Γειτονιά

Γειτονιά

Το μυαλό μου έχει...

Επανεκτίμηση

Επανεκτίμηση

Υπάρχουν δύο...

Λάσπη

Λάσπη

Τόσες δεκαετίες...

Τόνοι

Τόνοι

Από τη μία, έχουμε έναν...

Θαύμα

Θαύμα

Η φετινή...

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα 1987. Δεν...

Βάρος

Βάρος

Η προσωπική μου...

Παππούς

Παππούς

Πέρασε η τετραετία...

Ήρεμα

Ήρεμα

Σαν σήμερα, στις 11...

Κυριακή

Κυριακή

Κερδίσαμε στην...

Χειρονομίες

Χειρονομίες

Κάπου υπάρχει μια...

Σημαντικό

Σημαντικό

Η ομάδα έπαιζε για...

 • Γειτονιά

  Γειτονιά

  Wednesday, 06 May 2020 15:16
 • Επανεκτίμηση

  Επανεκτίμηση

  Monday, 24 February 2020 23:06
 • Λάσπη

  Λάσπη

  Friday, 07 February 2020 00:16
 • Τόνοι

  Τόνοι

  Monday, 03 February 2020 16:57
 • Θαύμα

  Θαύμα

  Monday, 03 February 2020 08:25
 • Χριστούγεννα

  Χριστούγεννα

  Tuesday, 24 December 2019 13:12
 • Βάρος

  Βάρος

  Saturday, 14 December 2019 20:21
 • Παππούς

  Παππούς

  Thursday, 12 December 2019 21:39
 • Ήρεμα

  Ήρεμα

  Wednesday, 11 December 2019 13:58
 • Κυριακή

  Κυριακή

  Monday, 25 November 2019 00:33
 • Χειρονομίες

  Χειρονομίες

  Monday, 04 November 2019 15:02
 • Σημαντικό

  Σημαντικό

  Saturday, 02 November 2019 15:06

anastasiadis 091Ωραίες οι ιστορίες από το παρελθόν, αλλά το παρόν μας έχει ξεφύγει.  Και η κατάσταση έχει φτάσει στο όριο της γελοιότητας.

Είπαμε, να στηρίξουμε, ΠΑΟΚ είσαι, αλλά το πράγμα φαίνεται από νωρίς πως δεν έχει χαΐρι. Άμα θέλει η Παναγιά θα πάμε καλά; Όχι, ρε Άγγελε, να πάμε καλά θέλει-δε θέλει η Παναγιά. Γι’ αυτό θέλαμε μεγάλο προπονητή στον ΠΑΟΚ, για να φτιάξει ομάδα που θα κερδίζει ακόμα και την Παναγιά, που είναι Ολυμπιακός και του δίνει τα Πρωταθλήματα δυο δεκαετίες τώρα, να της αλλάξει ομάδα.

Άρχισε με τις δηλώσεις την πρώτη μέρα, αρχικά έλεγες «ωρίμασε, σοβάρεψε, γειώθηκε», αλλά άντε πάλι με τις γραφικότητες κάποια στιγμή, δεν κρατιέται, τι πουρέ κουβαλάει στους νευρώνες του εγκεφάλου του, δίπλα στη μεγαλοφυΐα του αυθεντικού μάστορα που ήτανε κάποτε, σάπισε κάτι εκεί μέσα, κέρδισε η βλακεία. Η πίστη δίνει δύναμη, η τυφλή πίστη, όμως, σε κάνει φυτό. Καταθέτω δημοσίως την άποψή μου, 6 Ιουλίου έχουμε σήμερα, όσο συνεχίζεται αυτή η φάρσα δεν πρόκειται να πάμε βήμα μπροστά. Και για μερικούς αυτό μπορεί να είναι και κάτι καλό. Επιστροφή στις ρίζες, στις αυθεντικές αξίες, στο σωστό δρόμο. Να σφίξουν οι κώλοι. Μεγάλη αγκαλιά έχει αυτός ο ΠΑΟΚ, καλά το είπε το παλικάρι.

Σήμερα η επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό του Ελατοχωρίου. Ούτε να γελάσω δεν αντέχω πια. Με ιδιοκτήτη της ΠΑΕ τον Ιβάν και προπονητή τον Άγγελο τι να γελάσεις, η Λουκά έμεινε να μπει στη θέση της Γκοντζάρεβα και κλείσαμε. Και μη με πει κανένας κομπλεξικό ή αντίχριστο, οι συγχωριανοί μου ξέρουν τι έχω κάνει εγώ για την Εκκλησία, εξαπτέρυγο από το Δημοτικό, έκοβα τα αντίδωρα με Θεία προσήλωση, κολλούσα τα αυτοκόλλητα για την Ιερά Πανήγυρη στους προσκυνητές, ο καλός Θεούλης ξέρει πόσο αμήχανα ένιωθα όταν έβαζα προσεκτικά το χαρτάκι στο στήθος των γυναικών, ύπαγε οπίσω μου, Σατανά.

Στο δρόμο για το γήπεδο, στο ύψος της Έκθεσης, συναντήσαμε μια ομάδα παπάδων κάποτε, με τον ΝΕ. Αρχίσαμε, με τις πεντάλφες στην πλάτη και τα κασκόλ, να τους φιλάμε τα χέρια, έναν προς έναν, κάθονταν κι αυτοί αμήχανοι και περίμεναν στη σειρά, την ευχή σου, πάτερ, ένας δε μας έδωσε την ευχή του, κοιτούσαν απορημένοι, τα είχε αυτά ο ΝΕ, έτοιμος για κωμωδία μια ζωή, καλή του ώρα.

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.

FB