Πιάτσα

Πιάτσα

Τα τελευταία...

Καζούρα

Καζούρα

Δεν πρόκειται ποτέ...

Ξυστό

Ξυστό

Η εκδρομή είχε...

30

30

Εκείνη η στιγμή, πέντε...

Κεφτέδες

Κεφτέδες

Θυμάμαι που ξάπλωνα...

Τίτλος

Τίτλος

Το αρχείο που...

Τόλιος

Τόλιος

Δεν μπορούσαμε να...

Μηδέν

Μηδέν

Πόσο έτοιμοι...

Τέρατα

Τέρατα

Τα τέρατα μας...

Ωράρια

Ωράρια

Πέρσι είχα κάνει...

Γιαμάχα

Γιαμάχα

Η τριμελής επιτροπή...

Συνταγή

Συνταγή

Δεν είναι εύκολο...

 • Πιάτσα

  Πιάτσα

  Wednesday, 13 December 2017 12:20
 • Καζούρα

  Καζούρα

  Tuesday, 12 December 2017 14:12
 • Ξυστό

  Ξυστό

  Friday, 08 December 2017 15:10
 • 30

  30

  Wednesday, 06 December 2017 20:22
 • Κεφτέδες

  Κεφτέδες

  Saturday, 02 December 2017 13:48
 • Τίτλος

  Τίτλος

  Friday, 01 December 2017 10:03
 • Τόλιος

  Τόλιος

  Wednesday, 29 November 2017 21:08
 • Μηδέν

  Μηδέν

  Wednesday, 29 November 2017 12:12
 • Τέρατα

  Τέρατα

  Monday, 27 November 2017 19:41
 • Ωράρια

  Ωράρια

  Monday, 20 November 2017 15:26
 • Γιαμάχα

  Γιαμάχα

  Thursday, 16 November 2017 20:25
 • Συνταγή

  Συνταγή

  Thursday, 16 November 2017 00:23

anastasiadis2Τελικά δεν ήταν αστείο. Οπότε, ας σοβαρευτούμε (τουλάχιστον έως να ακούσουμε την πρώτη Παναγιά που θα αποφασίσει αν θα κάνουμε καλές μεταγραφές). Αυτό δεν ήταν σοβαρό που έγραψα. Τώρα θα σοβαρευτώ. Πάμε. 

 

Δεδομένο 1ο: Ήρθε ο γηραιότερος προπονητής στην επαγγελματική ιστορία του ΠΑΟΚ. Με κλεισμένα τα 61, δηλαδή μεγαλύτερος και από τους δύο προηγούμενους 60ρηδες (Αρχοντίδη, Στέφενς) τους οποίους αντικατέστησε και τους δύο. Την πρώτη φορά ήταν 43 ετών -έχουν περάσει πια 18 χρόνια.

Δεδομένο 2ο: Ήρθε ένας προπονητής που διχάζει ακόμα και πριν ανακοινωθεί. Δύο (2) άτομα έξω από το εκλογικό κέντρο είχε, μαλώνανε για τον Άγγελο. Για όποιον είναι νεότερος ή δεν έχει καλή μνήμη, οι συνθήκες της τελευταίας φυγής του ήταν ίσως χειρότερες και από την αντιμετώπιση στο Σαλπιγγίδη. Από Θεός έγινε αποτυχημένος, ξανά Θεός, ξανά αποτυχημένος, ό,τι να 'ναι, ως συνήθως. Μας υπολογίζω στο 50-50.

Δεδομένο 3ο: Ήρθε ένας προπονητής που μιλάει στην καρδιά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Ποιοι τεχνοκράτες και παπαριές τώρα, ο πνευματικός θα βγάζει την εντεκάδα και μέχρι να συντονίσει το Novasports στο Ροστόφ ο Ιβάν θα έχουμε κάνει ήδη 2 αλλαγές επειδή έκλαψε η εικόνα στο Άγιο Όρος. Αλλά οι Ζαφειρίου και οι Σιδηρόπουλοι μας τελείωσαν. Μένει να δούμε αν το μοντέλο Εκκλησιαστικός Τεχνοκράτης έχει εφαρμογή ακόμα στο ποδόσφαιρο.

Δεδομένο 4ο: Ήρθε ο πιο επιτυχημένος προπονητής της σύγχρονης ιστορίας μας. Ξέρετε τι ρεκόρ έχουμε από το 1960; 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα. Κύκλος. Έτσι πάει ιστορικά. Τα μισά μας ματς είναι νίκες και τα υπόλοιπα στη μέση, φέρνουμε Χ ή χάνουμε. Ο Αναστασιάδης αυτό το 2-1-1 το έκανε 4-1-1. Εντυπωσιακό, πραγματικά. Άρα, αποτελέσματα έφερε.

Δεδομένο 5ο: Ήρθε ένας προπονητής που επιβεβαιώνει πως κανένας δημοσιογράφος δεν έχει επιρροή στην ΠΑΕ. Τι για σύγχρονα μοντέλα γράφανε, τι για διακριτούς ρόλους, τι για οργανωτική δομή, δεν ακούει κανέναν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Η τελευταία θητεία του Άγγελου, όπου είχε αναλάβει (από μόνος, από φιλοτιμία, από ανάγκη, δεν ξέρω) 45 πόστα και μόνο πρόεδρος δεν είχε γίνει θα έπρεπε να τρομάζει τον Ιβάν, αλλά προφανώς δε μασάει ή απλώς δεν ξέρει. Θα δείξει κι αυτό. Μέχρι τον Αύγουστο, τουλάχιστο θα ευχαριστηθούμε κακία και χολή από τους επαγγελματίες Παοκτσήδες που δεν εισακούστηκαν. 2-3 είναι, αλλά φτάνουν.

Προσωπικά, έχοντας ζήσει και τις τρεις προηγούμενες περιόδους του Άγγελου από κοντά (δε νομίζω να είχα χάσει παιχνίδι εντός, τότε) μόνο θετικά έχω να θυμάμαι από τη δουλειά του. Το πρόβλημα είναι επικοινωνιακό. Άρα ίσως και επιφανειακό, αλλά δεν μπαίνω και στα αποδυτήρια για να ξέρω. Σήμερα-αύριο θα αρχίσει με την Παναγιά, με το Χριστό, το Άγιο Πνεύμα, τα κομποσκοίνια, το Άγιο Όρος -να με συμπαθάτε, συνοπαδοί, αλλά δε ζω σ' αυτή την πραγματικότητα. Μου φαίνεται δύσκολο να έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα σήμερα αυτός ο άνθρωπος, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο που σκέφτεται πια από τις δηλώσεις του και μόνο. Για όποιον δεν τον παρακολουθεί τελευταία, η Παναγιά έχει αναλάβει πολύ μεγαλύτερες αρμοδιότητες στις ομάδες που έχει αναλάβει μετά το 2003.

Δεν έχω σκοπό να ειρωνευτώ ή να λοιδορήσω την πίστη κανενός. Απλώς μου φαίνεται γραφικότητα. Κι εμείς γραφικοί είμαστε, αλλά στη δουλειά μας δεν αφήνουμε να ανακατευτεί κανένας -ούτε η Παναγιά η ίδια. Τέλος πάντων. Εγώ θα στηρίξω αυτόν που επιλέχτηκε να μας οδηγήσει για φέτος, όπως στήριξα τους πάντες από τότε που με θυμάμαι, όπως στήριξα τον Σάλπι και τον Κλάους όταν τους έσπαγαν τα αμάξια τους και τον Φρίνγκερ τίγκα στα Ντεβιξίλ ακίνητο 90 λεπτά στον πάγκο και τον Ντουμιτρέσκου και τον Κοκότοβιτς και τον Αλέφαντο κάποτε. Όπως στήριξα τον ίδιο τον Άγγελο τον καιρό που με απογοήτευε πλάι στο 90% που φώναζε να τον φάνε τα σκυλιά, ειδικά σ' εκείνο το τελευταίο 0-0 που μόνο πουλημένο δεν τον είπανε τότε. Κι απ' αυτό το 90% οι μισοί τη λένε στους άλλους μισούς υπέρ της επιστροφής του. Ε ρε γλέντια πάλι. Σχιζοφρενείς.

ΠΑΟΚ είσαι, αυτόν μας φέρανε, μ' αυτόν θα συνεχίσουμε. ΠΑΟΚ είναι κι αυτός, άιντε μια υπομονή τρεις μήνες να αρχίσουμε πάλι τις ομορφιές.

Τσίρκο

Τσίρκο

Αυτός είναι ο μπασκετικός που εμείς δε φύγαμε ποτέ, που στηρίζουμε την ομάδα, στα εύκολα και στα δύσ ...

Read more
Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο

Όπως φαίνεται, όλοι οι ποδοσφαιριστές αγαπούν τον Άγγελο. Κακό λόγο για τον Άγγελο δεν έχει πει κανε ...

Read more
0030

0030

Λίγο άνω του μετρίο&ups ...

Read more
Έφυγε

Έφυγε

Ήμουν εκεί στο ντεμπούτο του, με τη Λοκομοτίβ Τυφλίδας, όπου ξεπετάχτηκε από το πουθενά και σκόραρε ...

Read more
Καροπαντελονής

Καροπαντελονής

Πόσοι να φορούσαν α&sigm ...

Read more
Εξώφυλλο

Εξώφυλλο

Λίγο μετά τα Χριστού&ga ...

Read more
Τερματοφύλακας

Τερματοφύλακας

Η προσωπική μου κορυφαία στιγμή για το 2015 δε θα μπορούσε να είναι άλλη από τη μέρα που πάτησα το χ ...

Read more
Τουλάιλαϊτ

Τουλάιλαϊτ

ΠΑΟΚ-Χίμκι 78-82. Ο τελευταίος άνθρωπος που είδα να κάνει σκηνικό στο μπάσκετ για το κάπνισμα ήταν ο ...

Read more
Κάμπριο

Κάμπριο

Όποια ιστορία και ν&alpha ...

Read more
0031

0031

Σαφώς και δε φαντα&zeta ...

Read more
Πληθωρικός

Πληθωρικός

Ο «πληθωρικός μέσο&si ...

Read more
Σκούπισμα

Σκούπισμα

Δεκατόσα χρόνια δίπλα δίπλα στα τσιμέντα και να βρίσκεσαι κατά λάθος μαζί του στην ίδια δουλειά. ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.