Πιάτσα

Πιάτσα

Τα τελευταία...

Καζούρα

Καζούρα

Δεν πρόκειται ποτέ...

Ξυστό

Ξυστό

Η εκδρομή είχε...

30

30

Εκείνη η στιγμή, πέντε...

Κεφτέδες

Κεφτέδες

Θυμάμαι που ξάπλωνα...

Τίτλος

Τίτλος

Το αρχείο που...

Τόλιος

Τόλιος

Δεν μπορούσαμε να...

Μηδέν

Μηδέν

Πόσο έτοιμοι...

Τέρατα

Τέρατα

Τα τέρατα μας...

Ωράρια

Ωράρια

Πέρσι είχα κάνει...

Γιαμάχα

Γιαμάχα

Η τριμελής επιτροπή...

Συνταγή

Συνταγή

Δεν είναι εύκολο...

 • Πιάτσα

  Πιάτσα

  Wednesday, 13 December 2017 12:20
 • Καζούρα

  Καζούρα

  Tuesday, 12 December 2017 14:12
 • Ξυστό

  Ξυστό

  Friday, 08 December 2017 15:10
 • 30

  30

  Wednesday, 06 December 2017 20:22
 • Κεφτέδες

  Κεφτέδες

  Saturday, 02 December 2017 13:48
 • Τίτλος

  Τίτλος

  Friday, 01 December 2017 10:03
 • Τόλιος

  Τόλιος

  Wednesday, 29 November 2017 21:08
 • Μηδέν

  Μηδέν

  Wednesday, 29 November 2017 12:12
 • Τέρατα

  Τέρατα

  Monday, 27 November 2017 19:41
 • Ωράρια

  Ωράρια

  Monday, 20 November 2017 15:26
 • Γιαμάχα

  Γιαμάχα

  Thursday, 16 November 2017 20:25
 • Συνταγή

  Συνταγή

  Thursday, 16 November 2017 00:23

ISOVITIS afisa AVLAIAΔεν έγινα ποδοσφαιριστής να με χειροκροτάνε στο γήπεδο, δεν έγινα τραγουδιστής να αποθεώνομαι στις συναυλίες, δεν έγινα ηθοποιός να μαγεύω από τη σκηνή. Δεν έγινα καν δικηγόρος, που είχα μια έφεση από μικρός, να αγορεύω με τις ώρες και να μου λέει ο πρόεδρος «συντομεύετε», που μου το λένε συνέχεια στην παρέα όποτε αναλύω τον ΠΑΟΚ. Υπήρξα, όμως, όλα αυτά: Έπαιξα μπάλα ως και στην Τούμπα, τραγουδούσα στη σχολική χορωδία επειδή δεν μπορούσα να πω «όχι» στις συμμαθήτριες που με θέλανε να περνάω ώρες μαζί τους μετά το μάθημα, έπαιξα ένα θεατρικό στο Γυμνάσιο με γεμάτο το νομαρχιακό Θέατρο στην Καβάλα, έκανα τον συνήγορο πέντε συμμαθητών που είχαν κλέψει ένα τουριστικό μαγαζί σε εκδρομή στη Θάσο και τους είχαν τσακώσει και στο συμβούλιο των καθηγητών είχα μπει με ένα τεράστιο μπλοκ με την αγόρευσή μου, που συγκίνησε τους πάντες και είχε ως αποτέλεσμα να φάει ο καθένας τους πέντε μέρες αποβολή και μόνο ένας να τιμωρηθεί με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Έγινα συγγραφέας. Κι ο συγγραφέας ούτε στην Τούμπα μπορεί να παίξει, ούτε σε συναυλίες, ούτε στο σανίδι, ενώ για να αγορεύσει στο δικαστήριο θα πρέπει να τον έχουν συλλάβει σε τίποτα επεισόδια. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο συγγραφέας είναι να καλέσει τους αναγνώστες του σε μια παρουσίαση, όπου θα ακούσει να μιλάνε γι’ αυτόν και το βιβλίο του κάποιοι φίλοι, θα μιλήσει λίγο κι αυτός αν και δεν του αρέσει να μιλάει σε πλήθος και θα συναντήσει από κοντά όλα αυτά τα άβαταρ με τα οποία τόσα χρόνια συνομιλεί και συμφωνεί και διαφωνεί και τα βρίσκει και τα χάνει και επιτέλους θα μπορέσει να τους κοιτάξει στα μάτια.

Το πρόγραμμα λέει πως το επόμενο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, θα μαζευτούμε στο Θέατρο Αυλαία, στη ΧΑΝΘ, θα ακούσουμε τον Δήμο, τον Αντώνη, τον Άκη και τον Γιάννη να αναλύουν τη λογοτεχνική αξία του Μια Εποχή Στο Τσιμέντο (ή, τέλος πάντων, αυτό τους είπα να κάνουν, αλλά αν θέλουν να μιλήσουν για τίποτε άλλο, για τις επιλογές του προπονητή ή τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε, δεν θα τους διακόψει κανείς), θα αναγκαστώ εγώ να μιλήσω για να διορθώσω κάτι που θα έχει πει επίτηδες λάθος ο Γιάννης για να με αναγκάσει να πάρω το μικρόφωνο, θα γνωριστούμε, θα συζητήσουμε, θα σχολιάσουμε γιατί λείπει ο αριθμός «14» από το φιλμάκι του οπισθόφυλλου όπου ξεκάθαρα κάποιος μπορεί να δει πως ξεκινάει από το «13» και φτάνει στο «15» χωρίς ενδιάμεσο νούμερο και άλλα καυτά παρασκήνια, και όταν τελειώσουμε θα πάμε στο Παλατάκι να δούμε ΠΑΟΚ-Άρης στις 18:30 (ο λόγος που γίνεται η παρουσίαση 11 Νοεμβρίου είναι για να δει ο Ανδρουλιδάκης αγώνα στο Παλατάκι, μιας και τον κουβαλάμε από την Αθήνα). Εκτός αν τελειώσουμε αρκετά νωρίς ώστε να έχουμε χρόνο για καφέδες και μπύρες και οτιδήποτε μας έρθει, αναλόγως τη διάθεση και τον καιρό. Φυσικά, για να τα ζήσει κάποιος όλα αυτά θα πρέπει να έχει περάσει τον έλεγχο στην είσοδο από τη Χουλιγκάνα και τη Λιλιγκάνα (που τελευταία τη φωνάζουμε «Παριζιάνα» επειδή τρώει πέντε φέτες πάριζα την ημέρα) που θα βρίσκονται εκεί και θα σας παίρνουν τα καπάκια (το μόνο αντικείμενο που απαγορεύεται να περάσετε στο Θέατρο, ως φόρος τιμής στην ελληνική αστυνομία που συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία πολλών θεμάτων που διαπραγματεύεται το βιβλίο).

Θα σας ήθελα όλους εκεί. Δεν μπορώ να το αποτυπώσω με λόγια πόσο σπουδαίο είναι να έχεις δίπλα σου κανονικούς ανθρώπους και όχι ψηφιακούς φίλους όταν είσαι ένας τύπος που δουλειά του είναι να επικοινωνεί μέσω λέξεων με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι αναζωογονητικό. Είναι συγκινητικό. Και είναι η επιβεβαίωση πως όλα αυτά συμβαίνουν πραγματικά, δεν είναι ένα όνειρο από το οποίο θα ξυπνήσω ένα πρωί και θα πρέπει να πάω από τα ξημερώματα να κουβαλάω κιβώτια και αυτό είναι για μένα, δεν έχει κάτι περισσότερο. Για τους εκτός Θεσσαλονίκης θα χρειαστεί υπομονή -για τους Αθηναίους και τους Καβαλιώτες λιγότερη, για τους υπόλοιπους δεν ξέρω ακόμα, θα το δούμε όσο περνάει ο καιρός. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την παρουσία σας στη γιορτή μου. Θα τα πούμε το Σάββατο.

Σύμβολο

Σύμβολο

Έχει πολλά χρόνια πο&upsi ...

Read more
0021

0021

Μπορεί σε λίγα χρόνι&alph ...

Read more
Ξύλο

Ξύλο

Πώς μπορείς ως Παοκ&t ...

Read more
Κινέζος

Κινέζος

Μάλιστα. Τ’ ακούσαμε κι αυτό. Έχουμε και τέτοιους συνοπαδούς, τι να κάνεις. Η ατάκα, αυτολεξεί, ...

Read more
Κριτική

Κριτική

Μας την είπε και ο δικός μας τώρα πως δεν κάνουμε κριτική και αγαπάμε τυφλά. Τι να εννοεί κάποιος με ...

Read more
0037

0037

Και πάνω που είχαμε &ka ...

Read more
Τούρτα

Τούρτα

Όποιος θυμάται έναν π& ...

Read more
Πριβέ

Πριβέ

Κριτική ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός 69-59. Ή θα είναι όλο γεμάτο να γουστάρουμε κερκίδα, ή θα είμαστε μεταξ ...

Read more
Χανιά

Χανιά

Έχεις χάσει από τον Π&Alph ...

Read more
Φιλοξενούμενoι

Φιλοξενούμενoι

Πραγματικά, πολύ σημ&alpha ...

Read more
Ραβασάκια

Ραβασάκια

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να γράψουν σε ένα χαρτάκι, ανώνυμα, τι ...

Read more
Κολλήματα

Κολλήματα

Είμαι ο τελευταίος που δικαιούμαι να κρίνω κολλήματα, εμπάθεια και μίσος για έναν παίκτη του ΠΑΟΚ. Ε ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.