Δεν

Δεν

Το Σάββατο, όπως...

Επέτειος

Επέτειος

Το «Μια Εποχή Στο...

Μπάτσων

Μπάτσων

Ποτέ δεν είσαι...

Μαργαρίτης

Μαργαρίτης

Στις 17 Δεκεμβρίου...

Ασταδιάλα

Ασταδιάλα

Ναι, ρε Παοκάρα, ναι,...

Cobalt

Cobalt

Αυτός είναι ο Φώτης....

Zωές

Zωές

Τους παρατηρούσα...

Σχέδιο

Σχέδιο

Ο μπαμπάς μόλις είχε...

Απορία

Απορία

Πλησίαζε το...

Άουτ

Άουτ

Η «Τούμπα-Κόλαση»...

Ζάχαρο

Ζάχαρο

Το κυλικείο της 4...

Ranking

Ranking

Από την έναρξη του...

 • Δεν

  Δεν

  Tuesday, 06 November 2018 14:41
 • Επέτειος

  Επέτειος

  Friday, 02 November 2018 15:39
 • Μπάτσων

  Μπάτσων

  Thursday, 01 November 2018 22:47
 • Μαργαρίτης

  Μαργαρίτης

  Tuesday, 30 October 2018 23:33
 • Ασταδιάλα

  Ασταδιάλα

  Thursday, 25 October 2018 23:58
 • Cobalt

  Cobalt

  Friday, 19 October 2018 22:56
 • Zωές

  Zωές

  Friday, 19 October 2018 01:22
 • Σχέδιο

  Σχέδιο

  Wednesday, 10 October 2018 18:36
 • Απορία

  Απορία

  Thursday, 27 September 2018 08:48
 • Άουτ

  Άουτ

  Sunday, 23 September 2018 11:26
 • Ζάχαρο

  Ζάχαρο

  Sunday, 23 September 2018 01:11
 • Ranking

  Ranking

  Wednesday, 15 August 2018 18:54

voleibolΤο θέμα παραείναι σοβαρό για να περάσει επιφανειακά. Τέσσερις διεθνείς Κουβανοί, ανάμεσά τους ένας παίκτης του ΠΑΟΚ (Κάλβο) και ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ (Σεπέδα) έχουν συλληφθεί ως κατηγορούμενοι για βιασμό στη Φιλανδία. Σε όλο τον κόσμο παίζει η είδηση πως ο Κάλβο (ο νέος μας πασαδόρος) αυνανιζόταν μπροστά σε μια εννιάχρονη (υπάρχει και σχετικό βίντεο που δεν τολμώ να το δω), πως επίσης ο Κάλβο με άλλους δύο βίασαν ομαδικά μία -ενήλικη- Φιλανδή, πως ο -αρχηγός- Σεπέδα συμμετείχε κι αυτός στο έγκλημα, καθώς ήταν ο τέταρτος που συνελήφθη λίγο μετά. Φυσικά, παντού στα ρεπορτάζ υπάρχουν φωτογραφίες του Σεπέδα με την κούπα του Πρωταθλητή και τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ και για τον Κάλβο αναφέρεται πως αποτελεί «πασαδόρο του ΠΑΟΚ». Κοινώς, για τους δύο από τους τέσσερις αρχικά συλληφθέντες η λέξη «ΠΑΟΚ» αποτελεί μόνιμη αναφορά-ντροπή. Χθες η φιλανδική αστυνομία συνέλαβε άλλους τέσσερις παίκτες, δηλαδή από τη δωδεκάδα έχουν συλληφθεί οι οκτώ -στη δωδεκάδα βρίσκεται και ο Χαβιέ Χιμένες.

Δίκη δεν έχει γίνει, επίσημες λεπτομέρειες δεν έχουν γνωστοποιηθεί, οπότε μένουμε με δύο απλά ενδεχόμενα. Αν τα παραπάνω είναι αληθινά, πολύ απλά οι λέξεις «Κάλβο» και «Σεπέδα» διαγράφονται διά παντός από το λεξιλόγιό μου ως Παοκτσής, ακριβώς όπως έχω κάνει στο παρελθόν με τις λέξεις «Φασούλας» και «Αγγελίδης», αν και τα εγκλήματα των δύο τελευταίων ήταν ενδοοικογενειακά και τύποις νόμιμα. Αν τα παραπάνω είναι ψέματα, ήδη έχουν λερώσει τον ΠΑΟΚ με την ανάμειξή του στην παγκόσμια ειδησεογραφία και οι χειρισμοί της ομάδας θα πρέπει να είναι πραγματικά πολύ προσεκτικοί. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έκοβα κάθε δεσμό με τους Κουβανούς. Δεν παίζεις με τέτοια θέματα, δεν είναι απλά σκανδαλάκια, μιλάμε για ένα τρομακτικό έγκλημα και την -έως τώρα μόνο «φερόμενη ως»- ανάμειξη παικτών του ΠΑΟΚ. Όπως και να ‘χει, αθώοι ή ένοχοι, αυτό που έχει γίνει είναι μη αναστρέψιμο, αυτό που πρόκειται να γίνει είναι σε κάθε περίπτωση επίπονο για όλους, συνεπώς τον πούλο, στο διάολο, ξεχνάμε τα ονόματά τους, σφραγίζουμε την πόρτα όπως κλείνει και πάμε παρακάτω. Δεν είναι συμφέρον του ΠΑΟΚ οποιοσδήποτε περαιτέρω δεσμός με τα ονόματα που εμπλέκονται.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB