Σκόρπια

Σκόρπια

Στα...

Ορόσημο

Ορόσημο

Τουλάχιστον η...

Κίνημα

Κίνημα

Δεν υπήρξε, δεν...

Αυτές

Αυτές

Ποτέ δεν πίστεψα...

Αναγούλα

Αναγούλα

Σαράντα πέντε αγώνες,...

Αερογέφυρα

Αερογέφυρα

Σελίδα 297: «Με τον...

Χαμόγελο

Χαμόγελο

Ο δικός μου ΠΑΟΚ...

Ψυχές

Ψυχές

Στις 8...

Νύχτα

Νύχτα

Οι ανακοινώσεις...

Μαχαίρι

Μαχαίρι

Βγήκα με το...

Ροναλντίνιο

Ροναλντίνιο

Ο όρος...

Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

 • Σκόρπια

  Σκόρπια

  Monday, 12 March 2018 00:26
 • Ορόσημο

  Ορόσημο

  Sunday, 11 March 2018 14:46
 • Κίνημα

  Κίνημα

  Thursday, 08 March 2018 20:28
 • Αυτές

  Αυτές

  Thursday, 08 March 2018 16:42
 • Αναγούλα

  Αναγούλα

  Wednesday, 07 March 2018 01:07
 • Αερογέφυρα

  Αερογέφυρα

  Monday, 05 March 2018 21:39
 • Χαμόγελο

  Χαμόγελο

  Wednesday, 28 February 2018 00:05
 • Ψυχές

  Ψυχές

  Thursday, 08 February 2018 10:29
 • Νύχτα

  Νύχτα

  Wednesday, 24 January 2018 22:16
 • Μαχαίρι

  Μαχαίρι

  Friday, 19 January 2018 12:02
 • Ροναλντίνιο

  Ροναλντίνιο

  Thursday, 18 January 2018 17:06
 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59

gavroithrasideiloiΠαραστρατιωτική οργάνωση με πενήντα δίκυκλα, φορτωμένα με μολότοφ, πυρσούς, λοστάρια, σιδερογροθιές, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα μάχης διασχίζει την πρωτεύουσα από τον Πειραιά ως το Μενίδι και στήνει καρτέρι σε επιβατική αμαξοστοιχία, στην οποία βρίσκονται πολίτες που ταξιδεύουν προς Αθήνα.

Η ομάδα αυτή, αποτελούμενη από περίπου ογδόντα άτομα, επιτίθεται στην αμαξοστοιχία πετώντας τα αντικείμενα που έχει συγκεντρώσει, με εμφανή σκοπό να δολοφονήσει τους επιβαίνοντες. Οι πέτρες και οι λοστοί σπάζουν τα παράθυρα του τρένου, οι μολότοφ και οι πυρσοί βάζουν φωτιές, οι επιβάτες κινδυνεύουν θανάσιμα. Μερίδα των επιβατών, που αποτελεί και τον βασικό στόχο των επιτιθέμενων λόγω της οπαδικής τους προτίμησης, αντεπιτίθεται, όντας σε αυτοάμυνα και με μοναδικό μέλημα τη σωτηρία των ζωών τους και των ζωών όλων των υπόλοιπων επιβατών και εργαζομένων από την επίθεση των επίδοξων δολοφόνων και τους απωθεί. Μετά από μάχη αρκετής ώρας, η οποία διεξάγεται από ένα σημείο και έπειτα σώμα με σώμα, επεμβαίνει η αστυνομία και συλλαμβάνει εννέα άτομα. Ελλάδα, ξημερώματα 6ης Νοεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ταυτότητα των επίδοξων δολοφόνων: Οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες στους δρόμους από όπου περάσανε ανενόχλητοι, κάποιοι από αυτούς έχουν συλληφθεί άρα ήδη έχουν δώσει τα στοιχεία τους, δεκάδες άλλων έχουν αφήσει προσωπικά αντικείμενα στο χώρο των επεισοδίων και έχουν ανεβάσει βίντεο και φωτογραφίες, άρα μπορούν και να εντοπιστούν. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την οπαδική ταυτότητα των επίδοξων δολοφόνων: Οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν, όπως καμάρωσαν και από την κερκίδα τους λίγο αργότερα το απόγευμα, στον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τον τρόπο που διαχειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το συμβάν: Κάτω από το χαλάκι. Βρισκόμαστε ήδη στην τρίτη μέρα και ένα γεγονός πρωτοφανές, απίστευτης αγριότητας και επικινδυνότητας, μια μαζική δολοφονική επίθεση εναντίον -Ελλήνων και μη- πολιτών εντός ελληνικού εδάφους και, μάλιστα, στην ελληνική πρωτεύουσα αποσιωπάται από τους πάντες. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως, αν οι επιβάτες δεν ήταν «Παοκτσήδες» αλλά Έλληνες και ξένοι απλοί πολίτες χωρίς να τίθεται (και γιατί να τεθεί) θέμα οπαδικής προτίμησης, εδώ και τρεις μέρες όλος ο κρατικός μηχανισμός, η ΕΥΠ, η Αστυνομία, οι υπουργοί, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τα κόμματα, οι ξένες υπηρεσίες, τα κανάλια, οι εφημερίδες, οι ιστοσελίδες, όλοι θα ασχολούνταν με το πραγματικά απεχθέστατο έγκλημα που συνέβη το πρωί της Κυριακής. Δεν είχαμε νεκρούς επειδή έτυχε να μην είχαμε νεκρούς. Ίσως τότε να βλέπαμε κάποια κινητικότητα. Ίσως. Επειδή οι αμυνόμενοι κέρδισαν τη μάχη θεωρήθηκαν ως συμμέτοχοι και συνένοχοι -έπρεπε να κάτσουν να τους σκοτώσουν;

Σε ποιου το πλευρό να είναι ο πρωθυπουργός; Ο υφυπουργός «προστασίας του πολίτη»; Ο Πειραιώτης υφυπουργός αθλητισμού, που μόλις ανέλαβε έγινε το σκηνικό και την άλλη μέρα πήγε και έκανε ομιλία-φανφάρα σε σεμινάριο «Κρατήστε το Έγκλημα μακριά από τον αθλητισμό» και τελείωσε ως υφυπουργός στις συνειδήσεις όλων μας ως ανίκανος ακόμα και να αντιληφθεί τι συμβαίνει στη γειτονιά του; Σε ποιου το πλευρό να είναι οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα, οι δημόσιοι παράγοντες; Με τους δολοφόνους ή με τους πολίτες που δέχονται επιθέσεις σε καρτέρια; Σε ποιου το πλευρό να είναι όσοι επέτρεψαν αυτό το καρτέρι; Αυτοί που άφησαν ελεύθερους τους δολοφόνους του Φιλόπουλου και θα ξαναφήσουν ελεύθερους αυτούς τους ογδόντα για να συνεχίσουν τα ίδια εναντίον άλλων πολιτών;

Σε ποιου το πλευρό να είναι ο Ιβάν Σαββίδης; Τα Παοκτσάκια θα καίγονταν, θα μαχαιρώνονταν, θα άφηναν τα κορμιά τους στις ράγες αν δεν κατάφερναν να κερδίσουν τη μάχη μετά την επίθεση. Τα Παοκτσάκια που ταξιδεύουν για να είναι κοντά στην ομάδα που του εμπιστεύτηκαν να τη διοικεί. Μιλιά για το θέμα. Μούγκα. Δεν έχει λεφτά, δεν έχει επενδύσεις στα επεισόδια, δεν κερδίζει κάτι με το να ασχοληθεί. Η φανέλα του ΠΑΟΚ δεν είναι βαριά μόνο για τους παίκτες -είναι βαριά ακόμα και γι’ αυτόν, που τη φοράει και στην άθλια, μιλιταριστική της έκδοση για να αποδείξει ποιος ξέρει τι και σε ποιον. Σε ποιου το πλευρό να είναι ο γιος του, ο χούλιγκαν της σουίτας, που όλους τους «g***» από το ίνσταγκραμ; Σε ποιου το πλευρό να είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που επιτρέπει σε όλα τα ΜΜΕ να χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «επεισόδια ανάμεσα σε χούλιγκαν του Ολυμπιακού και χούλιγκαν του ΠΑΟΚ»; Θα πέθαινε κόσμος, θα καίγονταν άνθρωποι, κάποιοι μαχαιρώθηκαν, κάποιοι λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα της αστυνομίας που τα πέταξε μέσα στα βαγόνια όπου υπήρχαν γέροι και παιδιά, πραγματικοί γέροι και πραγματικά παιδιά, δεν το γράφω για να δώσω έμφαση, υπήρχαν και επιβάτες που δεν ήταν Παοκτσήδες, ξέρεις, άντε, για τους Παοκτσήδες δεν πειράζει, ας πεθάνουν αυτοί, αλήτες είναι, με τους υπόλοιπους δεν ασχολήθηκε κανείς;

Σε ποιου το πλευρό να είναι ο γάβρος; Με τους δολοφόνους; Ταυτίζεται με τους ογδόντα παραστρατιωτικούς που όρμησαν να πάρουν ζωές στα τυφλά; Σε ποιου το πλευρό να είναι ο Ολυμπιακός; Με τους δολοφόνους; Με τους δολοφόνους. Σήκωσε και πανό στο γήπεδο ο Ολυμπιακός. Υπέρ των δολοφόνων. Προπαγανδιστικό, μεν, αλλά σήκωσε. Επειδή δε φοβάται. Επειδή ξέρει πως δε θα τολμήσει κανείς να τον ακουμπήσει. Επειδή ο Ολυμπιακός είναι ο φόβος. Πας κόντρα και κινδυνεύει η ζωή σου. Ε, δεν πας κόντρα. Ειδικά αν σε λένε Τσίπρα, Τόσκα, Βασιλειάδη, Κοντονή, δεν πας κόντρα σε τέτοια θηρία. Θα γίνεις θήραμα εσύ. Καλύτερα να τους ταΐζεις με τη σάρκα των άλλων, να μένουν χορτάτα, να σε αφήνουν εσένα ζωντανό.

Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους δολοφόνους μονάχοι. Τι άλλο να κάνουμε. Στο πλευρό μας δεν έχει κυβερνήσεις, δεν έχει υπουργούς και ειδικά Παοκτσήδες της λεζάντας όπως κάτι τσακαλώτοι και κάτι ζουράρηδες που στα λόγια είναι ΠΑΟΚ και στα έργα φάνηκε πόσο τους νοιάζει, δεν έχει βουλευτές που θυμούνται τον ΠΑΟΚ μόνο στις εκλογές για πασαρέλα στην κερκίδα, δεν έχει ευρωβουλευτές, δεν έχει αστυνομίες, δεν έχει υπηρεσίες, δεν έχει Σαββίδηδες, δεν έχει ΠΑΕ, δεν έχει κανέναν. Θα ξεκινήσουμε και το επόμενο ταξίδι για τον ΠΑΟΚ μας όπως κάναμε από τότε που μας θυμόμαστε: Μόνοι. Εμείς ευθεία κι όλοι οι άλλοι από το πλάι. Όπως προχθές. Όπως πάντα.

Σιγή

Σιγή

Με τον Αλφαβήτα έχο&upsi ...

Read more
Κλίκμπεϊτ

Κλίκμπεϊτ

Κάποια στιγμή χθες &tau ...

Read more
2015

2015

Πώς γίνεται να τελειώνει μία χρονιά που σε βρίσκει υγιή, εσένα και τα τρία κορίτσια σου, αρτιμελή, ε ...

Read more
Σκούπισμα

Σκούπισμα

Δεκατόσα χρόνια δίπλα δίπλα στα τσιμέντα και να βρίσκεσαι κατά λάθος μαζί του στην ίδια δουλειά. ...

Read more
Χανιμπάλας

Χανιμπάλας

Δε θυμάμαι να έχω ξεν& ...

Read more
Παναγιά

Παναγιά

Ωραίες οι ιστορίες από το παρελθόν, αλλά το παρόν μας έχει ξεφύγει.  Και η κατάσταση έχει φτάσε ...

Read more
Ραβασάκια

Ραβασάκια

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να γράψουν σε ένα χαρτάκι, ανώνυμα, τι ...

Read more
Αγαπητός

Αγαπητός

Απολύτως αναπάντεχ&eta ...

Read more
Ανάσα

Ανάσα

Πρώτη φορά πήγα στο Πα&la ...

Read more
Φιλοξενούμενoι

Φιλοξενούμενoι

Πραγματικά, πολύ σημ&alpha ...

Read more
0041

0041

Νομίζω πως ήμασταν στ ...

Read more
Πορομποπόμ

Πορομποπόμ

Την προλάβαμε και τη Φιλαδέλφεια πριν την γκρεμίσουν, πάλι καλά. Δεν ήθελα να πηγαίνω με τους αεκτσή ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.