Ψυχές

Ψυχές

Στις 8...

Νύχτα

Νύχτα

Οι ανακοινώσεις...

Μαχαίρι

Μαχαίρι

Βγήκα με το...

Ροναλντίνιο

Ροναλντίνιο

Ο όρος...

Ντουκαντάμ

Ντουκαντάμ

Η δεύτερη...

Τζιμάκος

Τζιμάκος

Η πρώτη φορά ήταν με τον...

Σχολή

Σχολή

Η ομιλία του...

Αντικειμενικός

Αντικειμενικός

«Ναι, αλλά για το...

Κυρπαντελής

Κυρπαντελής

Στις 20 Αυγούστου 2015...

Τέλειο

Τέλειο

Τη μέρα που αγόρασα...

2017

2017

3 Ιανουαρίου,...

Κάλαντα

Κάλαντα

Ο στενός κύκλος,...

 • Ψυχές

  Ψυχές

  Thursday, 08 February 2018 10:29
 • Νύχτα

  Νύχτα

  Wednesday, 24 January 2018 22:16
 • Μαχαίρι

  Μαχαίρι

  Friday, 19 January 2018 12:02
 • Ροναλντίνιο

  Ροναλντίνιο

  Thursday, 18 January 2018 17:06
 • Ντουκαντάμ

  Ντουκαντάμ

  Wednesday, 17 January 2018 13:59
 • Τζιμάκος

  Τζιμάκος

  Saturday, 13 January 2018 23:55
 • Σχολή

  Σχολή

  Saturday, 13 January 2018 22:15
 • Αντικειμενικός

  Αντικειμενικός

  Sunday, 07 January 2018 15:23
 • Κυρπαντελής

  Κυρπαντελής

  Thursday, 04 January 2018 16:57
 • Τέλειο

  Τέλειο

  Sunday, 31 December 2017 23:26
 • 2017

  2017

  Sunday, 31 December 2017 10:52
 • Κάλαντα

  Κάλαντα

  Sunday, 31 December 2017 10:30

racism1Το Πρωτάθλημα Super League διεξάγεται σύμφωνα με τους όρους που είναι δημοσιευμένοι στην «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ “SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ” ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016».

Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να αντιληφθείς πως το πρωτάθλημα διεξάγεται κατά παράβαση πλήθους των όρων και των διατάξεων που περιλαμβάνει η σχετική προκήρυξη -ούτε χρειάζεται να είσαι Υφυπουργός Αθλητισμού για να βρεις τον τρόπο να διακόψεις/ακυρώσεις αυτό το τσίρκο. Μια απλή ανάγνωση της προκήρυξης αρκεί για να διαπιστώσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και ειδικότερα αυτός που έχει ξοδέψει χρήματα για να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, είτε ως θεατής, είτε ως παίκτης Στοιχήματος ΟΠΑΠ, πως η σαπίλα είναι απερίγραπτη. Προσωπικά, αν είχα τους πόρους, θα κυνηγούσα μέχρι και τον τελευταίο απατεώνα που έχει υπογράψει ώστε να παρέχονται οι σχετικές άδειες για να διεξάγεται ένα από τα πιο βρώμικα πρωταθλήματα της Ευρώπης -αλλά δεν τους έχω.

Το πιο απλό, δηλαδή το 2.9.5 πως «το 1/4 τουλάχιστον των καθημένων θέσεων του γηπέδου πρέπει να είναι στεγασμένο» ακυρώνει τα περισσότερα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες για τη Super League. Λιβαδειά, Ξάνθη, Ιωάννινα, Περιβόλια, Αγρίνιο, Βέροια, Περιστέρι, Τρίπολη, Κομοτηνή, Νέα Σμύρνη, Καυτανζόγλειο, ΟΑΚΑ, Λεωφόρος, Τούμπα, Καραϊσκάκη, Μυτιλήνη -όλα αυτά τα γήπεδα έχουν «το 1/4 τουλάχιστον στεγασμένο», σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Κάποιος έχει σφραγίσει και υπογράψει πως ισχύει κάτι τέτοιο, ώστε να δοθεί η άδεια διεξαγωγής για τους αγώνες. Υπάρχουν ονοματεπώνυμα των Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών που έχουν δώσει άδειες λειτουργίας για κάθε γήπεδο, των Πολιτικών Μηχανικών, των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, υπάρχουν τα πάντα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που υπέγραψε πως «το 1/4 είναι στεγασμένο». Και το «αποχωρητήρια με λεκάνη για όλους τους θεατές και των δύο φύλων, καθώς και ουρητήρια, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε κάθε τμήμα του γηπέδου, με αναλογία μια λεκάνη ανά 200 θεατές και ένα ουρητήριο ανά 125 θεατές». Έχει πολλά ωραία και κωμικοτραγικά η προκήρυξη.

racism2Το πιο ενδιαφέρον, ίσως, είναι η γραφική απεικόνιση των απαγορευμένων ρατσιστικών συμβόλων («επείγουσα απομάκρυνση κάθε ρατσιστικής επιγραφής από το γήπεδο»), ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Επισήμως, βάσει της προκήρυξης, πρέπει να «απομακρύνεται επειγόντως» από το γήπεδο το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, καθώς σημειώνεται πως «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακροδεξιό νεοναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα», ο Κέλτικος Σταυρός, οι Σβάστικες, αλλά και η Νεκροκεφαλή των SS, που «χρησιμοποιείται πλέον (μεταξύ άλλων) από την οργάνωση Combat 18, μια διεθνή νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση» -αλλά στις κερκίδες της Θύρας 4 στην Τούμπα και της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκη, τουλάχιστον, που προσωπικά έχω δει να απλώνονται πανιά που την περιέχουν, μια χαρά καμαρώνει η Νεκροκεφαλή των SS, εδώ και χρόνια. Αν, όμως, σηκωθεί κανένα σύνθημα εναντίον του Μαρινάκη ή της ΕΠΟ ή του Υπουργού, ο αγώνας διακόπτεται και ο διαιτητής αρνείται να συνεχίσει «αν δεν κατεβεί το πανό».

Αφετηρία

Αφετηρία

21 Αυγούστου 2014, πέφτουμε επισήμως στη Χειμερία Νάρκη 2014-2015. Ό,τι προμήθειες πρόλαβε μάζεψε ο ...

Read more
Πρόγραμμα/Βαθμολογίες

Πρόγραμμα/Βαθμολογίες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ 2015-2016 Ενημέρωση: 14/11/2015 ...

Read more
Επανάστασις

Επανάστασις

Συγκεντρωμένο το &alpha ...

Read more
Μάιος

Μάιος

Τελευταίος αγων&iot ...

Read more
Δεύτερο

Δεύτερο

Το σχέδιο ήταν οργα&nu ...

Read more
Ροδοπέταλα

Ροδοπέταλα

Σαν σήμερα, στις 18 Μαΐ&omi ...

Read more
Μπροστά

Μπροστά

Τον ΠΑΟΚ δε θα τον αλλάξει κανένας βολεμένος με την υπάρχουσα κατάσταση. Κανένας υπάλληλος, κανένα ό ...

Read more
Χημεία

Χημεία

Το μεγαλύτερο πανί &pi ...

Read more
24

24

Σήμερα, 24 Δεκεμβρίο&upsi ...

Read more
Συνάρτηση

Συνάρτηση

Για την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός επί 60 λεπτά και για 3 κιλά γάβρους στο γήπεδο ...

Read more
Ενδιαφέρον

Ενδιαφέρον

Με αφορμή το σχόλιο ενός –κατά δήλωση- παναθηναϊκού, ας αναλύσουμε την οπαδική συνείδηση του Παοκτσή ...

Read more
Ρομαντικός

Ρομαντικός

Οι περισσότεροι Παοκτσήδες κοροϊδεύουν τους αρειανούς για την περιοδεία τους στα χωράφια της Γάμα Εθ ...

Read more

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο

ISOVITIS COVER 400Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων.

Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.