό το πράμα. Κι όμως, κάθε μέρα επαληθεύεται, αυτό το πα ...

Read more
Καλλικάγκουρας

Καλλικάγκουρας

Ο Καλλικάγκουρας είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στη Θεσσαλονίκ ...

Read more
Κλαρίνo

Κλαρίνo

Είχανε βρει έναν πολύ εκνευριστικό τρόπο να μας ξενερώνουν όταν ξεφεύγαμε πριν από τα ΠΑΟΚ-Άρης. ...

Read more
Bία

Bία

Δεν τα ωραιοποιώ, ρ&epsi ...

Read more
Ατζέντης (2)

Ατζέντης (2)

- Hello.- Hello, Mr. Agent, we talked and yesterday, I’m calling from PAOK…- Oh, God, i ...

Read more
Αύριο

Αύριο

Αύριο είναι η μέρα που απαντώνται όλα τα ερωτήματά μας για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά ...

Read more
Προπονητής

Προπονητής

Τι κάνει πάλι ο κοιμ&iot ...

Read more

Θανασάκης

logo