ΟΑΚΑ

ΟΑΚΑ

Στριμωγμένος μέσα...

Σουβλάκια

Σουβλάκια

Με το πρώτο της...

Χούνγκερμπιλερ

Χούνγκερμπιλερ

Για δεύτερη φορά...

Αντισυναδελφικό

Αντισυναδελφικό

- Καλησπέρα, Ανώνυμε...

Έδρες

Έδρες

Ο ΠΑΟΚ...

Έκτος

Έκτος

Στη γενιά μου...

Μπούλο

Μπούλο

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε...

Xανιά

Xανιά

Στην Κρήτη είχα...

Ξεπούλημα

Ξεπούλημα

Πριν από ακριβώς...

Ζήλεια

Ζήλεια

2 Απριλίου 2014. Ο...

Αεροδιάδρομος

Αεροδιάδρομος

Η ίδια ανατριχίλα από...

Πάφος

Πάφος

Δέκα λεπτά με...

 • ΟΑΚΑ

  ΟΑΚΑ

  Monday, 14 May 2018 19:26
 • Σουβλάκια

  Σουβλάκια

  Thursday, 10 May 2018 19:47
 • Χούνγκερμπιλερ

  Χούνγκερμπιλερ

  Thursday, 10 May 2018 13:56
 • Αντισυναδελφικό

  Αντισυναδελφικό

  Wednesday, 09 May 2018 21:02
 • Έδρες

  Έδρες

  Wednesday, 09 May 2018 12:36
 • Έκτος

  Έκτος

  Tuesday, 08 May 2018 21:36
 • Μπούλο

  Μπούλο

  Tuesday, 08 May 2018 14:48
 • Xανιά

  Xανιά

  Friday, 04 May 2018 20:08
 • Ξεπούλημα

  Ξεπούλημα

  Wednesday, 02 May 2018 19:02
 • Ζήλεια

  Ζήλεια

  Wednesday, 02 May 2018 14:10
 • Αεροδιάδρομος

  Αεροδιάδρομος

  Wednesday, 02 May 2018 11:12
 • Πάφος

  Πάφος

  Friday, 27 April 2018 14:27

oramasdΤο όραμά μου για τον αγωνιστικό ΠΑΟΚ είναι απλό. Τόσο απλό που μοιάζει ουτοπικό.  Το ποδόσφαιρο, στους άντρες και τις γυναίκες, στην Τούμπα. Σε μια Τούμπα που θα είναι κανονικό γήπεδο, με κανονικές εισόδους, χωρίς σκουριασμένα σίδερα και αιχμηρά σύρματα να καραδοκούν για μια λάθος κίνησή σου να σε στείλουν για αντιτετανικό, με κανονικές τουαλέτες που καθαρίζουν άνθρωποι που θα έχουν προσληφθεί για τη συγκεκριμένη δουλειά για άντρες, γυναίκες, παιδιά και ανθρώπους με ιδιαίτερες σωματικές απαιτήσεις. Με ορατότητα από κάθε σημείο και προστασία των θεατών, ιδιαιτέρως των ανηλίκων, που οι τραγικά και εγκληματικά ηλίθιοι υπεύθυνοι της σημερινής ΠΑΕ έχουν τοποθετήσει ανάμεσα στους πυρσούς των φιλοξενούμενων και τις πέτρες των δικών μας. Με σκέπαστρο περιμετρικά. Με περιβάλλοντα χώρο όπου μπορείς να περιμένεις τη σειρά σου για να μπεις χωρίς να σε κορνάρουν τα οχήματα ένα μέτρο από τη Θύρα εισόδου. Με υπαλλήλους που σέβονται τον θεατή και όχι ψευδομπάτσους που με τη στολή του σεκιουριτά νιώθουν τη λίμπιντο να χτυπάει κόκκινα και αντί να αποτελούν εργαλεία τήρησης των κανόνων ζουν για λίγη ώρα κάθε εβδομάδα την ονείρωξή τους να επιβάλλουν εξουσία σε ανθρώπους που η δουλειά τους είναι να υπηρετούν. Ένα γήπεδο-σπίτι, χωρίς απλωμένα απαγορευμένα σύμβολα μίσους, ρατσισμού και απανθρωπιάς. Κι ένα προπονητικό κέντρο, για την αντρική και τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, κάπου κοντά.

Το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ, σε άντρες και γυναίκες, στο Παλατάκι. Χωρίς να είναι πρόβλημα το να απλώσεις και να μαζέψεις το ταραφλέξ, επειδή θα έχουν προσληφθεί δεκάδες υπάλληλοι και όχι ένας για όλες τις δουλειές. Μια ασπρόμαυρη κυψέλη, όπου θα εναλλάσσονται οι ομάδες, με πρόγραμμα, με σύστημα, με οργάνωση. Στο Παλατάκι όπου τα καρεκλάκια θα είναι άσπρα και μαύρα, με μια γωνιά για όποιον φιλοξενούμενο θέλει να έρθει, χωρίς απλωμένα καλώδια της τηλεόρασης στα πόδια σου για να σκοντάφτεις όποτε περνάς από εκείνο το σημείο, με το ταβάνι να αντανακλά την ιστορία όλων των ομαδικών τμημάτων που αγωνίζονται στο κλειστό μας σπίτι. Μόνο το πόλο, λόγω της ιδιαιτερότητας, θα έπρεπε να βρίσκεται μακριά από τα -ιδιόκτητα- σπίτια μας.

Με ανθρώπους στις διοικήσεις που γνωρίζουν το αντικείμενό τους. Με προέδρους που ξέρουν να διοικούν. Με υπεύθυνους τμημάτων που ξέρουν το κάθε άθλημα και τις ιδιαιτερότητές του. Με τμήματα υποδομών σε κάθε άθλημα όπου η δουλειά γίνεται με κοινή φιλοσοφία, ελέγχεται κάθετα από το ένα τμήμα στο επόμενο και η διαδρομή του παιδιού που μπαίνει στην ασπρόμαυρη αλυσίδα είναι ξεκάθαρη και τα κριτήρια για την εξέλιξή του αντικειμενικά και ελεγχόμενα από ολόκληρο σύστημα αξιολόγησης και όχι από τα κολλητηλίκια ή τα παρακάλια του γονιού του στον εκάστοτε προπονητή. Με γραμματείες που ξέρουν έστω να πληκτρολογούν και να λένε καλημέρα αμέσως στον επισκέπτη και όχι να περιμένεις να στεγνώσουν τα νύχια τους. Με υπαλλήλους που προσλαμβάνονται επειδή είναι ικανοί και επειδή είναι και νιώθουν ΠΑΟΚ, όχι επειδή πήγαν στο ίδιο σχολείο με κάποιο μέλος της διοίκησης. Για κάθε πόστο, για κάθε δουλειά, υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός Παοκτσήδων που είναι εξειδικευμένος και μπορεί να την κάνει τιμώντας τόσο το Παοκτσηδιλίκι του όσο και την εργασιακή του ιδιότητα.

Ένας ΠΑΟΚ, ένας τρόπος λειτουργίας. Για κάθε άθλημα προϋπολογισμός, στόχοι, έξοδα, έσοδα, υποδιοίκηση, ευθύνες, στελέχωση. Έως και ένα κοινό εισιτήριο μπορείς να έχεις όταν ο ΠΑΟΚ είναι Ένας ενωμένος οργανισμός. Κι ας αποτύχει αγωνιστικά. Ας βγαίνει τρίτος ή έκτος ή όγδοος. Ποιος δε θα στήριζε κάτι τόσο ενωμένο, κάτι τόσο διαφανές, κάτι τόσο συμπαγές. Το μόνο που έχουμε βρει από όλα αυτά είναι ποιος θα τα χρηματοδοτήσει. Όσο κι αν δεν τον γουστάρω, νομίζω πως το πρόβλημα είναι πρώτα όλοι οι άλλοι και μετά αυτός -αν του παρουσίαζαν τέτοιο πλάνο ως προαπαιτούμενο για να αγοράσει τη διαχείριση ποιος μου λέει εμένα πως δε θα δεχόταν.

Λένε πως είσαι μια ουτοπία...

Αύριο

Αύριο

Αύριο είναι η μέρα που απαντώνται όλα τα ερωτήματά μας για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά ...

Read more
Σόνικ

Σόνικ

Δεν μεγάλωναν με τίπ&om ...

Read more
Ξεπούλημα

Ξεπούλημα

Πριν από ακριβώς εβδ&omi ...

Read more
Aγγελόσκυλα

Aγγελόσκυλα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσεις με αφοσιωμένους Μουτζαχεντίν του Άγγελου και να μη σπάσουν τα νεύρ ...

Read more
Αστικό

Αστικό

Πριν από εικοσιτόσα χρόνια ήμουν σαν αυτούς. Τώρα είμαι ο «μεγάλος» που τους ακούει και τους παρατηρ ...

Read more
Τζούτζου

Τζούτζου

Δεν το έχω κρύψει πως ο Τζούλιαν «Βον» είναι το μεγάλο πουλέν μου, από την πρώτη φορά που τον είδα ν ...

Read more
0020

0020

Μια παρέα όλοι οι «π&alph ...

Read more
Κομπανία

Κομπανία

Ξεκινάς μιλώντας σε ...

Read more
Τζαλμάς

Τζαλμάς

22:11:30 ω ρε φίλε τι ομάδα έ&p ...

Read more
Γκόμενα

Γκόμενα

Τη γνώρισα όταν ήμουν 15 χρονών. Τρομερή γκόμενα, από τις ωραιότερες γυναίκες που υπήρχαν, εκείνη τη ...

Read more
Μπρέικνταουν

Μπρέικνταουν

Ο αγγλόφωνος που έ&k ...

Read more
Ρέθυμνο

Ρέθυμνο

Κριτική ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 88-79. Πας να περάσεις δύο ήσυχες ώρες με το παιδί σου και την παρέα σου κι αυτ ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.