Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

Τζιμάκος

Τζιμάκος

Η πρώτη φορά ήταν με τον...

Σχολή

Σχολή

Η ομιλία του...

Αντικειμενικός

Αντικειμενικός

«Ναι, αλλά για το...

Κυρπαντελής

Κυρπαντελής

Στις 20 Αυγούστου 2015...

Τέλειο

Τέλειο

Τη μέρα που αγόρασα...

2017

2017

3 Ιανουαρίου,...

Κάλαντα

Κάλαντα

Ο στενός κύκλος,...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

24

24

Σήμερα, 24...

insidestory

insidestory

Τα βιβλία του 2017,...

Θέση

Θέση

«Πάρε θέση» και...

 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59
 • Τζιμάκος

  Τζιμάκος

  Saturday, 13 January 2018 23:55
 • Σχολή

  Σχολή

  Saturday, 13 January 2018 22:15
 • Αντικειμενικός

  Αντικειμενικός

  Sunday, 07 January 2018 15:23
 • Κυρπαντελής

  Κυρπαντελής

  Thursday, 04 January 2018 16:57
 • Τέλειο

  Τέλειο

  Sunday, 31 December 2017 23:26
 • 2017

  2017

  Sunday, 31 December 2017 10:52
 • Κάλαντα

  Κάλαντα

  Sunday, 31 December 2017 10:30
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Monday, 25 December 2017 13:32
 • 24

  24

  Sunday, 24 December 2017 23:08
 • insidestory

  insidestory

  Sunday, 24 December 2017 14:17
 • Θέση

  Θέση

  Thursday, 21 December 2017 11:30

gavroithrasideiloiΠαραστρατιωτική οργάνωση με πενήντα δίκυκλα, φορτωμένα με μολότοφ, πυρσούς, λοστάρια, σιδερογροθιές, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα μάχης διασχίζει την πρωτεύουσα από τον Πειραιά ως το Μενίδι και στήνει καρτέρι σε επιβατική αμαξοστοιχία, στην οποία βρίσκονται πολίτες που ταξιδεύουν προς Αθήνα.

Η ομάδα αυτή, αποτελούμενη από περίπου ογδόντα άτομα, επιτίθεται στην αμαξοστοιχία πετώντας τα αντικείμενα που έχει συγκεντρώσει, με εμφανή σκοπό να δολοφονήσει τους επιβαίνοντες. Οι πέτρες και οι λοστοί σπάζουν τα παράθυρα του τρένου, οι μολότοφ και οι πυρσοί βάζουν φωτιές, οι επιβάτες κινδυνεύουν θανάσιμα. Μερίδα των επιβατών, που αποτελεί και τον βασικό στόχο των επιτιθέμενων λόγω της οπαδικής τους προτίμησης, αντεπιτίθεται, όντας σε αυτοάμυνα και με μοναδικό μέλημα τη σωτηρία των ζωών τους και των ζωών όλων των υπόλοιπων επιβατών και εργαζομένων από την επίθεση των επίδοξων δολοφόνων και τους απωθεί. Μετά από μάχη αρκετής ώρας, η οποία διεξάγεται από ένα σημείο και έπειτα σώμα με σώμα, επεμβαίνει η αστυνομία και συλλαμβάνει εννέα άτομα. Ελλάδα, ξημερώματα 6ης Νοεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ταυτότητα των επίδοξων δολοφόνων: Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες στους δρόμους από όπου περάσανε ανενόχλητοι, κάποιοι από αυτούς έχουν συλληφθεί άρα ήδη έχουν δώσει τα στοιχεία τους, δεκάδες άλλων έχουν αφήσει προσωπικά αντικείμενα στο χώρο των επεισοδίων και έχουν ανεβάσει βίντεο και φωτογραφίες, άρα μπορούν και να εντοπιστούν. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την οπαδική ταυτότητα των επίδοξων δολοφόνων: Οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν, όπως καμάρωσαν και από την κερκίδα τους λίγο αργότερα το απόγευμα, στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τον τρόπο που διαχειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το συμβάν: Κάτω από το χαλάκι. Βρισκόμαστε ήδη στην τρίτη μέρα και ένα γεγονός πρωτοφανές, απίστευτης αγριότητας και επικινδυνότητας, μια μαζική δολοφονική επίθεση εναντίον -Ελλήνων και μη- πολιτών εντός ελληνικού εδάφους και, μάλιστα, στην ελληνική πρωτεύουσα αποσιωπάται από τους πάντες. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως, αν οι επιβάτες δεν ήταν «Παοκτσήδες» αλλά Έλληνες και ξένοι απλοί πολίτες χωρίς να τίθεται (και γιατί να τεθεί) θέμα οπαδικής προτίμησης, εδώ και τρεις μέρες όλος ο κρατικός μηχανισμός, η ΕΥΠ, η Αστυνομία, οι υπουργοί, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα κόμματα, οι ξένες υπηρεσίες, τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι ιστοσελίδες, όλοι θα ασχολούνταν με το πραγματικά απεχθέστατο έγκλημα που συνέβη το πρωί της Κυριακής. Δεν είχαμε νεκρούς επειδή έτυχε να μην είχαμε νεκρούς. Ίσως τότε να βλέπαμε κάποια κινητικότητα. Ίσως. Επειδή οι αμυνόμενοι κέρδισαν τη μάχη θεωρήθηκαν ως συμμέτοχοι και συνένοχοι -έπρεπε να κάτσουν να τους σκοτώσουν;

Σε ποιου το πλευρό να είναι ο πρωθυπουργός; Ο υφυπουργός «προστασίας του πολίτη»; Ο Πειραιώτης υφυπουργός αθλητισμού, που μόλις ανέλαβε έγινε το σκηνικό και την άλλη μέρα πήγε και έκανε ομιλία-φανφάρα σε σεμινάριο «Κρατήστε το Έγκλημα μακριά από τον αθλητισμό» και τελείωσε ως υφυπουργός στις συνειδήσεις όλων μας ως ανίκανος ακόμα και να αντιληφθεί τι συμβαίνει στη γειτονιά του; Σε ποιου το πλευρό να είναι οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα, οι δημόσιοι παράγοντες; Με τους δολοφόνους ή με τους πολίτες που δέχονται επιθέσεις σε καρτέρια; Σε ποιου το πλευρό να είναι όσοι επέτρεψαν αυτό το καρτέρι; Αυτοί που άφησαν ελεύθερους τους δολοφόνους του Φιλόπουλου και θα ξαναφήσουν ελεύθερους αυτούς τους ογδόντα για να συνεχίσουν τα ίδια εναντίον άλλων πολιτών;

Σε ποιου το πλευρό να είναι ο Ιβάν Σαββίδης; Τα Παοκτσάκια θα καίγονταν, θα μαχαιρώνονταν, θα άφηναν τα κορμιά τους στις ράγες αν δεν κατάφερναν να κερδίσουν τη μάχη μετά την επίθεση. Τα Παοκτσάκια που ταξιδεύουν για να είναι κοντά στην ομάδα που του εμπιστεύτηκαν να τη διοικεί. Μιλιά για το θέμα. Μούγκα. Δεν έχει λεφτά, δεν έχει επενδύσεις στα επεισόδια, δεν κερδίζει κάτι με το να ασχοληθεί. Η φανέλα του ΠΑΟΚ δεν είναι βαριά μόνο για τους παίκτες -είναι βαριά ακόμα και γι’ αυτόν, που τη φοράει και στην άθλια, μιλιταριστική της έκδοση για να αποδείξει ποιος ξέρει τι και σε ποιον. Σε ποιου το πλευρό να είναι ο γιος του, ο χούλιγκαν της σουίτας, που όλους τους «g***» από το ίνσταγκραμ; Σε ποιου το πλευρό να είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που επιτρέπει σε όλα τα ΜΜΕ να χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «επεισόδια ανάμεσα σε χούλιγκαν του Ολυμπιακού και χούλιγκαν του ΠΑΟΚ»; Θα πέθαινε κόσμος, θα καίγονταν άνθρωποι, κάποιοι μαχαιρώθηκαν, κάποιοι λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα της αστυνομίας που τα πέταξε μέσα στα βαγόνια όπου υπήρχαν γέροι και παιδιά, πραγματικοί γέροι και πραγματικά παιδιά, δεν το γράφω για να δώσω έμφαση, υπήρχαν και επιβάτες που δεν ήταν Παοκτσήδες, ξέρεις, άντε, για τους Παοκτσήδες δεν πειράζει, ας πεθάνουν αυτοί, αλήτες είναι, με τους υπόλοιπους δεν ασχολήθηκε κανείς;

Σε ποιου το πλευρό να είναι ο γάβρος; Με τους δολοφόνους; Ταυτίζεται με τους ογδόντα παραστρατιωτικούς που όρμησαν να πάρουν ζωές στα τυφλά; Σε ποιου το πλευρό να είναι ο Ολυμπιακός; Με τους δολοφόνους; Με τους δολοφόνους. Σήκωσε και πανό στο γήπεδο ο Ολυμπιακός. Υπέρ των δολοφόνων. Προπαγανδιστικό, μεν, αλλά σήκωσε. Επειδή δε φοβάται. Επειδή ξέρει πως δε θα τολμήσει κανείς να τον ακουμπήσει. Επειδή ο Ολυμπιακός είναι ο φόβος. Πας κόντρα και κινδυνεύει η ζωή σου. Ε, δεν πας κόντρα. Ειδικά αν σε λένε Τσίπρα, Τόσκα, Βασιλειάδη, Κοντονή, δεν πας κόντρα σε τέτοια θηρία. Θα γίνεις θήραμα εσύ. Καλύτερα να τους ταΐζεις με τη σάρκα των άλλων, να μένουν χορτάτα, να σε αφήνουν εσένα ζωντανό.

Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους δολοφόνους μονάχοι. Τι άλλο να κάνουμε. Στο πλευρό μας δεν έχει κυβερνήσεις, δεν έχει υπουργούς και ειδικά Παοκτσήδες της λεζάντας όπως κάτι τσακαλώτοι και κάτι ζουράρηδες που στα λόγια είναι ΠΑΟΚ και στα έργα φάνηκε πόσο τους νοιάζει, δεν έχει βουλευτές που θυμούνται τον ΠΑΟΚ μόνο στις εκλογές για πασαρέλα στην κερκίδα, δεν έχει ευρωβουλευτές, δεν έχει αστυνομίες, δεν έχει υπηρεσίες, δεν έχει Σαββίδηδες, δεν έχει ΠΑΕ, δεν έχει κανέναν. Θα ξεκινήσουμε και το επόμενο ταξίδι για τον ΠΑΟΚ μας όπως κάναμε από τότε που μας θυμόμαστε: Μόνοι. Εμείς ευθεία κι όλοι οι άλλοι από το πλάι. Όπως προχθές. Όπως πάντα.

Εμφύλιοι

Εμφύλιοι

Τα σούτια μεταξύ μας στην κερκίδα πόσο μεγάλο κεφάλαιο είναι. ...

Read more
Πατάρι

Πατάρι

Έχεις τον πόνο σου &alpha ...

Read more
Ρούμπικ

Ρούμπικ

Δεν ήμουνα στα καλά ...

Read more
Βόλεϊ-2015

Βόλεϊ-2015

Προσωπική Ανασκόπηση: 15 πράγματα που θα θυμάμαι από την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ το 2015. ...

Read more
Ψέματα

Ψέματα

Έλα, μάνα, θυμάσαι μια φορά που σου είπα πως πάω να γραφτώ στη σχολή στη Θεσσαλονίκη και είχες πει « ...

Read more
Ευγνωμοσύνη

Ευγνωμοσύνη

Θα παίζαμε σήμερα μ&epsilon ...

Read more
0027

0027

Είχα να δω παίκτη-προ&p ...

Read more
Χάλια

Χάλια

Είμαι από τους πιο άμ&p ...

Read more
Παλαβομάρα

Παλαβομάρα

Φυσικό είναι να μιλά&epsi ...

Read more
Δυναμιτάκια

Δυναμιτάκια

ΠΑΟΚ-Άρης 77-78. Φέρτε μου τον τύπο μπροστά μου. Πρέπει να τον δω φάτσα. Να του μιλήσω και να τον ακ ...

Read more
Ζούκοφ

Ζούκοφ

Τούτος εδώ είναι ο Νικόλας ο Τόσκας. Η κορυφή στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της Ε ...

Read more
Κλειδαράς

Κλειδαράς

Κάποια στιγμή μέσα στ ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.