Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

h99Όλος ο σύγχρονος πολιτισμός μας έχει θεμελιωθεί πάνω στον ηλεκτρισμό. Κινητήρια δύναμη και γρανάζι σε κάθε μορφή οργάνωσης της ζωής μας είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς το οποίο θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσουμε ως κοινωνίες και ως μονάδες.

Σχεδόν κάθε συσκευή χρησιμοποιεί τον ηλεκτρισμό και, ειδικά στην ψηφιακή εποχή, όλος ο πλανήτης κινείται με ηλεκτρική ενέργεια. Χωρίς ρεύμα δεν υπάρχει επικοινωνία, δεν υπάρχει μετακίνηση, δεν υπάρχει πληροφορία, δεν υπάρχει ριφ, δεν υπάρχει τίποτα. «Κόψε το ρεύμα στον σύγχρονο άνθρωπο και παρακολούθησέ τον να αργοπεθαίνει σαν να ζούσε συνδεμένος με μία πρίζα», που λέει η σοφή ινδιάνικη παροιμία.

Φανταστείτε, λοιπόν, το ένδοξο ομόσπονδο κρατίδιο της Πτολεμαΐδας, το καμάρι του Βορρά, να διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις του με τον Νότο. Τσακμάκι και φωτιά σε βαρέλια στο σαλόνι για να ζεσταθούν, φραπές-αηδία στο σέικερ, έρα-σπορ στο Σύνταγμα όπου οι παραγωγοί θα φωνάζουν τις τιμωρίες του ΠΑΟΚ σαν ντελάληδες, επιστροφή στα παγοπωλεία για την ψύξη, φούρνοι με ξύλα ή μπάρμπεκιου στα βαρέλια στο σαλόνι, ερκοντίσιον με μπανανόφυλλα που θα φέρνει εισαγωγή από Κολομβία ο δήμαρχος στο λιμάνι και θα τα μοιράζει στους ιδρωμένους δημότες, κάρα με αλόγατα και παϊτόνια να κάνουν κόντρες στη Βουλιαγμένης, κεριά και λιβάνια για φωτισμό και μαστούρα από τον φιλάνθρωπο Μητροπολίτη Πειραιώς, πασιέντζα με κανονική τράπουλα στα υπουργεία και τα δημόσια γραφεία, μαύρη αγορά σε σενάρια ταινιών και σειρών για να μαθαίνουν τι γίνεται στις επόμενες σεζόν, τσίγκινοι πίνακες στα γήπεδα να κρατάνε το σκορ κι από πίσω πιτσιρίκια να αλλάζουν τα νούμερα. Και στα σύνορα, από τη βόρεια πλευρά, ολημερίς κι ολονυχτίς να παίζει στη διαπασών AC/DC, έτσι, για το τρολάρισμα.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB